Dna doctor,
Va rog mult spuneti-mi va rog ce parere aveti despre analizele urmatoare. Un medic mi-a spus sa fac doar un tratament local cu ovule, alt medic mi-a spus sa iau si tratament local si antibiotic pe cale orala. Eu sufar de infectii urinare cronice si am luat foarte multe antibiotice in ultimii ani. Mi-a scazut rau imunitatea din aceasta cauza, mi-a crescut mult ureea si am facut si candidoza sistemica de care am scapat foarte greu. Mi s-a spus sa incerc cat mai mult sa folosesc tratamente locale si cat mai rar antibiotice orale, macar timp de un an. As vrea sa stiu daca este neaparat necesar sa iau antibiotic oral. Analizele mele sunt urmatoarele:
Secretie vaginala: coloratie si cultura =
Organisme prezente: flora Doderlein prezenta;
Descriere celule epiteliale: superficiale frecvente;
Descriere frotiu leucocite rare; mucus putin abundent;
Flora prezenta mixta, predominant bacili, rari coci
Cultura Prezenta E.coli; Prezent Enterococcus spp.
Antibiograma
Antibiograma E.coli:Sensibil-Cefoperazona, Cefalexin, Cefuroxim, Cefoxitin, Amoxicilina+Acid Clavulanic ;
Rezistent-Ciprofloxacin, Norfloxacin, Piperacilin, =otrimoxazol ;
Antibiograma Enterococcus spp:Sensibil-Amoxicilina+Acid clavulanic, Ampicilina, Fosfomicina, Vancomicina ; Intermediar-Ciprofloxacin ; Rezistent-Eritromicina, Cefalexin, Cefalotin, Penicilina
Cultura fungi Nu s-au dezvoltat levuri cu aspect de candida albicans dupa 5 zile de incubare pe Sabouraud.
Examen Babes-Papanicolau
Frotiu tehnic satisfacator. PMN (++), , Flora lactobacilara relativ redusa. Celule epiteliale exocervicale = superficiale si intermediare cu modificari discrete de tip inflamator. Celule endocervicale prezente. Fara atipii HPV. Frotiu NLIM. Frotiu clasa aII-a (PAP), discret inflamator (TBS). =/B>