homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ectopie-2

#20 2009-10-20 12:27:13

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Re: ectopie

Nu am mai luat, insa a luat tttttt, care saraca a avut si ea un car de probleme neutral Ea zice ca a ajutat-o...
Ovulele astea au si aplicator, deci cred ca le umezesti, le bagi in aplicator, si aplicatorul in aia mica rodnar
Si eu am amintiri neplacute de la Klion D, care la fel, trebuia umezit si nu aluneca deloc...

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#21 2009-10-20 18:15:55

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

anca90 a scris:

multumim de info, lavinia. nu am inteles daca ai avut sau nu rana inainte sa faci vaporizarea.

blueeyes, am citit acum de gyniel. ai mai luat, ajuta la ceva? nu-mi place partea cu umezirea inainte de folosire. la fel scrie la tergynan, ori eu cu ovulele alea tare m-am mai chinuit: ba ma durea ca nu intrau, ba mi se topeau in mana lol

pai mi s-a spus ca am rana, apoi ca e ectopie .
la colposcopie se vedea o zona aceto-alba f intinsa.
nu cred ca toata portiunea era ectopie, cum nu cred ca era rana.
un diagnostic f clar nu am primit.

vaporizarea am facut-o pentru ca eram extrem de speriata. simteam ca trebuie sa fac ceva. sa intervin cumva.. sa incerc macar.

#22 2009-10-20 18:45:45

blueeyes
Platinum member

Si cum a evoluat colul, Lavinia?
Din cate am citit, acum e ok, nu-i asa?

patfierbinte      sjuk     

#23 2009-10-20 22:55:06

Lavinia_tia
Sr. member

da, acum e ok.
medicul care a facut interventia a spus ca este f bine si ca pot merge la control din 2 in 2 ani big_smile
am mai cerut o opinie si la fel mi s-a spus ca este ok.

in plus am facut si 2 biopsii (recoltate inainte de vaporizare) si acestea ok.
a fost o decizie buna sa fac acea interventie, plus ca nu mi s-a parut deloc invaziva (neplacuta da, dar nu exagerat).

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2009-10-20 22:55:37)

#24 2009-10-21 09:04:39

blueeyes
Platinum member

Super, ma bucur pentru tine puss

patfierbinte      sjuk     

Publicitate

loading...

#25 2009-10-21 09:46:24

Lavinia_tia
Sr. member

mersi. bafta si tie!

#26 2009-10-23 09:21:03

blueeyes
Platinum member

Lavinia_tia a scris:

iar prin perindarile mele pe la medici am auzit ca aceasta ectopie o au de regula fetele f tinere care nu sunt f active sexual si ca nu se intervine intrucat cel mai probabil colul va suferi modificari si situatia se va rezolva de la sine.

Eu nu inteleg o chestie  rodnar  Eu sunt destul de activa sexual, insa am inceput destul de tarziu (la 23 de ani) - e posibil sa fi avut ectopia asta inca de la inceput si medicii la care am fost sa nu fi observat-o?
Si inca una: se poate ca ectopia asta sa 'dispara' fara cauterizare sau criogenare?
Si e ok in sarcina, exista risc pentru fat?

patfierbinte      sjuk     

#27 2009-10-23 10:37:52

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

blue , imi e cam greu sa iti raspund la intrebare
dar zi-mi te rog : tu ai sangerari ? hpv ? disconfort ?
de cat timp iei ac ? si de cat timp esti activa sexual ?

#28 2009-10-23 10:43:09

blueeyes
Platinum member

Nu am sangerari, nici hpv, nici disconfort (decat din cand in cand senzatia aia de usturime surda, care trece cu Bioclin gel)
AC iau din 2006, si tot de atunci sunt si activa sexual...

patfierbinte      sjuk     

#29 2009-10-23 10:44:06

tttttt
Hero member

si la pap a iesit C II  ?
auzi blue , dar ti-a dat si poza colului , sa vezi si tu ?
la ce medic ai fost?

Ultima oara a fost editat de tttttt (2009-10-23 10:49:36)

#30 2009-10-23 10:56:41

blueeyes
Platinum member

Dap, la pap imi iese clasa II, inca de la inceput... Nu mi-a dat si poza, ca nu putea aparatul, dar mi-a aratat... Arata ca si cum ar avea o fasie subtire subtire de celule mai roz, langa intrarea in col...
Am fost la Mircea Preda, e venit din Bucuresti in Brasov, ar fi cel mai bun din Bv in momentul de fata...

patfierbinte      sjuk     

#31 2009-10-23 11:01:27

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16

blueeyes a scris:

se poate ca ectopia asta sa 'dispara' fara cauterizare sau criogenare?

nu stiu daca exista mai multe tipuri de ectopii si daca ce mi s-a spus mie se aplica si in cazul tau... mie doctorita cristescu mi-a scris pe rezultat "ectopia tinerelor fete" si mi-a explicat ca sunt asa din nastere, ca am colul deschis si rasfrant. din cauza asta se vad la exterior celulele din interior si apare aspectul asta de ectopie.
tot de la ea am inteles ca dupa o sarcina colul se inchide si atunci posibil sa treaca si ectopia asta... dar nu bag mana in foc ca am priceput corect. cred insa ca partea cu "fete tinere" se refera de fapt la femei nulipare.

LE: mie nu mi-a aratat nimic la colposcopie neutral
din ce spui tu, cred totusi ca nu avem acelasi tip de ectopie. la tine e o zona mica, parca si scrie pe rezultat "simpla", "periferica", sau asa ceva. la mine tot colul e ectopic neutral

Ultima oara a fost editat de anca90 (2009-10-23 11:04:38)

#32 2009-10-23 11:05:48

blueeyes
Platinum member

Aham, ms Anca...
Da, la mine scrie ectopie simpla periorificiala. Si Gadiuta a zis ca daca e cervicita, e 'minora'...
Mie Preda mi-a zis ca nu am nici un motiv sa-mi fac griji, si ca pot sa raman insarcinata... Dar parca as vrea sa fiu 100% informata inainte sa raman insarcinata.

Ultima oara a fost editat de blueeyes (2009-10-23 11:06:56)

patfierbinte      sjuk     

#33 2009-10-23 11:06:38

tttttt
Hero member

blue , sincer iti zic , nu stiu sa iti raspund
dar iti zic ce as face eu
daca zici ca : nu e mare zona , si ca nu ai hpv , deci maritata fiind , dispare aceasta posibila problema pe viitor , ca nu sangerezi , si ca ai doar acele usturimi , care dupa parerea mea sunt din cauza unor probleme de flora , eu nu m-as lega la cap fara sa ma doara
nu ai de unde sa stii ca , daca vei interveni asupra tesutului nu o sa ramai cu o sensibilitate
eu as tine din scurt toata treaba , as face papul la 6 luni , chiar daca doctorul a recomandat mai rar
(as face de 2 - 3 ori pe luna spalaturi cu galbenele si pelin , poate e babesc ce zic eu acum , asa ca mai bine ceri si o parere avizata legat de spalaturi )

tu parca facusei si analize la secretie , cum a iesit rezultatul ? sigur nu e si candida pe acolo ? vei vedea ca incepand cu luna asta , fara ac , se va modifica secretia

#34 2009-10-23 11:09:51

blueeyes
Platinum member

Nu am facut inca analiza, dupa menstra o s-o fac, pana atunci cred ca o sa stau pe fundul meu, cuminte...
La ultima analiza am avut filamente rare de candida...

patfierbinte      sjuk     

#35 2009-10-23 11:36:44

tttttt
Hero member

cel mai bine blue , linistete-te si hai sa asteptam rezultatul analizelor sa vedem ce zic
dar sa nu faci numai secretia sa faci si culturile din col

#36 2009-10-23 12:09:15

Lavinia_tia
Sr. member

Mie medicul nu mi-a spus nimic referitor la o viitoare sarcina. Eu mi-am vazut colul si inainte si in timpul si dupa interventie si in afara de aspect nu s-a schimbat nimic.

Ectopia nu cred ca influenteaza o sarcina si cred ca are dreptate dr. ancai ca dupa o nastere se modifica (orice col banuiesc ca se modifica). De fapt orice actiune mecanica asupra colului cred ca ii determina niste modificari.
Daca am inteles bine asta a fost si ideea interventiei facute de mine. Colul s-a refacut pentru ca a fost fortat. Ca si in urma unei arsuri usoare tesustul se reface.

Si privind avutul din nastere si eu am auzit teoria asta.

Eu zic ca ectopia nu poate fi "vazuta" corect decat in urma unei colposcopii.
Si eu am mers la 2 dr. ginecologi inainte de a mi se decoperi ce avem.
Ba chiar era al doilea an de cand mergeam la dr. care mi-a spus de rana/col cu probleme. De ce nu vazuse pana atunci nu stiu. Si de ce ceilalti doi nu au zis nimic nu stiu... mai ales ca mergeam in paralel la ei.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.