homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anorgasmia - metode de tratament/terapie-2


#20 2007-10-02 09:08:30

PsiSenzual
Banat
Inregistrat: 2007-06-22
Mesaje: 31
Site

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

Concepţii referitoare la orgasmul feminin

    Mai multe studii realizate în ultima jumătate de secol avut scopul de a explica fenomebul orgasmului din punct de vedere fiziologic.
    Unul dintre cele mai importante este, desigur, cel al lui Masters şi al lui Johnson (1968). Cei doi cercetători americani au avut în vedere reacţiile sexuale, susţinând teza unicităţii fiziologice a orgasmului introdusă de Kinsey şi colaboratorii săi încă din 1953. Conform observaţiilor lor, reacţiile fiziologice ale orgasmului nu diferă de la o femeie la alta, nici de la o experienţă sexuală la alta. Mai mult decât atât, s-a decis că oricare ar fi sursa stimulării sexuale şi modalităţile în care aceasta este aplicată, implicit senzaţiile percepute de femeie, orgasmul este generat întotdeauna de clitoris. Ulterior, această opţiune a fost confirmată sau înbrăţişată de cercetători precum Sherfey (1972), Hite (1976), Kaplan (1979), Hoch, Falik (1981), Barbach (1984), LoPiccolo (1986).
    Alţi cercetători mizează însă pe existenţa a mai multe tipuri de orgasm. Astfel, Fox şi Fox (1969) au în vedere rolul uterului în răspunsul orgastic feminin. Cu ajutorul radio-telemetriei, ei au putu observa şi descrie două tipuri de orgasme coitale, fiziologic diferite: tipul preejaculator (esenţialmente vulvar, corespunzător orgasmului observat de Masters şi Johnson) şi cel post ejaculator reflex. Ultimul este caracterizat printr-un efect de sucţiune uterină şi coincide cu ejacularea bărbatului. Acest tip de orgasm implică uterul, chiar în momentul în care orgasmul survine, şi repune în discuţie conceptul de orgasm simultan al lui Van de Velde (1926), care observase acest raport existând între ejaculare şi orgasmul feminin. La această concluzie au ajuns de asemenea Singer şi Singer (1972), care, pornind de la cercetările lui Fox, au identificat trei tipuri de orgasm: vulvar, uterin şi combinat.
    Pe de altă parte, Alzate (1985) a demonstrat că vaginul este o zonă erogenă specifică şi că o stimulare vaginală poate, ea singură, declanşa un răspuns orgastic. Zwang (1976) s-a raliat acestei păreri, arătând că femeia posedă două zone erogene primare – clitorisul şi vaginul – şi că fiecare dintre aceste zone posedă o autonomie orgastică. Perry, Whipple şi Ladas (1982) sunt mai precişi, localizând o zonă erogenă în interiorul vaginului. Ei reiau o teză propusă de Ernest Grafenberg (1953), care descrisese o zonă erogenă localizată pe peretele anterior al vaginului. Potrivit cercetătorilor Perry, Whipple şi Ladas, stimularea punctului G provoacă un tip de orgasm neurofiziologic diferit de orgasmul clitoridian. La rândul său, Tordjman (1984, 1986) a sprijinit această concepţie, descriind două tipuri de orgasm, fiecare cu o axă neurologică specifică.
    În paralele cu studiile experimentale, s-au efectuat studii bazate pe mărturiile femeilor. Dincolo de polemica existentă în mediile ştiinţifice referitoare la tipurile orgasmului feminin, femeile însele au contribuit, prin declaraţii, la configurarea unor percepţii referitoare la orgasm. De altfel, mulţi cercetători au fost şi sunt interesaţi de percepţiile subiective ale femeilor  (Robertiello, 1970; Singer şi Singer, 1972; Fisher, 1973; Bunzl şi Mullen, 1974; Hite, 1976; Butler, 1976; Bentler şi Peeler, 1979). Rezultatele cercetărilor acestora tind să confirme că femeile resimt o diferenţă între orgasmul clitoridian şi cel coital. Crepault şi Bussieres (1987) consideră orgasmul vaginal drept o realitate, punct de vedere susţinut inclusiv de destăinuirile femeilor. Ulterior, Darling şi colegii săi (1991) au efectuat o cercetare asupra a peste 700 de femei; a rezultat că femeile fac o netă diferenţă între orgasmul clitoridian şi cel coital.
    Alţi autori s-au împotrivit clasificării stricte a orgasmelor feminine, de părere fiind că trăirea orgasmului de către femei este o experienţă foarte subiectivă, ce nu poate fi cuprinsă în clasificări lipsite de elasticitate. Însă unii autori au în vedere, totuşi, clasificările de mai sus, tocmai pentru a evidenţia nuanţele orgasmului feminin. În 1982, de exemplu, Perry, Whipple şi Ladas sunt printre cei care vorbesc despre un continuum al orgasmului feminin, care debutează prin „orgasme externe” (prin stimulare clitoridiană) şi se încheie cu „orgasme profunde” (prin stimulare internă). Alţii, precum Eissler, arată că cel mai adesea femeile trăiesc „orgasme combinate”, care constituie centrul acestui continuum.

Concepţia psihodinamică
(concepţia freudiană asupra dualităţii orgastice)

    Senzualitatea feminină şi răspunsul sexual al femeii au beneficiat de o atenţie specială în literatura psihanalitică. Totuşi, când se are în vedere rolul vaginului în erotismul feminin, discuţiile sunt limitate la faptul că erotismul vaginal este superiro faţă de cel clitoridian. Controversa a existat de la Freud (1905), care schiţase o teorie asupra dezvoltării psihosexuale feminine. S. Freud a fost printre primii care au lansat ipoteze asupra a diverse expresii ale sexualităţii feminine. Într-unul dintre studiile sale, el vorbeşte despre două tipuri de erotism: unul clitoridian şi altul vaginal, apărând consecutiv în dezvoltarea psihosexuală a femeii. Erotismul clitoridian se conturează la fată şi va fi înlocuit ulterior de cel vaginal, considerat superior şi semnificând maturitatea femeii. Potrivit lui Freud, la femeia adultă „normală”, clitorisul devine transmiţătorul excitaţiei de la zona clitoridiană spre zona vaginală.
    Conceptul de substituire a erotismului clitoridian cu cel vaginal este foarte prezent în scrierile psihanalitice. Potrivit majorităţii psihanaliştilor, dificultatea realizării acestei substituţii este „frigiditatea”. Fisher (1973) vorbeşte despre maturitatea femeii care aduce cu sine „aşa-zisul orgasm vaginal”, iar Jayne (1984) evidenţiată deficienţa gândirii freudiene originare, specificând că „o analiză textuală atentă a lui Freud arată că el nu a prezentat conceptul de orgasm vaginal. În niciun moment el nu menţionează sau discută despre tipurile sau locurile unde se realizează orgasmul. Freud a elaborat conceptul supremaţiei vaginale, nu conceptul orgasmului vaginal”.
    După Freud, mulţi autori de orientare psihodinamică au menţionat existenţa a două tipuri de orgasm la femeie (Deutsch, 1945; Bonaparte, 1967; Marmor, 1954; Gillepsie, 1969; Moore, 1967; Fisher, 1973; Shainess, 1974; Irigaray, 1977; Eissler, 1977; Abraham şi Porto, 1978; Hägglund, 1981; Dolto, 1982; Jayne, 1984). Alţi autori, discipoli ai lui Freud – Crépault şi Desjardins, 1976; Latorre, 1979; Beltrami şi Couture, 1981; Jayne, 1984; Alzate, 1985 –, au continuat a vorbi mai curând despre tipuri de orgasm decât despre tipuri de erotism. Astfel de interpretări ale teoriei freudiene au dus la extrapolări în ce priveşte „orgasmul vaginal” (precum Bonaparte, în 1953, citat ulterior de Sherfey, în 1972), de unde şi o inconstanţă semantică: „frigiditate coitală”, „frigiditate”, „orgasm coital”, „orgasm indus vaginal” (Blum, 1985).
    Moore (1964) se evidenţiază prin aprecierile referitoare la definirea conceptului „frigiditate” propusă de Histshamn şi Bergler (1936): „Prin frigiditate, înţelegem incapacitatea unei femei de a avea orgasm vaginal. Nu se pune problema dacă o femeie este excitată în timpul coitului şi rămăne rece, dacă excitaţia este slabă sau puternică, dacă ea încetează la început sau la sfârşit, lent sau brusc, dacă ea se disipează în acte preliminare sau dacă excitaţia este absentă de la început. Frigiditatea are unic criteriu absenţa orgasmului vaginal”.

...Daca va intereseaza subiectul, va voi mai povesti...


PsiSenzual - Punctul S al sexualitatii feminine
http://psisenzual.wordpress.com

Offline

 



#21 2007-10-02 10:01:26

PsiSenzual
Banat
Inregistrat: 2007-06-22
Mesaje: 31
Site

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

Dereglari ale sexualitatii feminine   

Anorgasmia, Absenta excitatiei, Vaginismul, Durerile, Dereglarile de menopauza, Dureri la raportul sexual dupa nastere

Problemele care apar in viata sexuala a femeii sint de natura fizica, dar si psihica. Mai ales blocajele care influenteaza viata sexuala sint de ordin psihic, deoarece femeile au nevoie de mai multa tandrete, de mai multa afectiune decat barbatii.

Lipsa orgasmului sau anorgasmia

Absenta orgasmului sau anorgasmia inseamna ca, chiar daca femeia atinge stadii de excitatie, ea nu poate simti placere in timpul actului sexual. Anorgasmia se poate imparti in:
- anorgasmie primara, atunci cind femeia nu a ajuns niciodata la orgasm;
- anorgasmie secundara, atunci cind ea are un orgasm partial (orgasm clitoridian si nevaginal) sau cind nu mai ajunge la orgasm la scurta vreme dupa ce a pierdut o fiinta draga, un traumatism sau o nastere dureroasa.

Tratamentul acestei dereglari este compus de regula dintr-o indrumare terapeutica cu un sexolog sau un psiholog. Acestia cerceteaza blocajele psihologice personale ale pacientei (de exemplu: vinovatia cu privire la placere) sau problemele din cuplu (lipsa de comunicare cu partenerul, ignorarea placerii feminine), in unele cazuri putind fi vorba despre combinarea ambilor factori. Tratamentul pentru prima categorie are ca obiectiv inlaturarea inhibitiilor si a fobiilor prin autostimulare. Tratamentul relational este compus din exercitii pentru cuplu, care au ca scop regasirea seductiei, practicarea unor activitati ludice, manifestarea dragostei.

Absenta excitatiei sau frigiditatea

Frigiditatea afecteaza in jur de 10 la suta din populatia feminina si este definita ca absenta totala a dorintei si a placerii sexuale in timpul raporturilor sexuale. Cauza ei fiziologica este mai putin intilnita (probleme hormonale, malformatie organica, administrarea anumitor medicamente cum ar fi neuroleptice, tranchilizante sau somnifere) decit cea psihologica (educatie prea severa care prezinta sexualitatea ca un subiect tabu, conflicte, lipsa de incredere in sine). Daca aceste probleme sint adesea rezolvate prin sfaturi simple cu privire la relatia de cuplu (reamintirea importantei preludiului, mai multa atentie acordata partenerului, momente de tandrete), blocajele nu se rezolva citeodata decit prin terapie personala, adica prin identificarea cauzelor profunde care au condus pacienta la frigiditate, apoi descoperirea propriului corp si a propriei senzualitati si stabilirea unei comunicari pentru armonia cuplului.

Vaginismul
Vaginismul este o dereglare sexuala destul de frecventa, care, chiar daca nu impiedica orgasmul clitoridian, nu permite penetrarea, provocind o contractie involuntara a muschilor prevaginali. Exista doua tipuri de vaginism:


- vaginism primar, cind femeia nu a putut fi niciodata penetrata
- vaginism secundar, care este o reactie datorata unei infectii vaginale, nastere foarte dificula, traumatism sexual.
Pentru vindecarea de vaginism se apeleaza la ginecolog, la un sexolog sau chiar la un psihoterapeut. Scopul este de a o ajuta pe pacienta sa realizeze care sint originile problemei, sa le depaseasca si sa-si mareasca increderea in propriul corp, dar si in partener. Studiile au demonstrat ca majoritatea cuplurilor care au consultat sexologul cu privire la vaginism au ajuns sa-si gaseasca sexualitatea infloritoare si de lunga durata.


Dureri inexplicabile
Durerile resimtite in timpul actului sexual pot fi de origine medicala. Multe femei se pling de dureri inexplicabile in timpul raportului sexual, iar comunicarea cu partenerul este greoaie din moment ce nu se cunoaste cauza exacta si deci este necesara o consultatie medicala. Rezultatele medicale care pot evidentia anumite dureri inexplicabile pot fi micozele, afectiuni frecvente la tinere, cauzate de proliferarea unei ciuperci foarte raspindite. La inceputul vietii sexuale a unui cuplu, din cauza raporturilor dese, micozele se pot dubla. La femei, mucoasele rosii si inflamate si mincarimile reduc placerea sexuala. De asemenea, infectiile vaginale sint un alt motiv de disconfort in ceea ce priveste viata sexuala a femeii, iar controlul ginecologic este mai mult decit necesar!

Dereglarile menopauzei
Intrarea la menopauza poate influenta dorinta sexuala in proportii diferite in functie de fiecare femeie in parte.
Incetarea ciclului menstrual este privita uneori ca pierderea feminitatii. Schimbarile hormonale determina o atrofiere a peretilor vaginului si o scadere a lubrifierii. In acest fel poat aparea dureri si iritatii care sint banuite ca diminueaza placerea sexuala. Administrarea de hormoni poate imbunatati aceasta dereglare psihologica si sexuala.

Durerile din timpul raportului sexual dupa nastere

Adesea, dupa nastere, preocupata de propriul copil, unei proaspete mame ii trebuie destul timp pentru a-si regasi dorinta initiala cu privire la partenerul ei. Ea poate sa prezinte dureri perineale datorate inciziei practicate citeodata pentru evitarea ruperii perineului in timpul nasterii si de aceea trebuie sa astepte cicatrizarea inainte de reluarea raporturilor sexuale.


PsiSenzual - Punctul S al sexualitatii feminine
http://psisenzual.wordpress.com

Offline

 

#22 2007-10-03 17:39:40

andrutza
Vizitator

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

http://psisenzual.wordpress.com/2007/09 … l-vaginal/
Ia cititi fetelor aici articolul asta, iar dedesubt sunt discutiile noastre de pe forum .....mie mi se pare ciudata e corect sa ia de pe forum ce am vb noi si sa puna pe alt site?

 

#23 2007-10-03 17:46:48

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

corect ar fi sa se ceara voie...


mami de minuni hjarta

Offline

 

#24 2007-10-03 17:47:36

andrutza
Vizitator

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

Asta ziceam si eu.....am vazut ca a scris prenumele, nu id-ul de pe forum, dar mie una mi se pare cam aiurea smile ma rog

 

 Publicitate


loading...

#25 2007-10-03 18:31:23

PsiSenzual
Banat
Inregistrat: 2007-06-22
Mesaje: 31
Site

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

Un orgasm ca în filme nu există!


Dacă nu ai avut orgasm în timpul relaţiilor tale sexuale, ai putea crede că nici nu vei avea vreodată, că orgasmul îţi este interzis. Şi, din acest motiv, ai putea să te simţi singură şi izolată, unică în insatisfacţia ta. Ai putea spune chiar că viaţa ta sexuală nu are niciun orizont şi că nu se poate face nimic pentru a te simţi mai bine. Cu atât mai rău cu cât ţi se pare că altele au parte de această minunat desert de fiecare dată când iau masa cu partenerul lor...

Informaţiile pe care le obţinem, de regulă, prin intermediul media ne indică, de regulă, că acesta ar fi adevărul. În filme apar deseori scene „fierbinţi” în care personajele feminine ajung la orgasm fără niciun efort, doar în câteva secunde. Practic, în filme, toate femeile ajung repede la orgasm în scenele cele mai pasionale! Şi poate că este de aşteptat ca, urmărind astfel de filme, să consideri că aşa este normal, că eroinele lor sunt nişte femei perfecte, minunate, pe care activitatea sexuală le satisface pe deplin. Dragele mele, uneori nu uităm că, de fapt, ceea ce urmărim este o ficţiune, dar ceva din noi ne face mai întotdeauna să privim acea ficţiune ca şi cum ar fi realitate sau ca fiind ceva „ca în realitate”.

În realitate, însă, cuplurile din afara filmelor, aşa cum este şi al tău, aşa cum este şi al prietenei tale sau al vecinei, trăiesc experienţe sexuale foarte variate, cu mai multă sau mai puţină satisfacţie. Iar 4 femei din 10, în întreaga lume, declară că se confruntă – în diferite grade – cu diferite aspecte ale neîmplinirii sexuale. Marea lor majoritate (şi aş îndrăzni să spun chiar că aproape toate!) vor gândi, vor crede că sunt incapabile de a avea orgasm în câteva momente (critice) al vieţii lor. Pe de altă parte, însă, femeile care n-au cunoscut niciodată orgasmul sunt foarte puţine, iar un motiv este şi acela că orgasmul este un produs mai curând al fanteziei decât al realităţii.

Deteriorarea orgasmului, a posibilităţii de a-l obţine, intervine în circumstanţe diferite de la o femeie la alta, iar această stare durează, de asemenea, diferit de la una la alta. Spre exemplu, o femeie, pe durata ciclului său menstrual, poate avea momente (zile) în care să nu aibă parte de orgasm sau acesta să nu fie la fel de frecvent sau cu aceeaşi intensitate, pur şi simplu din cauza schimbărilor hormonale care acţionează în întreg corpul. De altfel, având în vedere întrebările pe această tema care mi s-au pus, opiniile pe care le-am aflat de la numeroase femei mă determină să consider că tulburările legate de deteriorarea (temporară) a calităţii orgasmului (inclusiv absenţa sa temporară) sunt unele dintre cele mai des întâlnite la femei.

Tulburările orgasmului nu sunt legate, în principiu, de vârstă, rasă, etnie, religie, educaţie, orientare sexuală sau experienţă. Însă unele situaţii sau experienţe întâlnite de-a lungul vieţii fac probabilă, la multe dintre femei, apariţia tulburărilor de orgasm. A existat o perioadă când se considera că aceste probleme afectează doar femeile adulte, mature, însă, din ce în ce mai multe adolescente sau tinere femei acuză, de asemenea, tulburări ale orgasmului. Se pare că aceeaşi situaţie se întâlneşte şi la femeile care se declară lesbiene sau bisexuale (din păcate, încă nu am suficiente probe), în ale căror relaţii sexuale se insistă cel mai mult pe stimularea clitoridiană.

În orice caz, este clar că tulburările de orgasm se întâlnesc în măsuri comparabile la femeile singure, la femeile cu un singur partener, la femeile cu mai mult de un partener, de asemenea la femeile care au relaţii de scurtă sau de lungă durată. Important este de arătat, totodată, că femeile cu o educaţie solidă (cu studii superioare sau mai mult) sau cele foarte bine realizate din punct de vedere financiar, material nu sunt „imune” faţă de cele mai puţin educate sau împovărate de griji (la care, într-adevăr, aceste probleme sunt mult mai frecvente).

Experienţa sexuală în absenţa orgasmului (când această absenţă este bine conturată şi conştinetizată) poate deveni, în unele cazuri, chiar o piedică în calea orgasmului! În orice caz, în astfel de situaţii, se constată la unele femei sentimente de frustrare, de scădere a stimei de sine, este afectată imaginea de sine, apar, ca o consecinţă, puseuri de nervozitate şi, tot pe cale de consecinţă, există riscul scăderii implicării emoţionale şi fizice în raporturile variate cu partenerul.

Ultima oara a fost editat de PsiSenzual (2007-10-03 18:41:54)


PsiSenzual - Punctul S al sexualitatii feminine
http://psisenzual.wordpress.com

Offline

 

#26 2007-10-03 18:41:02

PsiSenzual
Banat
Inregistrat: 2007-06-22
Mesaje: 31
Site

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

andrutza a scris:

http://psisenzual.wordpress.com/2007/09/12/care-este-diferenta-dintre-orgasmul-clitoridian-si-cel-vaginal/
Ia cititi fetelor aici articolul asta, iar dedesubt sunt discutiile noastre de pe forum .....mie mi se pare ciudata e corect sa ia de pe forum ce am vb noi si sa puna pe alt site?

...Da, fetelor, ne-am intrebat si noi, initial, daca e corect sau nu. Pana la urma am luat decizia pe care deja o cunoasteti, cu urmatoarele argumente:
- ne-a placut sinceritatea dialogului, caracterul lui public, modul in care se pune, de regula problema, faptul ca se are in vedere o situatie pe care o acuza, de fapt, destul de multe femei; am considerat ca nu e important cine spune ceea ce spune (dincolo de faptul ca discretia este oricum avuta in vedere si de noi), ci ce spune si cum...
- prin urmare l-am conturat sub aceasta forma, mai ales ca pe forumul dv nu era marcat (c); de altfel, nici noi nu ni l-am asumat astfel; mai mult decat atat, ca un fel de... recompensa, am considerat ca e frumos din partea noastra sa punem pe prima pagina un link catre anticonceptionale.ro; administratorii anticonceptionale.ro pot observa, ca si noi, ca de la o zi la alta anticonceptionale.ro e din ce in ce mai vizitat si din pagina psisenzual.wordpress.com
Cu respect si recunostinta,
Cristina Boca

Ultima oara a fost editat de PsiSenzual (2007-10-03 18:43:53)


PsiSenzual - Punctul S al sexualitatii feminine
http://psisenzual.wordpress.com

Offline

 

#27 2007-10-03 18:49:04

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

corect mi s-ar fi parut sa ne fi anuntat dinainte...nu dupa...si nu dupa ce un membru observa acest lucru...

iar ai facut-o lata...greu de respecta regulile. ai ban o zi. daca se mai repeta o data va fi ban permanent.


mami de minuni hjarta

Offline

 

#28 2007-10-16 16:07:16

bittersweet
Full member
Inregistrat: 2007-08-13
Mesaje: 269

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

Offline

 

#29 2007-10-16 16:12:07

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

pe mine ma apuca nervii cum se poate sa ia o discutie de aici si sa o posteze pe un alt forum sau ce este acolo..... doctoreesa,eu_vreau ,alexia,chiar nu se poate face nimic?


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#30 2007-10-16 16:19:45

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

pot sa ii dau ban...ceea ce am sa si fac. doar ca cu tot cu ban ea poate vedea ce se intampla pe forum si poate da copy/paste...


mami de minuni hjarta

Offline

 

#31 2007-10-16 16:21:06

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

dar o regula nu se poate stabili? daca faci ceva de benul asta iei ban permanet sa zicem? hmmmm ma gandesc cat este de legal ce face ea


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#32 2007-10-16 16:22:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

este regua raluca...ma mir ca nu ai citit-o pana acum...si va lua ban permanent, dar de vazut tot va putea vedea ce se vb aici.


mami de minuni hjarta

Offline

 

#33 2007-10-16 16:24:05

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

a,da regule 14 am citit acum imi aduc aminte............. si e chiar ilegal ce face ea.trebuie aprobarea celor in cauza inainte sa posteze pe saitul ei


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#34 2007-10-23 18:19:53

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Mesaje: 2917
Site

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

incredibil ce face omul asta neutral e legala toata povestea asta? neutral


El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

Offline

 

#35 2007-10-24 10:01:34

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

ba asta am si facut. dar cred ca oricum poate vedea ce scriem noi aici.


mami de minuni hjarta

Offline

 

#36 2007-10-24 12:18:05

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19
Mesaje: 23955

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

dap...poate...daca intra de pe alt calculator...


happy with him...inlove with him...puss

Offline

 

#37 2011-11-07 18:08:36

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06
Mesaje: 3124

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

.

Ultima oara a fost editat de eph (2012-03-23 16:30:05)

Offline

 

#38 2011-11-07 18:12:50

anca90
Platinum member
Inregistrat: 2008-07-16
Mesaje: 20788

Re: Anorgasmia - metode de tratament/terapie

nu, pt ca n-ar mai fi forum (in orice forum poti cauta si citi fara sa ai cont). tine de tine sa nu spui lucruri prea personale.

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.