Cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
- daniella
- New member
- Inregistrat: 2006-11-22
- Mesaje: 31
cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
postez acest topic deoarece sezonul rece deja a venit si odata cu el, apar si primele semne ale unei raceli. voi cum va feriti de raceala si de candida? eu racesc f repede si odata cu aceasta raceala apare si candida. ce facem fetelor?
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
- Mesaje: 19256
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
cresti imunitatea...din alimentatie si/sau din suplimentele alimentare (gen echinacea)
mami de minuni
- daniella
- New member
- Inregistrat: 2006-11-22
- Mesaje: 31
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
- Reina
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-01
- Mesaje: 3881
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
depinde ce folosesti:ceai ,pastile,gel,tinctura...intrebi la farmacie
Mamica de 2 pui scumpi
- Sammy
- Sr. member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-10-24
- Mesaje: 1397
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo
- dia2010
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-26
- Mesaje: 3313
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
E ok daca adaug produse si firma producatoare?
Cum scapam de raceala? Vine iarna cu pasi repezi si bolile caracteristice incep sa isi faca aparitia. Raceala e cea mai frecventa afectiune din lume. Peste 100 de virusuri pot declansa raceala, asadar probabilitatea sa scapi neatins macar de unul dintre ele este extrem de redusa. O data intrat in organism prin nas sau gat, virusul racelii incepe sa se multiplice, determinand guturai, jena sau durere la inghitit, tuse seaca, iritativa, febra moderata, dureri musculare. O raceala dureaza cam o saptamana si trece de obicei de la sine, daca esti rezistent si cu o sanatate generala buna. Preventiv, toamna si iarna este indicati sa consumati produse ce va ajuta la cresterea imunitatii.
-produse imunostimulatoare: Hofimun cu extract de echinaceea de la Hofigal Tusimun de la Hofigal Imunofort cu gheara matei si atomizat de ou de prepelita de la Laboratoarele Medica Imunoplant 1 si 2 de la Santo Raphael Fortifiant de la Tis Farmaceutic Special pentru copii Imuno royal junior de la Laboratoarele Medica, acesta contine echinaceea, propolis, polen si laptisor de matca. Nu trebuie neglijat consumul de Vitamina C (ascovit).
Raceala se trateaza cu produse impotriva durerii si a febrei, dar si cu odihna - cat mai mult posibil in pat, cat mai multe lichide, vitamine si sucuri de fructe. Remediile contra racelii amelioreaza simptomele ei, dar nu previn, nu trateaza si nici macar nu scurteaza durata bolii.
Pentru usurarea suferintelor provocate de raceli recomandam: Arctium capsule de la Rotta Natura Tinctura de busuioc de la Hofigal Expectorante V si Voseptol de la PlantaVorel Nazomer Prop de la Laboratoarele Medica pentru nas infundat Salix de la Rotta Natura, "aspirina vegetala" Bitter romanesc de la Santo Raphael cu multiple extracte de plante. Pentru caile respiratorii faceti inhalatii cu ulei de eucalipt, de brad sau de pin de la Fares.
Masajele au un rol important in diminuarea efectelor racelilor. Excelente sunt clasicele balsamuri chinezesti cu un puternic efect revigorant.
(sursa: naturafarm)
Tratamente pentru afectiunile respiratorii
Traheobronsita Este o boala a cailor aeriene care se caracterizeaza printr-un sindrom bronsitic acut. Manifestarile clinice sunt: - tuse seaca; - expectoratie mucoasa/mucopurulenta; - subfebra/febra; - durere subsernala cu caracter de arsura provocata de tuse si de miscarile respiratorii ample; - rinoree, dureri la deglutitie; Tratamentul acestei boli consta atat in administrarea de antibiotice, dar si in produse pentru ameliorarea simptomelor. Bronsita acuta Este o boala a bronhiilor mari si mici. Manifestarile clinice sunt: - tuse seaca; - expectoratie mucoasa/mucopurulenta; - febra; - dispnee. Tratamentul consta in administrarea de ampicilina sau eritromicina. Pentru ameliorarea suferintelor provocate de manifestarile bolii sunt binevenite inhalatii cu uleiuri aromate, mucolitice si expectorante. Astm bronsic Este o boala a cailor respiratorii caracterizata prin cresterea reactivitatii traheobronsice la diversi stimuli. Clinic astmul bronsic se manifesta prin: - dispnee (senzatia de a nu putea respira); - tuse; - respiratie suieratoare. Tratamentul bolii consta in bronhodilatatoare, antiinflamatoare. In plus trebuie urmate tratamente imunoterapice. Produsele naturiste au un rol puternic in usurarea suferintelor provocate de aceste boli. Medicina naturista ofera numeroase produse, printre acestea amintim: Voseptol si Expectorante V de la PlantaVorel Ceai antibronsitic de la Plafar Cipotusin de la Ciprod Siropurile naturale de: - muguri de pin de la Santo Raphael - muguri de brad de la Santo Raphael - muguri de pin, ienupar si propolis de la Tis Farmaceutic Favitusin de la Favisan Imunogrip de la PlantExtrakt Nazomer prop si Nazomer forte de la Medica Salix de la Rotta Natura (aspirina vegetala) Napraznic de la Rotta Natura
Ultima oara a fost editat de vdaiana (2007-10-10 19:55:01)
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore
- JanisJoplin
- Platinum member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-12-26
- Mesaje: 20471
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
mama chiar ieri mi;a luat echinacea capsule.ea a luat pt raceala...dar cred ca daca imi creste imunitatea nici nu voi mai face candida(sper).cica a dat 100mii vechi pe cutia de 40 capsule:D eu mai demult luam vitamina C cu echinacea,am probleme cu racelile eu:)
6 ani de dragoste
- dia2010
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-26
- Mesaje: 3313
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
Cum sa previi raceala si gripa in mod natural? Exista cateva sfaturi pe care le poti urma pentru a te feri de raceala si gripa. In mare, solutiile constau in adoptarea unui stil de viata sanatos.
1. Spala-te pe maini! De regula, virusii sunt raspanditi prin contactul direct cu persoana deja afectata. De exemplu, daca ai gripa, stranuti in palma si apoi pui mana pe telefon, pe un pahar, etc. gandeste-te ca urmatorul care va atinge suprafata infectata poate contacta virusul. Germenii pot rezista ore intregi - in unele cazuri, chiar si saptamani - si sunt "culesi" imediat de persoana care intra in contact cu ei. Asadar, este recomandat sa te speli pe maini des, iar daca nu ai aceasta posibilitate atunci freaca-ti palmele timp de un minut sau mai mult. Este un procedeu util pentru a preveni o infectie. O alta metoda este sa folosesti servetelele umede sau gelurile antibacteriene.
2. Foloseste o batista cand stranuti sau tusesti! Cand stranuti sau tusesti, nu-ti acoperi gura sau nasul doar cu ajutorul mainii. Germenii raman pe maini si ii vei transmite foarte usor mai departe. Este indicat sa folosesti ca metoda de bariera pentru raspandirea virusului o batista pe care sa o arunci imediat. In cazul in care nu ai una la indemana, intoarce capul intr-un loc ferit si stranuta/tuseste fara sa pui mana la nas/gura.
3. Nu-ti atinge fata! Virusii patrund in organismul tau prin ochi, nas sau gura. Daca atingi fata copilului imediat ce te-ai protejat cu mana de un stranut/tuse este cea mai buna modalitate de a contacta si ei raceala.
4. Consuma multe lichide! Lichidele purifica organismul, ajutand la eliminarea substantelor toxice si la hidratarea optima. De regula, un adult are nevoie zilnic de 8 pahare cu apa pentru a-si mentine corpul perfect hidratat. Cum iti poti da seama daca ai consumat suficienta apa? In cazul in care urina este aproape incolora, esti bine hidratat. Daca este o culoare mai galbuie, atunci trebuie sa consumi lichide mai multe. 5. Sauna te poate ajuta! Cercetatorii nu cunosc cu exactitate rolul pe care sauna il poate juca in prevenirea unei eventuale raceli, insa intr-un studiu efectuat in 1999 in Germania s-a aratat ca persoanele care s-au dus la sauna de cel putin 2 ori pe saptamani si-au injumatatit riscul de a contacta raceala sau gripa. O teorie ar fi aceea ca la sauna inhalezi aerul mai cald de 80 de grade Celsius si aceasta este o temperatura prea ridicata care face imposibila supravietuirea virusilor.
6. Aerul curat are un rol foarte important! Deschide geamul si aeriseste incaperea in care stai. Chiar daca este foarte frig afara, o doza de aer curat iti va intari organismul si-l va proteja de virusi.
7. Consuma alimente care contin fitochimicale! Substantele naturale din plante vitaminizeaza organismul si il feresc de boli. Asa ca pune-te pe rontait legume si fructe de toate culorile.
8. Iaurtul te protejeaza de raceli! Potrivit unor studii efectuate s-a constatat ca 1 ceasca de iaurt degresat consumat zilnic poate reduce cu pana la 25% riscul de a contacta o raceala.
9. Renunta la fumat! Cercetarile arata ca fumatorii inraiti racesc cel mai des si prezinta o forma severa a bolii.
10. Limiteaza consumul de alcool! Consumul excesiv de alcool distruge ficatul, principalul filtru natural al organismului ceea ce inseamna ca germenii vor ramane mai mult timp in corp. Rezultatul: infectii mai frecvente si complicatii.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore
- ET
- Addicted member
- Inregistrat: 2007-04-20
- Mesaje: 10295
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
Multam pentru informatii Vdaiana! Usturoiul e indicat in prevenirea si tratarea racelilor. De asemenea, citisem ca o cura de catina cu miere toamna si primavara fortifica organismul. Macesele au un continut ridicat de vitamina C. JanisJoplin, am vazut ca se gasesc si capsule cu echinacea+zinc+vitamina C.
- dia2010
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-26
- Mesaje: 3313
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
Echinaceea: antidot pentru raceala si gripa Simti ca racesti? Exista un remediu natural simplu care actioneaza ca o piedica in calea racelii si a gripei. Radacina si florile de echinaceea sunt recunoscute pentru proprietatile vindecatoare a infectiilor.
Studiile efectuate pana in prezent au dovedit ca echinaceea intareste sistemul imunitar, luptand impotriva simptomelor de raceala, gripa si alte infectii.
La ce e buna echinaceea? Folosita inca din vremuri indepartate pentru tratarea diverselor infectii si pentru intarirea sistemului imunitar, in zilele noastre extractul de echinaceea este cunoscut si pentru efectele benefice pe care le aduce in caz de gripa, raceala si sindromul oboselii cronice.
Cercetarile au aratat ca echinaceea stimuleaza organismul sa produca mai multe globule albe, in special limfocite si o cantitate mare de interferoni (una dintre cele mai puternice substante anti-infectioase naturale). De asemenea, incurajeaza productia substantelor naturale care ajuta organismul sa lupte impotriva cancerului si a altor afectiuni.
Pe langa actiunea imunostimulatoare pe care o manifesta, echinaceea este recomandata persoanelor cu leziuni ale pielii (de exemplu, furuncul) si are efecte tonice, imbunatatind abilitatea ficatului de a reduce efectele factorilor toxici din mediu.
Care este doza zilnica recomandata? Cel mai des este administrata sub forma de tinctura sau capsule. S-a constatat ca echinaceea sub forma de tinctura si ceai este mai eficienta decat pudra de echinaceea din interiorul capsulelor. Expertii recomanda o administrare moderata a acestei plante la instalarea simptomelor de raceala, gripa, infectia sinusurilor, infectii intestinale.
O doza zilnica recomandata pentru adulti este de 900 mg/zi ( adica cate 300 mg administrate de 3 ori pe zi). Copiii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani pot lua 400 mg/zi, iar in cazul celor cu varste mai mici trebuie urmat sfatul medicului pediatru. In privinta perioadei de administrare, aceasta trebuie sa se limiteze la 2 saptamani, urmate de o pauza de cateva saptamani pentru a nu creste rezistenta virusilor la acest remediu natural.
Pentru racelile grave si gripa: se ia 1 lingurita de tinctura de echinaceea la fiecare 3 ore sau 1-2 capsule la fiecare 2-3 ore timp de 1-2 zile. Apoi se reduce doza la 2 linguri de tinctura sau 6 capsule pe zi.
Pentru infectiile cronice: se ia cate 1/2 lingurita de tinctura sau 2 capsule de echinaceea de 3 ori pe zi timp de trei saptamani. Fa o pauza de o saptamana inainte de a continua tratamentul.
Care sunt efectele secundare ale echinaceei? Este considerata o optiune destul de sigura, chiar si in cazul in care este administrata in doze mai mari. Se pare ca studiile nu au indicat o toxicitate in niciun caz. Insa, exista unele persoane care sufera de alergii sezonale si care ar putea constata o reactie adversa la echinaceea - pruritul (mancarime) ochilor si a gatului.
In ciuda vestilor ca echinaceea ar putea fi daunatoare pentru femeile insarcinate si care alapteaza, cercetarile au demonstrat ca utilizarea acestui supliment pe perioada sarcinii nu creste riscul de aparitie a defectelor de nastere sau alte probleme legate de sanatatea fatului. Precautii In ciuda sigurantei de care se bucura, echinaceea contine unele substante care pot atrage efecte adverse si interactiuni cu alte suplimente naturiste sau medicamente.
Trebuie sa tii cont de faptul ca echinaceea isi pierde eficienta daca este administrata mai mult de 8 saptamani consecutive si ca trebuie sa faci o pauze.
Pentru cine este contraindicata? Echinaceea este contraindicata in cazul persoanelor care iau tratamente imunosupresoare, in cazul bolilor auto-imune (lupus, poliartrita reumatoida, vasculite, sclerodermii etc.). tuberculoza; scleroza multipla; HIV/SIDA; tulburari ale ficatului; leucemie; diabet (evita forma injectabila; insa se presupune ca suplimentele de echinaceea pot fi folosite in doze foarte reduse pe perioada iernii pentru a preveni posibilele infectii); boli ale tesutului conjunctiv.
(sursa:topsanatate.ro)
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore
- daniella
- New member
- Inregistrat: 2006-11-22
- Mesaje: 31
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
stiu ca pe site sunt postate mai multe tratamente pentru candida. dar, ce sa facem totusi ca ea sa nu mai apara, daca sta in putinta noastra acest lucru? stie cineva?
Ultima oara a fost editat de daniella (2007-10-11 17:34:20)
- dia2010
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-26
- Mesaje: 3313
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
Ufff ce bine ar fi sa facem o data un tratament bun si sa nu mai avem probleme cu cadidoza. Teoretic ca ea sa nu mai apara ar trebui sa avem un sistem imunitar puternic, ceea ce zic eu ca e destul de greu de mentinut si o igiena intima corespunzatoare.
Ultima oara a fost editat de vdaiana (2007-10-11 18:08:46)
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore
- daniella
- New member
- Inregistrat: 2006-11-22
- Mesaje: 31
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
este normal ca un medic ginecolog sa puna diagnosticul de colpita micotica,numai dupa un consult (fara sa faca un examen de secretie)? Cata precizie ar avea diagnosticul in cazul acesta?
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
- Mesaje: 17669
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
nu prea mare zic eu cel mai bine era sa iti faca o analiza la secretie
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- daniella
- New member
- Inregistrat: 2006-11-22
- Mesaje: 31
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
- ankuzza
- Hero member
- De la: Ploiesti
- Inregistrat: 2006-02-18
- Mesaje: 3330
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
eu nu prea am incredere in medicamentele astea pt cresterea imunitatii..mai bine mananci sanatos,poate si putin sport(eu vorbesc:D)si e mai bine decat sa te indopi de pastile..zic eu..eu una racesc imediat..din orice..am luat o mie si una de pastile si tot nu am sist imunitar rezistent...
Ultima oara a fost editat de ankuzza (2007-10-12 11:57:04)
Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!
- daniella
- New member
- Inregistrat: 2006-11-22
- Mesaje: 31
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
nici eu nu prea am incredere, de aceea am hotarat sa mananc in aceasta perioada mai mult decat de obicei fructe.
- dia2010
- Hero member
- Inregistrat: 2006-07-26
- Mesaje: 3313
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
ankuzza a scris:eu nu prea am incredere in medicamentele astea pt cresterea imunitatii..mai bine mananci sanatos,poate si putin sport(eu vorbesc:D)si e mai bine decat sa te indopi de pastile..zic eu..eu una racesc imediat..din orice..am luat o mie si una de pastile si tot nu am sist imunitar rezistent...
Dar daca ai probleme cu absorbtia vitaminelor si mineralelor ce te faci? Trebuie sa compensezi cumva ceea ce nu se asimileaza din mancare.
"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore
- Ramona_gl
- Sr. member
- De la: Galati
- Inregistrat: 2007-08-29
- Mesaje: 1270
Re: cum sa ne ferim de raceala si mai ales de candida
Parerile despre echinaceea sunt FOARTE impartite.....eu zic totusi sa consultati un specialist inainte de administratea oricarui produs obtinut din aceasta planta!
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|