homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Analize hormonale - interpretare, va rog

#1 2007-10-10 19:57:14

nannasina
Full member
Inregistrat: 2007-06-09
Site

analize hormonale - interpretare, va rog

tocmai ce am primit rezultatele de la analize si, pana ajung eu la doctor, am sa va rog sa ma ajutati sa le interpretez - sunt cam prapastioasa, asa cum ma stiti...

Urocultura (AT) STERILA

Sumar urina si sediment:
- glucoza (GLU) NORMALA mg/dl <50
- proteina (PRO) ABS mg/dl <20
- pigmenti biliari (PIB) ABS mg/dl <0.5
- urobilinogen (URO) NORMAL mg/dl <1.0
- Ph 5.500 [4.80-7.50]
-  densitate (SG) 1029.000 [1.1010,00-1.030.00]
- epitelii plate REL FRECVENTE
- leucocite RARE
- mucus FRECVENT

Estradiol
83.390 pg/ml [foliculara 12.5-166; ovulatie 85.8-498; luteala 43.8-211]

FSH
4.150 mUI/ml [foliculara 3.5-12.5; ovulatie 4.7-21.5; luteala 1.7-7.7]

LH
8.670 mUI/ml [foliculara  2.4-12.6; ovulatie 14.0-95.6; luteala 1.0-11.4]

Progesteron
0.902 [foliculara 0.2-1.5; ovulatie 0.8-3.0; luteala 1.7-27.0]

Prolactina
18.030 ng/ml [6.00-29.90]

Analizele le-am facut in ziua 23 a ciclului, in conditiile in care la mine un ciclu dureaza 37 de zile (ma rog, asa a durat in ultimele 2 luni).

In fisa, sunt incadrate ca in afara limitelor admise FSH si LH - nu stiu exact pe ce criteriu, pentru ca atunci cand mi s-a luat sange nu am fost intrebata in ce zi a ciclului ma aflu.

Ce nu mi-e mie clar e in ce faza eram: foliculara, ovulatie sau luteala? Eu as opta pentru ultima varianta, desi in ultima vreme nu mai stiu cand ovulez, pentru ca mucusul a vaut perioade de abundenta cam o data la 2 saptamani. Cand mi-a dat analizele, doctorita zicea ca la urocultura si la sumar s-ar vedea daca ar fi o infectie - e vreo infectie?

Cred si sper ca eu vineri ajung pe la ea... Pana atunci, ajutati-ma voi, va rog frumos!

Did Mohammed really move the mountains/ Or was it just PR?

#2 2007-10-10 20:04:16

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: analize hormonale - interpretare, va rog

urina nu are nimic patologic.
se pare ca in ziua 23 erai aprope de ovulatie, deci in faza foliculara

mami de minuni hjarta

#3 2007-10-10 20:13:50

nannasina
Full member
Site

pff... multumesc pentru viteza de reactie, super fain, ma asteptam la un raspuns abia maine dimineata!

in acest caz, valorile sunt la locul lor, nu? si ar trebui sa stau calma, si sa nu ma mai infunde cu duphaston and stuff, nu?

#4 2007-10-10 20:21:24

o'hara
Platinum member

asta nu mai stiu. duphastonul il iei pt perioada luteala. aia nu stiu cum e la tine pt ca tu ai analize pt faza foliculara. dar cel putin pana la ovulatie poti sta linistita smile

mami de minuni hjarta

#5 2007-10-11 10:40:37

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

pentru un ciclu de 37 zile dupa mintea mea in ziua 23 esti in faza ovulatorie...oricum as calcula 37-23=14(am socotit si cu capul si cu calculatorul! la fel mi-a dat)...in acest caz, progesteronul e ok, hai sa zicem ca si cu estrogenii stam binisor...insa FSH si LH sunt mici....pe de alta parte, daca ai un ciclu neregulat, vom putea stii in care faza a lui ai fost doar cind iti va veni si vom putea calcula

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2007-10-11 10:59:41

nannasina
Full member
Site

uf: problema era pana acum cu progesteronul, care era mititel pt faza luteala (cum am mai zis, ma diagnosticase cu insuficienta luteala)... acum daca au laut-o FSH si LH peste camp, iar o sa ma infunde cu medicamente. cu duphastonul si utrogestanul mi-a fost rau de n-am stiut de mine, m-am si ingrasat (ce plangacioasa sunt...)

eu credeam ca ovulez la 2 saptamni de la prima zi de ciclu - cam asa observam mucusul ala; acum insa nu mai stiu exact nimic, ca am observat mucusul o data la 2 saptamani. multumesc mult, doctoressa. oricum, vineri ma duc si la endocrinoloaga, sa vedem ce imi mai zice.

#7 2007-10-11 11:17:01

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nannasina...daca e asa si daca erai deja in faza luteala, si esti deja diagnosticata cu insuficienta de progesteron, si daca consideram ca estidupa ovulatie, tot cu progesteronul avem probleme si restul sunt normale....vezi, ideea e ca, incazul unor astfel de cicluri, ori urmaresti de la inceput ce si cum si pui tu dg...ori trebuie sa stii tot istoricul(clinic si paraclinic) ca altfel, dind cu bobii la nimereala poti sa spui aberatii cit tine de mari.
asadar...daca suntem sigur dupa ovulatie, atunci toate sunt normale doar progesteronul e mic....nu groaznic, insa mic

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2007-10-16 21:14:08

nannasina
Full member
Site

continuare la poveste: am fost azi la doctorita (am ajuns sa intru in cabinet tremurand, asa de stresata sunt).

una peste alta:
- considera ca in tratamentul meu a incercat metodele care se potriveau, si se arata nemultumita de faptul ca nu reuseste sa rezolve problema cu progesteronl
- nu-mi mai da Duphaston pentru ca nu are efect, Utrogestan imi da ameteli si iar nu mi-l mai da, celelalte variante le exclude pentru ca inrautatesc acneea (cu care am deja probleme) sau pot provoca indirect crestere in greutate prin intetirea poftei de mancare
- zice ca si etrogenii sunt mititei...
- mi-a facut o retetuta simple pentru Logest - am auzit de la voi ca sunt anticonceptionale, dctorita mi-a zis ca sunt anticonceptonalele cu cel mai scazut continut de hormoni si ca spera sa obtina macar o data un ciclu la timp
- vazand ca m-am umplut iarasi de cosuri, m-a intrebat daca ma dor sanii; cum ma dor (nu prea tare, dar dor) si am si un soi de bufeuri, a tras concluzia ca menstra vine in 2-3 zile
- mi-a zis ca nu i se pare ok ca am mucus in urina - asta ce ar insemna, ce nu e bine, ca am observat si eu mai mult mucus ca de obicei, uneori de consistenta albicioasa?

Acum, cu mentiunea ca ma cam aflu in prag de depresie (desi dansa a fost o draguta si mi-a explicat tot, punand amenoreea asta pe seama stressului), spuneti-mi si voi ce parere aveti. Anticonceptionale ma cam tem sa iau, avand in vedere ca nu mi-am inceput viata sexuala si nu le-as folosi pentru scopul principal. Ma gandeam sa fac o vizita pe la Parhon, sa ma consulte si acolo un medic...
Cum sa fac sa ma destresez - ma rog, cred ca la asta eu pot raspunde... Lucrez de la 18 ani, am terminat un liceu foarte solicitant si facultatea combinata cu serviciul rezulta intr-un stress continuu. Scuzati-ma ca va pic pe cap ca o belea, dar nu stiu la cine sa ma plang si cine ar putea sa ma ajute...

#9 2007-10-17 10:43:34

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

din ce descri tumie una mi se pare f ok doctorita...adica f interesata...nu flegmatica...si sa scape cat mai repede de tine...eu zic sa i urmezi sfatul si sa incepi tratamentul cu logest...sunt multe fete virgine care il iau...si il folosesc cu un singur scop...cel de tratament medicamentos...

happy with him...inlove with him...puss

#10 2007-10-17 10:46:29

o'hara
Platinum member

nu conteaza daca le folosesti pt scopul principal sau cel secundar...conteza sa isi faca treaba.

mami de minuni hjarta

#11 2007-10-17 11:33:22

nannasina
Full member
Site

ma tem de logest pentru ca din ce am vazut pe-aici, orice anticonceptionale dauneaza ficatului, iar al meu e deja in piuneze gratie stressului neutral. doctorita e indeed foarte-foarte de treaba si interesata, imi place de ea de mor, dar ma dispera ca nu stiu cum sa imi rezolv problemele.

mi-a bagat sora-mea in cap o prostie: cica ar trebui sa imi incep viata sexuala, ca asa se vor rezolva si problemele hormonale, si acneea, si greutatea. n-o cred, dar va intreb pe voi daca asa ceva e real - este?

pana una-alta, eu ma rog sa imi vina ciclul, am bufeuri si senzatii de rau, plus muuulte cosuri. ma simt ca o balena esuata cu pielea descuamata cesafac.

#12 2007-10-17 11:35:57

o'hara
Platinum member

nu e adevarat chestia cu viata sexuala. sunt mituri. poate doar te vei simti mai linistita, mai iubita si pe fond psihic iti va fi mai bine...dar nu e obligatoriu. daca nu esti pregatita mai asteapta. anticonceptionalele fac rau ficatului oar daca exista o patologie in acest sens. daca nu ai un diagnostic si probele hepatice ies ok poti lua.

mami de minuni hjarta

#13 2007-10-17 11:37:09

crys_ty_na
Platinum member

viata sexuala ti o incepi cand simti tu nevoia...cand esti tu pregatita...nu in alte scopuri...nu ti poate nimeni garanta ca asa va fi...si in legatura cu ficatul...poti sa ti iei de la farmacie niste pastile care se iau pe langa anticonceptionale si tiprotejeaza ficatul...hepatoprotectoare...

#14 2007-10-17 14:07:40

nannasina
Full member
Site

am mai luat hepatoprotectoare - niste fiole care se numesc Sargenor. cat despre viata sexuala, asa cum spuneam, nu cred in treaba asta, dar am vrut o confirmare specializata smile. multumesc frumos, fetelor. pray for me sa imi vina ciclul - Doamne ajuta.

#15 2007-10-17 14:10:10

crys_ty_na
Platinum member

o sa ti vina...si cand iti va venii mai bine sa incerci cu anticonceptionalele+ acele hepatoprotectoare de care ai mai luat (daca te au ajutat) sausa mergi la medic sa ti de a altele...cine stie...poate tratamentul cu anticonceptionale va fi solutia...bafta smile

#16 2010-08-14 15:10:18

Maitresse
Full member
Inregistrat: 2009-07-24

Azi am luat analizele de la laborator, dar pana marti cand ajung la doctor nu mai am rabdare. Sper sa primesc un raspuns puss

Examen de urina:

LEU - neg.
NIT - neg.
URO - 0,2 mg/dL
PRO - neg.
pH - 5.0
BLO - neg.
SG - 1.020
KET - neg.
BIL - neg.
GLU - neg.

Daca va fi sa plangi, plangi de bucurie!

#17 2010-08-14 15:33:03

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

mie mi se pare ok

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.