homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

HPV si barbatii-4

#58 2010-09-15 16:56:35

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Re: HPV si barbatii

sa ia ceva si pentru imunitate. se pare ca si asta ar ajuta ca sa ii apara mai putini, mai rar. dr. la care merge nu i-a dat nimic? cel mai bine ar fi sa il intrebe.

#59 2010-09-15 17:11:03

coraline
Addicted member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2010-06-09

nu, medicul nu i-a dat absolut nimic, nici mie, nici lui. doar il arde de fiecare data. ultima data a dat 700 lei pe toti negii de pe mana si zona genitala, in conditiile in care sunt 20 de lei negul. ii tot repeta ca daca 3 luni nu ii apare nimic, virusul a intrat in stare latenta si nu vor mai aparea alti negi si pana atunci trebuie sa ii prajeasca pe toti.

Sigh no more, ladies, sigh nor more; / Men were deceivers ever; / One foot in sea and one on shore, / To one thing constant never; / The fraud of men was ever so, / Since summer first was leavy. / Then sigh not so, / But let them go, / And be you blithe and bonny

#60 2010-09-16 13:04:36

Lavinia_tia
Sr. member

pai poate intra in stare latenta, dar asta nu inseamna ca nu ii voi mai aparea. pot sa inceapa sa apara dupa 10 luni sau 2 ani, el oricum are acest virus.

stiu ca vazusem intr-un reportaj medical un caz plin cu negi si spuneau ca omul avea o deficienta severa privind imunitatea. din cauza asta era plin. nu spun ca acesta este cazul prietenului tau, ma gandesc doar ca tot in imunitate sta cheia rezolvarii. poate ar fi bine sa mearga pentru o a doua parere la un alt medic.

#61 2010-09-20 10:23:29

jeannie
Addicted member
Inregistrat: 2010-07-13

Am si eu niste nelamuriri:

1. Genotipurile 16 si 18, responsabile de 70% din cancerele de col, eu am inteles ca nu dau veruci (si ca HPV e contagios doar in cazul in care barbatul are veruci pe pielea penisului). In acest caz, cum poti lua de la un barbat unul din aceste doua genotipuri?

2. Am tot auzit ca la barbati BTS-urile sunt asimptomatice. In ce fel poate fi la un barbat HPV asimptomatic si totusi el sa fie contagios? in sensul ca verucile sunt la nivel microscopic? Tot la nivel microscopic s-ar afla, astfel, si genotipurile periculoase 16, 18 etc. (din moment ce se zice ca, cel putin la femei, ele creaza probleme doar la Papanicolau, nedand veruci)?

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-20 10:25:03)

#62 2010-09-20 11:07:08

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

la topicul de hpv am dat eu un link cu un articol.. virusul se afla in secretiile genitale ale femeii/barbatului.

Publicitate

loading...

#63 2010-09-20 11:55:03

jeannie
Addicted member

deealexx a scris:

mah eu inca nu stiu daca am HPV, insa daca as avea, stiu sigur cand, cum si de la ce WC l-am luat..poate sa`mi zica si mutu ca e numai prin contact sexual, ca bag mana in foc ca nu`i asa. la mine chiar nu are cum. bine, inca nu stiu ca am...

din ce am citit pe net, intr-adevar, de la baieti ai putea lua daca au condiloame...da` astea pot fi si prea mici pt ochiul liber.

nu cred ca poti lua virusul din sperma cesafac adica din tot ce am citit, n`a fost vorba de asta.

deealexx a scris:

virusul se afla in secretiile genitale ale femeii/barbatului.

Se ia sau nu din sperma barbatului?!? cesafac Prin secretii genitale, eu inteleg la barbat sperma; mai e si altceva?
Din moment ce am luat HPV, intr-un fel sau altul, noul partener poate lua HPV din secretia mea vaginala, chiar si dupa ce imi vor disparea condiloamele dupa tratament?

Ultima oara a fost editat de orangina123 (2010-09-20 12:06:44)

#64 2010-09-20 17:26:00

Lavinia_tia
Sr. member

orangina123 a scris:

Se ia sau nu din sperma barbatului?!? cesafac Prin secretii genitale, eu inteleg la barbat sperma; mai e si altceva?

nu cred ca se ia din sperma barbatului. cred in schimb ca se poate lua prin atingerea pielii lui pe care sunt condiloame/negi (la fel ca la negii clasici). daca ar fi fost prezent in secretie (oricare ar fi ea) ar fi putut fi si el testat, dar pana acum (din ce stiu eu) nu se poate face un test la barbati.

iar la intrebarea din postul tau anterior, cum pot barbatii sa transmita tulpinile care nu dau condiloame si negi si eu as vrea sa stiu raspunsul. si daca am primi raspunsul atunci am stii ce trebuie testat si la ei... cred...

orangina123 a scris:

Din moment ce am luat HPV, intr-un fel sau altul, noul partener poate lua HPV din secretia mea vaginala, chiar si dupa ce imi vor disparea condiloamele dupa tratament?

eu zic ca daca nu mai ai nici un condilom nu ii poti transmite (asa imi spune logica, nu cunostintele medicale), dar intrebarea ar fi de unde stii tu ca nu ai nici un condilom in interior?

cred ca am mai spus asta, parca chiar tie, eu cred ca acest virus se ia mult mai usor decat ne este spus de in general (contact sexual), altfel nu imi explic cum se ajunge la statistica aia cu 80% din populatie....

Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2010-09-20 17:26:55)

#65 2010-09-20 18:59:06

deealexx
Hero member
Site

eu sunt 99% sigura ca nu`l am din contact sexual (totusi inca nu am facut testul sa vad daca am hpv)

articolul respectiv l`am gasit acum cateva zile..si de atunci eu zic ca e in secretii..si parca eu as crede cesafac

la colposcopie se vede daca ai sau nu condiloame in interior.

#66 2010-09-20 23:44:56

Lavinia_tia
Sr. member

deealexx a scris:

la colposcopie se vede daca ai sau nu condiloame in interior.

eu ma refeream la urmatorul lucru: mergi la control/colposcopie si nu ai nimic in interior. ok.
de unde stii ca peste 1 luna este ok si poi face sex fara prezervativ? adica de unde stii tu ca intre timp nu a mai aparut nimic?
nu ai cum, tocmai asta este problema si devine un stres subiectul asta (hpv).

#67 2010-09-21 11:45:18

deealexx
Hero member
Site

da..asa este. si eu ma gandeam la acelasi lucru..ca ti se recomanda sa vii la consult o data la 6 luni..dar intre timp ce faci?!

#68 2010-09-21 21:55:07

jeannie
Addicted member

Eu una am inteles ca aceste condiloame "pe care le vezi" nu sunt periculoase. Ci doar formele de HPV care provoaca modificari citologice la Papanicolau si, eventual, provoaca si rani pe col.
In plus, HPV sub toate formele lui nu reprezinta, in gen 99% din cazuri, un pericol pentru barbati. Ei n-au de ce sa-si faca griji (In plus, pericolul reinfectarii fetei de la partener este exclus). Noi, fetele, dupa ce tratam condiloamele pana dispar, si ne mai si verificam o data la 6 luni... poate e suficient (eu una folosesc mereu prez). Daca in urma controlului mai scapa un condilom-doua, posibilitatea de a-i da partenerului boala probabil ca este mica; si, oricum, boala in sine nu implica riscuri pentru el. Doar ca barbatii iau virusul si il dau mai departe altor femei....... Inca nu stiu in ce fel se transmit de la barbat catre femeie tulpinile periculoase de hpv (daca nu dau condiloame, atunci cum se transmit?). Spuneti-ne si noua cele care stiti, va rugam smile

#69 2010-09-22 11:50:18

deealexx
Hero member
Site

eu sustin varianta cu secretia..altfel cum o ia ?

#70 2010-09-22 11:59:41

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Eu alta nelamurire am... am inteles ca negii de pe mana sunt tot o forma de hpv (sunt?) dar ca de pe mana in zona genitala nu se pot transmite... iubi avea f multi pe maini, dar i-a tratat "naturist" si a scapat... asta acum un an si ceva hmm inseamna ca avea un virusel de la hpv sau cum?

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#71 2010-09-22 12:14:37

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

sper ca nu spun prostii, dar cele care dau negi in alte zone sunt alte tulpini decat cele care provoaca negi genitali
si se iau prin contactul cu pielea

#72 2010-09-22 12:27:36

jeannie
Addicted member

deealexx a scris:

eu sustin varianta cu secretia..altfel cum o ia ?

Gen.....leziuni la nivel microscopic? Ca, daca era clar in sperma, barbatul ii putea da niste sperma doctorului sa ii faca din ea analiza de HPV. In schimb, ii baga pe uretra un betzisor de urechi (procedura nu tocmai confortabila) si nu stiu ce proba ia de acolo pentru analiza; cred ca "secretie uretrala" ii zice. neutral Dar nu e cam tot aia cu sperma?
Cert e ca, intr-un fel sau altul, barbatii dau mai departe tulpinile 16 si 18.
@carmen: e tot hpv si in cazul negilor pe mana sau corp, insa alte tulpini care nu se iau la nivel genital.

#73 2010-09-22 21:46:37

deealexx
Hero member
Site

asa cum noi avem o scurgere..asa si ei au..mai mica fata de noi oricum.. eu la aia ma gandesc cesafac ai dreptate tu cu analiza... dar altfel cum o da mai departe daca nu are condiloame? ca de dat, cred ca o da..

oricum crek incheiem subiectul ca amandoua sustinem lucruri diferite oarecum si nu e nimeni sa ne lumineze rotfl adica nu ajungem nicaieri din pacate

#74 2010-09-23 12:31:31

jeannie
Addicted member

orangina123 a scris:

Inca nu stiu in ce fel se transmit de la barbat catre femeie tulpinile periculoase de hpv (daca nu dau condiloame, atunci cum se transmit?)

deealexx a scris:

amandoua sustinem lucruri diferite oarecum si nu e nimeni sa ne lumineze rotfl

deci luminati-neeeeeeeeeeeeeee...somebody lol  nustiu

#75 2010-09-23 13:59:21

deealexx
Hero member
Site

#76 2010-09-28 21:41:29

IonCreanga
Membru
Inregistrat: 2010-09-28

Sunt baiat si as vrea sa stiu daca pana in momentul de fata ati mai auzit de ceva studii facute in privinta hpv-ului la noi, barbatii. Mi-am infectat prietena cu HPV acum 3 de ani, de atunci a avut si rana pe col, operatie si tratamente cu isoprinosine. Medicul i-a zis ca inca nu se stie daca a scapat de virus, poate in 1-2 ani. Insa ce pot face EU, in aceasta privinta sa nu o infectez din nou? Cum aflu daca il mai am sau daca l-a eliminat corpul, cum aflu daca e ok sa facem sex neprotejat din nou (de la depistarea hpv-ului am facut doar protejat). Ideea e ca la mine nu s-a manifestat virusul deloc prin acele condiloame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.