homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Help!

#1 2007-10-14 09:59:31

nedumeritul
New member
De la: galati
Inregistrat: 2006-11-01

help!

Buna Dimineata
am o mica mare problema! seara trecuta in urma unui contact sexual protejat.. s-a rupt prezervativul, cred ca pe faza finala, si treaba e ca nu stim sigur daca a fost sau nu "protejat" am ejaculat in mare parte afara dar totusi nu sunt sigur daca a fost si  in interior ceva
ne protejam mai tot timpul dar cred ca marfa "condome" a fost proasta data asta!
s-a spalat imediat( cu toate ca nu cred ca este de prea mare ajutor) si in jumatate de ora de la contactul sexual a luat o pastila de postinor ( cred ca asa se cheama) la farmacie la ora 4 dimineata farmacista a zis ca e buna si sigura pastila, acum va intreb eu pe voi cat e de sigura?

-prima zi a ultimului ciclu menstrual a fost pe data de 21 septembrie(pe 21 i-a venit, pe 28-29 i-a trecut)
-a luat la ora 1 noapte(adika azi-noapte) o pastila de ampicilina(dureri de dinti), am intrebat la farmacie daca interactioneaza cu Postinor si a zis ca nu, dar ca masura de precautie a incetat tratamentul cu ampicilina si nu a mai luat pastila azi dimineata, urmatoarea pastila de postinor o sa o ia la ora 4 , deci cu scuzele de rigoare sa ma repet  va intreb sa imi dati un sfat sau poate caut doar incurajare: cat de sigura este pastila si ce posibilitate sa apara o sarcina nedorita?

Ultima oara a fost editat de nedumeritul (2007-10-14 10:02:50)

#2 2007-10-14 10:49:47

bibishor
Full member
Inregistrat: 2006-08-05

Re: help!

Metoda calendarului(Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare(aproximativ la mijlocul ciclului menstrual).Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile(si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie.Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi.Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

daca a luat pastila corect sa speram ca isi va face treaba

Culmea durerii: sa-ti creasca un testicol in talpa!

#3 2007-10-14 11:00:15

bibishor
Full member
Inregistrat: 2006-08-05

sunt fete pe forum care au ramas insarcinate cu postinor desi l-au luat corect

Culmea durerii: sa-ti creasca un testicol in talpa!

#4 2007-10-14 17:15:20

nedumeritul
New member
De la: galati
Inregistrat: 2006-11-01

multumesc speram ca isi va face efectul daca a existat o oarecare scurgere,
are efecte de durata( pe parcursul  anilor) acest contraceptiv ?, mentionez ca  e a doua oara in 5 ani cand a luat ( ultima data acum 2 ani)

#5 2007-10-14 17:21:28

Mandy
Hero member
De la: Bucuresti most of the time
Inregistrat: 2006-04-15

Nu e nicio problema atata timp cat nu ia de mai mult de 2 ori pe an.

Publicitate

loading...

#6 2007-10-15 10:52:12

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

nedumeritul....cu o prima zi a ultimei menstruatii pe 21 septembrie nici nu cred ca era nevoie de Postinor(daca astepta urmatoarea menstruatie mai devreme de 27-28 octombrie...)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.