homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Varsta casatorie

#1 2007-10-14 15:59:01

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

varsta casatorie

Fetelor, m-am gandit la asta in urma discutiei cu iubitul meu...
Care ar fi o varsta "potrivita" pt casatorie? Eu de exemplu am 29 de ani si...inca nu am nici un gand...

#2 2007-10-14 16:02:26

myya
Full member
De la: bacau
Inregistrat: 2007-07-25
Site

Re: varsta casatorie

eu una as vrea sa ma marit cel mult pana in 25 ani..apoi sa fac si un copilas...la 29 ani deja e tarziu..ar trebui sa te gandesti..doar nu o sa faci un copil la 35-40 ani...e mult prea tarziu..mie imi place sa vad mamele mai tinere nu mame la 40 ani cu copii mici...la 60 ani ar trebui sa ai nepoti nu copii de 20 ani...parerea mea

#3 2007-10-14 16:18:52

luna_amara
Hero member
De la: craiova
Inregistrat: 2007-08-16

nu cred ca e o vasrat anume,da se zica caci,trebuie sa faci copilul de tanara .asa nu va avea el sau u probleme,,,eu ma gandesc sincer sa ma mary in  4 5 ani copilul,clar va veni dupa 30 de ani..la cati ani am  eu de tras cu medcinia,no way:Dbig_smile

take me as i am or watch me as i go!

#4 2007-10-14 16:20:36

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Nu este o varsta "potrivita" pentru casatorie. "Potrivit" e atunci cand amandoi simtiti ca asta va doriti.

myya, tu cati ani ai? smile Pe la 15-16 tin minte ca visam sa ma marit si sa am copil exact asa pana la 25 de ani. Eh ca sa vezi socoteala nu mi-a iesit. In anul ala toate conditiile au fost perfecte pentru a-mi realiza visul, totusi n-a fost sa fie.
Si eu am 29 de ani, chiar 30 peste 2 luni si nu simt ca ar fi timpul sa ma marit, nici ca trece timpul in defavoarea mea in ceea ce priveste un eventual copil. Nu fug de casatorie, nici de responsabilitate, imi place viata de cuplu, traiul impreuna, dar nu vad de ce ar trebui o hartie si 2 inele sa lege doi oameni. Dragostea si respectul ne leaga si pentru mine asta e suficient.
Iar chef mare pot sa fac si fara sa pun lumea la cheltuieli tongue

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#5 2007-10-14 16:20:39

skumpi
Vizitator

ca si varsta optima pt a face copiii, cred k intre 25-35 atunci esti suficient d matur/a ca sa sti ce vrei

Publicitate

loading...

#6 2007-10-14 16:28:53

anda23
Full member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-09-12

vdaiana a scris:

Nu este o varsta "potrivita" pentru casatorie. "Potrivit" e atunci cand amandoi simtiti ca asta va doriti.

myya, tu cati ani ai? smile Pe la 15-16 tin minte ca visam sa ma marit si sa am copil exact asa pana la 25 de ani. Eh ca sa vezi socoteala nu mi-a iesit. In anul ala toate conditiile au fost perfecte pentru a-mi realiza visul, totusi n-a fost sa fie.
Si eu am 29 de ani, chiar 30 peste 2 luni si nu simt ca ar fi timpul sa ma marit, nici ca trece timpul in defavoarea mea in ceea ce priveste un eventual copil. Nu fug de casatorie, nici de responsabilitate, imi place viata de cuplu, traiul impreuna, dar nu vad de ce ar trebui o hartie si 2 inele sa lege doi oameni. Dragostea si respectul ne leaga si pentru mine asta e suficient.
Iar chef mare pot sa fac si fara sa pun lumea la cheltuieli tongue

subscriu, cand aveam 15-16 ani  varsta de 25 de ani parea asa de indepartata ca eram sigura ca atunci ma voi casatori si voi face si un bebe..iata ca am 24 de ani, lupt pentru o relatie si nici urma de casatorie si bebe..
insa dupa parerea mea, teoretic asta este varsta cea mai frumoasa, si intemeierea unei familii ar fi chiar potrivit..dar nu sti iniciodata ce iti rezerva destinul smile

#7 2007-10-14 16:38:07

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

eu vreau copil de tanara, eventual dupa ce termin facultatea adica peste 3 ani.Am timp sa imi traiesc viata pana atunci si in plus eu am avut o mamica tanara (care m-a facut la 20 de ani) si un tatic la fel de tanar (21) si mi-a fost super, nici nu s-a pus vorba de conceptii invechite, chiar si acum mama gandeste ca mine si pot sa ii spun orice fara sa o sochez.

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#8 2007-10-14 16:39:00

anda23
Full member

Wildhoney a scris:

eu vreau copil de tanara, eventual dupa ce termin facultatea adica peste 3 ani.Am timp sa imi traiesc viata pana atunci si in plus eu am avut o mamica tanara (care m-a facut la 20 de ani) si un tatic la fel de tanar (21) si mi-a fost super, nici nu s-a pus vorba de conceptii invechite, chiar si acum mama gandeste ca mine si pot sa ii spun orice fara sa o sochez.

ideea e sa ai si cu cine big_smile

#9 2007-10-14 16:41:21

Emilya
Platinum member
De la: munte
Inregistrat: 2006-07-16
Site

evident...am uitat sa mentionez asta lol

Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my body
Maia Ecaterina 14.01.2014 hjarta

#10 2007-10-14 16:42:08

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

potrivit e atunci cand simti tu ca e bine...asta poate fi la 25 sau la 35 de ani ...depinde ce conceptii ai tu pt asta ...
  eu de ex as vrea cam in jur de 25 - 28 pe acolo

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#11 2007-10-14 16:56:18

CrisTiNa Tikale
Hero member
De la: mine pt voi
Inregistrat: 2007-08-07

sunt de accord cu tine dida , atunci cand simti

Fiecare zi e un nou inceput !!!   

hjarta  Nu te iubesc pentru ceea ce esti, ci pentru ceea ce sunt atunci cand sunt cu tine   hjarta

#12 2007-10-14 17:08:40

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

eu intotdeauna am zis ca daca e sa aleg o sa ma marit tanara, am implinit 21 de ani si ne gandim la anul sa facem nunta si bebele oricand ar veni, e binevenit, desi anul asta am licenta si mi-ar fi cam greu...cum o vrea Dumnezeu, el stie sigur cum e mai bine pt mine..oricum mama m a avut la 20 de ani si asa mi se pare cel mai bine, sa fii mamica tanara

#13 2007-10-14 17:10:04

anda23
Full member

mamica tanara da, dar de obicei cu sacrificii..nu prea apuci bine sa iti gasesti un job bun ca intri in concediu de maternitate..revii dupa 2 ani si vezi ca multe oportunitati au trecut sad

#14 2007-10-14 17:12:13

ioana_4
Diamond member

da, asa e..depinde de prioritati..pt mine de exemplu e mai importanta familia decat cariera

#15 2007-10-14 17:23:35

dia2010
Hero member

Familia trebuie intretinuta si asta inevitabil cere bani sad N-as putea sa ma bazez doar pe banii sotului meu. Eventual in cazul in care ar fi milionar (in lei noi) tongue

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#16 2007-10-14 17:25:19

andrada79
Full member
De la: orasul celor 7 coline
Inregistrat: 2007-02-18

Eu nu ma "vedeam" casatorita nici la 20 de ani, nici la 25. Eram chiar impotriva oficializarii unei relatii, deoarece ii vazusem pe parintii mei intelegandu-se mai bine de cand au divortat decat atunci cand erau casatoriti. Insa socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ. Am intalnit, se pare, barbatul potrivit pentru mine si am ajuns, inevitabil, la casatorie. M-am maritat la 26 de ani si nu regret pasul. Eram pregatiti amandoi si ne-am considerat destul de responsabili pentru a ne intemeia o familie in fata lumii si a lui Dumnezeu. Copilul a aparut la 27 de ani si, in prezent suntem o familie fericita.
Mai am o matusa care s-a casatorit la 37 de ani, a nascut un copil la 38 de ani si pot sa spun ca nu am vazut o familie mai fericita ca a lor.Pentru mine, casnicia ei este una model.
Ideea e ca nu conteaza varsta la care te mariti, ci sa fii pregatita sa-ti asumi responsabilitatile care vin pe urma si sa deschizi foarte bine ochii inainte de a lua o asemenea decizie. Nu e greu sa te mariti, ci sa mentii armonia in familie.

"Şi chiar dacă mă vei mai iubi
Peste crivăţul iernii ce vine,
Fără braţe, cu ochii pustii
N-am să am ce întinde spre tine..." (Adrian Paunescu - Copaci fara padure)

#17 2007-10-14 17:32:54

ioana_4
Diamond member

vdaiana a scris:

Familia trebuie intretinuta si asta inevitabil cere bani sad N-as putea sa ma bazez doar pe banii sotului meu. Eventual in cazul in care ar fi milionar (in lei noi) tongue

eu daca ar avea suficienti, m-as baza...de ce nu? eu ma ocup de mine si de copil, apoi muncesc doar ca sa nu stau acasa degeaba, asta cand se face copilul mai mare..pt mine ar fi perfect smile

#18 2007-10-14 17:37:37

dia2010
Hero member

ioana dinu a scris:

vdaiana a scris:

eu daca ar avea suficienti, m-as baza...de ce nu? eu ma ocup de mine si de copil, apoi muncesc doar ca sa nu stau acasa degeaba, asta cand se face copilul mai mare..pt mine ar fi perfect smile

Asta am zis si eu. Doar ca eu chiar nu ma vad casnica.

andrada79 a scris:

Nu e greu sa te mariti, ci sa mentii armonia in familie.

subscriu

#19 2007-10-14 17:56:34

andrutza
Vizitator

Eu nu cred ca e importanta varsta la care te casatoresti, important e sa faci pasul cu cine trebuie si sa stii sigur ca asta iti doresti cu adevarat. Te poti marita f devreme si peste un timp sa divortezi, iar dupa ceva timp cand ai o varsta sa intalnesti pe altcineva sa te casatoresti a doua oara si sa fi mult mai fericita. In cazul in care e o relatie stabila si sunt ceva ani in spate la 26 de ani zic ca e cel mai potrivit daca ai deja pe cineva. Si pana in 30 sa faci si copil. Acum depind si de soarta si de norocul fiecaruia.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.