homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Hepatita B-3

#39 2008-03-27 11:41:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: hepatita B

prin analiza transaminazelor. daca alea sunt normale cam indica ca esti purtator. hepatita b mai are 2 antigeni - hbc si hbe. in principiu ti se vor testa toate tipurile plus transaminazele.
http://www.focuslab.ro/Informatii/Ag_HBs.aspx

mami de minuni hjarta

#40 2008-03-27 11:54:50

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

nu e nicio problema daca imi fac atatea analize intr-o perioada scurta de timp?...adica saptamana asta deja mi-au luat de 2 ori sange si ma simt foarte slabita sad

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#41 2008-03-27 12:02:42

o'hara
Platinum member

depinde de gradul de anemie pe care il ai...dar in principiu n-are trebui sa fie probleme.

mami de minuni hjarta

#42 2008-03-27 12:09:11

pink_butterfly
Insomniac member
Inregistrat: 2006-08-10

sunt cam anemica eu in general...mi-e groaza de analize...numai cand ma gandesc mi se face rau...asta e acum,n-am incotro,trebuie sa trec si peste asta...va multumesc ca sunteti alaturi de mine...imi dau seama acum ca aici am adevaratii prieteni,nu in viata reala,din pacate...o sa incerc sa ma rezum la un topic,la cel pe care l-am deschis eu...sa nu va mai ametesc cu atatea wink

http://www.youtube.com/watch?v=mwMdO3HK_ws our song hjarta
em todas as ruas do amor seras meu e eu serei tua hjarta
http://www.youtube.com/watch?v=DDuLPHsIuTg

#43 2008-03-27 12:17:41

ToandMe
Full member
Inregistrat: 2008-03-18

ce iseamna B.C.G,IDR si BDR?

Publicitate

loading...

#44 2008-03-27 12:20:39

o'hara
Platinum member

idr = intradermo reactie. se face pt depistarea tbc, bgc ( Bacille Calmette-Gu?rin) e un vaccin impotriva tbc
restu nu stiu la ce se refera pt ca nu stiu contextu

mami de minuni hjarta

#45 2008-03-27 12:28:15

ToandMe
Full member
Inregistrat: 2008-03-18

si cum se numeste vaccinul impotriva hepatitei b?

#46 2008-03-27 12:53:34

o'hara
Platinum member

hep b

mami de minuni hjarta

#47 2010-02-16 19:59:01

alter4ego
New member
Inregistrat: 2008-05-04

buna ziua...tocmai am fost in iasi..si am fost depistata cu hepatita b..si eu si prietenul meu..mi-am repetat analizele si mi-au iesit la fel..deci e clar ca avem....ce trebuie sa fac de acuma?..la ce doctor sa merg sa imi dea tatament?..va rog sa-mi raspundeti..sunt disperata..de unde se poate lua asta?...e adevarat ca se ia si prin saliva?...

#48 2010-02-16 20:10:25

moksha
Hero member
Inregistrat: 2009-12-19

alter4ego a scris:

buna ziua...tocmai am fost in iasi..si am fost depistata cu hepatita b..si eu si prietenul meu..mi-am repetat analizele si mi-au iesit la fel..deci e clar ca avem....ce trebuie sa fac de acuma?..la ce doctor sa merg sa imi dea tatament?..va rog sa-mi raspundeti..sunt disperata..de unde se poate lua asta?...e adevarat ca se ia si prin saliva?...

cum adica ai fost depistata? adica vreau sa imi zici ce analize ai facut si ce rezultat ai avut. mai departe putem vorbi despre ce ai de facut.

nu se ia prin saliva. se ia prin contact sexual neprotejat si prin transfuzii de sange si manevre invazive - stomatolog, interventii chirurgicale, posibil manichiura.

#49 2010-02-16 20:13:51

alter4ego
New member

pai pe fisa scrie ag HBs electrochemiluminiscenta kit 2 .............pozitiv

#50 2010-02-16 20:36:29

moksha
Hero member

alter4ego a scris:

pai pe fisa scrie ag HBs electrochemiluminiscenta kit 2 .............pozitiv

pai, e important daca ai transaminazele (tgo,tgp) normale sau crescute si trebuie sa faci o serie de markeri, inainte de a dispera si de a zice ca ai hepatita b.

prin urmare, poate fi vorba despre o hepatita acuta care trece de la sine si nu implica mare lucru sau poate fi vorba de o infectie cronica.

de aceea as vrea sa faci urmatoarele analize:
- anti Hbc Ig M (acestia ar certifica o infectie acuta)
- anti Hbc totali (ar arata o infectie cronica)
- Ag Hbe
- eventual anti Hbs, dar nu neaparat, acestia ar trebui facuti peste cateva luni, minim 3, pentru a vedea daca a avut loc vindecarea
- transaminazele

In absenta acestor analize, nu putem spune ca esti infectata cu hepatita B in mod cronic si  nu putem exclude hepatita acuta, care, cum am zis, se rezolva de la sine in majoritatea cazurilor.

Fara sa vreau sa te sperii, din cauza transmiterii asemanatoare a infectiilor acestea, as vrea sa te sfatuiesc sa faci si anti vhc (pentru o eventuala hepatita c) si testul hiv.

Dupa ce ai rezultatul la toate acestea vom putea deduce exact in ce situatie esti. Oricum o sa fie bine sa te vada un medic, dar analizele acestea trebuie sigur efectuate.

Intre timp pastreaza-ti calmul, nu are rost sa te stresezi pentru o situatie care inca nu este clara.

#51 2010-02-16 22:10:12

alter4ego
New member

multumesc de raspuns...am sa-mi fac si analizele astea...o seara faina..sper sa nu fie grav:)

#52 2010-02-16 22:16:45

moksha
Hero member

alter4ego a scris:

multumesc de raspuns...am sa-mi fac si analizele astea...o seara faina..sper sa nu fie grav:)

nu e grav in nici un caz, cum am zis nu e o situatie prea placuta pentru tine, dar trebuie sa vezi exact cum stau lucrurile.

astept vesti de la tine.

#53 2010-02-22 19:27:57

alter4ego
New member

am primit analizele....anti hbc ig m..au zis ca se fac la bucuresti si imi da rezultatul peste o saptamana...aspartataminotransfereza (GOT/ASAT/AST) metoda IFCC cu piridoxal fosfat rezultat 29.307  UM....... U/L  Valori de referinta 10-35      apoi alaninaminotransfereza rezultat......26.855   UM/....U/L  Valori de referinta 10-35        apoi anti-HBc..... pozitiv apoi     ag HBe ....negativ    pt anti HBc ig m trebuie sa mai astept o saptamana ca le face la bucuresti     iar prietenului meu i-au iesit analizele  astfel aspartaminotransfereza (GOT/ASAT/AST) REZULTAT 25.176    UM......U/L       VALORI DE REFERINTA 10-50   alaninaminotransfereza  rezultat 22.034       UM....U/L     valori de referinta 1-50       anti HBc ..pozitiv  .....Ag HBe....negativ.....iar ailalta tot peste o saptamana...ast raspunsul dumneavoastra....sunt foarte agitata

#54 2010-02-22 20:05:50

alter4ego
New member

va rog sa imi raspundeti..ca stau ca pe ace in fata calculatorului...

#55 2010-02-22 20:06:28

moksha
Hero member

alter4ego a scris:

am primit analizele....anti hbc ig m..au zis ca se fac la bucuresti si imi da rezultatul peste o saptamana...aspartataminotransfereza (GOT/ASAT/AST) metoda IFCC cu piridoxal fosfat rezultat 29.307  UM....... U/L  Valori de referinta 10-35      apoi alaninaminotransfereza rezultat......26.855   UM/....U/L  Valori de referinta 10-35        apoi anti-HBc..... pozitiv apoi     ag HBe ....negativ    pt anti HBc ig m trebuie sa mai astept o saptamana ca le face la bucuresti     iar prietenului meu i-au iesit analizele  astfel aspartaminotransfereza (GOT/ASAT/AST) REZULTAT 25.176    UM......U/L       VALORI DE REFERINTA 10-50   alaninaminotransfereza  rezultat 22.034       UM....U/L     valori de referinta 1-50       anti HBc ..pozitiv  .....Ag HBe....negativ.....iar ailalta tot peste o saptamana...ast raspunsul dumneavoastra....sunt foarte agitata

prin faptul ca aveti transaminazele normale exclud o hepatita acuta, ramane sa vedem anti hbc igm, dar presupun ca va fi negativ. aveti ag hbs pozitiv si anti hbc pozitivi din ce inteleg eu, nu?

cu mare probabilitate este vorba despre o hepatita b cronica, prin urmare va trebui sa fiti vazuti pentru o evaluare exacta de un medic infectionist. sa asteptam sa vedem si anti hbc igm,dar exclud o hepatita acuta, avand transaminazele normale. este posibil sa se negativeze ag hbs si sa apara anti hbs, daca esti intr-o anumita perioada de la infectie, adica daca esti intre sapt 20 si 24 pe schema pe care am atasat-o. totusi, cu transaminazele normale si cu faptul ca si prietenul tau este infectat...nu stiu exact ce sa zic, o sa mai repetati analizele.

http://forum.anticonceptionale.ro/uploads/thumbs/29864_hbvdx_isocore_d04b.png

am uitat de unde esti, iti e comod sau nu sa vii in bucuresti?

hepatita b nu inseamna o tragedie, trebuie insa sa stii cum se transmite ca sa eviti sa infectezi alte persoane si sa ai medicul tau care sa iti dea sfaturile necesare si sa hotarasca optiunea unui tratament. eu pe forum nu pot sa iti spun prea multe, adica pot sa incerc, dar un medic in persoana si anumite investigatii sunt necesare.

despre hepatita b poti cauta si tu pe google sa afli mai multe ca informatie generala.

in rest, e bine sa faci un eco abdominal, analizele generale - hemoleucograma, glicemie, coagulare etc. avand in vedere ca si partenerul tau este infectat, inclin sa cred ca a fost vorba despre o infectie pe cale sexuala, dar nu putem sti, poate fi vorba si despre un alt fel de sursa - uneori stomatolog, interventii chirurgicale - rar astazi, pedichiura, manichiura etc. din acest motiv e bine sa cauti si alte boli cu aceeasi sursa, anume sa testezi hepatita c (anti vhc), sa faci un test hiv si sa cauti hepatita d (care apare de multe ori in coinfectie cu hepatita b, anume sa cauti ag d). ultimele 3 analize intelege-le ca de rutina, nu inseamna ca trebuie sa te sperii si sa te  gandesti ca esti bolnava, dar e bine sa te asiguri.

cu orice te pot ajuta te rog sa ma anunti, orice intrebare mai ai, inclusiv un medic in bucuresti care sa te evalueze.

si nu fi speriata si agitata, ai o problema de sanatate, dar doar atat.

astept vesti de la tine.

ps. ce varsta ai?

Ultima oara a fost editat de moksha (2010-02-22 20:07:47)

#56 2010-02-22 20:16:27

alter4ego
New member

pai sunt din botosani si fac facultatea in iasi....am 20 de ani si el are 23....te rog sa ma sfatuiesti la ce medic sa merg si cat de repede?..nici nu stiu de unde sa incep...

#57 2010-02-22 20:20:27

moksha
Hero member

alter4ego a scris:

pai sunt din botosani si fac facultatea in iasi....am 20 de ani si el are 23....te rog sa ma sfatuiesti la ce medic sa merg si cat de repede?..nici nu stiu de unde sa incep...

calmeaza-te in primul rand. in al doilea rand din pacate nu cunosc nici un medic de infectioase in iasi, incepe prin a merge la medicul de familie.

te intrebam de varsta pentru ca de obicei la varsta asa tanara scapi de boala si nu ramai purtator, asa ca eu inca sper ca poate te afli in perioada de care ti-am spus pe graficul atasat. sa asteptam sa vina anti hbc ig m si sa ne gandim atunci.

intre timp ar fi bine sa te vada medicul de familie, pentru linistea ta cred ca e bine sa vorbesti cu un medic.

ps. ai avut simptome sau de ce te-ai decis sa iti faci aceste analize? ti-ai facut doar pentru hepatita b sau mai multe analize? restul au fost ok?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.