homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cancer la col

#1 2007-11-01 14:26:31

barbara_mori
Hero member
Inregistrat: 2007-02-26

cancer la col

fetele e adev ca putem face cancer la col luand prin contact sexual nuj ce virus???dar ma intreb numai daca e baiatul infectat putem lua?sau acest virus se face....nuj....insa sunt f speriata fiindca am auzit ca se poate face si un vaccin impotriva cancerului la col uterin si nu vei avea probleme toata viata insa numai fiind virgina il poti face...si nu=i corect grater(( ca vreau sa imi fac si eu vaccinul...cine ma poate lamurii si pe mine i-as fi tare recunoscatoare

Pentru a fi popular da-le oamenilor vesti bune despre obiceiurile lor proaste!

#2 2007-11-01 14:28:57

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

Re: cancer la col

Mamica de 2 pui scumpi

#3 2007-11-01 14:33:17

Sammy
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-10-24

eu vreau sa merg la ginecolog sa discut cu el, sa fac analizele si sa vedem daca pot sau nu sa fac vaccinul. as vrea sa il fac.

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#4 2007-11-01 14:37:22

barbara_mori
Hero member

Sammy a scris:

eu vreau sa merg la ginecolog sa discut cu el, sa fac analizele si sa vedem daca pot sau nu sa fac vaccinul. as vrea sa il fac.

da si eu la fel...de putut am citit acum ca nu trb sa fi virgina ca sa-l faci si e bn asta...eu mi-am facut nijte analize de secretie acu vreo 3 luni si mi-a iesit in regula....insa acum le-as repeta s as face si papanicolau...iar apoi vreau vaccinul ala...macar mai scap de stresul ca as putea sa fac cancer la col...stiu ca ar costa in 3 per se face si fiecare per costa 5 mil...in total 15 mil....de ar exista si pt celelalte forme de cancer cate un vaccin o solutie sa previ asta..c bn ar fi...

#5 2007-11-01 14:37:34

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

da. cred ca merita. si eu vreaus a-l fac dupa ce nasc....dar e bun...pana la ce varsta se face? sau nu conteaza?

Publicitate

loading...

#6 2007-11-01 14:40:23

Sammy
Sr. member

nu conteaza varsta, trebuie sa nu ai virusul hpv. cel putin asa am inteles eu. iar de pret stiam ca e 4 milioane doza, deci 12 in total. ma rog, 12, 15,  nu mai conteaza, important e sa il putem face si sa fie eficient.

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

#7 2007-11-01 18:32:34

barbara_mori
Hero member

dar se spune ca inca nu se stiu urmarile acestui vaccin...de eficient o fi eficient insa ce simptome vom avea dupa ....dupa ceva vreme nu stie nimeni si e cam riscant,insa daca acest vaccin exista si se pare ca face minuni insmn ca are efecte adeverse insa...nu stim sigur

#8 2007-11-01 18:46:11

Sammy
Sr. member

cercetarile care s-au facut, s-au facut pe 5 ani si jumatate. adica au fost facute vaccinurile acum 5 ani si jumatate la femei pana in 26 de ani (asa se considera initial ca trebuie) si au fost monitorizate in toata aceasta perioada. pana acum are eficienta 100%, adica nici una din aceste femei nu a facut cancer de col uterin. si nici nu s-au inregistrat reactii adverse.  nu sunt insa de specialitate, nu stiu daca pot aparea reactii dupa mai mult de 5 ani.  de asta vreau sa vorbesc cu ginecologul meu sa-mi spuna ce parere are. eu chiar as vrea sa il fac.

#9 2007-11-01 19:32:25

Ramona_gl
Sr. member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-08-29

Am auzit ca vaccinul acesta protejeaza si impotriva altor feluri de cancer......

#10 2007-11-01 19:37:42

barbara_mori
Hero member

Ramona_gl a scris:

Am auzit ca vaccinul acesta protejeaza si impotriva altor feluri de cancer......

nu ...nu cred..eu stiam ca numai pt col este valabil vaccinul..ar fi bine daca ar proteja si alte organe..insa nu cred

#11 2007-11-01 19:41:55

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

e numai pt cel de col

mami de minuni hjarta

#12 2007-11-01 23:19:59

mitzili
Hero member
Inregistrat: 2007-06-04

Barbara din cate am citit eu poti sa-l faci si daca nu esti virgina, insa inainte trebuie sa iti faci analize....k sa nu ai deja virusul HPV in organism, nici sa fii doar purtatoare pt ca in cazul asta vaccinul nu isi mai face efectul

You make me so hot, You make me wanna drop, It's so ridiculous, I can barely stop, I can hardly breathe, You make me wanna scream, You're so fabulous, You're so good to me, baby, baby

#13 2007-11-01 23:39:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

asa cum zici tu mitzili...

happy with him...inlove with him...puss

#14 2007-11-02 15:13:48

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

da. subscriu. am vazut la stiri smile smile smile

#15 2007-11-02 16:52:08

barbara_mori
Hero member

mitzili a scris:

Barbara din cate am citit eu poti sa-l faci si daca nu esti virgina, insa inainte trebuie sa iti faci analize....k sa nu ai deja virusul HPV in organism, nici sa fii doar purtatoare pt ca in cazul asta vaccinul nu isi mai face efectul

si virusul asta prin ce analize poti vedea daca il ai sau nu???si prin analize de secretie sau sange???ca nuj:D si se ia doar prin contact sexual nu?iar partenerul trb sa fie infectat ca sa imi de-a mie virusul,nu il poate face el nu?big_smile

#16 2007-11-02 16:55:10

Sammy
Sr. member

trebuie facut papanicolau + tiparea hpv pt a vedea daca ai virusul. nu se face prin analize de sange. da, partenerul a fost la randul lui infectat, nu il face el.

#17 2007-11-02 17:10:43

Sammy
Sr. member

ceea ce nu stiu eu e daca la barbati virusul hpv provoaca vreun cancer sau numai la noi?

#18 2007-11-03 00:04:35

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

hpv-ul se ia si in alte modalitati decat prin contact sexual. citez dintr-un pliant: "HPV poate fi transmis prin contact sexual sau pur si simplu prin contactul intim piele la piele la nivelul regiunii genitale"; "Prezervativele sunt o masura importanta de precautie impotriva unei game de infectii transmisibile sexual, incluzand reducerea riscului infectiei cu HPV. Aceasta deoarece pielea din imediata vecinatate a organelor sexuale poate fi purattoare de virus. Actul sexual complet (cu penetrare) nu este obligatoriu pentru a transmite virusul".
de regula barbatii nu au nici un simptom datorat virusului. (doar intr-un numar f mic).
pentru a afla daca ai hpv trebuie sa faci tiparea/tipajul (nu stiu exact denumirea analizei). ambele sexe fac aceasta analiza. este o analiza speciala. nu intra intr-un set de analiza. si eu imi mai fac analize anual sau cand imi mai vine pe chelie si cu toate astea am aflat acum ca am sanse groaznic de mari sa am hpv. si nu arat nici a copil bolnavicios, nici nu am avut probleme pana acum... chiar si dpdv ginecologic nu am avut probleme iesite din comun.

detalii despre hpv gasesti si pe www.micomi.ro. (nu este o grafica extraordinara dar ca si informatii merita citit.)

#19 2007-11-03 14:19:30

barbara_mori
Hero member

da interesant....imi cam da batai de cap virusul asta...am sa vb cu mama sa merg sa imi fac analiza sa vad ce si cum..fiidnca sunt f interesata de vaccinul impotriva cancerului la col....sper cat mai rpd sa rezolv asta

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.