homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Operatie laser

#1 2007-11-03 22:07:57

angelaflory
Hero member
De la: F.City
Inregistrat: 2006-12-27

operatie laser

este posibil dupa aceasta operatie sa vezi fara ochelari chiar daca ai miopie cam -4? la ambii ochi?nu stiu f multe despre acest fel de alternativa la ochelari dar daca stie cineva ceva sau vreun caz sigur ca se poate ...m-ar tenta sa incerc desi mie cam frica ...sunt totusi ochii mei cesafac

"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieshte ca shi cum paradisul ar fi pe pamant ..."

#2 2007-11-03 22:42:56

myya
Full member
De la: bacau
Inregistrat: 2007-07-25
Site

Re: operatie laser

eu nu stiu pe nimeni care a facut asta dar paprerea mea ca nu se merita...daca iti cresc iar dioptriile o sa trebuiasca sa faci iar operatie presupun si tot asa...mie mi-au crescut destul de repede...aveam -1 si peste cinci luni -2...oricum sunt interesata si eu despre asta:)

#3 2007-11-03 22:44:32

mitzili
Hero member
Inregistrat: 2007-06-04

Numai un oftalmolog va poate lamuri

You make me so hot, You make me wanna drop, It's so ridiculous, I can barely stop, I can hardly breathe, You make me wanna scream, You're so fabulous, You're so good to me, baby, baby

#4 2007-11-03 22:45:55

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

angelaflory a scris:

este posibil dupa aceasta operatie sa vezi fara ochelari chiar daca ai miopie cam -4? la ambii ochi?nu stiu f multe despre acest fel de alternativa la ochelari dar daca stie cineva ceva sau vreun caz sigur ca se poate ...m-ar tenta sa incerc desi mie cam frica ...sunt totusi ochii mei cesafac

eu stiu pe cineva care a avut -4, a facut operatie si acum nu mai are ochelari
acum 2 ani a facut operatia
15.000 euro
la noi in tara, in cluj

#5 2007-11-03 22:47:12

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

wowi; am facut operatie laser pe piele; si problema dermatologica a revenit in timp f scurt; un nev; noroc ca nu stau in loc de acea problema; si m-a durut de-o sa tin minte toata viata; nu mai faaac sad

Publicitate

loading...

#6 2007-11-03 22:52:58

angelaflory
Hero member

moama atata costa?eu auzisem ceva in jurul sumei de 2000 euro sad
eu am un amic a carui sora a facut operatia asta si mi-a spus ca nu mai are nevoie sa poarte ochelari acum ,dar mie mi-a recomandat sa o fac dupa facultate ca nu ar fi bine sa stau prea mult concentrata la invatat sau intr-un punct anume...sora lui e stewardesa si nu are nevoie sa se concentreze prea mult fix...de aceea am zis sa intreb...poate poate stie cineva ceva.....cat despre medici oftalmologi eu sincer m-am saturat de ei sunt la duzina si tot ce stiu este sa te puna la dioptron si sa iti dea reteta sa iti cumperi ochelarii si cand ii intrebi ce trebuie sa faci ca sa scada sau sa stagneze se uita ciudat la tine si nu stiu sa raspunda si iti arunca un"da ce d-soara nu ati inteles?purtati ochelarii permanent"m-am saturat de astia am fost la mai multi medici in speranta ca o fi unu mai deschis la minte dar fara noroc.am vz la tv o doctoritza oftalmolog si am vzo la mai multe emisiuni si parea ca stie ce vb  e director pe nush unde,chiar nush cum o cheama...ma gandeam sa incerc la ea chit ca ma costa o groaza macar sa stiu si eu ceva...sad

"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieshte ca shi cum paradisul ar fi pe pamant ..."

#7 2007-11-03 22:56:27

myya
Full member
Site

angelaflory eu am inteles ca miopia nu se trateaza asta o sa o ai toata viata...nu da inapoi doar creste...iar daca nu porti ochelarii permanent creste f repede...in special cica dupa varsta de 20 ani....oricum de ce te stresezi atat?eu m-am invatat cu ei...mi-a zis cineva ca sunt mai speciala cu ei:D...asa ca obisnuestete si tu cu idee asta:)

#8 2007-11-03 23:01:45

angelaflory
Hero member

myya nu e vb de asta...eu port din cls a 7a ochelari si toti imi spun ca sunt una din putinele persoane carora le sta bine cu ochelari si deja m-am obisnuit cu ei nu mai sunt o problema...dar e speranta aceea stii tu mai ales acum cand mi-a spus baiatu acesta ca se poate m-a pus pe ganduri...ca asa stiam si eu ca nu da inapoi poate doar stagneaza ceea ce la mine nu prea s-a intamplat :-< si ma gandesc cu groaza cand vad ca schimb mereu alte lentile alte lentile  pana inr-o zi cand nu o sa mai vad deloc sad e aiurea ...as vrea sa pot face ceva ..sad

#9 2007-11-03 23:06:03

myya
Full member
Site

te inteleg foarte bine...oricum eu nu as avea nici macar 2000 de euro pt a face operatia da'pai 15.000?nu prea am sperante sunt destul de realista...tu daca ai posibilitati incearca dar numai sa fie spre binele tau..succes;)

#10 2007-11-03 23:10:02

angelaflory
Hero member

ah pai nici 2000 de euro nu aveam dar faceam credit ceva vedeam eu macar sa stiu ca eram bine dupa...dar 15 000...poate in vise smile dar nu am nici macar certitudinea ca va fi dupa bine ca sa stiu ca acum merita orice sacrificiu sad

#11 2007-11-04 02:47:07

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Eu stiam o colega care  vrea sa se opereze cu laser...dar a zis ca dupa ce face copii...ca poate da inapoi atunci cand va naste.

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#12 2007-11-04 09:38:24

angelaflory
Hero member

da asta stiam si eu ...dar pana fac eu copii..sad

#13 2007-11-04 12:56:19

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

angelaflory sfatul meu e sa nu faci.eu am -6.50 la ambii ochi deci mai rau sad ..si eu cred ca imi sta bine cu ochelari.am vrut sa ma operez dar dna dr de aici mi-a zis ca nu recomanda dar ca sa ma lamureasca m-a trimis la Bucuresti,la spitatul Universitar.am ajuns acolo si am dat de o doctoritza super...mi-a explicat ca e ok sa fac DAR ca ei nu iti garanteaza ca, corneea va rezista in timp. e o modificare a corneei si e posibil ca la 40-50 de ani chiar sa dau de belea sa nu mai vad..ei nu pot baga mana-n foc ptr ce va face in timp.
2.oricum in timp peste 10-15 ani miopia reapare doar ca e mai mica...deci sa nu crezi ca vei scapa definitiv
3.daca chiar vrei sa o faci e bine sa o faci dupa 30 de ani cand stii ca nu mai vrei sa faci copii...nu stiu daca stiai dar pers mioape trebuie sa faca cezariana nu naturala ptr ca din cauza efortului se poate intampla ceva grav la nivelul ochiului.
eu asta am aflat de la medic,sfatul meu e sa nu faci,miopia e mica...oricum se recomada operatie ptr pers cu minim -4 ,-4 si ceva.dar si asa te expui la multe riscuri ptr o asa miopie.
Eu stiu fata care avea -12 si ea s-a operat...la -12 nici mie nu mi-ar pasa de riscuri as face-o.
da operatia a facut-o la o clinica din Spania
eu cred ca nu ai dc sa o faci,in fond sunt doar niste ochelari si cred ca esti suficient de matura sa discerni ca ochelarul nu are nici un risc pe cand o operatie are...orice banala operatie are un risc.iar asta are riscuri in timp...cu cat imbatranesti elasticitatea corneei nu mai e aceiasi.si fii realista ,iti va convenii ca la 40 -50 de ani sa ai complicatii ptr ca acum ti se pare tie ca sunt nu stiu cum ochelarii.ai diverse forme,culori (la rame) tocmai ptr a ne face sa purtam si sa nu ni se mai para o povara .
ptr mine lentila subtiata este cea mai buna inventie big_smile

Ultima oara a fost editat de Butterfly20 (2007-11-04 12:59:54)

#14 2007-11-04 13:06:12

angelaflory
Hero member

:)wow ..ms mult butterfly pentru info uite eu acum am aflat de la tine ce nu si-a luat din timp doctoritza sa imi spuna...ai dreptate...dar eu nu sunt complexata de ochelari precum am mai spus doar ca eram curioasa de riscuri si preturi.chiar daca as avea banii sa o fac nush cat curaj as avea..tu fara ochelari vezi ?ca eu disting obiectele cam la 4-5 m de mine dar nu f bine si obosesc f repede fara ochelari si ametesc...ii port permanent si chiar daca acum un an ma puteam descurca fara ochelari sa mai ies prin oras ceva...acum nu mai pot si de aceea ma ingrijoram ca poate cu anii va fi mai rau si vroiam doar sa ma informez ...

Ultima oara a fost editat de angelaflory (2007-11-04 13:06:56)

#15 2007-11-04 13:15:24

just-me
Hero member

angelaflory disting obiectele mari,culorile cat de cat...nu pot sa spun ca vad decat daca ma apropii f mult de cineva sau de ceva.daca imi las ochelarii pe masa de ex. cam pipai dupa ei sau mai apropii mult de masa...
nici eu nu pot iesii in oras fara ei...sigur as lua vreun stalp subtire in fata sau vreo groapa.am avut momente cand voiam sa ii arunca mi se parea ca fetele fara ochelari arata mai bine(inca cred asta ca machiajul ochilor la noi nu prea se observa asa bine ca la ele).da am inteles ca mai bine cu preoteza asta(ochelarul) decat sa ajung la un medic si sa ma opereze,el isi ia banu dupa aia noroc bun...o data iesita din spital pe nimeni nu intereseaza evolutia pacientului.
e o zona f sensibila...
eu la ora acluala am 2ochelari unii cu rama subtire ff finutzi si altii cu rama groasa.
plus ca eu nu pot purta ochelari cu rama doar sus.greutatea lentilei nu-mi permite...e urata situatia numai eu stiu cat plangeam cand saream de la -5 la -5.50 si tot asa...
eu port ochelar din clasa a4a

#16 2007-11-04 13:18:06

myya
Full member
Site

butterfly20 nici fetele cu -2 nu pot naste normal?chestia cu cezariana cand ai miopie acum am aflat-o de la tine:|

#17 2007-11-04 13:22:10

just-me
Hero member

miopia asta e destul de mica ...depinde cum a evoluat si cum evolueaza miopia.dar din cauza efortului pe care il depui la nastere se poate intampla ceva ff grav la nivelul corneei.
daca iti ramane -2 nu ar fi asta o pb,poti naste naturala.miopia cu pb incepe de la -3.la miopia asta te scuteste si de sport,tot din motivul ca un efort poate genera complicatii
oricum mai bine cezariana la naturala e ingrozitor.n-as face nastere naturala nici daca as fi sanatoasa

#18 2007-11-04 13:23:13

angelaflory
Hero member

eu am ochelari fara rama doar lentila care e din plastic si cu subtiere ...luna viitoare cred ca ma duc sa ii schimb pentru ca s-au rupt si ii port lipiti cu glue big_smile   dar se observa f putin...oricum vreau sa ii schimb si ma gandesc cu groaza ca iar o sa mi se mareasca dioptriile pentru ca mereu mi s-a intamplat asa cu o sg exceptie cand am fost la medic si mi-a spus doctora ca nu e nevoie sa imi sch lentila ca s-a marit doar cu -0.5 ...ce fericire pe capul meu atunci...dar de atunci tot creste si de ceva timp mi-a dat pe langa cilindru care il aveam de mica un fel de lentile combinate adik si cu + ca a inceput sa imi scada vazul si in apropiere...sa vedem ce zice la urmatoarea intalnire....ah si mereu cand trebuie sa imi aleg rama niciodata nu gasesc ce vreau ...

#19 2007-11-04 13:34:02

just-me
Hero member

pai daca inca e in crestere miopia nici nu se recomanda operatie,ca iti da miopia pe 0 si ea o ia de la capat..operatia se face dupa ce miopia stagneaza.
eu expre mi-am facut 2 perechi de ochelari -se strica una,am alta(pana o repar pe cea sticata)..plus ca imi schimb lookol.nu inteleg dc ti-a dat si ptr apropiere...chiar era neaparata nevoie?mie doctora si daca imi creste ma mai lasa nu-mi da direct lentila mai mare..ca mi-a zis cu cat dau lentila mai mare cu atat ochiu cere mai mult

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.