homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pilula omisa - procedez corect?

#1 2007-11-08 15:03:51

Bellablu
Membru
Inregistrat: 2007-11-05

pilula omisa - procedez corect?

Am citit mult pe aici, si apreciez eforturile tutuor. As vrea sa va rog sa imi spuneti daca totul este in regula in privinta mea.
Folosesc Microgynon de 7 ani si jumatate, fara nici o pauza, si ma inteleg cu ele de minune. Numai ca, in aceasta luna mi s-a intamplat, pentru prima oara sa omit administrarea unei pilule. Iata cum au stat lucrurile:

In ziua de luni, 29 octombrie am omis a 14 a pilula de pe folia de Microgynon. Mi-am dat seama abia a doua zi cand trebuia sa iau urmatoarea pilula. Trecusera deci 24 de ore, asa ca am luat ambele pilule marti la ora 5 dimineata (ora mea obisnuita de administrare a pilulelor). Am continuat apoi normal adminstrarea, pana la terminarea foliei (inca 6 zile), timp in care nu am avut raporturi sexuale. De asemenea, intentionez sa ma protejez suplimentar si in primele 7 zile ale foliei urmtoare, deoarce folia actuala s-a incheiat inainte sa inghit inca 7 pilule administrate corect. Sper ca procedez "ca la carte", va rog sa imi spuneti daca gresesc ceva.

Acum sunt in ziua in care trebuie sa apara menstruatia, si ma simt nelinistita din urmatoarele considerente: in ziua anterioara omiterii pilulei, duminica adica, am avut un raport sexual, care nu a fost insotit de ejaculare. Este posibil omiterea pilulei de luni sa fi convertit acest raport intr-unul cu risc?
Inaintea contactului despre care am scris am mai avut, in timpul acestei folii de pilule, un singur contact sexual cu 7 zile inaintea omiterii pilulei. A fost un contact vaginal, urmat de penetrare anala, care s-a incheiat cu ejaculare (tot anala). Sunt atat de stresata incat sexul vaginal cu ejaculare nu indraznesc sa il practic, cred ca e un blocaj psihic pe undeva.

Astazi, pentru ca inca nu mi-a inceput sangerarea nu mai am liniste si ma tot gandesc daca vreunul din contactele sexuale mentionate mai sus ar fi putut prezenta vreun risc. Mentonez ca nu am luat nici un fel de medicamente, nu am avut varsaturi ori tulburari digestive, iar pilulele le iau regulat, la ora 5 dimineata. (omisiunea s-a intamplat cand s-a schimbat ora, am modificat alarma pentru pilule si am omis sa bifez optiunea de alarma multipla, asa ca luni nu a sunat ceasul si am omis pilula)

Va rog, spuneti-mi daca exista vreun risc!

#2 2007-11-08 16:02:53

berbecutza_ali
Full member
Inregistrat: 2006-07-20

Re: pilula omisa - procedez corect?

nu ai de ce sa iti faci probleme, ai rabdare si nu te stresa si o o sa-ti vina si menstruatia.  Cat despre protectie suplimentara, nu mai este cazul.
Cu protectia suplimentara e asa:
daca ai omis o pastilutza te protejezi suplimentar 7 zile sau pana iti vine menstruatia.
Odata ce a venit menstruatia, reiei pilulele in mod normal, ca si pana atunci.
In rest.... destreseaza-te, pentru ca nu exista nici un risc.
Pupici

E toamna iar... si ploua picuri mari...
Curand vin si sarbatorile de iarna, cu parfum de portocale, vanile si cozonaci ... de-abia astept momentele astea de liniste, sa ascult colinde... si afara sa NINGAAAAAAAA!

#3 2007-11-08 16:06:36

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

dupa 7 ani de administrare tot nu te-au convins pilulele ca nu ai de ce sa iti faci griji? hmm...

mami de minuni hjarta

#4 2007-11-08 16:35:00

Bellablu
Membru

Multumesc mult, sper sa fie totul bine, inca nu a aprut menstruatia.
Eu_vreau, sunt atat de stresata incat din astia 7 ania abia daca am reusit sa am o viata sexuala cat de cat normala vreo 2. In rest, doar raporturi sexuale ce nu includ ejacularea. Cel anal din luna aceasta, insotit de ejaculare, a fost primul raport finalizat dupa aproape 2 ani de contacte fara ejacuare.
Si acum, cand vad ca nu mai apare odata menstruatia ma tot gandesc ca mai bine nu l-as fi avut nici pe asta, si nici pe cel din ziua anterioara omiterii pilulei.

#5 2007-11-08 17:06:18

Sammy
Sr. member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-10-24

de ce esti asa stresata? daca iei pastilele corect nu ai de ce sa te ingrijorezi, iar el poate ejacula inauntru. smile pastilele ar trebui sa te ajute sa scapi de griji, nu sa-ti faci mai multe. smile

"The supreme happiness in life is the conviction that we are loved - loved for ourselves, or rather, loved in spite ourselves'. Victor Hugo

Publicitate

loading...

#6 2007-11-09 11:16:50

Bellablu
Membru

Intre timp m-am calmat, mi-a inceput menstruatia.
Stiu ca poate ejacula inauntru, dar nu reusesc sa stau atat de linistita pe cat ar trebui. Cred ca problema mea este una psihica, a fost o vreme cand reusisem sa depasesc aceasta bariera. M-am confruntat insa cu o perioada lipsita de activitate sexuala (am avut o eroziune pe col, urmata de cauterizare), iar dupa incheierea perioadei de interdictie n-am mai avut curaj sa merg pana la capat. Si nu am nici acum sad, desi sunt cat se poate de atenta si constiincioasa in privinta administrarii pilulelor.
Problema vine probabil din cauza ca, eu si partenerul meu nu intentionam sa avem copii, de aceea orice esec (Doamne fereste) al pilulelor ar fi un dezastru.
Multumesc mult pentru incurajari

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.