Testul barza - este sigur?
- asking
- New member
- Inregistrat: 2007-11-08
testul barza - este sigur?
este testul barza sigur? Va inntreb deoarece trebuie sa am CM luna aceasta (noiembrie) pe 4 sau 6. Azi suntem deja in 11 si nu mi-a venit CM. Am facut un prim test barza (jet) pe 7 nov,la trei dupa ce ar fi treebuit sa vina menstra. Azi dimineata, 11 nov, la 7 zile de intarziere, am refacut un al doilea test barza si tot negativ a iesit. insa inca nu am menstra.
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
Re: testul barza - este sigur?
orice test e sigur la 7 zile de intarziere a menstruatiei. mergi la medic.
mami de minuni
- asking
- New member
multumesc foarte mult pentru promtptitudine. Ma linistete putin rapunsul , dar..... nu am spus intreaga poveste: 1.am avut contact in perioada fertila, dar fara ejaculare, 2. la o saptamana dupa acel contact am simtit o tensiune la nvel loc si usturime la urinare, prin urmare, crezand ca am o recidiva a bacililor gram +, am reluat un tratament prescris la un control ginecologic anterior: ovule clotrimazol 2 pe zi, dimineata si seara timp de 5 zile, si nca 5 zile doar cate 1 ovul si crema clotrimazol local dimineata si seara. La terminarea acestui tratament (de data asta luat fara a consulta un ginecolog cu analiza a secretieie cum am facut cu ca 1 luna in urma), adica pe 4 sau 5 noiembrie, in acea data ar fi trebuit sa vina CM. 3. e posibil oare si acest tratament sa fi influentat intarzierea cu atatea zile a CM? 4. Sa refac testul are cu Clear Blue? Este oare mai sigur? ce ma sfatuiti? Va multumesc ca ma ajutati, ca sunteti aici ..... psihic conteaza enorm
- o'hara
- Platinum member
nu prea avea de ce sa intarzie datorita tratamentului. poti reface testul peste inca 2 zile dar poate fi tot cu barza sau altul ieftin. iese la orice test la intarzierea asta. daca el n-a ejaculat posibil iti faci griji degeaba. daca dupa 2 zile tot negativ este mergi la medic sa iti dea ceva sa iti vina. sindrom premenstrual nu ai? si dupa ce vine...apucati-va de o metoda contraceptiva eficienta...
mami de minuni
- asking
- New member
asta este ce ma nelinistete: nu am acea tensiune mamara, nu simt ca s-au intarit sanii (asa cum de obicei se intampla), nici cosurile care imi apareau sistematic cu cca o saptamana inainte de CM. Iar pe langa toate aceste manifestari lipsa, nu am niciun fel de .... (scuzati-ma, nu vreau sa par vulgara) scurgere.
Ce imi recomandati sa fac? Ce fel de medicamente/ovule mi s-ar putea prescrie de medic ca sa declanseze menstra? Sunt periculoase? Este marit fluxul ? O endoscopie transvaginala? Nu am facut niciodata asa ceva, aceasta recomandare am primit-o azi de la farmacista careia i-am spus ca sunt la al doilea test barza.
Este eficienta metoda acaeasta de investigare medicala? Si...... stiu ca sunt o mare fricoasa..... este dureros? Controlul cu lamele acelea metalici (chiar daca dr ginecolog a folosit cele mai mici lame sau bare, nu imi amintesc acum termenul corect medical) a fost cam dureros cand mi s-a luat secretia vaginala. Daca considerati ca aceasta metoda de investigaie medicala este necesara, va rog sa imi spuneti cum sa ma pregatesc: am voie sa fac spalaturi vagila cu irigatorul si ceai sau apa fiarta si apoi racita inainte de a merge la control? Sau nu?
multumesc foarte muult mai ales pentru rabadarea manifestata fata de multe persoane speriate care intra pe site,.... printre care ma numar si eu.
- o'hara
- Platinum member
endoscopie vaginala? hmmm...buna farmacista (in ghilimele)...poate o echografie endovaginala. pai asta ti-ar face medicul daca ai merge la unul (nu doare, nu patesti nimic) iar ca medicamente ti se va da mai mult ca sigur progesteron care nu schimba cu nimic cantitatea si calitatea menstrei. nu cred ca ti se va face examen cu valvele...mergi direct la echografie...avantajul la echografia de genul asta este ca u mai e nevoie sa ai vezica plina de apa.
mami de minuni
- asking
- New member
Multumesc pentru raspuns. In ceea ce priveste terminologia folosita de mine, este vina mea cel mai probabil ca am spus endoscopie transvaginala. Iertati-ma ca va induc in eroare. Farmacista mi-a spus, imi amintesc, despre o camera introdusa cu prezervativ. prin urmare, cu siguranta ea a folosit termenii de specialitate coreccti iar eu am spus o mare tampenie...
Inca o data scuze.
Prin urmare, dupa ce fac cel de-al treilea test, ma gandeam sa il fac maine dimineata (sau este prea devreme?), vizita la medicul de specialitate este necesara. Nu stiu daca are vreo importanta sau nu..... Eu am inceput viata sexuala acum 4 luni si pana in acest moment nu am luat anticonceptionale. Stiu ca progesteronul este un tip de hormon. Am facut teste hormonale: progesteronul l-am facut in 02 august 2007, fiind in acel moment cea de-a 21 zi a CM, cu valoarea: 11,71ng/ml.
A fost o valoare buna? Care este rolul acestui hormon in organism?
- o'hara
- Platinum member
n-ai de ce sa iti ceri scuze. ce iti spunea farmacista - aia e echografia endovaginala. poti sa il faci maine dimineata si apoi la dr. progesteronul este unul din cei 2 hormoni feminini. celalalt e estrogenul. el ajuta la eliminarea endometrului atunci cand vine menstruatia dar si in sustinerea sarcinii. nu stiu daca valoarea e buna pt ca nu imi dai si valorile normale scrise langa valoarea obtinuta la tine.
mami de minuni
- asking
- New member
in 13 iulie 2007, a treia zi de CM, am facut teste hormonale dupa cum urmeaza:
1. prolactina: rezultatul 23,6 (valorile normale 1.39-24.20), 2. FSH : rezultatul 8,28 mUI/ml (Valorile normale sunt redate pe faze si nu stiu pe care sa o redau ca fiind cea corespunzatoare celei de a 3 -a zi de CM,asa ca le dau pe toate: a. faza foliculara 7 media, 4-13 fiind limitele b. faza ovulatorie 12, 5-22 limitele, c. faza luteala 4, 2-13 limitele,
3. LH: rezultatul 8,52 mUI/ml a. faza foliculara 6 media, 1-18 fiind limitele, b.faza ovulatorie 44, 24-105 limitele, c. faza luteala 5, limitele 0.42-20
4.Estradiolul l-am refacut in 23 august, pe 11 august fiind prima zi de CM, deci pe 23 august 2007 a fost a 14 zi de CM. Rezultatul a fost 267 pg/ml. Aici am iar problema cu valorile, nestiind in ce faza ma aflam in a 14 zi de CM: a. faza foliculara 85 (media), 39-189 fiind limitele, b. faza ovulatorie 241, 94-508 limitele, c. faza luteala 133, 48-309.
5. progesteronul l-am facut in a 21 zi de CM, cu rezultatul 11,71 ng/ml. Valorile pentru diferite faze fiind: a. faza foliculara 0.55 media, 0,27-2.61 b.faza luteala 15.55 media, 3.28-38.63 limitele c. I trim. de sarcina 22.13 media, 12.26-81.80 limitele d. II trim. de sarcina 35.46 media, 11.11-81.40 limitele
6. Testosteron facut in a 3 zi de CM, cu reyultatul 0.43 ng/ml. Media fiind 0.29 iar limitele fiind 0.1-0.75.
Nu stiu daca valorile sunt bune. Ce "predilectii" am?
Am facut de asmenea analize de tiroida, deoarce nu aveam suficient libidou, simteam ca ma sufoc, ca ma strangea ceva de gat. Aceste analize le-am facut in prima zi de CM:
1.TSH rezultat 2,04 miu/ml , valorile normale fiind 0.27 - 4.2 miu/ml 2.Total T4 cu rezultatul 7,44, valori normale 6.09 - 12-23 miu/ml 3. Total 3 cu rezultatul 0,96, valorile normale fiind 0,87-1,78 ng/ml.
Nu siu daca hormonii mei fac bine ce trebuie sa faca in organisma sau daca isi fac de cap. Cel putin cu intarzierea asta de 7 zile a CM nu stiu ce sa cre: e sarcina (testele insa au fost negative) sau hormonii..... fac ce vor ei.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat , interpretare a acestor date. Stiu ca sunt putin cam multe, dar astept raspunsul dvs cu rabdare. Va sunt extrem de recuunoscatoare pentru ajutor.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|