homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebare post ERAD

#1 2007-11-14 20:04:17

ana_misu
Full member
Inregistrat: 2007-10-03

Intrebare post ERAD

Buna,

Acum o luna am facut un ERAD pt o rana cauzata de HPV.Am fost ieri la control si mi-a zis medicul ca acea portiune care a fost raschetata arata ca o pota rosie,adica nu s-a vindecat.Medicul a fost foarte revoltat din cauza ca nu m-am vindecat si acest lucru m-a speriat tare.Mi-a prescris o reteta cu ovule polygynax, cerviron si supozitoare diclofenac si spalaturi cu ceai de pelin si galbenele.Tot ieri m-a curatat cu nitrat ceea ce mi-a dat o mancarime puternica in vagin.Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu aceste probleme deoarece sunt f confuza si speriata si nu stiu ce se intampla.
Spuneti-mi va rog de la ce credeti ca am acesta mancarime?Sa nu fi fost sterilizate instrumentele si sa ma fi ales cu ceva boli?Credeti ca e grav faptul ca nu m-am vindecat intr-o luna?Credeti ca dupa ce urmez acest tratament mi se vindeca acel loc?Daca ieri mi-a dat cu nitrat de cand pot incepe tratamentul si spalaturile cu ceai? In acest moment am o scurgere maronie de la nitrat.In decembrie urmeaza sa merg din nou la control.Va rog sa-mi dati cat mai multe detalii.Va multumesc foarte mult.

#2 2007-11-14 21:26:28

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: Intrebare post ERAD

acea mancarime e posibil sa fi aparut din cauza nitratului...nu ti poate garanta nimeni ca au fost sterile acele instrumente...dar in general nu se risca ei cu chestii de astea...mai ales daca e un cabinet care se respecta...la celelalte intrebari iti va raspunde doctoressa sau fetele care stiu...si da...exista o posibilitate ca tratamentul sa te ajute...doar timpul poate spune cu siguranta...iar eu l as suna pe medic sa l intreb cand pot incepe tratamentul...sa nu zica dupaia ca nu l ai inceput cand trebuie...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-11-14 23:01:05

ana_misu
Full member

Buna
Acel tratament cu ovule mi l-a recomandat 1 data/ saptamana,deci nu cred ca ar fi o pb dc il incep in 3,4 zile.Dar ma ingrijoreaza tare dc nu ma vindec pana la urmatorul control.Nu stiu ce ar putea urma dc peste 1 luna voi avea acelasi rezultat.
Multumesc pt faptul ca mi-ai scris crys_ty_na.

#4 2007-11-15 10:12:59

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Nu cred ca stresul iti va face bine. Fii cumintica si fa tratamentul. Iti tinem pumnii si multa sanatate

#5 2007-11-15 11:52:26

ana_misu
Full member

Doctoressa dc vezi mesajul meu te rog sa-mi raspunzi si mie.Toata ziua sunt pe net asteptand raspunsul tau.Pls lamureste-ma si pe mine ca tot caut pe diverse site-uri un raspuns la intrebarile mele si nu gasesc nimik.

Publicitate

loading...

#6 2007-11-15 12:31:16

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

de ce nu mergei la un alt medic sau nu il suni pe al tau?

#7 2007-11-15 13:48:44

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ana_misu...imi pare rau insa la toate intrebarile tale stie sa raspunda medicul care a facut interventia. eu nu stiu! nu fac asemenea interventii, nu urmaresc evolutiile post-interventie...nu stiu
asadar, sunt de parere ca Lavinia zice corect: contacteaza-ti medicul si pune-i lui intrebarile astea

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2007-11-15 20:40:10

Rose
Hero member
Inregistrat: 2007-08-30

O prietena de a mea a patit ceva similar. Dupa conizatie , la controlul de o luna nu se vindecase. Ea crede ca din cauza ca nu respectase intocmai tratamentul, adica din ce zice ea isi pusese ovulele , dar nu facuse spalaturile chiar cum ii spusese doctorita...Apoi a urmat intocmai tratamentul si peste 2 saptamani nu mai avea nimic...A trecut peste un an de atunci si este totul bine...
So...nu dispera, ca s-a mai intamplat...
Ai urmat tratamentul intocmai? Si stii ca nu tb sa ai contact sexual pana la vindecare, nu? Ai facut cumva efort fizic?

21.04.2013 -  bebic Bebe Chitaila
www.pisicamov.ro

#9 2007-11-16 08:04:16

ana_misu
Full member

Multumesc mult pt raspunsuri.Asteptam foarte mult sa-mi scrie cineva povestea ei sau a cuiva cunoscut.Acum sunt mai optimista si cred ca ma voi vindeca.Pt mine vestea ca nu m-am vindecat a fost oarecum un soc pt ca m-am dus f linistita la control,eram sigura ca m-am vindecat.M-am gandit pt moment ca ma asteapta o alta interventie si stiind prin ce emotii am trecut la ERAD.....m-am speriat f tare.
Tratamentul l-am urmat asa cum mi-a zis medicul si nici contact sexual nu am avut si nici efort fizic nu am facut.Uneori cred ca exagerez cu grija mea, chiar am f mare grija cu tratamentul si voi avea in continuare.
Multumesc mult Rose ca mi-ai scris despre prietena ta,chiar m-am linistit.O sa va tin la curent cu ce se intampla si dupa ce voi merge la control in luna dec o sa va scriu.

#10 2007-11-16 11:53:31

ana_misu
Full member

Apropo. mancarimi nu mai am.Cred ca totul a fost de la niste servetele intime.
Multa sanatate fetelor.

#11 2007-11-21 01:25:36

briella
New member
Inregistrat: 2007-10-28

ana_misu dc ti'a prescris sa faci tratamentul doar 1 data pe saptamana? Sunt curioasa pentru ca si eu urmez tratamentul post ERAD, insa eu am inceput tratamentul cu ovule si spalaturi a doua zi dupa interventie, dar in fiecare seara...

Apropo, am vorbit cu alte doua fete care au trecut prin ERAD si ambele mi'au zis ca vindecarea nu a fost completa si ca dupa o luna, respectiv 3 luni daca nu ma insel, au mai facut o interventie, de data asta doar cauterizare. Dupa cea de'a doua interventie s'au vindecat smile. Eu ma astept la asa ceva, dat fiind faptul ca am avut o rana maricica, sper sa nu fie cazul, insa.... trebuie sa fiu pregatita pentru orice.

Ah, cum se executa corect o spalatura? Am inteles ca daca nu se respecta o anume pozitie ( dificila ) irigatorul nu ajunge pana in zona afectata ( depinde si de marimea ranii)

#12 2007-11-21 08:20:22

ana_misu
Full member

briella.Dupa interventie am urmat un tratament cu ovule polygynax.Chiar am intrebat medicul cat timp trebuie sa fac tratamentul si mi-a raspuns ca doar o cutie de 6 ovule.Cand am fost la control si mi-a spus ca rana nu s-a vindecat a inceput sa-mi zica ca trebuiau mai mult de 6 ovule,ca ea mi-a zis sa pun pana la controlul urmator.Eu am izbucnit in acel moment ca doar nu sunt nebuna,stiam ca am intrebat-o de cantitatea de ovule pe care trebuie sa le folosesc.In sfarsit.....acum nu mai conteaza acest lucru, sper doar ca sa ma vindec pana in luna decembrie.Mi-a spus odata pe sapt sa fac acest tratament si mi se pare cam rar.Eu o sa fac spalaturi cu ceai un pic mai des.
Si eu am avut o rana mare dar mi-a zis medicul ca trebuia sa se vindece,asa ca nu te gandi ca la tine o sa mai fie nevoie de cauterizare.Eu folosesc irigator de la  tantum rosa si e f bun.Tija trebuie introdusa in totalitate daca poti.Pe prospectul irigatorului gasesti tot felul de pozitii si tu ti-o alegi pe cea care ti se pare cea mai comoda.
Astept vesti smile

#13 2007-12-12 16:53:30

ana_misu
Full member

Hello!
Am fost la control si operatia e mult mai bine.Mai e o portiune mica care mai ramane de vindecat.Urmez un tratamet pt intarirea sistemului imunitar si merg la control din nou peste 1 luna.Sper sa mai ajute pe cineva aceste informatii si nu va pierdeti increderea ca nu e mare lucru si cu ERAD-ul asta.Partea mai proasta e faptul ca la barbati nu se vindeva HPV-ul si trebuie folosit prezervativul de acum in colo.
Cand o sa ne dorim un bebel o sa vedem atunci care e treaba.Multa sanatate tuturor.

#14 2007-12-13 20:51:22

Rose
Hero member

Ana_misu, HPV se vindeca si la femei si la barbati. Prietena mea, cea cu conizatia tocmai si-a repetat tipajul HPV. Inainte avea 3 tulpini. Acum mai are numai una! Deci, de vindecat se vindeca. Intr-adevar inainte se credea ca nu se vindeca, din cate am inteles asa se invata la fac. de medicina, dar cercetari recente au aratat ca nu este asa. Problema grava este ca nu exista tratament , il elimina corpul tau cand si daca poate...

www.pisicamov.ro

#15 2007-12-13 21:33:48

ana_misu
Full member

Rose, mie asa mi-a zis medicul in legatura cu HPV la barbati.Daca tu stii ceva in legatura cu vindecarea la barbati,zi-mi si mie te rog ca sa incerce si sotul meu.

#16 2007-12-13 21:44:14

Rose
Hero member

Poate ca medicul tau a spus ca la barbati nu se trateaza, in sensul ca lor nu le face probleme , si nu au nevoie de tratament. Si intr-adevar , asa este...Eu am studiat intens (dar INTENS smile ) problema, ca si eu am , si n-am intalnit nici odata nici macar pomenita aceasta idee...Eventual cere mai multe explicatii medicului...Dar repet, eu nu cred...

www.pisicamov.ro

#17 2007-12-15 12:44:20

ana_misu
Full member

Mi-a zis medicul asa: din cauza ca HPV nu se trateaza la barbati trebuie ca eu si sotul sa folosim prezervativ pt a nu lua din nou de la el virusul.Mai am o prietena in aceasi situatie ca a mea si din pacate medicul ei ia raspuns la fel.
Totusi eu sper sa se descopere ceva si pt barbati deoarece mai tarziu ne dorim si noi un copil.
Daca medicul vostru are alta parere.....astept informatii pt ca acest subiect ma intereseaza f mult.

#18 2007-12-15 15:19:14

Rose
Hero member

Tb sa folositi prezervativ "o vreme" (cateva luni -un an...) Cum am spus , organismul il elimina singur, dar nu se stie in cat timp , iar la barbati problema este ca nici nu exista analize, deci nu ai cum sa stii sigur daca l-a eliminat sau nu. Banuiesc ca barbatii pot lua, ca si femeile , Isoprinosine, care este un medicament care stimuleaza imunitatea. Eu zic sa-l intrebi mai clar pe doctorul tau ce avrut sa zica, daca a vrut sa zica prezervativ o perioada, sau tot timpul.

www.pisicamov.ro

#19 2007-12-17 00:33:40

ana_misu
Full member

Isoprinosine mi-a recomantat si mie medicul.
Multumesc pt informatii Rose.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.