homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

A venit postul...si...-3

#39 2007-11-16 23:52:59

dia2010
Hero member
Inregistrat: 2006-07-26

Re: a venit postul...si...

roxanikuta a scris:

pai doar in posturi te poate impartasi....

Aaa, scuze, n-am stiut. La catolici e altfel.

"Daca plangi pentru ca soarele a disparut din viata ta, lacrimile te vor impiedica sa vezi stelele."~Rabindranath Tagore

#40 2007-11-16 23:57:51

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

roxanikuta a scris:

nu e adevarat..te poti spovedi si impartasi oricand nu numai in post...

#41 2007-11-17 07:19:12

ankuzza
Hero member
De la: Ploiesti
Inregistrat: 2006-02-18

roxanikuta a scris:

by the way....voi chiar spuneti toate pacatele cand va spovediti?eu le zic p alea mai"grave"daca pot sa le zic asa....k daca ar fi sa-mi zic toate pacatele crek ar trebui sa vorbesc juma de zi..

n`ai cum sa le zici pe toate..nici nu ti le amintesti..eu ma duceam la un preot care ma intreba el ce`l "interesa" si scapam big_smile
asta acum ceva ani ca nu prea m`am mai dus sad

Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!

#42 2007-11-17 10:32:41

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

pe mine n generala m-a invatat o profa de religie sa-mi trec pe o foaie toata pacatele pe care le-am facut pt ca apoi, la preot, sa nu omit nici unul.. cam asa ar fi cel mai corect.
iar despre faza cu impartasitul interzis dak faci sex nemaritata, nu stiam. asa e peste tot?! eu nu m-am mai dus la biserica de o tona de timp..neutral

#43 2007-11-17 10:36:46

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

nici pe mine nu m-a impartasit.. si nici nu m-am dus de atunci.... mi se pare inutil sa ma duc sa ma spovedesc pt ceva ce am de gand sa fac in continuare si nici nu ma caiesc pt ce am facut neutral

Publicitate

loading...

#44 2007-11-17 10:38:51

micaella4
Hero member

ce treaba... dar parca era o faza cu aghiazma mare... dak ai pacate prea.."grele" big_smile, iti da agiazma mare sa bei pt vreo sapt, sau nush cum...ca apoi sa te poti impartasi... nici macar asta nu ne salveaza? lol

#45 2007-11-17 10:40:23

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

1.pai atunci daca vb. de sex inainte de casatorie preotul nu ar mai trebui sa impartaseasca pe nimeni
2.nu o sa tin post sunt si asa destul e slaba,asta imi mai trebuie iar imi vine sa lesin.
3.am o parere destul de prosta despre biserica nostra din pacate

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#46 2007-11-17 11:21:06

skumpi
Vizitator

eu nu tzin post...nu cred k credinta mea sta in faptul k nu o sa mananc carne lactate...etc...probabil k in ultima saptamana o sa tzin asa miercurea si vinerea si o sa ma abtzin de la iubi`iubi ..in rest cam atat ! si sper sa ajung si la Biserica !
cunosc destula lume care tzine si post negru si isi fac mai multe pacate altfel...deci ce rost are ?

#47 2007-11-17 11:21:22

annabel
Diamond member
Inregistrat: 2007-01-15

te poti impartasi oricand vrei daca ai tinut macar cateva zile de post!e valabil si la ortodocsi si la catolici!
stiu ca e f importanta sf impartasanie..si eu m-am gandit si razgandit inainte sa imi incep viata sexuala dupa 2 ani de relatie dar am ajuns la concluzia ca nu moare nimeni daca nu ia sf impartasanie ci aghiazma mare!chiar nimeni!si oricum peste cativa ani ma voi casatori si voi lua din nou sf impartasanie!daca acestea sunt canoanele..ele trebuie respectate!din pacate nici tatal meu nu tine post,dar in rest,eu,fratele,iubitul si mama tinem in acelasi timp si ne e mai usor!
nu e obligatoriu sa tii TOT postul(cu vorba,gandul,trupul,mancarea)pt ca nu toti reusesc!preotii zic ca daca ai tinut si 3 zile post ca lumea e F BINE!

#48 2007-11-17 11:40:34

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

ioana dinu a scris:

roxanikuta a scris:

nu e adevarat..te poti spovedi si impartasi oricand nu numai in post...

subscriu
si nu e preotul cu capul ca n-a dat impartasanie ,ptr ca am facut noi prostioare.ptr ca el isi asuma o responsabilitate,iar daca iti da cel care greseste mai mult ca tine este el.de aceea nu o da.Nici eu nu m-am mai impartasit de 2ani.chiar daca uneori nu faceam aveam pauza cateva luni.Pur si simplu nu-mi dadea,imi explica greseala etc.
Oricum sexul inaintea casatoriei e interzis.Plus ca parintii nostrii f multi chiar majoritatea s-au casatorit virgini,si asta nu era o pb cum este acum,in zilele noastre

#49 2007-11-17 11:41:43

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

nu tin post, eventual un regim sa mai dau cateva kg jos, nu ma spovedesc, nu ma impartasesc, nu intru in biserica.

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#50 2007-11-17 11:59:42

blue_eyes
Full member
Inregistrat: 2007-09-21

eu nu am reusit sa tin niciodata post dar cred ca e mai important ce iese din gura nu ce bagi.

#51 2007-11-17 12:51:25

roxanikuta
Hero member
Inregistrat: 2007-09-18

deadrose a scris:

nu tin post, eventual un regim sa mai dau cateva kg jos, nu ma spovedesc, nu ma impartasesc, nu intru in biserica.

de ce nu intri in biserica?

I LOVE YOU is 8 letters....so is BULLSHIT... big_smile

#52 2007-11-17 12:58:53

andrutza
Vizitator

eu m-am spovedit de Pasti la catedrala la un preot f bun, am stat o ora cred sa vb cu el si i-am zis ca mi-am inceput si viata sexuala....mi-a zis ca ma impartaseste a doua zi doar daca fac niste canoane si mi-a explicat ca atata timp cat o faci din dragoste cu partenerul tau si mai ales ajungi sa te si casatoresti nu e un pacat....si ca D-zeu nu e atat de absurs, sa fim seriosi exista pacate capitale, asta nu e un pacat grav. M-a impartasit, cred ca depinde de preot f mult....eu de acum numai acolo merg la spovedit pt ca imi place sa zic absolut tot si sa stau de vb k-lumea nu in 10 min gata....plus ca te si invata de bine un preot bun si dupa aia ma simt asa bine, am o senzatie de usurare dupa ce ma spovedesc, mereu am simtit chestia asta.

#53 2007-11-17 13:02:46

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

super andrutza,vreau sa dau si eu peste un preot la fel

Mamica de 2 pui scumpi

#54 2007-11-17 13:04:40

micaella4
Hero member

e doar o idee si sper sa nu supar pe cineva... dar oare nu e vorba si de niscaiva auto-sugestie cand vine vorba de "usurarea" de dupa spovedanie? zic si eu... e posibil, nu?

#55 2007-11-17 13:08:03

roxanikuta
Hero member
Inregistrat: 2007-09-18

e vorba si de putina autosugestie k doar totul vine de la nivelul creierului....

I LOVE YOU is 8 letters....so is BULLSHIT... big_smile

#56 2007-11-17 13:09:06

Lelaina
Hero member
Inregistrat: 2007-02-02

Postul mi se pare o absurditate...mai ales sa tii tot postul...hai acolo o sapt n-o fi moarte de om,dar in rest mi se face rau knd aud de post... Taica-meu a tinut posturile,toate....si knd s-a imbolnavit,corpul lui aproape nu a avut resurse sa lupte cu boala si s-a stins in 2 ani... Unde a fost Dumnezeul ala knd am avut nevoie de el?
   Nu inteleg de ce multa lume pune accent pe post la sensul k sa nu mananci de dulce si alte aberatii...Am intalnit enorm de multe persoane care cik tin postul,dar la gura lor niki sa nu te uiti...Postul ar trebui sa fie o perioada in kre sa fii mai iertator si mai bun si mai si mai...etc...
   Aku nu ma intelegeti gresit,nu condamn lumea care tine post...treaba lor,viata lor.. Dar la noi e deja un trend sa tii post o sapt sa te duci sa te imparatasesti,mai ales in Bucuresti (la fel si cu slujba de Pasti,toti taranii vin sa ia lumina si apoi pleaca,niki makr 5 min nu mai stau la slujba)... La tzara e mai frumos de 100 de ori,acolo mai pastreaza lumea din traditii si din sensurile postului...
   Pot sa zik k tin post cu gura..incerc sa fiu mai buna cu cei din jur,mai toleranta,etc...dar nu neaparat knd scrie in calendar

Poor is the man whose pleasure depends on another

#57 2007-11-17 13:10:28

Lelaina
Hero member
Inregistrat: 2007-02-02

completely off-topic..dak aveti de gand sa tineti post presupun k o sa sabotati topicul cu ce mananci aku? big_smile big_smile big_smile

Poor is the man whose pleasure depends on another

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.