homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Doctoressa ajutoor!!!

#1 2007-11-26 14:21:19

rascheta
New member
Inregistrat: 2007-11-18

Doctoressa ajutoor!!!

Doctoressa te rog mult ajuta-ma si iti voi ramane recunoscatoare.Am dureri mari dupa menstruatie si uneori si in timpul menstruatiei,cicluri abundente cu cheaguri si am simtit si o inflamatie la nivel pelvian(acum nu mai am ca am luat cervugid ,numai cu asta mai imi trecea).Am fost la dr .si m-a  diagnosticat (saptamana trecuta) la eco transvaginala cu formatiune hipoecogena de 12 mm-intramural posterior/endometru 6,4cm/ovar dr.21/13 cu folicul de 7,4 mm,ovar stg.18/15mm.douglas liber.Toate aceste simptome au aparut dupa un avort spontan in luna a doua anul trecut de atunci ma chinui cu dureri ingrozitoare si am fost la 6 doctori  depistand de abia acum asta- multumesc lui Dumnezeu mai bine mai tarziu decat niciodata.Toti dadeau din umeri nepuntinciosi si imi spuneau doar ca am uter cu tendinta spre fibromatos sau ultima data ca as avea endometrita/adenomioza(si mi-a dat  tratamentul diphereline sau operatie)spunand ca este fragm.(cheag) endometru necrozat in muschiul uterului si cate si mai cate.Am facut si un chiuretaj biopsic dupa avortul spontan din care a reiesit diagnosticul anatomo-patologic:cheaguri de sange,fragment de endometru relativ ingrosat si deciduiform cu rari tubi glandulari in repaus(epuizati prin sistemul luteinic).Mi s-a prescris movalis si duphaston dar in zadar- durerile persistau. Precizez ca am 33 ani sunt casatorita ,am un copil nascut prin cezariana in 2000 si bineinteles ca as mai dori sa mai am unul dar cu problemele astea mi-e si frica pana nu le rezolv.Am avut 2 chiuretaje la cerere si 2 avorturi spontane.Aveti idee cum se trateaza?Oare ce reprezinta aceasta imagine hipoecogena in uter?Ce se poate face? Se poate trata in vreun fel?Poate imi indicati un doctor caci nu stiu la care sa ma mai duc .Adresa mea de mail este:raluk_005@yahoo.com .Sunt DISPERATA!!!
Va multumesc anticipat.

A suferi spre a intelege

#2 2007-11-26 14:24:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Doctoressa ajutoor!!!

rascheta, sincer nu stiu ce ar putea sa reprezinte deci ce scrie pe buletinul de la anatomo-patologie:cheaguri de sange,fragment de endometru relativ ingrosat si deciduiform cu rari tubi glandulari in repaus(epuizati prin sistemul luteinic
ce e de facut cu el nu stiu sincer,

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2007-11-26 14:35:15

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pot sa va intreb si eu ceva ? e oarecum legat de subiect
mama are 50 de ani si a fost internata cu o hemoragie puternica, i s-a facut chiuretaj biopsic si acum asteapta rezultatele biopsiei. ea e in premenopauza, adica menstruatia ii vine neregulat, de fapt nu-i mai venise de 5-6 luni
voiam sa va intreb daca e o situatie relativ normala (fiziologica) si intalnita la varsta ei, adica in absenta unei probleme gen fibrom sau alt tip de tumoare ? as vrea s-o mai linistesc pana cand vin rezultatele. multumesc

#4 2007-11-26 16:33:11

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

ma bag si eu in seama daca a suferit un avort spontan??

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2007-11-26 16:38:18

heimdall
Diamond member

nu a fost avort spontan, doar menometroragie

Publicitate

loading...

#6 2007-11-26 17:42:15

rascheta
New member

Rezultatul acesta:cheaguri de sange,fragment de endometru relativ ingrosat si deciduiform cu rari tubi glandulari in repaus(epuizati prin sistemul luteinic)- a fost anul trecut  dupa avortul spontan.Si tot de atunci stau cu dureri .

Acum dupa  eco transvaginala a reiesit:formatiune hipoecogena de 14/12 mm-intramural posterior.Deci asta a ramas dupa chiuretajul biopsic eu facand eco la cateva luni si sapt trecuta si tot rezultatul asta a iesit.Ce inseamna formatiune hipoecogena , un chist sau ce?

A suferi spre a intelege

#7 2007-11-26 17:58:52

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

avand in vedere ca e intramural adica in uter nu prea cred sa fie chist. dr tau ar trebui sa stie cel mai bine

mami de minuni hjarta

#8 2007-11-27 13:42:15

Al Pacino
Administrator

heimdall, pina nu stim ce iese la biopsie nu putem exclude avortul decit daca mama ta nu are viata sexuala.

rascheta...sincer nu stiu ce ai tu acolo....dar e o formatiune in peretele uterin....

#9 2007-11-27 15:57:47

rascheta
New member

Dr ginecolog "ultimul consultat" n-a stiu sa-mi spuna ce si cum mi-a zis doar sa nu-mi fac griji de parca mai ma poate linisti ceva pana nu aflu ce am.Mai bine m-a lamurit doctora mea de familie(medicina generala) care mi-a explicat ca este ca un saculet cu lichid dar ce poate fi ?Eu ma gandeam ca ar fi putut fi un rest de placenta de la sarcina anterioara dar n-am studii in acest domeniu si normal imi dau si eu cu parerea ca ce altceva mai bun mi-a mai ramas poate sa ma apuc sa mai fac o facultate ca sa pot sa-mi rezolv singura problemele ca nu prea mai pun baza in doctorii romani.DE CE OARE?Iti dau diagnostice dupa ureche si tu stai linistit ca doar ai incredere,nu?si te  miri ca te trezesti in faza in care nu mai are nici Dumnezeu cu ce sa te ajute...Asta e !O sa ma  mai duc la un dr. si inca la un dr. pana o sa-i epuizez pe toti si probabil ca am sa depasesc granitele acestei tari poate voi gasi unul competent si cu responsabilitatea si respectul pe care ar trebui orice dr. sa-l aibe ptr. pacienti "ca doar suntem oameni,nu?"

A suferi spre a intelege

#10 2007-11-27 15:59:28

o'hara
Platinum member

din ce oras esti rascheta? placenta n-are cum sa fie pt ca ai fi avut hemoragie pana acum.

mami de minuni hjarta

#11 2007-11-27 16:47:08

heimdall
Diamond member

multumesc mult, doctoressa... sper sa fi fost avort si nu ceva mai rau
oricum, in ultimii ani mama a avut mai mereu hemoragii mari la menstruatie si n-a vrut sa se duca la medic... de-asta sunt cam speriata

#12 2007-11-27 19:24:52

rascheta
New member

Nu sunt din Iasi in nici un caz daca doreai sa ma indrumi intr-acolo desi am auzit de doctori foarte buni la Iasi .Unul ar fi cel care a facut CERVUGID-ul care este nemaipomenit eu l-am luat de capul meu ca aici la noi la tara(bucuresti) nu-l pescriu doctorii ...ca nu stiu..., ca nu vor ...,nu stiu care e cauza dar este singurul care si-a facut efectul in conditiile in care ma tavaleam de durere.Iar hemoragia la mine a fost in timpul fiecarui ciclu si uneori si dupa.Am cautat informatii sa vad de ce sufar, de ce am dureri ,am citit ,m-am informat si uite asa am ajuns la cervugid ,cand nu ma mai salva nici un antiinflamator cat de puternic ,de doctori nu mai vorbim care dadeau neputinciosi din umeri dandu-mi tratamente neincercate de ei pana atunci dar incercau si ei marea cu degetul iar eu eram pe post de  ''cobai''mic si neputincios.Acum sunt "bine"partial datorita cervugidului pe care l-am luat luna trecuta dupa ciclu caci durerile nu treceau cu nimic(Ketonal,Nurofen).Si au trecut dar n-am eliminat "inca"problema care exista undeva acolo in peretele(muschiul)uterului.Acum  2 saptamani cand am fost la "alt"dr.mi s-a spus ca am un fragment de endometru necrozat(ceea ce era si mai rau) dar nu am asta si mi se dadea tratamentul care spunea dr. nu-mi garanta ca ma face si bine: DIPHERELINE pe baza de hormoni-opreste menstruatia se instaleaza menopauza-sau....operatia (histerectomie) smile Glumet doctorul, nu?Asta urgent ca s-ar putea sa se infecteze ...iar eu stau cu chestia asta de anul trecut.Un alt doctor a crezut ca sunt insarcinata asa se vedea la ecograf (mentionez ca si-a dat silinta nefiind specializat in ginecologie) ca fiind placenta de asta am si tras concluzia ca poate fi lichidul amniotic care probabil nu s-a eliminat.Nu stiu ce sa mai cred.oricum iti multumesc eu_vreau ca mi-ai raspuns si doctoressei de asemenea.

A suferi spre a intelege

#13 2007-11-27 19:37:08

o'hara
Platinum member

nu stiu ce sa iti spun ca e...nu am competentele necesare...dar poate iti poate recomanda doctoressa pe cineva.
santate si tine-ne la curent!

mami de minuni hjarta

#14 2007-11-27 19:37:24

rascheta
New member

raspuns ptr Heimdall:sa-ti spun ce am mai facut eu de frica hemoragiilor am facut o reteta din mai multe plante :urzica ,coada soricelului,cretisoara,dragaica,galbenele,naprasnic,turita mare,sunatoare,3 frati patati--se amesteca toate intr-un lighean(vas mare)si  se beau 3 cani pe zi /3 luni-(o lingurita la cana)si sa incerce si tinctura de cretisoara timp de 2 luni.Mie mi-au facut bine n-am mai avut acum la ciclu ,hemoragie si nici dureri.

A suferi spre a intelege

#15 2007-11-27 19:52:46

rascheta
New member

Chiar o rog pe doctoressa sa ma indrume daca stie pe cineva competent.

A suferi spre a intelege

#16 2007-11-28 11:40:19

heimdall
Diamond member

multumesc, rascheta, deocamdata mai am vreo 10 zile de asteptat si apoi o sa vedem cum stam
sunt ingrijorata pentru ca stiam ca hemoragiile repetate pot duce la modificari ale celulelor endometrului

#17 2007-11-28 14:53:07

Al Pacino
Administrator

e foarte posibil sa fie si un fragment mare de endometru inclavat cumva in peretele uterin....asta ma face insa sa ma gindesc la o eventuala perforatie a uterului in timpul avortului....sincer nu stiu...bijbii...

#18 2007-11-30 11:18:06

rascheta
New member

Acum o sa va lamuresc ce si cum .Se pare ca am un fibrom in formare este micut si sta si asteapta sa creasca.Asta imi dadea dureri si menstruatii abundente.Uterul meu  prezinta din loc in loc insule de endometru ingrosat.Mi s-a dat sa iau utrogestan 2 luni dupa care ma prezint sa vad cum a evoluat,stagnat sau involuat.Dar nu se pune problema de histerectomie asa cum imi propuse-se alt dr.Se face excizie la locul faptei sau nici macar- fac embolizare.Pana una alta o sa ma duc si la homeopat azi sa vad ce-mi zice.Stiu ca daca e in faza incipienta se poate trata.Si chiar am fost la un dr.bun de data asta.Bine ca l-am prins ca pleca din tara.

A suferi spre a intelege

#19 2007-11-30 11:23:41

Al Pacino
Administrator

rascheta...ne bucuram sa aflam ca esti lamurita macar si ca stii cit de cit ce ai de facut
sanatate multa iti dorim

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.