homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Rezultat antibiograma si antifungigrama

#1 2007-12-04 18:22:41

AliceA
New member
Inregistrat: 2006-08-19

rezultat antibiograma si antifungigrama

Am facut 2 tratamente pt candida la interval de 2 luni si ceva (mamiror+clotrimazol prima data si apoi lomexin + flucovim);

si sapt trecuta eram sigura ca iar am candidia si m-am dus sa fac testul de lama si sa cer si antibiograma+antigungigrama:

Acum va rog frumos pe cele care va pricepeti (in special pr Dna Doctoreasa) sa imi spuneti ce reprezinta rezultatele aste:

Cultura secretie cu Antibiograma   -  pe mediile de cultura s-au dezvoltat frecvente colonii de streptococ betahemolitic grup G

Antibiograma Streptococ spp:

Rezistent la Tetraciclina TE

Sensibil la: Amoxicilina AMX, Ampicilina AM, Ampicilina+Sulbactam (UNASYN), Amoxicilina+Acid Clavulanic, Azitromicina AZM, Cefaclor CEC, Ceftriaxon, Ceforuxim, Cafalotin, Eritromicina, Ofloxacin OFX, Penicilina P

La examenul microscopic:
celule epiteliale poligonale          - frecvente
celule epiteliale rotunde               - rare
celule cu aspect “clue cell”         absente
leucocite                                          rare
trichonomas vaginalis               absent
levuri                                                absente

Flora microbiana normala

Cultura fungi:  pe mediul Sabourad nu sau dezvoltat colonii de Candida spa

Eu ca profan ma gandesc ca nu mai am candida dar totusi am un streptococ (doar ca nu stiu ce e asta si cum de il am, dc are sau nu leg cu candida, dc se ia);
inca nu ma pot decide la ce doctor sa ma duc sa imi citeasca analizele (am schimbat 3 in ultima vreme )
in plus nu pot price de ce doctori la care am fost pana cum au dat din prima tratament si nu au cerut decat analiza la secretie; de ce  numi-au zis sa fac toate analizele astea (despre care am citit aici pe site)  sad

a si inca ceva... relatiile intime le-am pus pe stand by pt ca dupa ce am terminat ultimul tratament am asteptat sa refac analizele sa vad ca e totul ok...
candida pare  a  nu mai fi dar streptococul asta se ia? unde as putea citi mai multe despre el?

multumesc frumos!

#2 2007-12-05 13:08:57

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea

Re: rezultat antibiograma si antifungigrama

vestea buna e ca intradevar nu mai ai candidoza...iar vestea rea e ca se pare ai da un streptocop...nu are legatura cu candidoza...da...se ia...poti da o cautare pe www.google.ro sunt sigura ca vei gasii destul de multe...

happy with him...inlove with him...puss

#3 2007-12-05 15:15:41

AliceA
New member

am gasit, dar mereu era in legatura numai cu infectii in gat.. adica nu m-am lamurit absolut de loc...  sad
de aceea rugam dc se poate niste linkuri unde sa citesc sau daca stiti ce reprezinta acest streptococ...

Ultima oara a fost editat de AliceA (2007-12-05 18:38:04)

#4 2007-12-05 21:59:41

AliceA
New member

nu mai stiu ce tip de cautare sa dau sa aflu cate ceva despre streptocopul asa... (am incercat inclusiv G β-hemolytic Streptococcus);

am gasit doar 2 postari ale cuiva care spunea ca a fost depistat la baietelul ei in gat... sad

si acele "celule epiteliale poligonale  frecvente" ce reprezinta?

vad ca sunt 30 si ceva de postari si doar un raspuns... nu mai are nimeni nici un fel de informatii?

#5 2007-12-05 23:18:07

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea

o sa ti raspunda maine doctoressa...din pacate astazi nu a putut intra deoarece au fost cateva probleme cu forumul...

happy with him...inlove with him...puss

Publicitate

loading...

#6 2007-12-05 23:28:28

AliceA
New member

multumesc pt lamurire (stiu ca au fost c a am incercat si eu pe la pranz si dadea eroare)

#7 2007-12-06 14:05:44

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

AliceA, ai o infectie cu streptococ betahemolitic grup G, sensibil in primul rind la amoxiciclina....ei bine, trebuie tratat cu unul din medicamentele la care e sensibil. Restul nu prea mai conteaza

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#8 2007-12-07 21:01:57

AliceA
New member

multumesc de raspuns;
am fost ieri la doc si mi-a zis ca dimpotriva, tr sa il las in pace atata vreme cat nu ma supara...

cei drept ff sporadic am avut un pic de durere (in ultimele luni de vreo 4-7 or) dar fiind de scurta durata si la intervale mari de timp nu am dat atentie...
ginecologii la care am fost lunile astea au zis ca poate fi din cauza candidei si unu sg a zis ca dc vreau sa iau panadol...

tratamentul pt anexita asta ar fi Unidox sau Doxicilina (10 zile 2 comprimate) + tratul supozitoare (3 zile cate unu dim si seara)
si flucoric ( una la 5 zile in total 2 pastile) ca sa nu reapara candida...

la retinerea mea in a lua iar antibiotic mi-a zis ca nedurandu-ma constant si rau pot dc vreau sa iau doar un antiinflamator dar ca problema (care acum nu e mare) tot acolo ramane...

nici nu stiu ce sa fac... doc asta mi s-a parut mult mai ok decat cei la care am fost lunile astea, mi-a recomandat-o o prietena Dorobantu Magdalena o cheama...

uf...

#9 2007-12-08 15:36:29

AliceA
New member

am mai fost la un doc. astazi (cel care l-am primit ca recomandare cu ceva timp in urma aici pe forum)

si parerea lui a fost:
1. ca secretia nu arata chiar ok si ca e de la acest streptococ (adevarul e ca de 2 zile am obs si eu ca a reinceput un pic de secretie dar care nu da usturimi sau altceva) si tr tratat streptococul; mi-a dat antibiotic Zanocin 400 (nu stiu dc inteleg bine scrisul); o solutie pt spalaturi interne Clorhexin?! nidoflor si niste ovule care s epregatesc in farmacie; zice ca in 5 zile ar trebui sa nu mai am probleme...   streptococul zice ca or a aparut ca sch a aciditatii vaginului (care apare dc ciclu e anovulator) sau l-am luat din bazin piscina... si ca sotul nu are de ce sa isi faca probleme... 

2. si pt inflamatia care o am (el nu a zis anexita, zice ca e un fel de congestie locala) sa iau cand incepe menstra CEROXIN 500 2 pe zi, Flangixin 1 pe zi, indometacin supozitoare si sa fac 2 polidine pe zi (la o injectie) 5 zile;

si acum nu stiu ce sa fac....

doctoreassa te rog frumos zi-mi zi mie ce parere ti se pare mai competenta? pla....

Ultima oara a fost editat de AliceA (2007-12-10 09:00:41)

#10 2007-12-10 11:14:56

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

evident a 2a....nu stiu cine e doctorul insa mi se pare ca gindeste foarte corect

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#11 2007-12-10 20:14:39

AliceA
New member

multumesc frumos!!

#12 2008-02-03 20:56:15

AliceA
New member

buna din nou:

am facut tratamentele si am repetat toate analizele

rezultatele arata cam asa:

examen microscopic pe frontiu

celule epiteliale poligonale -  frecvente
celule epiteliale rotunde: rare
clues cells: absente
leucocite: relativ frecvente
levuri: absente
tricomonas vaginalis : absent

flora microbiana:
predominca flora lactobacilara
relativ frecventi bacili Gram negativi
rari coci gram pozitivi izolati si in perechi

cultura din secretii vaginele

s-au dezvoltat relativ frecvente colonii de Enterococcus spp
antibiogrma Enterococcus spp: rezitent la tetraciclina si intermediar la Ciprofloxacin si Norfloxacin

cultura si identificare fungi

pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora microbiana patogena

te rog frumos Doctoreaza, dc este posibil ,sa imi spui si parerea ta: am din nou candida? si acel Enterococcus spp ce este?
multumesc anticipat

#13 2008-02-04 09:38:48

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

nu e candida. iar enteroccocus este un streptococ. infectia streptococica poate aparea de la un streptococ din gat adus prin sarut-> sex oral la tine in vagin sau acest enterococ, care dupa denumire, vine din intestinul tau gros. daca faci sex anal asta ar putea fi o explicatie sau nu te stergi corect dupa urinare (din fata spre spate), etc. se trateaza cu antibiotic.

mami de minuni hjarta

#14 2008-02-08 17:21:41

AliceA
New member

multumesc de raspuns!

#15 2009-02-17 22:19:51

cristinica2
New member
Inregistrat: 2009-02-17

buna sera. va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele analize:
Antigen Chlamydia  06/02/2009 

Antigen Chlamydia (Imunoenzimatic)   SECRETIE COL UTERIN Pozitiv.   

Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat)  06/02/2009 

Celule epiteliale poligonale   relativ frecvente   
Celule epiteliale rotunde   rare   
Celule cu aspect de "clue cell"   absente   
Leucocite   relativ frecvente   
Hematii   absent   
Trichomonas vaginalis   absent   
Levuri   absente   
Flora microbiana   Normala (flora lactobacilara).   

Cultura secretii vaginale cu antibiograma  06/02/2009 

Cultura secretii vaginale   Pe mediile de cultura nu s-a dezvoltat flora microbiana patogena in aerobioza la 37 grade Celsius. 

Chlamydia trachomatis: Anticorpi IgG  06/02/2009 

Chl. trachomatis IgG index Index 1,348  <=0.91 Negativ 0.91 - 0.99 Echivoc >=1 Pozitiv

Chlamydia trachomatis: Anticorpi IgA  06/02/2009 

Chl .trahomatis IgA index Index 0,155  <=0.91 Negativ 0.91 - 0.99 Echivoc >=1 Pozitiv

abia saptamana viitoare am programare la doctor si as vrea sa stiu ce ma asteapta.
multumesc anticipat!

#16 2009-02-17 22:23:15

gargarita
Moderator
Inregistrat: 2008-01-27

cristinica2 a scris:

Antigen Chlamydia (Imunoenzimatic)   SECRETIE COL UTERIN Pozitiv.

este o infectie cu chlamydia

#17 2009-02-18 19:43:48

cristinica2
New member
Inregistrat: 2009-02-17

Dar restul analizelor?
cum se trateaza chlamydia?

#18 2009-02-18 19:51:42

Tertres
Membru
Inregistrat: 2009-02-18

Am facut colposcopie si ce inseamna
-col cu numeroase orificii glandulare perioficiale, enel beaute si mici chisturi de retentie
-JSC tip II, periof mica zona cu Ip cu sechele glandulare si vasculare, alidofilie endocervicala?

#19 2009-02-18 22:28:53

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

cristinica2 a scris:

Dar restul analizelor?
cum se trateaza chlamydia?

restul analizelor au iesit bine
chlamydia se trateaza cu antibiotic

tertres, eu nu stiu sa iti raspund dar iti vor raspunde fetele cu mai multa experienta. sterge insa mesajul de la celalalt topic, respecta regulamentul forumului

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.