homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Fier putin, colesterol mare

#1 2007-12-06 17:45:10

micaella4
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-07-06

fier putin, colesterol mare

oameni buni, ajutati-ma si pe mine...
mi-am facut de curand analizele si mi-a iesit 27 nivelul de fier [valorile normale sunt intre 60 si 180] si 212 la colesterol [valori normale: 140-200].
ce pot sa pap ca sa le impac pe ambele?... am inteles ca ar trebui sa mananc carne de vita pt ridicarea nivelului de fier, dar..ce fac cu celalalt?..

#2 2007-12-06 19:57:12

Ramona_gl
Sr. member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-08-29

Re: fier putin, colesterol mare

Mica rau valoarea fierului.....eu as zice ca pe langa alimentatie adecvata,sa iei si ceva pastilute pe baza de fier.Iar despre colesterol...evita grasimile si prajelile!

#3 2007-12-06 20:01:19

andrutza
Vizitator

pt colesterol cate un gref roz in fiecare zi timp de o luna plus alte fructe, legume multe, evita prajelile, carnea de porc, mananca carne de pui sau peste la gratar, branzeturile grase si miscare macar 20 de min zilnic.
Pt fier, tot asa legume f multe si poti lua si niste fier pastile, vb cu medicul tau cel mai bine.

#4 2007-12-06 20:38:26

micaella4
Hero member

andrutza a scris:

pt colesterol cate un gref roz in fiecare zi timp de o luna plus alte fructe, legume multe, evita prajelile, carnea de porc, mananca carne de pui sau peste la gratar, branzeturile grase si miscare macar 20 de min zilnic.
Pt fier, tot asa legume f multe si poti lua si niste fier pastile, vb cu medicul tau cel mai bine.

pai eu iau si anticonceptionale... nu pot sa le combin cu grepfruit...neutral

#5 2007-12-06 20:42:02

andrutza
Vizitator

atunci mananca alte fructe, dar sa mananci maxim 3, merele sunt iarasi bune.

Publicitate

loading...

#6 2007-12-06 20:57:20

luna_amara
Hero member
De la: craiova
Inregistrat: 2007-08-16

si eu am fier putin eu iau fier haussman-sirop(medciu mi l a dat)bine ca eu am anemie feripriva:D incearca sa papi si a limente pe baza de fier,gen ficat de pasare,vira,fripturica in sange,,

Ultima oara a fost editat de luna_amara (2007-12-06 20:58:20)

take me as i am or watch me as i go!

#7 2007-12-06 21:00:39

andrutza
Vizitator

e bun siropul ala si eu am luat tot din ala....ficatul de pasare nu e bun ca are colesterol mult.

#8 2007-12-06 21:11:49

luna_amara
Hero member
De la: craiova
Inregistrat: 2007-08-16

eu incerc sa pap si cu fier mult..linte mai pap sau fructe in coaja am inteles ca,contin fier...insa nu stiu multe alimente bogate in fier:(deci gama e mica:(de alegere...sau mai e ferro folgamma(eu am luat si din asta).insa la recomandarea medicului!

take me as i am or watch me as i go!

#9 2007-12-07 11:39:38

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-02-01

micaella4 a scris:

oameni buni, ajutati-ma si pe mine...
mi-am facut de curand analizele si mi-a iesit 27 nivelul de fier [valorile normale sunt intre 60 si 180] si 212 la colesterol [valori normale: 140-200].
ce pot sa pap ca sa le impac pe ambele?... am inteles ca ar trebui sa mananc carne de vita pt ridicarea nivelului de fier, dar..ce fac cu celalalt?..

in primul rind mergi neaparat sa investighezi in continuare de ce e fierul atit de mic!
in al 2-lea rind colesterolul mare e de la contraceptive asadar fie le schimbi fie le opresti

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#10 2007-12-07 11:44:06

micaella4
Hero member

yasmin-ul il iau de vreo 2 luni...de la asta a cresut colesterolul?.. nu pot spune ca nu am bagat junk-food in mine, dar.. nu ma gandeam ca ar putea fi de la ac.. eu ma inteleg ok cu pastilele astea, si chiar ma minunam.. acum..tre sa le schimb?..
a, si la analize am valori mai mici decat cele normale la volum eritrocitar mediu, hemoglobina eritrocitara medie, concentratia de hemoglobina eritrocitara medie.. ce sunt astea?

#11 2007-12-07 11:48:15

Al Pacino
Administrator

mihaella, esti anemica....eu as spune ca te suspectez de talasemie
mergi deci la un hematolog cuanalizele sa investigheze suplimentar si sa vada exact despre ce e vorba si ce e de facut

#12 2007-12-07 11:54:26

micaella4
Hero member

mda..uite..m-am uitat acum pe net si intre simptomele talasemiei am gasit si tahicardia sinusala, ceea ce eu am deja.. si mi-a dat doctorita nubilet pt asta..
azi ma duc la interpretarea rez de la analize... deci, tu zici sa discut direct cu un hematolog, sa nu-mi mai dea doctorita o alta trimitere etc?
si...e grav? m-ai speriat putin smile
si inca o data..tre sa schimb yasmin-ul? scuze ca insist cu intrebarea, dar..e lucru mare pt mine. neutral

a...si vad ca boala e ereditara.. mama nu are asa ceva.

Ultima oara a fost editat de micaella4 (2007-12-07 11:55:56)

#13 2007-12-07 11:56:50

Al Pacino
Administrator

sa iti dea doctorita trimitere la hematologie! daca nu iti da, du-te oricum. nu e grav, nu te panica
eu asa zic, sa schimbi yasmin

#14 2007-12-07 12:13:57

micaella4
Hero member

cu ce sa il schimb?.. ca doctorita iar o sa mi le puna pe toate in fata si o sa-mi descrie fiecare tip de ac in parte si la urma ma intreaba pe care le vreau... si astea erau singurele care nu induceau o crestere a greutatii..
of..
ms mult, doctoressa..

#15 2007-12-07 12:15:44

Al Pacino
Administrator

eu zic sa mergi la un medic de planning priceput, care a inteles exct cum sa isi faca treaba!

#16 2007-12-07 13:12:34

micaella4
Hero member

revenind...am tot citit pe ne pana acum si..trag concluzia ca ar trebui sa fie o talasemie minora.. cea majora presupune un exces de fier in organism, pe cand la mine e invers.. gresesc?..

#17 2007-12-07 14:11:09

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

si eu la fel am citit pe net.dacae e sa fie talasemie dupa capul meu este minora.iar din cate am citit pe net nu este ceva grav.asa ca nu iti face griji puss

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#18 2007-12-08 16:07:38

micaella4
Hero member

ralucaelena, ms frumos pt documentare smile

so!
am fost ieri la doamna doctor[mentionam ceva mai sus de o programare] si:
1. mi-a zis ca nu are nici o treaba colesterolul cu anticonceptionalele si ca nu ar trebui sa-mi fac griji, ca e doar putin peste 200, e normal(!).. ea a zis ca are 270, dar nu-i bai. neutral
2. mi-a luat tensiunea si a zis ca e la fel, putin ridicata si mi-a dat in continuare de luat nebilet.
3. a zis ca nu-s imp valorile de volum eritrocitar mediu, hemoglobina eritrocitara medie si concentratie de hemoglobina eritrocitara medie si s-a uitat strict la nivelul de hemoglobina, care mi-e de 12.1 [valorile normale sunt intre 12.0 si 15.0].. si a zis ca-s la limita, nici macar nu sunt inca anemica.
4. pt nivelul scazut de fier mi-a prescris sulfat feros 325 mg, o pastila pe zi, timp de 2 luni.. si de abia dupa aia sa reiau analizele si dak e cazul, sa aflam care-i cauza fenomenului cu pricina.
5. a zis ca nu se pune problema talasemiei, pt ca nici macar nu e o anemie inca.
...
ce parere ai, doctoressa? ce sa fac?... cam nu prea coincide ce mi-a zis cu parerea ta si ma cam ingrijoreaza faza asta.

#19 2007-12-08 19:02:03

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

din cate stiu eu colesterolul poate sa creasca de la ac.in rest ce sa zic urmeaza tratamentul dat de doctora..... dar nu se poate face o analiza mai detaliata sa vezi daca ai talasemie,sau sa refaci analiza aia de fier poate este gresita ?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.