Logest-79
- dyra
- New member
- Inregistrat: 2008-01-09
Re: Logest
O intrebare scurta si de la mine. Este posibil ca dupa intreruperea anticonceptionalelor sa existe dereglari ale ciclului in sensul unei intarzieri mai mari?
Problema mea: am intrerup Logest-ul in noiembrie (dupa un an de zile). Menstruatia a venit la inceputul lunii si apoi din nou o saptamana mai tarziu insa mai slab. De atunci insa nu mi-a mai venit menstruatia. Am facut test de sarcina si a iesit negativ.
Evident este absolut necesar sa ma duc la un medic pentru clarificarea situatiei mele, insa voiam sa stiu daca dupa o perioada relativ indelungata in care am luat anticonceptionale ar putea interveni o astfel de dereglare.
Multumesc!
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
Loveable a scris:si e adevarata chestia ca daca ai probleme cu lubrifierea din cauza ac, trebuie sa le schimbi cu unele care contin mai mult progesteron? adica lubrifierea scazuta e datorata cantitatii mici de progesteron? nu as crede.. ca daca nu iei deloc ac, tot nu iei mai mult progesteron..si lubrifierea e ok.
logest contine progeteron lubrifierea e in legatrura cu estrogenul insa cu calculul, e mai laborios decit pare, efectul e cumulativ, eu nu sunt tare pe matematica, gresesc frecvent la socoteli, asa ca nu ma bag sa le fac cert e ca e important cum raspunzi tu la o combinatie sau alta, nu se poate generaliza....sigur insa nu mai mult progesteron ci mai mult estrogen ar putea rezolva partial problema lubrifierii desi cel mai adesea cauza e psihica(tine deci de libidou, asadar de efectul antitestosteronic al progestativului din pastila)
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- lady in black
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-11-28
se poate sa ai unele dereglari contacte cu risc ai avut?
- Al Pacino
- Administrator
dyra a scris:O intrebare scurta si de la mine. Este posibil ca dupa intreruperea anticonceptionalelor sa existe dereglari ale ciclului in sensul unei intarzieri mai mari?
Problema mea: am intrerup Logest-ul in noiembrie (dupa un an de zile). Menstruatia a venit la inceputul lunii si apoi din nou o saptamana mai tarziu insa mai slab. De atunci insa nu mi-a mai venit menstruatia. Am facut test de sarcina si a iesit negativ.
Evident este absolut necesar sa ma duc la un medic pentru clarificarea situatiei mele, insa voiam sa stiu daca dupa o perioada relativ indelungata in care am luat anticonceptionale ar putea interveni o astfel de dereglare.
Multumesc!
nu e nevoie sa mergi la ginecolog da, se poate intimpla asa nu e de panica insa, se rezolva de la sine
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- cornflower
- Hero member
- Inregistrat: 2006-11-02
am uitat sa iau o pasitila la timp (intarziere mai mare de 12 ore) stiu ca trebuie folosita protectie suplimentara timp de 7 pastile , dar eu pana la pauza mai am doar 5 ... cum fac ? tin astea 5 [pastile +pauza+ 7 patile din noua folie cu protectie suplimentara ?
- blueeyes
- Platinum member
- De la: BearLand
- Inregistrat: 2006-11-30
Mai bine iei acum 7 si nu te mai protejezi dupa pauza
- Khristall
- Insomniac member
- De la: Casuta noastra
- Inregistrat: 2007-10-08
da, sa ai 7 pastile inghitite corect consecutiv, eu asa fac.
Mamica de strumfulet... 19 iulie 2013
- dollbaby
- New member
- Inregistrat: 2009-01-14
buna,as vrea sa aflu mai multe despre anticonceptionale!!
- Darcy
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-07-11
andreea_andy2 a scris:Dar de ce ai luat pastila 22? Vrei sa unesti 2 folii? Nu era cazul sa iei a doua pastila pentru ca nu se elimina de la un singur scaun. Esti protejata in continuare. Nu-i nicio problema.
Buna! in legatura cu raspunsul de mai sus: sunt un pic confuza deaorece am tot citit ca un scaun moale in primele 4 ore de la administrarea pastilei, inseamna eliminarea si trebuie inlocuita. ca idee, mi s-a intamplat si mie o data si am procedat la fel. eu am oroare de eliminat pastila si astfel de situatii complicate asa ca dupa ora mea (21) mi-am impus sa nu mai merg deloc la toaleta:((( cam aiurea dar..
Multumesc
Cap patrat cu minte-n colturi
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
doar daca vomiti dupa ce iei pastila trebuie sa o inlocuiesti, daca mergi la toaleta nu, ca nu trece pastila prin tubul digestiv asa rapid, sa o elimini doar daca ai diaree pe parcursul zilei si ai avut mai mult de 4 scaune moi, atunci e nevoie de protectie suplimentara 7 zile, degeaba iei alta pastila, pentru ca risca sa nu se absoarba nici ea, pentru ca tot procesul digestiei e accelerat
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Darcy regula celor patru scaune este urmatoarea:
Protectia scade atunci cand ai mai mult de patru scaune moi intre 2 pastile, din care unul sa fie in primele 4 ore de la administrarea pastilei.
Fericita mamica de Aida Maria!
- Darcy
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-07-11
deci.: daca iau pastila la ora 21 si am scaun moale sa zicem peste doua ore ( ora 23) nu e risc dar daca am acset scaun moale la ora 23 si apoi pe parcursul zilei urmatoare mai am inca cel putin 4 scaune..inseamna ca am eliminat pastila din seara precedenta. dar daca am scaun normal dupa administrarea pastilei ( indiferent de cat timp s-a scurs--se poate chiar si dupa 10 minute) exista risc de eliminare? va intreb asa, arzator, pt ca dupa cum am precizat, dupa ora 21 (ora pastilei) nu mai merg deloc la toaleta si astfel daca nici in timpul zilei nu imi vine sa ies afara..poate dura si zile intregi.Multumesc
e o problema psihica de care sper sa scap
Ultima oara a fost editat de Darcy (2009-01-15 16:36:10)
Cap patrat cu minte-n colturi
- heimdall
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-21
Darcy a scris:deci.: daca iau pastila la ora 21 si am scaun moale sa zicem peste doua ore ( ora 23) nu e risc dar daca am acset scaun moale la ora 23 si apoi pe parcursul zilei urmatoare mai am inca cel putin 4 scaune..inseamna ca am eliminat pastila din seara precedenta.
sau daca ai avut mai multe scaune si inainte sa iei pastila... la fel daca scaunul e normal nu e niciun risc s-o elimini, linisteste-te iar scaun moale = lichid, apos
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Daca scaunul este normal, nu se elimina pastila.
Darcy linisteste-te. Daca ai unul sau doua scaune normale pe zi nu e nici un risc sa elimini pastila.
Fericita mamica de Aida Maria!
- dyra
- New member
Ma sacaie si pe mine o problema. Nu am mai avut menstruatie de la sfarsitul lunii noiembrie dupa intreruperea Logestului pe care-l luasem un an de zile. Am facut 2 teste de sarcina care au fost negative. Am inteles ca este posibil sa intarzie menstruatia dupa intreruperea anticonceptionalelor. Insa ce perioada de intarziere a menstruatiei este considerata acceptabila (in cazul meu dupa intreruperea Logestului)? Cam in cat timp ar trebui sa revin la normal si sa se regleze ciclul? Si daca ar fi cazul sa merg la un medic de ce specialitate ar trebui sa fie: medic ginecolog, medic de planning sau medic endocrinolog? As vrea sa stiu o parere despre aceste analize (22.01): Estradiol 52 pg/ml, LH 11.86 mUI/ml, FSH 20.99 mUI/ml, Progesteron 0.2 ng/ml. Sunt normale pentru situatia mea, descrisa mai sus? Sau nu sunt relevante?
Multumesc!
- Al Pacino
- Administrator
fa-ti pomana si da-mi niste valori normale ale laboratorului unde ai facut analizele oricum, de ingrijorat nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi deocamdata....depinde si cit de regulat era ciclul tau inainte de a lua Logest
- dyra
- New member
Ciclul era neregulat in sensul ca imi venea cateodata prea repede.
Multumesc!
Later edit: Am editat mesajul si am sters valorile normale pentru ca am citit pe bilet ca nu am voie sa reproduc buletinul de analize. Scuze, era oricum o situatie particulara care se referea strict la situatia mea. Imi cer scuze.
Ultima oara a fost editat de dyra (2009-01-23 22:06:29)
- Al Pacino
- Administrator
e o insuficienta de progesteron...de asta nu iti vine menstra
- dyra
- New member
Doctoressa, multumesc mult. Ma voi duce la medic sa vad care este situatia mea.
Imi cer scuze ca mai intreb - la un medic ginecolog, endocrinolog sau de planning ar trebui sa merg?
Si cu asta am incheiat. Nu vreau sa monopolizez subiectul.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|