homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Diafragma ...

#1 2007-12-13 08:47:06

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

diafragma ...

Ma gandeam sa folosesc diafragma pana reusesc sa ajung la un medic de planning sa imi prescrie antibebe. Ma poate indruma cineva? Nu prea stiu cu ce se mananca aceasta mnetoda contraceptiva. Ma intereseaza cum se foloseste, cata protectie ofera, daca este recomandata ...

Fericita mamica de Aida Maria!

#2 2007-12-13 09:12:35

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Re: diafragma ...

mie nu mi-a recomandat-o doctoressa....

Diafragma - metode anticonceptionale de bariera

Metodele de bariera sunt bazate pe blocarea intrarii spermatozoizilor in cavitatea uterina.

Diafragma este fabricata din cauciuc moale. La margine fiind tinuta intinsa de un cerc elastic, ea se bombeaza sub forma unei mici cupole. Trebuie introdusa in vagin inainte de actul sexual. Fiind de diferite marimi diafragma trebuie ajustata de medic.

Actiune : acopera colul uterin si blocheaza trecerea spermatozoizilor catre uter si trompele uterine si serveste ca suport pentru substantele spermicide.

Folosire : diafragma, pe partea ei interioara, va fi unsa cu un produs anticonceptiv antispermatozoic (impotriva spermatozoizilor), care poate fi crema sau gel, urmand ca inaintea actului sexual sa fie introdusa adanc in vagin, formand o bariera inaintea orificiului din gatul uterin, ce va impiedica patrunderea spermatozoizilor in uter si mai departe spre trompele uterine. Substanta antispermatozoica distruge spermatozoizii, oprindu-i la randul ei de a-si croi drum spre uter. Dupa contactul sexual diafragma va trebui sa mai ramana in vagin cel putin 6 ore dar nu mai mult de 24 de ore. La contacte sexuale repetate, cu ajutorul unei baghete speciale se va injecta in vagin, de fiecare data din nou, substanta antispermatozoica, dar fara ca pozitia diafragmei sa fie schimbata. Dupa folosire diafragma va fi spalata. In urma nasterii unui copil sau dupa scimbari considerabile in greutatea corporala, diafragma va trebui reajustata.

Eficienta : medie, daca este folosita corect.

Avantaje : este eficienta imediat, nu are efecte secundare, nu intervine in desfasurarea actului sexual (poate fi introdusa in vagin cu pana la 6 ore inainte de actul sexual), utilizarea poate fi intrerupta, usor, in orice moment, nefiind problema cu revenirea fertilitatii.

Dezavantaje : necesita timp pana la invatarea manuirii si controlului pozitiei corecte, iar aceasta presupune ca femeia sa-si cunoasca bine propriul corp, este necesar un examen un control ginecologic prealabil pentru a se stabili dimensiunea diafragmei sau atunci cand este cazul (modificari mari de greutate corporala) pentru redimensionare, trebuie lasate in vagin timp de cel putin 6 ore dupa contactul sexual, uneori poate fi asociata cu infectii ale tractului urinar.

De unde se procura : se gaseste la medic, farmacii sau puncte de consultare planificare familiala.

Diafragma folosita ca metoda contraceptiva nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.

Nici una din metode de bariera nu actioneaza prin intreruperea evolutiei unei sarcini preexistente.

Decizia asupra metodei anticonceptionale potrivite trebuie sa fie luata impreuna cu medicul. El este cel care va face evaluarea starii de sanatate a femeii si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor.

#3 2007-12-13 09:17:06

andreea_andy2
Moderator

Mda ... Nasol.

Multumesc ralluka

#4 2007-12-13 09:19:59

norishorulalb
Banat

cu drag...

e nasol ca trebuie sa o folosesti pe marimi si nu e foarte practica...plus ca are mari dezavantaje... eu am renuntat la idee. Si eu vazusem in filme si mi se parea o alternativa cool... pana la urma numai prezervativul si anticonceptionalele raman fiabile smile

Ultima oara a fost editat de ralluka (2007-12-13 09:20:59)

#5 2007-12-13 09:23:48

andreea_andy2
Moderator

offf ... din pacate asa e ... dar cand nu suporti prezervativul si nici un medic de plannig nu ai in oras ... e foarte greu ...

Publicitate

loading...

#6 2007-12-13 09:37:43

norishorulalb
Banat

de ce nu incerci la un medic ginecolog daca nu ai un medic de planning? sau la o maternitate ceva...nu sunt cabinete de planning?

#7 2007-12-13 09:42:33

andreea_andy2
Moderator

Este un cabinet de planning in cadrul maternitatii, dar nu are medic de plannig. Este doar o asistenta. O sa vad eu pana la urma ce fac. Oricum vreau sa merg neaparat.

#8 2007-12-13 10:28:10

norishorulalb
Banat

andreea_andy2 a scris:

Este un cabinet de planning in cadrul maternitatii, dar nu are medic de plannig. Este doar o asistenta. O sa vad eu pana la urma ce fac. Oricum vreau sa merg neaparat.

Multa bafta! Si sanatate de asemenea...

#9 2007-12-13 11:48:49

andreea_andy2
Moderator

Multumesc la fel.

#10 2007-12-13 14:35:00

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

daca nu poti sa ajungi la un medic de planning, du-te la ginecolog

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#11 2010-11-16 16:14:40

yoyolina
Moderator
Inregistrat: 2007-09-04

Freyja_ a scris:

buna ziua, as vrea sa aflu mai multe lucruri despre aceasta metoda contraceptiva daca stie cineva sa imi raspunda
1. diafragma poate fi folosita la orice varsta?
2. eficacitatea metodei creste daca e combinata de exemplu cu metoda calendarului?
3. am inteles ca la noi in tara e cam greu de procurat aveti idee care ar fi pretul?

1. Din cate stiu eu, da
2. Da smile dar doar daca ai cicluri cat de cat regulate, altfel metoda calendarului = 0
3. Incearca in farmacii mai "cu fite" gen sensiblu

daca vrei sa mori sanatos, trebuie sa mori de foame.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.