homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Varsta ideala pt casatorie?

#1 2007-12-19 13:15:38

copilu
Sr. member
Inregistrat: 2007-10-05

varsta ideala pt casatorie?

Credeti ca exista o varsta indicata la care sa ne unim destinele in fata legii si a lui Dumnezeu cu persooana iubita?

Eu am 20 de ani si m=am casatorit cu bebe al meu anul acesta.. si ma doare ca am fost blamata pt acest lucru de catre prietenii mei.. at cand eram in extaz de fericire majoritatea au reactionat intr-un mod dur care m-a facut sa ma doara..
Povestea noastra a inceput acum 2 ani si jumatate cand amandoi eram la pamant cu moralul.. eu eram in acea perioada de tranzitie adolescentina cand nu ma intelegeam cu ai mei.. devenisem retrasa.. mi se parea ca toti sunt impotriva mea si nu imi gaseam locul.. si imi omoram timpul pe net.. el tocmai incheiase o relatie cu o persoana la care tinea mult de tot si care il facuse sa sufere.. si destinul ne-a facut sa ne intalnim pe net..(el fiind din Ploiesti eu din Suceava).. si am vb si discutat despre durerea noastra.. despre noi si am inceput sa fim atrasi unul de altul.. si in scurt timp ne=am indragostit desi nici nu stiam cum aratam.. trebuia sa ne vedem cam dupa 3 luni de cand vorbisem dar nu am mai avut rabdare si a venit mai repede.. ne-am intalnit dupa multe peripetii cu ai mei ca nu erau prea deacord si.. a fost totul de vis.. eram atat de amortiti de emotie si ne simteam atat de bine impreuna,,, si atat de indragostiti ,, nici nu pot exprima in cuvinte ce am putut simti..   vorbeam zilnic la telefon pe internet in tot timpul nostru liber.. deja nu mai exista nimik in jur doar noi eram.. venea cam de 3 ori in 2 luni si dormea la mine dar au fost si at o gramada de impedimente din partea alor mei dar au trecut.. si a trecut si clasa a 12-a si am intrat la Bucuresti la facultate si ne-am mutat impreuna.. (stiau doar ai mei din partea mea.. restul sunt mai conservatori la fazele astea) si dupa primul an de facultate in vacanta ne-am casatorit.. veste ce a picat ca bomba pe majoritatea.. nu am fost genul de fata care sa aibe multe relatii sau sa iasa in evidenta cu relatia ei.. dar totusi nu inteleg de ce am fost atat de blamata.. mi s-au spus in fata lucruri urate.. am fost luata in ras.. si m-a durut caci au facut=o multi la care tineam.. deja multi au rupt legatura cu mine..
El e cel mai frumos dar pe care l-am primit vreodata de la viata.. ne iubim enorm si nu imi doresc decat sa fim sanatosi si sa ne iubim la fel in continuare..

fericita mamica de Teodora din 11.02.2012

#2 2007-12-19 13:20:43

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

Re: varsta ideala pt casatorie?

este foarte frumoasa povestea ta..ce conteaza gura lumii? asa ai simtit sa faci, foarte bine...fii fericita si nu te mai gandi la ceilalti...

#3 2007-12-19 13:21:15

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

ce poveste dragutza......sa fi fericita y iubita fata mea.eu am doar 19 anisori dar in 2009 planuiesc sa fac nunta...nu m intereseaza c zic ai mei,ai lui sau prietenii.ma pot distra q el si dak suntem casatoriti

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#4 2007-12-19 13:26:26

luna_amara
Hero member
De la: craiova
Inregistrat: 2007-08-16

eu zic ca atunci cand ai o slujba si poti fi si independenta din punct de  vedere finaciar pt ca nu sh ce surprize iti rezerva  viata:)varsta cred ca dp 23 24 de ani

take me as i am or watch me as i go!

#5 2007-12-19 13:29:41

copilu
Sr. member

ms mult ioana dinu ,rrammonna smile
asa e nu trebuie sa ascult gura lumii dar a fost din partea unor oameni la care tineam ... si asa e ne distram kiar daca suntem casatoriti..

Publicitate

loading...

#6 2007-12-19 13:34:36

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

luna_amara a scris:

eu zic ca atunci cand ai o slujba si poti fi si independenta din punct de  vedere finaciar pt ca nu sh ce surprize iti rezerva  viata:)varsta cred ca dp 23 24 de ani

si eu sunt de aceiasi parere(am tot 20 de ani),n-as vrea  ca el sa ma intretina ,plus ca o casatorie inseamna o responsabilitate destul de mare,iar casatoria o vad pe toata viata.Cred ca toate se fac la timpul lor si casatoria si un copil si totul.

#7 2007-12-19 13:59:09

kimy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-08-05
Site

Butterfly20 a scris:

luna_amara a scris:

si eu sunt de aceiasi parere(am tot 20 de ani),n-as vrea  ca el sa ma intretina ,plus ca o casatorie inseamna o responsabilitate destul de mare,iar casatoria o vad pe toata viata.Cred ca toate se fac la timpul lor si casatoria si un copil si totul.

Subscriu.
Eu sunt cu iubitul meu de 5 ani,de aproape 2 ani ne-am logodit..Suntem inca la facultate(ultimul an) , stam impreuna dar pana nu terminam facultatea si pana nu aveam amandoi un loc de munca nu as putea sa fac pasul asta.Deocamdata ne intretin parintii.Cand vom face pasul cel mare ne dorim sa fim independenti din punct de vedere financiar..

#8 2007-12-19 14:12:08

just-me
Hero member

pe langa partea financiara ,e foarte bine sa fii zi de zi cu el ceva timp...sa-l vezi,sa-l analizezi mai bine nu stiu...poate am o alta conceptie despre barbatul cu care trebuie sa fac un pas...nu ma las dusa de val ca merge bine si ne intelegem bine,si gata ma casatoresc.

#9 2007-12-19 14:28:34

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu la 26 de ani m-am casatorit si nu-mi pare rau. depinde de relatii si de cum se iubesc oamenii..nu de varsta

#10 2007-12-19 14:45:50

just-me
Hero member

ralu dar u aveai 26...esti pe picioarele tale,esti matura din punct de vedere psihic.(oar fetele de la psihologie stiu de ce spun ca esti matura dpdv psihic,ptr ca noi trebuie sa trecem anumite etape ptr a ajunge la maturitate psihica).Si eu m,a vad casatorita dupa 23-24 de anisori

#11 2007-12-19 14:52:55

copilu
Sr. member

maturitatea nu este data doar de varsta.. cred ca conteaza f mult si de cate te-ai lovit pana la acea varsta.. ralluka are dreptate ca depinde de relatii si de cum se iubesc oamenii.. depinde si de tipul omului.. multi desi sunt mai mici ca varsta sunt mai seriosi si mai "copti"putin fata de altii..

#12 2007-12-19 14:55:25

ioana_4
Diamond member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-11-13

si eu sunt de aceeasi parere..eu ma simt pregatita de casatorie la 21 de ani si aveam in plan sa o fac la anul, dar acum a picat planul asta...asa ca ar trebui macar un an sa stau cu urmatorul si apoi sa ne casatorim..eu vad casatoria ca ceva pt toata viata asa ca trebuie facute numai cand suntem foarte siguri ca asta ne dorim.

#13 2007-12-19 14:57:07

just-me
Hero member

sa-ti dau un exemplu la 18 ani daca ai o pb ff grava nu poti iesii singura dintr-o situatie,cauti,vb cu o amica etc...sau la 18 ani poti comite o greseala...si la 22 de ani daca ai mai fi in aceiasi situatie nu ai mai proceda la fel.Maturitatea este data si de varsta.Ptr ca la un om normal procesele se dezvolta o data cu varsta.
intr-un studiu chiar reiese ca o casatorie se face atunci cand ai trecut de anumite etape si stii ce inseamna responsabilitatea si nu numai

Ultima oara a fost editat de Butterfly20 (2007-12-19 14:58:17)

#14 2007-12-19 15:13:14

copilu
Sr. member

care sunt etapele?

cat stateam la parinti nu eram matura.. dar odata ce am ajuns la 450 de km departare de ei cu cativa bani in buzunar si sa ma intretin pe mine cat si viitorul sot pe atunci,m=am maturizat zic eu(curatenie mancare spalat grija de bani scoala).. am si muncit in vacanta, acum lucrez cu juma de norma ca faculta nu imi permite mai mult.. nu pot zice ca suntem total independenti financiar ca ne mai ajunta si ai nostri dar salariul lui e de baza.. se pune?

Ultima oara a fost editat de copilu (2007-12-19 15:28:33)

#15 2007-12-19 15:16:14

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

nu stiu de ce, dar mie mi se pare k esti pregatit sa te casatoresti atunci cand esti capabil sa te intretii. mi se pare k atunci cand te casatoresti se numeste k "te-ai facut mare", "esti la casa ta" deci e cam aiurea sa te intretina parintii. bine, asa vad eu lucrurile (crek taicameo e de vina). bine daca esti medicina (sau ce facultati mai sunt care se termina greu) e normal sa te mai ajute si parintii si partenerul

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#16 2007-12-19 15:37:14

just-me
Hero member

18-25de ani(mai mult sau mai putin adica nu e batut in cuie 25 ,poate fi si 24) se numeste adolescenta prelungita cand viata sentimentala este intensa si instabila(relativ) si se creeaza chestia de a vrea sa fii independent,de a sparge gheata...dar inca este o adolescenta...si cred ca stii si tu ce inseamna adolescenta cum se cracterizeaza.
Dupa 25de ani vorbim de tinerete si de o intensificare a trairilor

#17 2007-12-19 15:50:23

copilu
Sr. member

big_smile.. nu stiam asta.. dar sunt si multe exceptii unde apare maturitate  care te ajuta sa iei decizii corecte kiar daca esti mic
medical am auzit ca varsta ideala de a face copii este 20-25 ani..

#18 2007-12-19 15:55:43

cocoleta
Hero member
Inregistrat: 2006-11-02

eu sunt de parere ca fiecare stie ce isi doreste de la viata si face pasul acesta in momentul in care se considera destul de pregatita. eu m-am casatorit la 23 de ani si eram impreuna cu sotul meu de 6 ani as fi putut sa o fac si mai devreme dar atunci am considerat eu ca e momentul.

#19 2007-12-19 15:57:59

just-me
Hero member

medical varta ideala incepe de la 18...da sa fim seriosi ...
copilul e bine sa apara mai tarzior,atunci cand tu ai ce-i oferii si educatie si sprijin financiar si mai multe.
Am niste cunostinte care s-au casatorit la 22 de ani aman2 si acum vor bebe ,da ei n-au ce sa-i ofere,ca aman2 muncesc da nu se pot intretine bine,ii ajuta si parintii.Dar vor bebe asa ca vor ei unu mic

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.