HSIL-hpv 31
- fournicutza
- Full member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-12-28
HSIL-hpv 31
Salutare
Situatie mea nu este prea roz in sensul ca in septembrie, cand mi-am facut Testul Papanicolau, mi s-au depistat anomalii celulare (celule ASC-US).Ulterior,mi s-a facut o colposcopie unde s-a identificat o rana pe col de 6mm.Am facut genotipare de HPV si mi-a iesit tulpina 31- high risk.Am facut ERAD, la control dupa 2 sapt mi s-au dat ovule Cerviron pt 10 zile. In uram operatiei Erad s-a trimis la laboratorul Micomi portiunea scoasa pt analiza.Inca nu am rezultatul biopsiei si sunt fff stresata.Mnetionez ca in 2006 l Pap a fost negativ pt o leziune maligna, a iesit o mica infectie-nu mai stiu exact, am tratat-o cu Tergynan. Sunt stresata pt ca imi este frica sa nu am acest hpv de mult timp si leziunile sa nu fie deja canceroase:!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Va rog sa imi spuneti parerea voastra despre tratamentul aplicat .am facut interventia la Centrul Medical Unirea pe 20.11.Nu am inca rezultatul biopsiei di dr la care merg este in concediu pana pe 20.01 Sa mai repet Pap si la alt dr? Imi cer scuze, nu prea imi gasesc cuvinetele, sunt stresata rau de tot! Orice sfat, parere este binevenit!
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
Re: HSIL-hpv 31
fournicutza...eu zic sa nu te agiti pana nu primesti rezultatul biopsiei...mai ales ca din cate am inteles papul de anul trecut a fost bun si nu ai avut nimic care sa indice catre ceva grav...acele tulpini nu provoaca obligatoriu cancer...unele femei pot trai toata viata cu ele fara sa se aleaga cu aceasta boala...asa ca eu zic sa nu ti faci ganduri rele...cred ca acea anomalie putea fi provocata si de rana...doctoressa iti va raspunde sigur oricum...
happy with him...inlove with him...
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
si eu zic la fel...nu are sens sa te stresezi pe ceva ce inca nu stii. daca tu vrei sa fii mai sigura poti incerca si la un alt medic.
mami de minuni
- Lavinia_tia
- Sr. member
- Inregistrat: 2006-12-30
daca papanicolaul de anul trecut a fost ok eu cred ca modificarile despre care vorbesti tu nu ar avea cum sa apara (adica ar fi destul de dificil de crezut ca ai acum modificari canceroase). sunt necesari, in majoritatea cazurilor, numerosi ani pentru a se produce aceste modificari. in plus, zic eu, daca ai fi avut asa ceva probabil papanicolaul facut de curand ar fi indicat exact "acele" modificari.
oricum ar fi stresul nu este cel mai bun prieten, cu atat mai mult cu cat un sistem imunitar ok te ajuta sa lupti. chiar daca mai faci un papanicolau nu te va ajuta prea mult. oricum rezultatul il vei primi tot cam odata cu rezultatul erad-ului si acea biopsie va fi mult mai clara decat orice papanicolau. poti incerca sa vezi daca au rezultatul imediat ce vor deschide clinica (cei de la micomi parca deschid pe 14 ianuarie) si poti merge imediat la un medic sa iti descifreze rezultatele.
- fournicutza
- Full member
Hello girls, Am vb la CMU, miercuri o sa vina rezultatul de la biopsie.Doctorita mea este in concediu.O sa va scriu rezultatul si o sa ma ajutati please?eu tocmia ma pregateam sa fac bebe, dar bine ca mi-am facut nalizele premergatoare.acum nu mai am rabdareee Pup
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
Doamne ajuta! tinem pumnii
- fournicutza
- Full member
am revenit cu rezultatul Rezultatul in urma analizei microscopice este: =fragment de col uterin ce prerzinta jonctional si endocervical proximal zone intinse de metaplazie scuamoasa imatura si matura cu caracter focal de displazie epiteliaka scuamoasa simpla cu rare koilocite. Asociat, se gasesc marcate fenomene de tipuil acantozei, para si hiperkeratozei. Endocolul proximal prezinta marcat aspect pseudopapilar cu bogata infiltrat inflamator difuz si nodular limfocitar.Limitele de excizie pe toate fragmentele se afla in plin tesut sanatos Diaganostic anatomo patologic concluziv; Displazie epiteliala scuamoasa simpla (CIN1) a colului uterin Infectie hpv Excizie efectuata in tesut sanatos Doctoressa, faci putina lumina te rog mult?displazie simpla parca nu pare asa grav..........Doctorita mea e pana pe 21.01 in concediu si nu este in tara.deci asteptarea si emotiile se prelungesc.... cat e grav? Multumesc anticipat
- Lavinia_tia
- Sr. member
din cate am inteles displazie = orice modificare la nivelul colului care nu pune probleme grave, adica este f okcu atat mai mult cu cat apare si cin1.
spune-mi si mie, te rog, rezultatul a venit de la micomi?
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2008-01-09 22:00:50)
- fournicutza
- Full member
da de la micomi, lucrat de irina julea
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
lofftopoic lavinia cat ai zis ca ai dat la micomi pe testul ala hpv.
Ultima oara a fost editat de ralucaelena (2008-01-09 22:16:37)
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- Lavinia_tia
- Sr. member
multumesc. eu acum incerc sa gasesc informatii cat mai multe... trebuie sa ma hotarasc in legatura cu un erad si nu stiu unde sa merg. mi-e ca poate neincrederea in laboratorul unde se analizeaza tesustul ii va submina vindecarea ulterioara (ma refer la psihicul asta tembel)
imi poti spune cum de s-a ales acest laborator/clinica?
scuze ca iti spun atatea intrebari, stiu ca esti nerabdatoare sa aflii si alte pareri despre rezultatul tau...
- fournicutza
- Full member
eu am abonament la centrul medical unirea.eradul l-am facut la ei si ei au contract cu micomi.sincer , cred ca amrea majoritate a clinicilor au contract cu ei.si inainte cand eram la medicover tot la micomi se trimiteau probele.d-na dr badea este f buna la micomi pe probleme de col, eu nu am ajuns la ea pt ca nu am fost dispusa sa astept 1 luna si ceva pt o consultatie sfatul meu este sa o faci, eu sunt pregatita pt orice, ma linisteste gandul ca ce s-a scos din mine ce era rau...........
- Lavinia_tia
- Sr. member
exact asa gandesc si eu. desi am modificari pe o parte f mare din col pentru ca nu am HPV mi s-a descris si posibilitatea de a monitoriza. evident ca pana nu imi curat colul nu o sa ma linistesc cu capu'. merg pe principiul : tot ce e anormal si modificat afara din mine. ma simt atat de anormala... (51% din problema mea e clar psihica, dar nu ma pot controla)
- fournicutza
- Full member
pai si care e cauza modificarilor?din cate am inteles chestia cu monitorizatul nu prea tine si gandeste-te ca pe timpul monitorizarii mai pot apare alte modificare, dar, sincer, ai o explicatie pt cauza modif?
- Lavinia_tia
- Sr. member
pai a fost ceva f dragut. mi s-a spus ca am hpv si cand am venit cu rezultatul negativ... am ajuns la o dr care mi-a spus ca fie am avut hpv si l-am negativat fie acele modificari se datoreaza unei infectii netratata si f indelungata.
modificarile nu arata rau cica, ca si profunzime, doar ca sunt cam prea intinse (asta a spus tot acea dr.)
- fournicutza
- Full member
please, stau in suspans.e grav s, nu egrav?trebuie sa mai fac tratment?nu trebuie sa mai fac?
- Lavinia_tia
- Sr. member
concluzia de pe buletinul tau este displazie simpla si asta este cea mai usora forma de modificare din ce mi s-a explicat mie. (displazie si carcinom sunt cele 2 forme de modificari posibile. displazia este clar de preferat si aceasta se afla in mai multe stadii de avansare: simpla, moderata si severa (parca)). in plus cu totii vedem ca scrie ca "Limitele de excizie pe toate fragmentele se afla in plin tesut sanatos" mie imi suna a bine.
Ultima oara a fost editat de Lavinia_tia (2008-01-12 14:30:35)
- ddf
- New member
- Inregistrat: 2007-12-12
Buna fournicutza,
Displazie usoara (simpla) sau CIN (cervical intraepithelial neoplazia) I reprezinta modificare anormala a celuleor epitelilului colului uterin. Faptul ca la biopsie ai avut CIN I este bine. Pentru detalii: http://www.romedic.ro/boli/Cancerul_de_ … _0556.html
Nu se pune problema de cancer, insa in cazul in care aceste modificari nu erau descoperite la timp puteau duce la cancer (5- 10 ani, depinde).
Excizie efectuata in tesut sanatos inseamna ca au "decupat" rana + o portiune de tesut sanatos cea ce este ok.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|