Sexul si biserica....-25
- anabella_n
- Hero member
- Inregistrat: 2009-04-17
Re: sexul si biserica....
ioana_4 a scris:annabela, eu asa vad "recompensa" in bani pe care i-o dai preotului, daca vrei tu si daca ti-a placut cum te-a tratat.
exact asa vad si eu lucrurile, anume ii dai ca asa simti tu nevoia si daca ai fost multumit. dar asta se intampla probabil in Fantasia, adica intr-o lume ideala!
mai mult de atat nu mai comentez, ca oricum nu ma pricep si nu vreau sa intru in discutii care ma depasesc si pe care nu le pot argumenta apoi
- kdeea
- Platinum member
- Inregistrat: 2008-06-13
Ideea este ca exista preoti si preoti ...
Just a puppet on a lonely string, oh who would ever wanna be king ?
- cinthya
- Full member
- Inregistrat: 2006-12-10
nu este vorba de asta, bineinteles ca nu am pretentia sa ma pomeneasca gratis (desi, daca vrei s-o iei asa, el pentru ce este platit?) dar nici in nesimtirea in care s-au obisnuit...eu ma refeream la pomenit la inmormantari, nu la acatiste, ptr am mai mult experienta parastaselor decat mersul zilnic la biserica si, crede-ma, am vazut multi oameni sarmani care dadeau bani pentru ca atata cerea....stii, la tara un om traieste cateva zile din 16 lei aia pe care ii da la popa....si popa e mai mult decat constient de treaba asta...dar cum altfel sa-si faca vacanta in grecia?!
nici eu nu vreau sa mai comentez, ptr ca sunt si argumente si contraargumente, si oricum fiecare si-a format propria parere in functie de experienta avuta
in italia, de exemplu, treaba cu o atentie nu merge nicicum...nici la ala care vine sa-ti faca revizia la instalatii, nici pe nicaieri...italienii au un foarte bun simt al banului si nu-l arunca in vant....numai noi simtim nevoia sa lasam un bacsis, de parca nu tot ii platim...
- Melany1
- Banat
- Inregistrat: 2008-02-07
stii ce am observat fara suparare da e usor sa comentezi cand intrii de 2 ori pe an intr-o biserica sa te rogi-si atentie nu ma refer in a vorbi cu preotul sau a da bani...nu!sa intrii sa te rogi.. evetual se merge la Paste si Craciun si vreodata daca ti se intampla ceva rau...si atunci iti aduci aminte de Dumnezeu Dar in rest toti suntem mari judecatori si lupi moralisti..ca de ce preotul X sau Y are nu stiu ce...Daca sunteti asa suparati de ce mai apelati la ei?Si nu ma luati ca trebuie sa fac cununie ca asa vrea bunica... Cand nu crezi in biserica si in slujitorul care iti face slujba de ce o faci?Ptr ca nu crezi? pai eu una n-am auzit sa te duci la un medic sa-l platesti si sa nu crezi in ce tratament iti da..si sa te duci doar asa ..de chestie cyntia pe preot nu il plateste statul...salariul lor este hotarat de patriarh intr-un consiliu..ca tot ai spus ca nu lasi bacsis ptr ca oricum este platit si vorba ioanei n-am auzit preot care sa fi semnat un pact al umilientei sau sa nu aiba nu stiu ce .. oricum cand vine vorba de preoti multi moralisti se arata si in fond si ei fac facultate ca toti ceialalti....noi avem pretentii de salarii de peste 10 milioane dupa facultate.Ei nu au salariu asta asa ca si-l completeaza ..si care-i rusinea aici? Si cum spuneam cand nu crezi...nu apelezi.
Ultima oara a fost editat de Melany1 (2009-10-30 18:50:29)
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
adica dc nu cred ar trebui sa nu ii fac inmormantarea unui apropiat ?! sunt situatii in care nu ai de ales si nu tine de credinta ta personala. si intratul in biserica nu are nicio legatura cu iresponsabilitatea preotilor. sa intri sa te rogi si sa crezi e una, sa faci o inmormantare sau un botez e alta. dc eu nu cred in preoti, nu inseamna ca imi las copilul nebotezat sau bunica neingropata. iar cu facultatea... teologia e o facultate ca oricare alta? adica nu am intrat la marketing las` ca ma duc la teologie, nu ? eu credeam ca trebuie sa ai chemare pentru asta
- extra
- Banat
- Inregistrat: 2009-06-11
anca90 a scris:extra, doar o curiozitate: exista citate in biblie care impiedica, sunt impotriva pomenilor?
Nu exista. Dar nu exista scris nici ca ar trebui sa facem pomeni mortilor, si nici ca s-ar fi facut vreodata asa ceva (nici in vechiul, si nici in noul testament). Cum am zis in alta parte: cultul acesta vine de la pagani. Ca s-a amestecat paganismul cu crestinismul, asta e altceva; dar Scriptura nu-i sustine in nici un fel pe acesti practicanti. Oriunde gasiti cuvantul "pomenire", veti vedea ca se refera la cei vii, si nu la cei morti.
http://setapartlife.com/Faithfully_%7BOriginal%7D.html"...Orice ni se da bun si orice dar desavarsit este de sus, pogorandu-se de la Tatal luminilor, in care nu este schimbare, nici umbra de mutare"Iacob 1:17
- Loveable
- Diamond member
- Inregistrat: 2008-02-12
atunci de ce toti preotii spun cat de importanta e pomana de 6 saptamani (40 de zile)?
Ultima oara a fost editat de Loveable (2009-10-30 21:36:02)
- ioana_4
- Diamond member
- Inregistrat: 2006-11-13
alex, melany se referea ca au facut o facultate (si grea pe deasupra) si merita sa aiba bani la fel si unul care a facut marketingul de exemplu... ca el e preot e adevarat, dar are aceleasi nevoi ca si noi.. si el mananca, si el are nevoie de casa, de masina, sa plece in vacante, etc si slujba de la inmormantare sau cea de botez, cununie, etc, sunt optionale, nimeni nu ne obliga la nimic.
- porcales
- Membru
- Inregistrat: 2009-10-30
dragostea este un necesar al sistemului uman este normal sa faci dragoste ori de cite ori simti nevoia iar dragostea sau sexul se face cu suflet si cu multa dorinta deoarece amindoua persoanele trebuie sa traiasca cu adevarat evenimentul produceri .
- Melany1
- Banat
alex citeste de 2 ori ce am scris. nu am spus ca daca nu ai intrat la marketing te duci la teologie ci altceva da nu are rost sa-ti explic pai vad ca preotul e bun cand ai nevoie de el cum spuneam: inmormantari,botez,nunta hai inmormantare ok...e ruda ,poate ea sau el credea dar botez si nunta de ce ?pai tu spui ca nu crezi in ce-ti canta ei acolo etc...de ce sa mai faci?De ce faci ceva in care nu crezi? Si iar o sa ma lovesc de faza : fac nunta ca asa vrea bunica,matusa ,catelu.. etc eu stiu ca faci ceva atunci cand crezi in acel lucru si crezi in omul din fata ta. Si intratu in biserica are legatura cu tine....la asta ma refeream.Ca stim sa judecam fff usor dar cand vine vorba de fapte ,ne facem ca nu auzim si chemarea nu tine nici de foame si nici de sete
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Melany1 a scris:hai inmormantare ok...e ruda ,poate ea sau el credea dar botez si nunta de ce ?pai tu spui ca nu crezi in ce-ti canta ei acolo etc...de ce sa mai faci?De ce faci ceva in care nu crezi? Si iar o sa ma lovesc de faza : fac nunta ca asa vrea bunica,matusa ,catelu.. etc eu stiu ca faci ceva atunci cand crezi in acel lucru si crezi in omul din fata ta. Si intratu in biserica are legatura cu tine....la asta ma refeream.Ca stim sa judecam fff usor dar cand vine vorba de fapte ,ne facem ca nu auzim si chemarea nu tine nici de foame si nici de sete
perfect de acord cu tine!
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Raluk_
- Hero member
- Inregistrat: 2008-03-26
bai fetele...am vazut o faza la nunta de sapt trecuta...dupa cununie preotul le cere nasilor 680 lei(nasul ii daduse inainte 100 lei) dar el nu,vroia 680 lei..la kre nasu..ok ti`i dau dar imi dai chitanta...a ramas popa si era f "jignit".....adik stai oleak nene,Dumnezeu m`a ierta,cred in El si in S f Biserica dar de astea no way...daca nu ai suma zisa de popa...ce faci???
Acum e doar un vis, dar maine o sa fie realitate
- Melany1
- Banat
Raluk la noi te poate ajunge si 10 milioane la o biserica de fite sa o spunem asa in primul rand ca nas si ca mire si mireasa cred ca stii pretentiile bisericii.Asa e peste tot in toate orasele.Sunt biserici mari frumoase,spectaculoase care iau ff mult Dar e bine sa te interesezi intai,e de datoria ta sa te interesezi.Ca asa cum tu ai pretentia sa ai cor la nunta sau sa-ti faca o ceremonie intreaga (ptr ca la noi se practica saritul peste anumite parti din slujbe) asa tu trebuie sa dai De exemplu noi avem in Eforie nord o biserica ff frumoasa facuta in stil catolic cu bancute etc si e ordodoxa.Bine inteles era ff amenajata si a cerut peste 10 ... deci asta mi se pare greseala lor..Vrei ceva super ..sari cu banu.Daca vrei ceva mai modest mergi la alta biserica Plus ca pretul creste cu cat sunt mai multi preoti.Asa ca 6 milioane mi se pare ok ptr mine. Iar 100 lei e doar taxa la biserica ,restu trebuie sa il dai...asta stie tot omu care se duce si se programeaza la biserica deci e de datoria finilor sa-i spuna nasului de exemplu la noi trebuie sa dai si la cor minim 30-40 lei la fiecare membru al corului.Deci daca vrei 10 persoane -dai 300 ptr cor
Ultima oara a fost editat de Melany1 (2009-10-31 14:00:49)
- katami
- Platinum member
Melany1 a scris:.Ca asa cum tu ai pretentia sa ai cor la nunta sau sa-ti faca o ceremonie intreaga (ptr ca la noi se practica saritul peste anumite parti din slujbe) asa tu trebuie sa dai
cuuuum? asta NU mi se mai pare deloc normal... cum adica, sa platesti suplimentar ca sa iti faca toata slujba? pai ce, ne cununam pe jumate? e prima data cand aud de faza cu "saritul" peste parti din slujba.... la cate nunti am fost, slujba a fost aceeasi... parea destul de intreaga.......
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Melany1
- Banat
Nu e vorba de suplimentar Katami dar uite la biserica asta de care vorbesc au cununii pe banda.Desi lumea stie ca e ff scumpa ,prefera sa mearga acolo.DESI,cununia acolo dureaza 10-15 minute..ca in spatele tau mai asteapta 5 cupluri... Daca mergi la o biserica nu foarte solicitata,iesi mai ieftin si cu toata slujba facuta Dar eu nu ii inteleg pe astia de ce se ingramadesc: adica sa platesc si mult si sa ma tina si 15 minute... Dar oamenii si-o fac cu mana lor ca atunci cand nu se vor mai duce lasa si pretul mai jos si fara pretentii Dar biserica asta e de lemn,e mai rustica si in mijlocul unui parc ..cu lac etc.Si se inghesuie ca innecatii la biserica asta... De parca nu pot veni de la alta biserica sa fac poze acolo... si la fel si la catedrala....e pe malul marii si toti se inghesuie acolo... In rest la celelalte biserici nu am auzit cazuri anormale..
- Melany1
- Banat
pai asta spun si eu....e ca si cum vreau blugi de la Guess si ma duc sa dau 10 pe ei.Da eu ii vreau..chiar daca ei poate sunt 500
- katami
- Platinum member
tot mi se pare dubios... adica f multi sunt chiar neinformati, poate ei ASA CRED ca e normal, sa tina 15 min slujba.... mi se pare cam... inselatorie. si, oricum, a avea slujba intreaga nu mi se pare o "pretentie", ci NORMALITATE.
si in iasi la fel, sunt biserici la care cununiile sunt "pe banda", cum zici... tot asa se inghesuie lumea, de parca nu tot Dumnezeu ar fi deasupra oriunde. DAR nici asa... n-am mai auzit de faza asta. aici sunt programate ca pe banda, dar DIN ORA IN ORA....
- Alex2
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-11
deci dc vreau biserica de fitze tre` sa scot banu`. am inteles. si dc un preot cere 6-10 mil pe o nunta, fara sa elibereze vreo chitanta, de ce ma intrebi pe mine cum isi fac case si cum isi iau masini ? nunti se fac tot timpul. inseamna ca ar fi ceva bani de fonduri. iar la botez, chiar dc nu cred in PREOTI , nu inseamna ca nu vreau sa imi botez copilul. apelez la preot pentru ca este necesar, nu pentru ca mi`as dori extraordinar de mult. nu am cum sa ii spun copilului meu cand va creste "da, mami , eu cred in dumnezeu dar nu te-am botezat pentru ca era preotul escroc ". cum adica de ce apelam la ei ? pentru ca nu pot sa imi botez copilul acasa. iar preotul din cate stiu nu isi cumpara casa parohiala, i se da gratis. voi continuati sa vorbiti despre biserica/preot ca despre o afacere. adica tre` sa manance si omul, e normal sa ii mai lasam cate o atentie ceva, ca doar asa facem si cand mergem la restaurant. stii cum au inceput la unele restaurante sa treaca si bacsisul pe bon? eh, probabil ca in curand o sa primesc si bon cu 15% bacsis cand ma duc la biserica, pentru ca si preotul s-a chuinuit cu facultatea, si el trebuie sa mai bea un vin sa mai manance, are si el o meserie ca oricare alta, numai ca in loc sa se imbrace la costum si sa mearga la birou, se imbraca in sutana si predica la biserica. in fond, nu e nicio diferenta. dc un preot este "om ca oricare altul" si nu se diferentiaza cu nimic de viata mea pacatoasa, nu are ce cauta in biserica. nu poate fi numit omul lui dumnezeu doar pentru ca a absolvit o facultate de profil.
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
Eeee, de pe urma lui Dumnezeu mai trebuie sa si traiasca unii daca nu te-ai prins Acu` nu-i vina preotului, sa nu se inteleaga iar gresit, e vina celor care au construit o afacere pe spatele lui Dumnezeu, si celor care au comvins lumea de toate astea. Se calca in picioare pe la Manastiri, fura, insala, ca doar asa face toata lumea, dar se duc sa dea bani la preoti ca poate poate la pastreaza si lor Dumnezeu in loc in Rai. Dumnezeu are nevoie de bani daca nu stiai Locurile in Gradina Raiului se rezerva din timp. Si daca eu nu cred de ce sa nu-i fac copilului meu botez. Poate el va avea alte conceptii cand va creste, si ma va condamna pentru asta, daca asa e obiceiul eu sunt datoare sa ii ofer copilului meu tot ce pot, si e treaba lui ce va crede cand va creste. Am zis ca nu mai scriu aici dar nu m-am putut abtine
Ultima oara a fost editat de my_aa (2009-10-31 15:45:01)
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|