Biblia despre femeie....
- same_soulfly
- Full member
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2007-11-26
Biblia despre femeie....
Ca tot sunt o groaza de subiecte pe teme bisericesti si chestii de genu. Uitati citate din biblie, puteti sa le si cautati k le gasiti sigur. Eu le-am gasit pe toata in biblie si mai mult de atat... Vi le copiez exact cum le-am primit pe mail (cand am citit am descoperit cateva greseli, dar mi-e lene sa le corectez acum):
1. Care este rolul femeii in biserica?
(O femeie nu va deschide gura in biserica. Ea nu are nimic valoros de spus si isi va limita participarea rugandu-si sotul sa ii explice lucrurile)
“Ca ?n toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă ?n biserică, căci lor nu le este ?ngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea. Iar dacă voiesc să ?nveţe ceva, să ?ntrebe acasă pe bărbaţii lor, căci este ruşinos ca femeile să vorbească ?n biserică.” (I Corintieni 14: 34-35).
2. Care este rolul femeii in procesul de educatie?
(Femeile nu ar trebui sa educe deoarece sunt usor de mintit)
“Femeia să se ?nveţe ?n linişte, cu toată ascultarea. Nu ?ngăduiesc femeii nici să ?nveţe pe altul, nici să stăp?nească pe bărbat, ci să stea liniştită. Căci Adam a fost zidit ?nt?i, apoi Eva. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.” (I Timotei 2: 11-14).
3. Unei sotii ii este permis sa actioneze dupa propria-i constiinta?
(O femeie trebuie sa urmeze sfaturile sotului in orice problema, la orice ora)
“Femeile să se supună bărbaţilor lor ca Domnului. Pentru că bărbatul este cap femeii, precum şi Hristos este cap Bisericii, trupul Său, al cărui m?ntuitor şi este. Ci precum Biserica se supune lui Hristos, aşa şi femeile bărbaţilor lor, ?ntru totul.” (Efeseni 5: 22-24).
“Dar voiesc ca voi să ştiţi că Hristos este capul oricărui bărbat, iar capul femeii este bărbatul, iar capul lui Hristos: Dumnezeu.” (I Corintieni 11: 3).
“Femeilor, supuneţi-vă bărbaţilor voştri, precum se cuvine, ?n Domnul.” (Coloseni 3: 18).
4. Cine este mai valoros in ochii lui Dumnezeu? Femeia sau barbatul?
(Dumnezeu spune limpede ca barbatul este mai valoros decat femeia, indicandu-ne chiar si preturile acestora)
“A grăit Domnul cu Moise şi a zis: “Vorbeşte fiilor lui Israel şi le spune: De va făgădui cineva să-şi afierosească sufletul său Domnului, preţuirea ta să fie aşa: Preţul pentru un bărbat, de la douăzeci p?nă la şaizeci de ani, să fie cincizeci de sicli de argint, după siclul sf?nt. Iar dacă este femeie, preţul să fie treizeci de sicli. De la cinci p?nă la douăzeci de ani, preţul să fie pentru bărbat douăzeci de sicli, iar pentru femeie zece sicli. Iar de la o lună p?nă la cinci ani, preţul să fie pentru bărbat cinci sicli de argint, şi pentru femeie trei sicli de argint. De la şaizeci de ani ?n sus preţul să fie pentru bărbat cincisprezece sicli de argint, şi pentru femeie zece sicli…” (Leviticul 27: 1-7).
5. Care este rolul unei vaduve?
(Ar trebuie sa fie trista si sa se roage zi si noapte)
“Cea cu adevărat văduvă şi rămasă singură are nădejdea ?n Dumnezeu şi stăruieşte ?n cereri şi ?n rugăciuni, noaptea şi ziua. Iar cea care trăieşte ?n desfătări, deşi e vie, e moartă.” (I Timotei 5: 5-6)
6. Cat timp dupa actul nasterii este femeia “necurata”?
(Femeia este necurata 7 zile cand copilul sau este baiat, dar este necurata 14 zile cand copilul este fata)
“Şi a grăit Domnul lui Moise şi a zis: "Grăieşte fiilor lui Israel şi le zi: Dacă femeia va zămisli şi va naşte prunc de parte bărbătească, necurată va fi şapte zile, cum e necurată şi ?n zilele regulei ei. Iar ?n ziua a opta se va tăia pruncul ?mprejur. Femeia să mai şadă treizeci şi trei de zile şi să se curăţe de s?ngele său; de nimic sf?nt să nu se atingă, şi la locaşul sf?nt să nu meargă, p?nă se vor ?mplini zilele curăţirii ei. Iar de va naşte fată, necurată va fi două săptăm?ni, ca şi ?n timpul regulei ei; apoi să mai stea şaizeci şi şase de zile pentru a se curăţi de s?ngele său.” (Leviticul 12: 1-5).
7. Cum trebuie sa se infatiseze o femeie?
(Femeia trebuie sa se imbrace modest, sa se abtina de la purtarea bijuteriilor si sa poarte parul lung)
“Asemenea şi femeile, ?n ?mbrăcăminte cuviincioasă, făc?ndu-şi lor podoabă din sfială şi din cuminţenie, nu din păr ?mpletit şi din aur, sau din mărgăritare, sau din veşminte de mult preţ.” (I Timotei 2: 9). “Şi că pentru o femeie, dacă ?şi lasă părul lung, este cinste? Căci părul i-a fost dat ca acoperăm?nt.” (I Corintieni 11: 15).
8. Poti sa ai incredere in promisiunile unei femei?
(Nu, deoarece femeia este mincinoasa si manipulativa si promisiunile ei sunt nule daca sotul sau nu este de acord cu ele)
“Şi am găsit femeia mai amară dec?t moartea, pentru că ea este o cursă, inima ei este un laţ şi m?inile ei sunt cătuşe. Cel ce este bun ?naintea lui Dumnezeu scapă, iar păcătosul este prins.” (Ecclesiastul 7: 26).
“Şi bărbatul ei a auzit şi a tăcut asupra acesteia şi n-a oprit-o, atunci toate făgăduinţele ei se vor ţine şi orice legăm?nt şi-ar fi pus asupra sufletului său se va ţine.” (Numerii 30: 12).
9. Sub ce cricumstante trebuie sa crutam viata unei femei logodite sau maritate care a fost violata?
(Cand femeia este in afara cetatii sau daca este o sclava)
“De va fi vreo fată t?nără, logodită cu bărbat şi cineva o va ?nt?lni ?n cetate şi se va culca cu d?nsa, Să-i aduceţi pe am?ndoi la poarta cetăţii aceleia şi să-i ucideţi cu pietre: pe fată pentru că n-a ţipat ?n cetate, iar pe bărbat pentru că a necinstit pe femeia aproapelui său. Şi aşa să st?rpeşti răul din mijlocul tău. Iar fetei să nu-i faci nimic. Asupra fetei nu este vină de moarte, căci aceasta este tot una ca şi cum cineva s-ar ridica asupra aproapelui său şi l-ar omor?; Pentru că el a ?nt?lnit-o ?n c?mp şi, deşi fata logodită va fi strigat, n-a avut cine s-o scape.” (Deuteronomul 22: 23-27).
“De va dormi cineva cu femeie, ?mpreun?ndu-se, şi aceea va fi roabă, logodită cu un bărbat, dar nerăscumpărată ?ncă sau dacă nu i s-a dat ?ncă slobozenia, să-i pedepsiţi pe am?ndoi, dar nu cu moarte, pentru că ea nu este slobodă,” (Leviticul 19: 20).
10. In timp de razboi, care este promisiunea lui Dumnezeu fata de femeile din zonele cucerite?
(In timp ce barbatii sunt ucisi, femeile sunt luate ca sclave. Femeile frumoase vor fi luate de sotii de catre barbatii triumfatori. Iar cele care sunt date sub stapanirea barbatilor de catre Dumnezeu, vor fi ucise.)
“Şi c?nd Domnul Dumnezeul tău o va da ?n m?inile tale, să loveşti cu ascuţişul sabiei pe toţi cei de parte bărbătească din ea. Numai femeile şi copiii, vitele şi tot ce este ?n cetate, toată prada ei să o iei pentru tine şi să te foloseşti de prada vrăjmaşilor tăi, pe care ţi i-a dat Domnul Dumnezeul tău ?n m?nă. Aşa să faci cu toate cetăţile care sunt foarte departe de tine şi care nu sunt din cetăţile popoarelor acestora. Iar ?n cetăţile popoarelor acestora pe care Domnul Dumnezeul tău ţi le dă ?n stăp?nire, să nu laşi ?n viaţă nici un suflet;” (Deuteronomul 20: 13-16).
“C?nd vei ieşi la război ?mpotriva vrăjmaşilor tăi şi Domnul Dumnezeul tău ţi-i va da ?n m?inile tale şi-i vei lua ?n robie, Şi vei vedea printre robi femeie frumoasă la chip şi o vei iubi şi vei vrea s-o iei de soţie, S-o aduci ?n casa ta, să-şi tundă capul său, să-şi taie unghiile, Să-şi dezbrace de pe ea haina sa de robie, să locuiască ?n casa ta şi să-şi pl?ngă pe tatăl său şi pe mama sa timp de o lună; iar după aceea vei intra la ea, ca să fii bărbatul ei şi ea să-ţi fie femeie.” (Deuteronomul 21: 10-13).
So.. ce parere aveti? Cum sa mai crezi in biblie dupa ce citesti toate chestiile astea? Chiar crede cineva ca DUMNEZEU a spus toate astea???
Si btw.. unde e EGALITATEA? Parca toti ne nasteam egali..... :-?
Ultima oara a fost editat de same_soulfly (2008-01-02 20:38:19)
Tot mai tăcut si singur/ În lumea mea pustie/ Si tot mai mult m-apasă/ O grea mizantropie.....
- @dana23
- Full member
- De la: BUCURESTI
- Inregistrat: 2007-09-22
Re: Biblia despre femeie....
cred in Dumnezeu,dar ce scrie aici este o aberatie mare...dupa spusele bibliei femeia este un soi de sclava pentru barbat(sclava de bunavoie),eu una ma indoiesc acestea sunt spusele lui Dumnezeu...
Singurul lucru mai rau decat sa fii vorbit pe la spate este acela sa fii ignorat total...(Oscar Wilde) inlove
- micicutza
- Banat
- Inregistrat: 2007-10-25
eu ma abtin sa comentez caci....sigur voi ajunge in iad daca spun ce-i la gura mea acum in orice caz eu consider barbatii inferiori femeii.
N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor." Eu le am pe toate trei...
- milana
- Sr. member
- De la: orasul de pe deal
- Inregistrat: 2006-09-14
Ceea ce scrie acolo a fost scris intr-o societate care nu se ghida dupa aceleasi legi si stereotipuri ca si cele actuale; probabil atunci era aplicabil fiecare cuvant scris acolo, dar azi e foarte evident ca nu ii mai poti impune unei femei sa fie sclava barbatului. Iar in ceea ce priveste inferioritate femeii fata de barbat sau invers, nu pot spune ca TOATE femeile sunt superioare TUTUROR barbatilor; unele sunt dobitoace pur si simplu (nu neaparat din vina lor) si la fel sunt barbatii dobitoci, care clar sunt inferiori femeii.
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
nu e cgiar asa narcisa am intalnit femei care da clasa barbatilor dar si barbati de milioane depinde...... dar trebuie sa recunoastem ca mare este gradina lui Dumnezeu si sunt niste specimene ata femei cat si barbati de iti vine sa te iei cu mainele de par.cred ca sunt offtopic
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- amv
- Full member
- Inregistrat: 2007-03-08
@dana23 a scris:cred in Dumnezeu,dar ce scrie aici este o aberatie mare...dupa spusele bibliei femeia este un soi de sclava pentru barbat(sclava de bunavoie),eu una ma indoiesc acestea sunt spusele lui Dumnezeu...
eu cu bibi meu
- angelaflory
- Hero member
- De la: F.City
- Inregistrat: 2006-12-27
hmmm...tare ma indoiesc de ce scrie acolo...
"Munceste ca si cum nu ai avea nevoie de bani. Iubeste ca si cand nimeni nu te-a facut vreodata sa suferi. Danseaza ca si cand nimeni nu te vede. Canta de parca nu te-ar auzi nimeni. Traieshte ca shi cum paradisul ar fi pe pamant ..."
- PN
- Full member
- Inregistrat: 2006-10-21
daca tot sunt femeile in asa hal atunci de ce exista sfinte? ...ar trebui sa fie numa sfinti din moment ce femeile sunt atat de :-@ sa fim seriosi
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
sunt sin biblie asta stiu dar mai fetelor biblia nu este o carte moderna.
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- Lelaina
- Hero member
- Inregistrat: 2007-02-02
Concluzia mea...biblia cam trebuie updatata
Poor is the man whose pleasure depends on another
- my_aa
- Insomniac member
- Inregistrat: 2007-10-29
eu cred in dumnezeu, dar ce scrie aici nu pot sa accept...cred ca dumnezeu exista, nu stiu in ce fel, cum si unde dar cu aberatiile astea nu sunt de acord in niciun fel...
„Dă tot ce ai mai bun în tine, întrucât totul din viaţa ta îţi aparţine numai ţie.”
- dida
- Insomniac member
- Inregistrat: 2006-11-20
Lelaina a scris:Concluzia mea...biblia cam trebuie updatata
cam asa ceva
it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other
- LadyInRed
- Hero member
- De la: _________
- Inregistrat: 2007-06-07
Mai fetelor... in primul rand va zic k Biblia este eva sfant si nu trebuie sa judecam ce scrie acolo...in al doilea rand te intreb soufly (fara suparare te rog) sau intreaba pe persoana care ti`a trimis mai bn k am inteles k nu ai scris u, deci nu esti u de judecat:a citit vreodata in intregime Sfanta Carte? Eu nu cred.. In al treilea rand toate citatele sunt scrise din Vechiul testament; acesta fiind scris inainte de Hristos iar toate alea sunt gandite de anumite popoare.Fiecare capitol e scris de catre un popor. Stau si ma intreb oare de ce nu a pus si citate din noul testament scrise de Matei , Ioan,Luca,Marcu ? de ce? De ce nu a precizat momentul cand Mantuitorul a vindecat-o de demoni pe femeia cea pacatoasa, desfranata de ce? sa fim seriosi acum...Ar trebui sa-i multumim lui Dumnezeu ca existam si ca ne-a permis sa batjocorim si sa calcam in picioare tot ce El a facut
Ultima oara a fost editat de LadyInRed (2008-01-02 23:35:47)
- Amaria
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-11
zici k sunt scoase din Coran citatele:))..Sunt sigura ca exista o divinitate acolo sus,un Dumnezeu..dar ce e scris de oameni..fie ca sunt musulmani sau crestini ..ma abtin sa cred:) Sincer mi se pare o forma de manipulare in masa,asa a fost mereu..asa va fi..Nu cred eu ca Dumnezeu le spunea preotilor in vis sa vanda indulgente in evul mediu...(asta fiind un exemplu..si indulgentele erau sfinte la vremea aceea:) )Era o lumea a barbatilor si cred k nici unui popor nu i-ar fi convenit sa revina la matriarhat Am citit Biblia de neinmurate ori,am fost la biserica,am crezut ...pana am crescut si am citit,m-am documentat..asta e parerea mea.
At the top of the world there’s an island.A place where the sun never shines,but the people don’t care. Because the snow over there is so bright they nearly go blind.
- LadyInRed
- Hero member
Amaria a scris:zici k sunt scoase din Coran citatele:))..Sunt sigura ca exista o divinitate acolo sus,un Dumnezeu..dar ce e scris de oameni..fie ca sunt musulmani sau crestini ..ma abtin sa cred:) Sincer mi se pare o forma de manipulare in masa,asa a fost mereu..asa va fi..Nu cred eu ca Dumnezeu le spunea preotilor in vis sa vanda indulgente in evul mediu...(asta fiind un exemplu..si indulgentele erau sfinte la vremea aceea:) )Era o lumea a barbatilor si cred k nici unui popor nu i-ar fi convenit sa revina la matriarhat Am citit Biblia de neinmurate ori,am fost la biserica,am crezut ...pana am crescut si am citit,m-am documentat..asta e parerea mea.
ce ai citit si te-ai documentat de te-a facut sa numai crezi?
- same_soulfly
- Full member
- Inregistrat: 2007-11-26
Ideea era ca biblia nu mai e de actualitate, deci mi se pare foarte aiurea ca cineva sa isi ghideze viata dupa ceea ce scrie in biblie. In biblie mai scrie si k barbatii care cuceresc nujt ce cetati sa omoare toti barbatii iar femeile si copii sa fie luati drept sclavi, etc. Tocmai pt chestiile astea mi-am pierdut eu credinta, pentru aberatiile impuse de proti si de tot felul de oameni care au avut candva putere!! Daca chiar ar exista Dumnezeu, sunt convinsa k nu ar fi dumnezeul crestin, adica forma pe care i-a dat-o crestinismul. Cineva despre care se spune, pe de-o parte k e bun, milostiv, etc.. Mai ales k una din cele 10 porunci e "sa nu ucizi" pe de alta parte, spune sa omori toti barbatii si tot asa. Deci cred k toate astea sunt scrise de OAMENI fara nicio putere! + k vechiul testament e scris de evrei, care se stie clar k nu cred in Iisus si in tot ceea ce cred crestinii. Deci probabil asa au ajuns sa conduca lumea. Au scris o carte prin care au manipulat milioane de oameni timp de 2000 de ani! Si am postat asta aici k am citit in topicul cu masturbarea zicea o tipa k Dumnezeu in sus si D-zeu in jos... De unde stim noi cu adevarat ce vrea Dumnezeu, din moment ce cartea dupa care se ghideaza milioane de oameni contine aberatii de genu` asta, scrise in mod clar de OAMENI!? Si toate pacatele alea gen daca te machezi e pacat, daca te speli e pacat, daca iesi din casa e pacat! Nu vi se pare k dumnezeu (daca chiar exista) e doar o forta mai presus de imaginatia noastra, care in mod clar NU ESTE BARBAT, dar nici femeie, este impartial, are grija de noi toti si tot ceea ce vrea e sa ne comportam moral, adica sa avem grija ca tot ceea ce facem sa nu influenteze negativ alte persoane? Nu este suficient sa nu ucidem, sa nu dorim raul altuia, sa nu furam, sa ne respectam intre noi, si toate regulile de conduita morala? De ce trebuia sa se faca din Dumnezeu un mijloc de castiguri financiare (si nu numai) infinite? De ce prin prisma lui Dumnezeu trebuia sa se faca atatea crime (inchizitia si nu numai), si sa li se dea putere nelimitata unor simpli oameni? De ce ar trebui sa credem ceea ce ne impune crestinismul? Eu chiar nu inteleg. Ma depaseste. Mi se pare un masochism... Si dupa parerea mea, religia este cea mai mare unealta de manipulare a maselor. De ce?
Tot mai tăcut si singur/ În lumea mea pustie/ Si tot mai mult m-apasă/ O grea mizantropie.....
- LadyInRed
- Hero member
Soufly tu scrii cu degetelele tale k tot ce scrie mai sus e scris de evrei...atunci ce vrei mai mult? evreii asa se comporta cu fimeile lor...de ce oare le infofolesc in halul asta? de ce nu au libertate.Asculta-ma nu e scris numai de evrei VECHIUL testament. Ceea ce scrie in vechiul testament e sa`ti arate tie ce fel era femeia considerata dupa pacatul lui Adam si Eva. Nu altceva...in plus arata-mi mie k scrie in Noul Testament ceea ce zici u k barbatii care cuceresc cetatile au puterea de a omora alti oameni k eu ma impushc si`mi pun creierii pe forum.. Stii de ce scrie la inceput despre credinta evreilor pt a face o deosebire intre crestinism si evreism ( dak nu ma insel cred k asa se numeste ) caci spune Sfantul Ioan teologul in Biblie ca atunci cand evreii vor deveni crestini va fi Apocalipsa. Editat mai tarziu: Uite am gasit in Noul testament cum e descrisa femeia : "Si s-a aratat din cer un semn mare : o femeie invesmantata cu soarele si luna era sub picioarele ei si pe cap purta o cununa din doisprezece stele." iti mai pot gasi astfel de citate in biblie
Ultima oara a fost editat de LadyInRed (2008-01-03 00:09:33)
- Amaria
- Hero member
- De la: bucuresti
- Inregistrat: 2007-02-11
Pai in primul rand Istoria Religiilor de Mircea Eliade:) reliagia noastra are muuulte puncte in comun cu altele..si e far de a fi perfecta ..dar cum bine spunea Eliade"elementul esential al conditiei umane este simtul sacrului" si religia evreilor este iudaismul dci:
in 1953 exista un serial numit "i love lucy"protagonisti erau casatoriti atat in serial cat si in relalitate..cand actrita a ramas gravida,producatorii le-au interzis actorilor sa utilizeze cuv."insarcinata"in direct temandu-se ca telespectatorii isi vor imagina o femeie si un barbat in timpul unui act sexual si ca Biserica le va inchide postul. Primul stiudiu asupra practicilor sexuale a fost facut in America de catre Alfred Kinsey care atunci cand a publicat raportul intr-o carte("comportamentul sex.al babatului")-tipu descoperise k barbatii se masturbau,ca afceau sex ianinte casatoriei si ca au facut sex in afara casatoriei.Presedintele Univ.Catolice l-a denuntat pe K.pentru ca publicase cea mai "anti-religioasa care din toate timpurile"si a spus k "indiferent cati criminali ar fi ,crima nu va fi niciodata normala" asta ca un off...era normala atitudinea Bisericii? si totusi...nu era in Vechiul Testament ci in anii 50
Ultima oara a fost editat de Amaria (2008-01-03 00:10:34)
At the top of the world there’s an island.A place where the sun never shines,but the people don’t care. Because the snow over there is so bright they nearly go blind.
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|