homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ajutati'ma si pe mine va rog frumos :(:(:((

#1 2008-01-18 23:43:48

alinutzza_allexandra
Full member
Inregistrat: 2008-01-18

ajutati'ma si pe mine va rog frumos :(:(:((

in ziua de 3 ianuarie am fost si eu pt prima oara la cabinetul de planning din oras pt anticonceptionale
nu stiam ca trebuie sa le iau din prima zi de ciclu
prin coincidenta aveam menstruatia venita....dar era a 4-a zi deja
si doctorita mi'a zis ca pot sa iau si din a 4-a zi ca nu are treaba...
astazi....dupa a 15-a....de fapt a 16-a pilula....am avut primul contact sexual fara protectie...
nu aveti idee ce frica imi este...
is foarte nelamurita in privinta faptului ca pe prospect scrie ca pastila trebuie sa isi faca efectul din prima zi....doctorita mi'a zis ca din a 3-a zi pot sa o fac linistita fara protectie....fetele mi'au zis de 7-10 zile....iar altele mi'au zis sa stau o luna asa....
apropo....folosesc novynette...pt ca astea mi'au fost indicate din cauza ficatului meu si a fierei
acum o ora, doua, am observat niste scurgeri vaginale roz....rosiatice...nu mult...cateva picaturi...are ceva?
pastilele cu iod dauneaza la ceva?
va rog ajutati'ma sa am timp sa iau pastila de a 2-a zi dak trebuie....sa nu fie prea tarziu
specific si faptul ca 2-3 zile din alea 16 am avut si diaree...dauneaza la efectul anticonceptionalului?
ma scuzati ca v'am scris atat de mult...
dar nimeni nu ma ajuta....
si cand o sun pe doctorita sa o intreb cate ceva imi zice ca e ocupata...sau ca e timpul ei liber si sa o las in pace grater
help sad

#2 2008-01-18 23:46:27

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: ajutati'ma si pe mine va rog frumos :(:(:((

daca nu le ai luat din prima zi esti protejata dupa a 7 a pastiluta...deci stai linistita din privinta aia...cate scaune ai avut si cand mai exact?

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-01-18 23:49:08

alinutzza_allexandra
Full member

nu mai stiu exact...cred ca dupa 2-3 zile de la prima pilula.
faza cu scurgerile roz-rosiatice care le am acum ce inseamna?
e ceva de rau ca nu m'am protejat?sau alte chestii?sad

#4 2008-01-18 23:51:15

crys_ty_na
Platinum member

mai mult de 4 scaune moi pe zi dintre care cel putin unul in primele 4 ore de laluarea pastilei scad efectul pilulelor...e si cazul tau?  da aia intrebam cate scaune moi ai avut si cand mai exact...

#5 2008-01-18 23:52:14

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

in primul rand gaseste-ti alt medic... doctoressa e in stare sa se mute "pe forum" pentru niste necunoscuti care au nevoie de ajuor si de o vb buna, iar doctorul tau nu-ti poate spune cateva lucruri elementare...
esti protejata din prima zi, atunci cand incepi anticonceptionalele din prima zi a menstruatiei; daca incepi intr-una din zilele 2-7 trebuie sa te protejezi suplimentar 7 zile; iar daca incepi dupa 7 zile de la debutul menstrei luna aceea nu esti protejata;
in care din zilele astea 16 ai avut diaree? trebuie sa stii ca diareea micsoreaza efectul anticonceptionalelor, deoarece tranzitul intestinal este accelerat si pastila nu are timp sa se absoarba! diaree = peste 4 scaune moi/ 24 ore; numai in cazul asta sut probleme - daca sunt mai mult de 4 scaune moi pe zi
daca ai avut in primele zile... nu sunt probleme! daca insa ai avut de curand contactul e cu risc.. asteapta o parere mai in cunostinta de cauza decat a mea daca e nevoie sau nu de postinor !
scurgerea aia rosiatica se numeste spotting: si este normala in primele luni de administrare a antibebelor, deoarece organismul are nevoie de timp pt a se acomoda cu pastilutzele! deci nu-ti afce griji, in primele 3 luni e normal! dupa, daca este cazul, ne afcem griji...
si informeaza-te u privire la antibebe... sunt medicamente care le scad efectul, in mom in care vomiti inainte de 4 ore de la inghitirea pastilei pot si probleme... rascoleste pe aici si o sa aflii o multime de lucruri care iti folosesc!

Ultima oara a fost editat de annna (2008-01-19 00:02:23)

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

Publicitate

loading...

#6 2008-01-18 23:53:33

alinutzza_allexandra
Full member

nu...nu au fost chiar 4....si nici in primele 4 ore de la luarea pilulei?
asta are treaba cu scurgerile care le am acum????ma sperii:-s

#7 2008-01-18 23:55:19

annna
Hero member
Site

nu are legatura... vb de numarul de scaune pe 24 de ore! daca sunt mai putin de 4 si esti sigura de asta eu zic sa stai linsitita!
despre scurgerile alea ti-a scris eu mai sus, linisteste-te ca nu e nimic grav cu ele!

Ultima oara a fost editat de annna (2008-01-19 00:01:01)

#8 2008-01-19 00:02:23

alinutzza_allexandra
Full member

am avut parca a doua si a treia zi...de la luarea primei pilule....si azi un picutz asa...
"daca incepi dupa 7 zile de la debutul menstrei luna aceea nu esti protejata"...ce ai vrut sa zici prin asta?
si luand'o logic...dak am scurgerea aia roz-rosiatica...nu e datorita faptului ca si'au facut efectul pilulele?
am citit toate mesajele postate de fete aici pe site...stiam ca voma, diareea si antibioticele scad efectul....
e ciudat...
la urma uremei...am comis'o deja
ce va fi va fi sad

#9 2008-01-19 00:06:07

alinutzza_allexandra
Full member

in cazul in care imi vine menstruatia inainte sa termin folia....iau in continuare pilulele sau ma opresc?

#10 2008-01-19 00:06:32

annna
Hero member
Site

daca diareea a fost pe al primele pastilutze si pana acum nu ai avut contacte sexuale... e ok, nu au de ce sa fie probleme!

alinutzza_allexandra a scris:

"daca incepi dupa 7 zile de la debutul menstrei luna aceea nu esti protejata"...ce ai vrut sa zici prin asta?

daca incepi sa iei anticonceptionalele la 7 zile dupa debutul menstrei (ti-a venit ciclul pe 1 ale lunii sa zicem si tu incepi sa iei pastilele pe 8) luna aceea nu esti protejata... nu prea imi dau seama ce n-ai inteles; oricum nu e cazul tau!
orice s-ar intampla cu menstruatia ta, tu iei toate pastilutzele(21), faci pauza de 7 zile, apoi incepi o noua folie si tot asa... pana nu ai contraindicatie de la medic sau pana vrei sa faci un bebe! teoretic menstratia vine in pauza de 7 zile.... desi pana atunci te mai necajeste scurgerea aia

Ultima oara a fost editat de annna (2008-01-19 00:09:38)

#11 2008-01-19 00:08:50

alinutzza_allexandra
Full member

aaa....am inteles....scuza'ma dar e stresul asta...sad
deci nu e cazul de postinor?

#12 2008-01-19 00:12:10

annna
Hero member
Site

daca tu zici ca scaunele alea moi au fost in primele zile de cand ai inceput sa iei pastilutzele, eu zic ca nu ai niciun motiv sa iei postinor! mai asteapta pareri, dar eu una cred ca e ok
nu ai de ce sa te scuzi tongue de-aia suntem aici puss

#13 2008-01-19 00:14:36

crys_ty_na
Platinum member

alinutzaa_allexandra ai warn pt ca nu ai editat...citeste te rog regulile...si nu...nu e cazul de postinor...

#14 2008-01-19 00:19:31

alinutzza_allexandra
Full member

mai astept pareri dar cine mai raspunde la ora asta?timpul trece.........
dak apare menstruatia inainte sa termin folia...o continui?
si sa zicem ca iau maine postinor......la fel?continui sa iau antic pana termin folia?nu are nici o treaba?
of...cred ca dak am fi fatza in fatza te'as tine de vb o zi intrega...intrebarile mele nu s'ar mai termina...ca si acum de altfel

sincer e straniu sa vorbesc cu cineva...care sta la ora asta in fata calculatorului......si ca printre toate treburile care poate le ai iti faci timp de mine....
e ciudat cand ceri ajutorul unei prietene si zice ca nu stie nimic....
mai degraba te ajuta un strain...
oricum mersi mult....

#15 2008-01-19 00:23:49

crys_ty_na
Platinum member

alinutza draga mea...sincer nu stiu ce pareri mai astepti...daca te ai protejat primele 7 pastilute si nu ai avut mai mult de 4 scaune moi de la luarea pastilei nu ti va spune nimeni de aici sa iei postinor...pt ca NU E CAZUL...si poti pune cate intrebari vrei...noi (daca stim) te vom ajuta...

#16 2008-01-19 00:27:33

alinutzza_allexandra
Full member

ok sad

#17 2008-01-19 00:32:21

crys_ty_na
Platinum member

nu mi o lua in nume de rau...si nu are rost sa te supi...dar si eu si ana ti am spus deja acelasi lucru si nu vorbim doar ca sa ne aflam in treaba...legat de scurgeri pare a fi spotting...dar au aparut cumva dupa actul sexual?

#18 2008-01-19 00:35:54

alinutzza_allexandra
Full member

nu m'am suparat stati linistite...
scurgerile alea au aparut cam dupa 4 ore de la primu act sexual neprotejat.....adik azi...dupa a16-a pilula....

#19 2008-01-19 00:37:32

crys_ty_na
Platinum member

ok...sti ce sa faci...urmareste de acum incolo...sa vezi cand mai apar...adica doar dupa actul sexual? sau si asa...aleator...

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.