homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum invatam?-2

#20 2008-01-19 17:39:42

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

Re: Cum invatam?

Lelaina a scris:

uneori imi aduc aminte k la floricia nush care lol era ce-mi trebuie mie...
   ..

exact wink numai k la cat de mult invat io, imi aduc aminte k la floricica x era ce imi trebuie mie da nu imi mai aduc aminte ce era lol

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#21 2008-01-19 23:14:57

@dana23
Full member
De la: BUCURESTI
Inregistrat: 2007-09-22

eu_vreau a scris:

eu imi scot ideile principale pe un caiet separat...asta dureaza cam oz i si in ziua urmatoare le citesc numai pe alea. la examen infloresc pe baza lor si gata. asta cand e numai examen scris...

si eu fac la fel...scriindu-le deja ajungi sa retii si ceva din ele si dupa aia cand le recitesti inradacinezi si mai bine informatiile...smile

Singurul lucru mai rau decat sa fii vorbit pe la spate este acela sa fii ignorat total...(Oscar Wilde)   

inlove hjarta

#22 2008-01-19 23:49:01

A.W.
Full member
Inregistrat: 2007-04-10

cand am de invatat doar teorie citesc din carte sau curs( al oricui k m-am invatat asa din lipsa de timp) si subliniez sau mai scriu ce e mai important...cand am de invatat formule demonstratii probleme etc ( si asta am cel mai des) ma apuc sa le scriu din nou si sa incerc sa le inteleg pe masura ce le scriu sau sa le demonstrez singura ( asta e faza super avansata pentru cand am foarte mul timp). in rest..ce retin asa pe parcurs si ce ma inspir de la altii big_smile

#23 2008-01-20 00:12:27

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

deadrose a scris:

Lelaina a scris:

..

exact wink numai k la cat de mult invat io, imi aduc aminte k la floricica x era ce imi trebuie mie da nu imi mai aduc aminte ce era lol

ma scoate din minti chestia asta... parca vad si randul unde era ce-mi trebuia mie... numai ca nush ce dracu ear scis acolo lol credeam ca numai eu patesc asta

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

#24 2008-01-20 00:14:05

just-me
Hero member
Inregistrat: 2007-02-04

ivy a scris:

eu subliniez cu un marker ideile principale, cuvnte cheie etc. asta ca sa nu mai pierd timpul cu transcrisul separat.

me too:)

Publicitate

loading...

#25 2008-01-20 00:26:22

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

annna a scris:

deadrose a scris:

Lelaina a scris:

..

ma scoate din minti chestia asta... parca vad si randul unde era ce-mi trebuia mie... numai ca nush ce dracu ear scis acolo lol credeam ca numai eu patesc asta

Crede-ma k stiu cum e.... eu am povestit situatia ideala... Dar mi s-a intamplat sa vizulizez in minte toata pagina..absolut toata...mai putin informatia de kre aveam nevoie lol

Poor is the man whose pleasure depends on another

#26 2008-01-20 03:42:51

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

Si eu subliniez...colorez...ideile principale... din manual sau din caietele mele. Apoi le tot repet pe alea...le citesc cu voce tare, incerc s afac asociatii...ajung pe la jumatate si ma intorc iar de la inceput...sa vad daca mai retin...
Nici eu nu pot invata daca nu e scrisul meu (sau dintr-un manual...scris de tipar mi se pare ok). Mai imprumutam caietele de la colegi prin liceu...cand lipseam de la ore...dar imi era imposibil sa invat de pe alt scris...trebuia intai sa transcriu eu. Ca sa nu mai zic cazurile cand invatam dupa caietul meu...apoi nush cum imi uitam caietul acas.a..si incercam sa repet dupa caietul alcuiva...Mai rau ma ameteam...eu stiam ca ideile se gaseau intr-o parte a paginii...acum erau in alta parte...mai rau faceam. smile Din motivul asta nici nu am copiat niciodata din caietul altcuiva... big_smile

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#27 2008-01-21 15:24:57

pink_brain
Full member
Inregistrat: 2006-10-27

eu invat mai bine dupa scrisul altora smile aveam o colega in fac care scria asa de frumos....ca si daca ma duceam la curs tot pe al iei il xeroxam:)
Acum din pacate nu mai ajung sa citesc pentru master nici macar o data (am vreo 220 pag pana miercuri de citit...si eu ajung numai seara acasa)...dar ma adaptez ca sunt examenele grila (majoritatea)...si mai nimeresc ceva smile

#28 2008-01-21 15:45:41

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

fituici acolo unde merge big_smile
unde nu merge copiatul imi scot ideile principale pe alta foaie. daca nu e scrisul meu nu pot invata nici un curs. si la examen imi amintesc ce am scris pe foaia aia. mai invat si facand fituici ca si alea tot eu le scriu smile

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#29 2008-01-21 17:00:03

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

annna a scris:

deadrose a scris:

Lelaina a scris:

..

lol si eu patesc asa, ca am memorie vizuala buna. stiu si in ce mod am subliniat, am incadrat, am incercuit, cu ce culoare, dar nu-mi amintesc informatia impopotonata lol .  dar a fost ok azi ca aproape toate intr au fost grila big_smile

#30 2008-01-21 18:55:04

codynna
Full member
Inregistrat: 2007-07-03

camysh a scris:

annna a scris:

deadrose a scris:

lol si eu patesc asa, ca am memorie vizuala buna. stiu si in ce mod am subliniat, am incadrat, am incercuit, cu ce culoare, dar nu-mi amintesc informatia impopotonata lol .  dar a fost ok azi ca aproape toate intr au fost grila big_smile

asha patesc si eu de curand am avut un test si imi aduceam aminte exact in caiet unde era ...cum era scris dar......raspunsul sa mi-l aduc aminte neah...am stat 20 de minute sa imi aduc aminte;)))......noroc ca a mai fost si test grila:D

de obicei cand invat citesc de cateva ori ceea ce am de invatat ..subliniez idelile principale si dupaia inchid cartea sa vad ce am retinut...si iara citesc.Eu urasc fff mult teroria.Imi place si...prind mai repede practica si problemele de oricce fel la orice obiect.Dar teroria nu o suport si nici nu o pot tine minte.sad

Cand e totul trist...kand nu vezi lumnitza d la capatul tunelului...gandeste-te ....k undeva in lume....exista o persoana care tzine la tn.....si ca orice ai face...oricat de mare ar fi distantza spre lumina.....ai vointza...pntr ca e mult mai aproape decat crezi:P

#31 2008-01-21 18:59:52

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

pink_brain a scris:

eu invat mai bine dupa scrisul altora smile aveam o colega in fac care scria asa de frumos....ca si daca ma duceam la curs tot pe al iei il xeroxam:)
Acum din pacate nu mai ajung sa citesc pentru master nici macar o data (am vreo 220 pag pana miercuri de citit...si eu ajung numai seara acasa)...dar ma adaptez ca sunt examenele grila (majoritatea)...si mai nimeresc ceva smile

maine am si eu unul pe care mizez cu plesneala!

#32 2008-01-21 21:42:42

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

eu invat pe paragrafe.il citesc odata primul paragraf,apoi il zic cu voce tare de2 ori si gata.e invatat,apoi fac cu restul la fel pana termin lectia.doar asa pot invata

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#33 2008-01-21 21:43:54

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

pai cam asta e invatat mecanic ...asta se uita cel mai rpd parerea mea

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#34 2008-01-21 21:48:14

skumpi
Vizitator

rrammonna a scris:

eu invat pe paragrafe.il citesc odata primul paragraf,apoi il zic cu voce tare de2 ori si gata.e invatat,apoi fac cu restul la fel pana termin lectia.doar asa pot invata

cand e vorba d o lectie care trb sa o tzi minte cateva zile merge...da cand ai zecile d pagini nu mai functioneaza` wink

#35 2008-01-21 21:52:27

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

skumpi a scris:

rrammonna a scris:

cand e vorba d o lectie care trb sa o tzi minte cateva zile merge...da cand ai zecile d pagini nu mai functioneaza` wink

asta asa este.oricum pana la bac,in cazul meu uit tot.pot sa invat cum o fi,degeaba

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#36 2008-01-22 19:56:34

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

Iata cateva trucuri "nemedicamentoase" pentru a avea o memorie "de elefant":

* studiile arata ca dintr-un material de invatat cel mai bine se retine ceea ce este la inceput si la sfrasit. Mijlocul are proportia cea mami mica in reamintire. Deci daca aveti mult de invatat incepeti si terminati cu ceea ce vi se pare mai dificil de memorat, sau trebuie sa stiti mai bine;

* impartiti-va materialul de memorat in "portii" egale pe toata durata timpului avut la dispozitie. Nu incercati sa memorati mult intr-o zi si putin in alta, caci inconsecventa poate dauna. Unde mai pui ca lasand pe maine ce poti face azi, se poate aglomera agenda si ajunge in imposibilitatea de a mai fi rezolvate problemele;

* faceti pauze regulate in care va destindeti cu ceva care va place;

* descopera care sunt orele din zi sau noapte in care randamentul tau e maxim si chiar in ce loc si conditii inveti cel mai bine;

* nu invatati in ultima zi inainte de termenul limita; mintea are si ea nevoie de odihna si relaxare; Chiar daca vi se pare ca nu stiti destul sau ca ati uitat totul. E doar o parere.

* nu invatati mecanic ci logic. Asociati ideile, termenii, datele, cu ceva ce va este foarte familiar;

* daca nu poti tine minte ceva anume, cauta ceva sinonim sau asemanator si memoreza-l in forma aceea. Mare iti va fi mirarea cand vei vedea ca aproape instantaneu iti vei aminti si termenul initial;

* fa-ti fara nici o jena listute cu prioritatile sau cu ceea ce ai de facut. Nu e o rusine sa ai agende cu planificari sau biletele lipite pe usa frigiderului etc.

* planifica-ti din timp urmatoarele ore sau chiar zile daca o poti face; organizarea este antidotul uitarii;

* daca nu iti poti aminti ceva anume, nu incerca sa te focalizezi asupra lui cu toate fortele, caci cu cat te vei stresa mai tare sa-ti amintesti cu atat se va "bloca" mai tare memoria ta. Destinde-te si ceea ce vroiai sa-ti amintesti va aparea ca din senin...

* exersati-va/antrenati-va memoria prin jocuri simple. Ca si in alte activitati exercitiul este reusita pastrarii unei memorii bune.

Iata un exemplu:

Cea mai veche tehinca de memorare pe care o foloseau in Roma Antica oratorii atunci cand doreau sa vorbeasca degajat si totusi sa nu uite nimic, este scoaterea ideilor principale sau a temelor si relationarea lor intr-un astfel de rationament:

asta am gasit pe un site la intamplare smile

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#37 2008-01-22 20:51:22

Cassiopeia
Insomniac member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-03-09

eu invatz cu pixu si foia  in fatza smile atunci cand dau peste ceva mai greu de retinut imi notez pe foaie big_smile
ca sa nu mai zic de chimie...care n-o pot invata doar citind-o tongue ..tre sa notez nene k altfel degeaba big_smile

Sim y 

#38 2008-01-23 11:02:01

lee
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-08-14

eu am reusit pt asta sa invat direct din carte, acum plec la ex, sa vedem ce-o iesi
va zic cand vin daca e reteta succesului smile

"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." box  punish

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.