homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari pe care ni le punem de mult...

#1 2008-01-20 00:52:56

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

intrebari pe care ni le punem de mult...

inspirandu-ma de ici colo ... mi-am dat seama si eu ca am multe intrebari unele fara raspuns .. intrebari ce ma rod zilnic ...
  de ex ma intreba azi cineva ... cat de lung este un metru?
Se stie ca lungimea se masoara in metri, kilometri si centimetrii sunt doar multiplii si fractiuni ale acestei unitati, dar cum se masoara de fapt un metru?
Intrebarea asta chiar are un raspuns, dar este atat de ciudat, ca va las pe voi sa va imaginati raspunsul, fara chestii de genul "Iei o rigla si masori" ...

(Topic ce incearca sa raspunda la intrebarile filozofale pe care ni le punem in timpul vietii, sau nu, intrebari pe care le putem pune chiar daca nu s-au rezolvat problemele puse anterior ... )

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#2 2008-01-20 00:57:29

LadyInRed
Hero member
De la: _________
Inregistrat: 2007-06-07

Re: intrebari pe care ni le punem de mult...

eu am una... oare iubirea adevarata o intalnesti intr`o alta viata?

#3 2008-01-20 00:59:53

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

LadyInRed a scris:

eu am una... oare iubirea adevarata o intalnesti intr`o alta viata?

eu tind sa cred totusi k o intalnesti acum, dar poate k si asta e o alta viata a noastra, nu?
dida, felicitari, interesant topic wink

#4 2008-01-20 01:01:01

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

oare e adevarat ca suntem un intreg care a fost despartit candva in 2 ... si pana nu ne gasim "cealalta" jumatate... nu ne gasim linistea? ...oare iubi e "the one" ?

Ultima oara a fost editat de annna (2008-01-20 01:04:51)

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

#5 2008-01-20 01:06:38

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

annna a scris:

oare e adevarat ca suntem un intreg care a fost despartit candva in 2 ... si pana nu ne gasim "cealalta" jumatate... nu ne gasim linistea?

DA. eu sunt convinsa, sau poate dragostea ma face asa.dar de o sapt de cand am reluat relatia cu prietenul meu kre a fost intrerupta 3 ani, simt ca plutesc.dintotdeauna am stiut k el e jumatatea mea si asa speram sa fie pana la infinit.doamne ce fericita sunt! smile
si nu mai am nicio grija, nimic.......... n-am cuvinte sa va spun exact ce simt

Publicitate

loading...

#6 2008-01-20 01:45:29

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Uneori cred in suflete pereche..k doar sunt fata lol Si ma gandesc la romanul lui rebreanu si la teoria cu omul kre la origine a fost o fiintza perfecta.... dar alteori dak stau sa ma gandesc realist...nush dak as putea sa cred asta.. sufletul pereche ni-l facem noi.. Nu pot sa cred k din miliardele de persoane de pe lumea asta nu as gasi dekt o singura persoana cu kre sa ma inteleg perfect... Sufletul pereche se formeaza prin dragoste,resprect,intelegere,convingere si foarte important atasament... Oricum,.asta nu cred k are rolul de a strica romantismul,tin la fel de mult la iubitul meu si sunt la fel de hotarata k vreau sa-mi petrec tot restul vietii cu el hjarta....

Iar la partea cu metrul...yo stiu k la inceput a fost cotul...adik lungimea de la palma pana la cot..stiu k asa se masura...si probabil k la un mom dat,prin evolutie s-a simtit nevoia unei noi modaliatti de masurare,pt lungimi mai mari...ajungadu-se de-a lungul timpului la standardizarea metrului (sau a inch-ului in alte zone)

Later edit

Originea metrului datează din secolul al XVIII-lea[1]. Au existat două variante:

1/40 000 000 din lungimea cercului meridian sau, echivalent, 10-7 din distanţa de la pol la ecuator de-a lungul unui meridian;
lungimea unui pendul gravitaţional cu perioada de oscilaţie de 2 secunde.
?n 1791, după Revoluţia Franceză, s-a ales prima variantă, pe considerentul de-a putea oferi fiecărui stat posibilitatea de-a determina lungimea unui metru. Anume, orice ţară are acces la un arc dintr-un meridian, lucru care permite măsurarea lungimii cercului meridian. Deoarece perioada de oscilaţie a pendulului gravitaţional depinde de acceleraţia gravitaţională care la r?ndul ei variază cu latitudinea, pentru aplicarea definiţiei este necesar accesul la un punct de pe păm?nt de la o anumită latitudine.

Ultima oara a fost editat de Lelaina (2008-01-20 01:47:10)

Poor is the man whose pleasure depends on another

#7 2008-01-20 10:02:24

skumpi
Vizitator

eu ma tot intreb dak chiar exista viata dupa moarte
si ma intreb cum ma voi simti inainte sa mor...eu nu vreau sa mor sad

#8 2008-01-20 10:27:26

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

de ce exista atata rautate pe lume?

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#9 2008-01-20 10:36:40

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

un metru este de aici pana un pic mai incolo tongue ....

nah... ca nu imi amintesc de nicio intrebare existentiala care sa se fi infiltrat in mintea mea!  I'am thinking ...big_smile

gata.... am gasit .... oare ce am fost in alta viatza? si mai important... ce va fi Romania in alta viata? ca la cum e acum....

Ultima oara a fost editat de theSame_ElaElis (2008-01-20 10:38:25)

#10 2008-01-20 10:48:05

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

flrramona21 a scris:

de ce exista atata rautate pe lume?

subscriu...oare de ce exista atatea orgolii...oare de ce nu putem lasa de la noi sa aratam ca noi suntem mai buni...oare de ce in loc sa se construiasca inimi inele de logodna flori sau bomboane se construiesc arme....oare de ce in loc sa se studieze cum sa iubesti si sa fii iubit se studiaza cum sa construiesti bomba atomica....oare de ce in loc sa iti iei elicoer si avion nu folosesti resursele pe care le ai sa aduci zambetul pe chipul unor oameni bolnavi...oare de ce daca vezi un om necajit si ai posibilitate sa-l ajuti tu ii dai cu piciorul indiferent daca e un potential talent sau daca va fi un viitor ratat...
mai am multe intrebari dar deja m-am intristat

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#11 2008-01-20 10:49:20

alexia
Addicted member
Participant la intalnirea nationala
Inregistrat: 2006-01-14

Eu am o groaza de intrebari existentiale, dar imi vin pe moment si pe urma le uit tongue
Pai ar fi...
   - Oare animalele nu gandesc?
   - De ce m-am nascut chiar in aceasta familie, in capitala Romaniei, in Romania... tocmai acum?
   - Oare mama si tatal meu sunt singurii oameni din care puteam EU iesi? (banuiesc ca da.. tongue )
   - Exista cu adevarat Dumnezeu?
   - Ce s-ar intampla daca ar durea prostia?
   - De ce e lumea asta asa cum e? Oare putea sa fie altfel? Sa nu fie nevoie de bani, hartiile astea care ne dau atata bataie de cap... sa fie mai simplu, pur si simplu.. altfel....
   - Se zice ca un bebe botezat care moare ajunge direct in Rai... ce a facut copilul ala asa de bun pe Pamant ca sa merite sa ajunga in Rai?

Si cred ca ar mai fi....

#12 2008-01-20 10:51:30

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

eu am o intrebare pe care mi-o pun nu de mult, caci pana acum nu m-am gandit niciodata la asta...daca adam si eva erau primii oameni de pe pamant, iar dintre copii lor - cain si abel - a ramas doar cain, acesta cu cine s-a insurat pentru a perpetua specia umana? sad m-am uitat si in biblie si acolo spune ca a luat de nevasta o femeie din alt tinut... pai, nu erau ei singurii oameni de pe pamant? inteleg ca biblia e plina de metafore, dar pe asta chiar nu o pot pricepe. sad

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#13 2008-01-20 10:59:26

theSame_ElaElis
Hero member
De la: Winnie the Pooh
Inregistrat: 2007-10-12

Alexia, am citit intr-o revista Reader's Digest despre cat de mult gandesc animalele! mai ales delfinii, cimpanzeii  s.a.
Nu au ele intrebari existentiale sa isi puna, dar gandesc! sa caut revista si iti dau in curand un exemplu de acolo!

#14 2008-01-20 11:32:39

dida
Insomniac member
Inregistrat: 2006-11-20

am gasit si eu multe inerpretari la cum se masoara un metru ... de ex 15 sticle de bere in picioare una langa alta tongue sau de 2 ori si un pic dinstanta dintre tine si pers iubita cand mergi de mana pe strada tongue sau faze de genu tongue

it doesn`t matter if the guy is perfect or the girl is perfect as long as they are perfect for each other

#15 2008-01-20 11:35:52

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

ce dulce

dida a scris:

am gasit si eu multe inerpretari la cum se masoara un metru ... de ex   de 2 ori si un pic dinstanta dintre tine si pers iubita cand mergi de mana pe strada tongue sau faze de genu tongue

hjarta

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

#16 2008-01-20 11:41:00

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

Cat de mare este universul?
Cand vine Apocalipsa?
Suntem singuri in univers?
Va veni o noua era glaciara?
A ajuns cineva pana in centrul pamantului?

#17 2008-01-20 11:43:02

pinguin
Administrator
Inregistrat: 2007-12-19

skumpi a scris:

eu ma tot intreb dak chiar exista viata dupa moarte
si ma intreb cum ma voi simti inainte sa mor...eu nu vreau sa mor sad

Intrebarea asta cu daca exista viata dupa moarte si ce dovezi exista pentru confirmarea acestei ipoteze este o discutie f. interesanta, poate ar merita chiar un topic separat. Eu vad ca dovada pentru asta, moartea clinica, am citit ca in majoritatea cazurilor persoanele aflate in moarte clinica se vad pe ei si pe cei din jur din afara corpului de undeva deasupra. Asta ar adeveri ideea ca sufletul poate exista fara trup.
Si mai sunt si alte dovezi, stiintifice sau nu...

#18 2008-01-20 11:58:33

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

si mi-am mai amintit
Ce se va ?nt?mpla dacă toţi chinezii vor dori să aibă c?te o maşină?
sau care este religia lui Dumnezeu?

#19 2008-01-20 12:00:15

alexia
Addicted member
Inregistrat: 2006-01-14

nicolle_rox a scris:

eu am o intrebare pe care mi-o pun nu de mult, caci pana acum nu m-am gandit niciodata la asta...daca adam si eva erau primii oameni de pe pamant, iar dintre copii lor - cain si abel - a ramas doar cain, acesta cu cine s-a insurat pentru a perpetua specia umana? sad m-am uitat si in biblie si acolo spune ca a luat de nevasta o femeie din alt tinut... pai, nu erau ei singurii oameni de pe pamant? inteleg ca biblia e plina de metafore, dar pe asta chiar nu o pot pricepe. sad

In primul rand, Cain si Abel nu au fost singurii lor copii. Au avut multi copii, avand in vedere ca Adam a trait aproape 1000 de ani. Si in plus de asta, Adam si Eva sunt primii oameni DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI DUMNEZEU. Nu sunt primii.. au fost gasite oase de om care dateaza de mjult inaintea lui Adam. Si mai e o chestie.. scrie in Biblie ca fiii lui Dumnezeu au vazut ca fiicele omului sunt frumoase si "s-au combinat"...
Probabil stiinta nu este chiar atat de idioata... si poate chiar au existat si civilizatii de oameni inferiori.. acei homo sapiens.

taisha a scris:

Cat de mare este universul?
Cand vine Apocalipsa?
Suntem singuri in univers?
Va veni o noua era glaciara?
A ajuns cineva pana in centrul pamantului?

La intrebarea cat de mare este universul, am si eu o continuare... ce e dincolo de el? neutral

Si nu cred ca ajuns cineva in centrul pamantului din moment ce a nu stiu cata foitza din el e reprezentata de lava.... Am vazut un film care s-a numit chiar "Centrul pamantului"... Foate interesant smile Se inventase un material care nu putea fi distrus de nimic si din el s-a construit o "reacheta" cu care s-au dus in centrul pamantului... Dragutz pt fanii genului tongue

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.