homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ce ma sfatuiti?

#1 2008-01-22 10:25:16

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Ce ma sfatuiti?

Offf fetelor, din nou probleme.
Am fost ieri la plannig pentru antibebe iar medicul mi-a spus ca nu imi recomanda aceasta metoda din cauza problemelor de sanatate pe care le am. Adica, am ovare polichistice, mastoza chistica, circulatie periferica proasta, predispozitie spre ingrasare, un nivel al calciului la limita minima. Plus de asta anul trecut pe vremea asta am luat 2 folii de yasmin tot din cauza ovarelor polichistice, dar am avut probleme foarte mari din cauza lor ( ameteli, greturi, dureri mari de cap, sanii mi s-au umflat, s-au intarit si erau foarte fiebinti, mi se umflau si picioarele). La recomadarea medicului endocrinolog am renuntat la a le mai lua dupa a doua folie, cand am vazut ca starea de rau persista. In schimb, dupa ce le-am intrerupt, am avut o hemoragie puternica intre menstre de a trebuit sa stau o saptamana in spital cu perfuzii, antibiotic si o gramada de medicamente care sa opreasca hemoragia. Si plus de toate astea nici nu suport decat un anumit tip de prezervativ pe care il gasesc destul de greu in Tulcea.

Medicul de planning la care am fost mi-a spus ca pot folosi cu incredere metoda calendarului ( eu avand un ciclu regulat ) combinat cu prezervativ in perioada fertila. 

Voi ce spuneti? Doctoressa tu ce parere ai? Eu nu mai stiu ce sa mai cred si incotro sa mai apuc.

Fericita mamica de Aida Maria!

#2 2008-01-22 10:32:32

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: Ce ma sfatuiti?

eu nu as pune baza pe metoda calendarului.ovarele policgidtice si mastoza nu pun probleme si nici calciul.circulatia aia periferica proasta in schimb....eu zic ca yasmin nu era bune pt.tine.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-01-22 10:43:45

andreea_andy2
Moderator

Dr. mi-a spus ca imi poate da diane 35 daca vreau neaparat ( si asta din cauza ovarelor, a spus ca ar fi singurele ), dar mi-a spus ca pot avea multe efecte secundare. Ce sa fac? Un alt medic de planning in Tulcea nu mai este. Oare sa merg la un ginecolog?

#4 2008-01-22 11:36:07

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

offf nu stiu.eu ti-o recomand pe doctoressa.diane 35 este pt. ovare poti sa incerci si cu astea zic eu

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2008-01-22 11:46:30

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

ovare polichistice nu sunt sigura ca ai(e un sindrom serios, cu exces de testosteron si ciclu prin excelenta neregulat) faptul ca cineva a vazut mai multe asa-zise chisturi pe ovarele tale nu inseamna ca ai asa ceva.
mastoza fibrochistica nu e contraindicatie la contraceptive
circulatie periferica proasta ce vrea sa insemne? doar faptul ca ai miinile si picioarele mai mult reci nu inseamna ca ai circulatie proasta
lipsa de calciu nu contraindica pastilele contraceptive
cu yasmin...ailuat pastilele nepotrivite, atita tot si, sincer, nu ai mers la un medic suficient de dedicat(ca sa nu zic mai mult)

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Publicitate

loading...

#6 2008-01-22 11:57:20

andreea_andy2
Moderator

Multumesc pentru raspuns doctoressa. Diagnosticul de ovare polichistice mi s-a pus dupa un set de analize hormonale printre care si testosteron plasmatic care a iesit destul de mult peste limita maxima. In plus am si hirsutism, iar la masuratoarea ovarelor ( facuta de un medic foarte bun ), stangul avea 2,7 cm iar dreptul 3 cm.

Medicul la care am fost este singurul medic de plannig din Tulcea, iar in Constanta nu stiu unde sa merg. Ma poate indruma cineva catre un medic bun din Constanta?

Ultima oara a fost editat de andreea_andy2 (2008-01-22 11:59:05)

#7 2008-01-22 12:00:09

Al Pacino
Administrator

ok, ai ovare polichistice
Diane-35 este solutia ta. Si eu zic sa le iei

#8 2008-01-22 12:05:13

andreea_andy2
Moderator

Multumesc doctoressa. Credeti ca este ok sa le incep din prima zi de menstra ( trebuie sa vina pe 25 )sau imi recomandati sa mai merg la un alt medic? Va intreb pentru ca stiu ca Diane 35 reprezinta tratament cu efect contraceptiv si ca are cateva efecte secundare destul de urate.

#9 2008-01-22 12:08:35

Al Pacino
Administrator

e ok sa le iei din prima zi de menstra.
e adevarat ce spui, insa e tratament fix pentru afectiunea ta(pentru cazurile corect si complet documentate, asa cum e al tau)....efecte secundare are si aspirina...daca iei Diane fara sa ai nevoie de ele e drept ca poti avea probleme...tu insa ai nevoie de ele, de fapt reprezinta tratamentul de electie pentru boala ta

#10 2008-01-22 12:36:02

andreea_andy2
Moderator

Daca am 24 de ani si fumez ( in medie 10 tigari pe zi ) e vreo problema?

#11 2008-01-22 13:02:06

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

nu e nici o problema...

happy with him...inlove with him...puss

#12 2008-01-22 13:02:34

Al Pacino
Administrator

nu...insa, cum probabil stii, fumatul dauneaza sanatatii(scrie si pe pachet)...la orice virsta

#13 2008-01-22 13:04:58

andreea_andy2
Moderator

Stiu.

Multumesc mult Doctoressa.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.