homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Postinor2

#1 2006-08-14 14:57:45

adela
New member
Inregistrat: 2006-07-25

postinor2

am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta.am facut sex neprotejat dar nu a lasat in mine iar in ziua urmatoare am mai facut odata insa cu prezervativ,si s-a rupt,dar s-a retras imediat;el spune ca nu e problema,ca nu a ajuns nimic in mine.mentionez ca prezervativul s-a rupt la baza,nu la varf .totusi eu am luat postinor.vroiam sa va intreb daca postinorul isi face efectul daca au existat 2 contacte nu unul singur?l-am luat in a doua zi spre seara,deci nu au trecut nici 24 ore de la primul contact.ultima data munstruatia mi-a veit in 3 aug,iar contatele au avut loc in 11 si 12 aug.va rog sa ma ajutati cu sfaturi.multumesc grater

#2 2006-08-14 15:03:01

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

Re: postinor2

pai in primul rand nu iei o data postinor pt 2 contacte. prima oara, teoretic, erat protejati: ati folosit coitul intrerupt.
daca postinorul si-a facut sau nu efectul, noi nu putem sti. probabil da.
daca stii datele ultimelor 6 menstruatii macar poti calcula perioada fertila. pt extra siguranta. doar spunand cand ai avut menstruatia si cand ai facut nebunii noi nu stim in ceperioada a ciclului erai.

Nobody home

#3 2006-08-14 15:33:07

feel
Full member
Inregistrat: 2006-07-18

parerea mea este ca nu conteaza cate contacte sexuale au avut loc atat timp cat intre mom in care iei prima pastilutza si primul contact sexual sunt cele 48 de ore insa trebuie luat in considerare faptul k cu cat perioada despre care vorbim este mai mare cu atat efectul anticonceptionalelor este redus iar probabilitatea ca eventuala  sarcina sa fie inlaturata este mai mica

schimbarea nu inseamna abandonare ci atacarea unei noi realitati!

#4 2006-08-14 15:42:49

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Adela, sincer cred ca erai in perioada fertila...poate faptul ca ai luat Postinor a fost o extraprecautie, insa mai bine asa decit sa ai probleme. Vei stii daca Postinorul si-a facut efectul sau nu, abea atunci cind vei avea o menstruatie normala.
Este posibil sa singerezi, dupa Postinor,  aproximativ 5-7 zile....vreau sa stii ca e foarte posibil ca nu aceea sa fie menstruatia. In orice caz, sfatul meu este sa te gindesti serios la contraceptive, vei vedea ca povestea asta cu Postinorul este foarte posibil sa-ti dea batai de cap....si sunt convinsa ca nu iti lipseau

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2006-08-14 22:08:40

RocsA
New member
Inregistrat: 2006-08-14

Buna! am si eu o mare problema: in ianuarie am avut un contact sexual neprotejat si am folosit Postinor2, apoi in martie in timpul unui contact s-a rupt prezervativul asa ca am fost nevoita sa mai iau pastila odata, menstruatia mi-a venit cu 3 zile mai devreme dar am avut niste sangerari inainte de ciclu (lucru care am inteles ca este oarecum normal cand folosesti contraceptia de urgenta). Pe data de 14 august (deci dupa 5 luni de la ultima pastila) insa am mai avut un contact sexual "protejat", adika am folosit coitul intrerupt, insa mi-este foarte frica si as vrea sa stiu daca totusi pot sa iau pastila de a 2a zi. Mi s-a spus la farmacie ca acest lucru ar putea sa duca la chisturi si alte minuni. Daca se poate va rog spune-ti-mi si mie care sunt riscurile celei de-a 3a pastile de Postinor intr-un singur an si daca totusi pot sa o iau si daca are vre-o sansa sa isi faca efectul.
Va multumesc mult de tot!

Publicitate

loading...

#6 2006-08-14 22:16:24

ZZZZ123
Addicted member

"Este important de stiut ca metoda nu asigura securitate deplina, esecul metodei fiind apreciat la 10-25%" zice doamna doctor referindu-se la coitul intrerupt.
calculeaza-ti perioada fertila. formula este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung. (n si N macar din ultimele 6 luni) pentru siguranta. dar eu nu as lua-o iar.
spune-ne daca ai fost in perioada fertila.
sa vedem ce zic si celelalte fete.

Nobody home

#7 2006-08-14 22:50:35

RocsA
New member

In general ciclu imi vine la sfarsitul lunii, perioada 30-1. Am calculat (insa nu stiu cat de sigur) si perioada fertila ar fi intre 10 si 19, iar contactul a avut loc pe 14 ( eram in a 12a zi), adica exact in perioada fertila sad
chiar exista riscul aparitiei de chisturi sau mai rau, sa nu mai pot avea un bebe?

#8 2006-08-14 23:27:15

ZZZZ123
Addicted member

nu stiu riscurile. stiu ca nu e bine.
coitul intrerupt e o metoda des intalnita. si cat de cat eficienta. asteapta pana maine la pranz, sa vezi ce zice doctoressa.

Nobody home

#9 2006-08-14 23:31:07

RocsA
New member

ok, merci mult! noapte buna

#10 2006-08-14 23:32:10

ZZZZ123
Addicted member

noapte buna

Nobody home

#11 2006-08-15 07:38:44

mavi
Membru
Inregistrat: 2006-07-18

Buna fetelor,scriam acu o luna de o intarziere a ciclului menstrual dupa administrarea postinorului,de atunci si pana acum am facut 7 teste de sarcina ,toate au iesit negative,insa nici urma de menstruatie,ultimul l am facut chiar ieri dimineata.
  Intre timp am ajuns  in tara ,ma gandesc sa fac un control,se poate afla  si prin analize de sange ? altfel trebuie sa dau o fuga in alt oras.
  se poate intampla o astfel de mare intarziere ,mentionez ca trebuia sa am ,normal a doua menstruatie.va multumesc

#12 2006-08-15 11:56:44

Al Pacino
Administrator

RocsA....e adevarat, ai fost in plina peroada fertila. Daca nu ai deplina incredere in faptul ca partenerul a retras penisul la vreme, atunci ia Postinor-ul....ai sa poti face copii, si nu faci chisturi de la postinor. Daca nu ti-ai pus probleme atunci cind l-ai luat odata la 3 luni, e bine ca ti le pui acum.
Menstruatia va veni probabil ceva mai devreme decit o astepti in mod normal....insa e posibil sa si intirzie. Sa fii pregatita pentru aceasta a doua posibilitate, dupa cum vezi, creeaza probleme multor fete.
Intre timp, te rog din suflet, gindeste-te serios sa iei contraceptive....dupa cum observi, ai urgente ceva mai des decit ar fi cazul

Mavi, mergi neaparat la un consult ginecologic....intirzierea menstruala e extrem de mare(in absenta sarcinii) e timpul sa se ia o atitudine pentru ca ea sa apara

#13 2006-08-15 12:10:54

RocsA
New member

Si postinor-ul isi va face efectul chiar si in conditiile astea?

#14 2006-08-15 12:14:53

Al Pacino
Administrator

Adica?Despre ce conditii vorbesti, ca eu nu identific nici o situatie cu o particularitate anume in povestea ta
Postinorul nu este eficient 100%. Riscul tau de sarcina este foarte mic(ai folosit totusi o metoda de protectie) asadar este de asteptat ca ai sanse bune ca Postinorul sa-si faca efectul. Mai departe...este la ghici.

#15 2006-08-15 12:21:29

RocsA
New member

Ma refeream la faptul ca o sa-l iau la 5 luni dupa cealalta pastila si ca sunt totusi 3 pastile intr-un singur an.
Multumesc foarte foarte mult pentru raspunsuri si promit ca ma duc si imi iau anticonceptionale, am sunat deja si mi-am facut programare la doctor!

#16 2006-08-15 13:03:55

Al Pacino
Administrator

Faptul ca ai luat atit de des nu ii diminueaza efectul postinorului....

#17 2006-08-15 13:54:44

RocsA
New member

multumesc mult de tot inca odata!

#18 2006-08-15 15:13:35

brianna
Membru
Inregistrat: 2006-08-15

buna!am 25 ani si acum o luna am luat hotararea impreuna cu sotul meu  sa facem un copil. dupa ce am inceput sa lucram la acest "proiect" m-am speriat si m-am razgandit apeland la pastila de dupa, mai exact la postinor 2. menstruatia mi-a intarziat 15 zile de la data calculata de mine.am facut un test de sarcina care a iesit negativ si am consultat si un medic ginecolog care mi-a confirmat ca nu sunt insarcinata,iar daca menstruatia nu apare sa revin.intrebarile mele sunt  urmatoarele: daca nu imi vine ce trebuie sa fac in afara de a ma duce la doctor ? voi urma un tratament? voi mai putea ramane insarcinata in viitorul apropiat?  va multumesc.

#19 2006-08-15 15:30:20

Al Pacino
Administrator

Vei putea, fara doar si poate sa mai ramii insarcinata in viitorul apropiat. Menstruatia poate intirzia, datorita Postinor. Medicul este posibil sa iti recomande un tratament care sa provoace aparitia menstruatiei.
Mai poti deasemenea, sa astepti pur si simplu aparitia menstruatiei, pina se decide ea sa apara....in timpul asta insa, nu avem nici un indiciu ca ovulatia ar absenta si ea....

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.