homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Gardnerella - va rog frumos

#1 2008-01-25 16:18:43

Delilah
New member
Inregistrat: 2008-01-24

Gardnerella - va rog frumos

Buna ziua,

Am ridicat astazi rezultatele de secretie si Papanicolau de la Marie Stopes, si, din nefericire, constat ca sunt detinatoare de gardnerella. Pentru programare la dna Niculescu cel mai curand este posibil pe 11 feb, insa atunci ma astept sa am menstruatie, deci voi merge la dansa cu analizele in jur de 15 feb, si imediat o sa incep(em) si tratamentul (impreuna cu partenerul).

Intrebarile mele sunt:
1.Pana atunci ar fi bine sa fac ceva (iaurt, ovule, etc)?
2.Eventual, ar prinde bine si o antibiograma, ca sa stim in cunostinta de cauza ce antibiotice sa administram?
3.Il duc si pe partener la o analiza de secretie uretrala in intervalul asta, ca sa fim si mai siguri? (el are mancarimi uneori, insotite de inrosire si usoara umflare a zonei, si nu inteleg de ce, daca gardnerella se transmite ff greu la barbat.... ar putea fi altceva?)

P.S: Ar trebui sa facem si test pt chlamydia? Amandoi? Se poate vedea la analiza de secretie? (daca da, de ce nu mi s-a facut deja in setul de la Marie Stopes, trebuia sa precizez si sa platesc separat?)

Va multumesc mult de tot, sper sa fie bine! sad

#2 2008-01-25 17:08:03

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Gardnerella - va rog frumos

1....nici nu stiu ce sa zic...
2.pai gardnerella nu prea raspunde la multe, nu e nevoie de antibiograma
3. are secretie din uretra? daca are, merita analizata, daca nu are...din ce vrei sa se faca analiza????
eu ma gindesc mai degraba ca are candida sau vreo iritatie de la ceva...nu am cum sa stiu doar din datele date de tine
ps.testul chlamidya se face si se trateaza separat

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2008-01-25 19:12:23

tttttt
Hero member
Inregistrat: 2008-01-22

am fazut raspunsul pt delilah si am si eu o nelamurie: barbatii fac si ei candida? si daca da care sunt simptomele ?

Ultima oara a fost editat de tttttt (2008-01-25 19:12:36)

#4 2008-01-25 19:13:35

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pot sa fie purtatori fara simptome, sau pot sa aiba mancarimi, iritatii sau punctulete pe penis, din cate stiu eu

#5 2008-01-25 19:16:09

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

da.dar tare greu se ia candida sexual trebuie sa insisti ffff mult.adica sa nu ai o igena sexuala corecta.Deliah eu as face analizele alea si in alta parte in lab.celor de la Marie Stopes eu personal nu am incredere.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#6 2008-01-25 20:34:55

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

evilpink a scris:

da.dar tare greu se ia candida sexual trebuie sa insisti ffff mult.adica sa nu ai o igena sexuala corecta.Deliah eu as face analizele alea si in alta parte in lab.celor de la Marie Stopes eu personal nu am incredere.

nu doar igiena sexuala incorecta e factor...mai sunt si altii...spre ex "starea" sistemului imunitare, antibiotice, etc...

happy with him...inlove with him...puss

#7 2008-01-26 10:21:18

Delilah
New member

Va multumesc mult de tot, m-am mai linistit.

El nu are secretie, numai mancarimi si inrosire, deci s-ar putea ca el sa aiba candida, iar eu gardnerella?? lol Cum am putea afla ce are el?
O sa merg si la Cantacuzino sa fac analize zilele astea, si pana ajung la dna Niculescu nu fac nimic, iar apoi ii prezint ambele rezultate..

Va multumesc din nou, o zi frumoasa!!

#8 2008-01-26 11:41:14

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

ce are el se poate afla numai daca are scurgere uretrala.

mami de minuni hjarta

#9 2008-01-26 15:15:14

Al Pacino
Administrator

sau daca merge sa il vada un dermatolog atunci cind se inroseste si il maninca

#10 2008-01-26 17:39:28

Delilah
New member

Ok, va multumesc frumos.

Mai am o ultima rugaminte: testul Papanicolau arata
- Fortiu C1,
- celule epiteliale pavimentoase - frecvente, placarde: mici, mari; intermediare: rare, dispozitie: izolate, placarde mici
- celule epiteliale cilindrice - rare, izolate;polimorfonucleare: frecvente
- flora microbiana - tip: coci, cantitate: abundenta.

Inteleg din rezultatuk florei (coci), prezenta gardnerellei... insa in rest ar mai fi motive de ingrijorare?

Si credeti ca ar fi necesar sa fac si testul de chlamydia?

Multumesc!!!

#11 2008-01-26 23:03:43

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu stiu ca Frotiu C1 e mai rar, dar denota HPV. Daca am gresit nu ma impuscati...

#12 2008-01-27 10:40:56

o'hara
Platinum member

e CI (roman). e cel mai curat papanicolau posibil. nimic de pe buletin nu indica prezenta HPV. cocii aia nu duc neaparat cu gandul la gardnerella. depinde care e si cantitatea de bacili doderlain...
nici semne de chlamydia nu vad sa fie (clue cell). daca tu vrei sa faci si analiza pt chlamydia poti sa o faci avand in vedere ca ea evolueaza asimptomatic.

mami de minuni hjarta

#13 2008-01-28 11:54:31

Delilah
New member

Ms frumos, eu_vreau. Asa este, e 1 roman (I).

M-am mai procopsit cu o problema pe cap grater Alaltaseara, dupa contactul sexual, cand am mers la dus, am constatat ca labia mica stanga se umflase foarte tare, si continua sa se umfle vazand cu ochii. M-am speriat ingrozitor... Dupa 2-3 minute s-a stabilizat, insa era rosie si tare la extremitate. Ciudat insa, nu ma durea, nu ma ustura, nu ma manca, nimic ... Am mers la farmacie, si mi-a dat bepahthen, pt calmare. Ieri dimineata se retrasese, mai era doar foarte putin rosie... Am mai avut contact sexual ulterior, si nu s-a mai intamplat nimic...

Totusi, ce ar putea fi? Candida exclus .... Oare vaginita?

Multumesc din nou sad

#14 2008-01-28 12:07:41

o'hara
Platinum member

nici vaginita nu cred. in timpul contactului sexual e full de sange prin zona. atat timp cat nu a durut, usturat, etc cred ca a fost doar datorita congestiei din tiompul actului sexual

mami de minuni hjarta

#15 2008-01-28 12:13:37

Al Pacino
Administrator

iar vaginita are o cauza(care poate fi si candida)

#16 2008-01-28 12:20:16

Delilah
New member

Ok, multumesc. M-am speriat rau, pentru ca nu mi s-a mai intamplat niciodata, si a picat exact acum la doua zile dupa ce am luat analizele si am aflat ca am gardnerella.
Doctoressa, pe analizele de secretie de la Marie Stopes apare "candida albicans-absent", si toate celelalte (trichomonas, etc), numai gardnerella prezent .... sad

#17 2008-01-28 12:34:09

Al Pacino
Administrator

gardnerella o fi

#18 2008-01-30 22:37:21

popeask
Membru
Inregistrat: 2008-01-30

buna seara la toata lumea! sunt noua pe aici si am si eu cateva intrebari:
1. am facut de curand un control ginecologic de rutina la marie stopes. Rezultatul secretie vaginale a fost: epitelii - relativ frecvente, leucocite - relativ frecvente, flora grad III, candida albicans - absent, trichomonas vaginalis - absent, neisseria diplococ - absent, gardnerella vaginalis - prezenta, iar rezultatul examenului citologic cervico-vaginal a fost: superficiale - frecvente, placarde mici si mari; intermediare - relativ frecvente, izolate, placarde mici; celule epiteliale cilindrice - rare, izolate, placarde mici; polimorfonucleare - frecvente; flora microbiana - coci, abundenta. Concluzia: C II tip inflamator. tratamentul prescris de medic a fost: fasigyn - 4 pastile in doza unica si eu si sotul si timp de 12 zile, seara inainte de culcare ovule poligynax.
2. eu si sotul ne-am hotarat sa avem un copil si as vrea mai multe informatii despre analizele preconceptionale. am consultat pana acum 3 medici si au 3 pareri diferite in sensul ca: unul dintre ei mi-a recomandat doar 3 analize, altul vreo 8 si altul mi-a spus ca nu e cazul sa fac analize inainte de a ramane insarcinata ca oricum le fac cand raman insarcinata
3. care sunt urmarile acestei infectii? cat de incapatanata e si dupa cat timp "cedeaza"? daca dauneaza in vre-un fel fertilitatii?
in speranta ca nu am stresat prea tare, va urez o seara placuta si o saptamana buna.

#19 2008-01-30 23:07:42

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

gardnerella e altfel spus o dereglare o florei tale vaginele...daunatoare nu e decat daca e lasata mult timp netratata...e cei drept mai greu umpic de scapat de ea...dar nu e absolut nimic ingrijorator...cII e bine si la intreb cu analizele iti va spune maine doctoressa parerea ei si/sau fetele care sunt mamici si viitoare mamici...o seara placuta si tie si bine ai venit pe forum smile

happy with him...inlove with him...puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.