homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Vaccinul anti HPV-2

#20 2008-01-29 10:34:28

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

Re: vaccinul anti HPV

si e mai bine proteina?

#21 2008-01-29 10:38:26

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

la unele e mai bine proteina. depinde si de vaccin si de virulenta virusului si de capacitatea de a determina o reactie in organismul gazda. daca aici proteina determina reactie mai buna decat virusul omorat e f bine smile

mami de minuni hjarta

#22 2008-01-29 11:34:08

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Andreea86 a scris:

Eu am auzit-o pe doctorita de familie vorbind cu asistenta ei...in timp ce venisem eu pt o reteta...si...doctorita zicea ca vaccinul ala, ca orice vaccin, contine virusul mort (sau aproape mort nu am inteles prea bine)...astfel incat sistemul nostru imunitar sa-l distruga repede...si sa creeze anticorpi pentru el. Problema ar fi ca e posibil, chiar si dupa un test Papanicolau (care cica nu e 100% corect...ca e posibil sa ai HPV in o parte a colului de unde nu ti s-au luat probe), daca ai virusul in organism sa faci cancer din cauza vaccinului (adica sa declanseze boala...pentru ca si asa persoana respectiva e predispusa...si cum ajunge virusul in organism din vaccin...se poate intampla o nenorocire.... zicea ca e exact ca la vaccinul antigripal...ca daca esti deja putin racit si faci vaccinul poti face o froma mai grava de gripa...asa e si cu vaccinul asta). De asemenea, mai zicea ca ar fi o problema daca te prinde intr-un moment nasol..a.dica atunci cand sistemul imunitar e slabit (din diferite motive) si atunci sa nu reuseasca sa doboare virusul. In fine...ideea e ca doctorita mea ii zicea asistentei ei ca ea nu ar face vaccinul...si nici nu prea l-ar recomanda. Sa fie asta motivul pentru care ziceau astia ca e mai bine sa fie facut la virgine...ca ele sigur (100%) nu au virusul?
Voi ce parere aveti? E posibil asa ceva? Eu ma gandeam poate in viitor sa fac si eu vaccinul...dar...acum parca m-a speriat. si ma gandesc mai bine sa stau linistita...sa nu risc. Mai ales ca...inca nu se situ exact efectele negative pe timp lung.

nu inteleg cum dupa un papaniolau?...caci nu papanicolaul iti spune daca ai sau nu hpv...fara supare dar mai spunei doctorului tau sa se intereseze cum se testeaza hpv ul...papanicolaul poate doar ridica intrebari si suspiciuni...

happy with him...inlove with him...puss

#23 2008-01-29 11:52:32

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

vaccinul a aparut de curind...nu stim nimic despre eficienta/efecte adverse/etc, in timp, pe termen lung(ca nu au trecut inca suficienti ani)...ca pot aparea si probleme, sunt sigura....nimic nu e doar alb sau doar negru...doar atit ca daca din milioane de persoane vaccinate 2 mor mie mi se pare ca vaccinul tot merita facut....se va trece pe prospect ca exista si riscul asta, foarte rar, si gata

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#24 2008-01-30 06:47:25

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

pai inainte sa faci vaccinul, daca nu mai esti virgina, faci papanicolau si daca ala iese ok poti sa te vaccinezi, nu? Asa parca stiam...
Oricum...nu stiu exact daca se referea la papnicolau sau alt examen...ca nu imi zicea mie...vorbea cu asistenta ei..si eu doar am prins conversatia ca eram in cabinet pentru reteta...si m-am speriat putin. Acum nu stiu daca o fi adevarat sau nu...asa cum zice si doctoressa de abia a aparut, nu se stiu prea multe detalii...si probabil si din cauza asta apar fel si fel de teorii.
Oricum..parca nu l-as face atata timp cat nu se stiu efectele pe termen lung... Nu ca as avea bani acum ca sa-l fac... lol

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

Publicitate

loading...

#25 2008-01-30 14:06:14

Soleil
Addicted member
Inregistrat: 2007-01-31

mie ginecologul mi-a recomandat sa fac vaccinul. i-am zis ca am deja HPV, tulpina low risk si mi-a zis ca nu e nici o problema. important e sa-l fac pana la 26 de ani...Asa sa fie oare? daca e adevarat, as cam fi pe ultima suta de metri si ar trebui sa ma grabesc...

"Viaţa se compune din ţevi sparte, din robinete care curg, din tencuieli coşcovite, din plase pe care le cari de la piaţă, din rufe care le speli, din coate-n tramvaie, dar şi din Bach şi din Beethoven, din Shakespeare şi din Tolstoi, din Eminescu şi din Blaga, din Michelangelo şi din Ţuculescu. Totul e viaţă."
Thé à la menthe hjarta

#26 2008-01-30 14:23:02

Lavinia_tia
Sr. member
Inregistrat: 2006-12-30

pai daca ai low risck si vaccinul este pentru 4 tulpini high risck banuiesc ca se poate face.

#27 2008-05-28 14:44:03

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

eu nu stiu ceva daca ai tulpina cu risc scazut poti sau nu s afaci vaccinul ? daca a vb.cineva cu un medic si stie sa imi spuna si mie?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#28 2008-05-28 14:57:37

crys_ty_na
Platinum member

Lavinia_tia a scris:

pai daca ai low risck si vaccinul este pentru 4 tulpini high risck banuiesc ca se poate face.

silgard nu e pt 2 tulpini low risk si 2 high?

#29 2008-05-28 14:59:18

evilpink
Banat

da pt.tulpinile 6,16,11,18 .nu am nici o tulpina din astea smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#30 2008-05-28 15:01:44

crys_ty_na
Platinum member

dupa logica mea (de fier tongue )...daca nu ai niciuna din tulpinele alea il poti face...

#31 2008-05-28 15:04:44

evilpink
Banat

la asta ma gandeam si eu.... scria intr-un articol ca il pot face si femeile care au hpv sunt protejate impotriva tulpinilor astea ... sa vad ce zice si doctora acum... a fost mama la ginecolog si a aflat de vaccinul asta si vrea sa il fac si eu vreau dar avand o tulpina cu risc scazut sunt nitel in dubiu....

puss puss puss

#32 2008-05-28 15:08:23

crys_ty_na
Platinum member

eu as zice ca se poate...desi m-am contrazis cu profa mea de sanatatii si ea o tinea pe a iei ca doar fetitele il pot face...ca asa spun farmacologii...etc etc...

#33 2008-05-28 15:13:39

evilpink
Banat

pai logica imi zice ca pot sa il fac.... pot sa il faca si femeile active sexual.... eu in dubiu sunt la cele care au deja o tulpin ,doau de hpv.logic daca nu ai tulpina aia ai putea sa il faci.bine ca mi-am facut genotiparea ma duc cu ea in mana cand ii ridic rezultatele mamei si o intreb atunci pe doctora... desi si la problema mea cu rana pe col nu stiu daca o sa vrea sa il faca... o sa  o intreb si pe doctota la care ma duc pt.vaporizare sa vad ce parere are.... as vrea s ail fac avan in vedere ca il plateste mama lol.nu i-am zis mamei de problemele astea are si asa multe pe cap in + desi stau cu prietenu crede ca sunt inca domnisoara si nu ma lasat inima sa ii zic inca ca nu mai sunt lol. dar asta e alta poveste ....

puss puss puss

#34 2008-05-28 15:15:34

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

Da...subiectul asta cu vaccinul e destul de complicat si pentru mine..ca si eu la fel ca si voi..ma hotarasem sa-l fac si dupa aia m-am razgandit oarecum...si o prietena de-a mea a fost la o doctorita ginecolog...si i-a zis cam ce a zis si Doctoressa, ca pe termen lung nu sunt cunoscute exact reactiile sau efectele acestui vaccin...tocmai pentru ca abia a aparut...ma rog..ideea e ca nu i-a zis sa-l faca...dar nici sa nu-l faca...acum io stiu ce sa mai zik.... tillfreds

baby Dragos hjarta rugaciune

#35 2008-05-28 15:16:01

crys_ty_na
Platinum member

domnisoara o tongue mai bine sa le intrebi pe doctore...si legat derana...nu cred ca are leg...oricum ilpoti face dupa vaporizare smile

#36 2008-05-28 15:17:21

evilpink
Banat

ca e decizia ta pana la urma asta cu vaccinul si mie imi e teama de eventuale efecte secundare... eu stiu acum ce anume am...partenerul nu am de gand sa il schimb deci teoretic nu as avea de unde sa iau alte tulpini... in fine ma mai gandesc eu daca sa il fac sau nu...

pai mama nu poate sa zica virgina asa ca zice domnisoara lol .pai daca e sa il fac il fac dupa vaporizare clar prin toamna

puss puss puss

#37 2008-05-28 15:18:01

Detzy
Insomniac member
De la: ...mine pentru ....voi
Inregistrat: 2008-01-23

evilpink a scris:

pai logica imi zice ca pot sa il fac.... pot sa il faca si femeile active sexual.... eu in dubiu sunt la cele care au deja o tulpin ,doau de hpv.logic daca nu ai tulpina aia ai putea sa il faci.bine ca mi-am facut genotiparea ma duc cu ea in mana cand ii ridic rezultatele mamei si o intreb atunci pe doctora... desi si la problema mea cu rana pe col nu stiu daca o sa vrea sa il faca... o sa  o intreb si pe doctota la care ma duc pt.vaporizare sa vad ce parere are.... as vrea s ail fac avan in vedere ca il plateste mama lol.nu i-am zis mamei de problemele astea are si asa multe pe cap in + desi stau cu prietenu crede ca sunt inca domnisoara si nu ma lasat inima sa ii zic inca ca nu mai sunt lol. dar asta e alta poveste ....

Doctorul meu mi-a zis k daca ai alta tulpina decat cele specificate se poate face vaccinul

baby Dragos hjarta rugaciune

#38 2008-05-28 15:20:07

evilpink
Banat

ms.deliav pt.informatie e bine de stiu wink

puss puss puss

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.