homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele si antibioticele-19

#343 2011-12-10 15:06:36

cris24sib
Membru
Inregistrat: 2011-12-10

Re: anticonceptionalele si antibioticele

ok.multumesc

#344 2011-12-18 21:20:23

Creatza6
New member
Inregistrat: 2011-12-18

Buna! Nu sunt  de mult timp pe forum si am si eu o intrebare luna aceasta am inceput sa iau ac Diane35 si iau si  Imunostim care trebuie luat 3 luni la rand . Influienteaza cumva ac? Exista riscul sa pot ramane insarcinata.Astept rapuns.Va multumesc!

#345 2011-12-19 00:17:00

eph
Hero member
Inregistrat: 2011-04-06

este un produs naturist, suplimant alimentar, nu interactioneaza cu ac-urile.

#346 2011-12-20 11:19:41

brunvert
New member
Inregistrat: 2011-12-20

Am si eu o intrebare. La prescripita medicului am luat Yasmin in prima zi de menstra si in aceeasi seara mi-am continuat tratamentul cu antibioticel. Am oprit antibitoticele in seara in care am luat prima pastiluta de ac. Ii scade cumva efectul ? Trebuie sa folosesc o metoda de bariera? Tin sa mentionez ca am avut contact sexual la a 6a pastiluta si a ejaculat in mine. Multumesc smile

#347 2011-12-20 14:35:36

eph
Hero member

stai sa inteleg, mi se pare ca te contrazici... ai continuat sa iei antibiotic odata cu prima pastila sau le-ai oprit? eu inteleg ca in prima zi de pastile, prima zi de menstra ai luat ultima pastila de antibiotic, ceea ce nu-i bine, ca nu ai fost protejata din prima zi lunad antibioticul ala trebuia sa astepti inca 7 pastile dupa el ca sa fii ok. tu ai asteptat doar 5 dupa el (a 6-a pastila din folie) si cu ejaculare... eu as lua pastila de a doua zi. daca nu au trecut 72 de ore de la contact si daca am inteles ce ai spus acolo.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-20 14:44:26)

Publicitate

loading...

#348 2011-12-20 20:50:02

brunvert
New member

Ai inteles bine. Am luat ac in prima zi de menstra si tot in prima zi am luat si ultima pastila de antibiotic. Am avut contact sexual cu ejaculare la a 6a pastila din folie. Menstruatia mi s-a terminat acum 2 zile, adica pe 14 a fost prima zi si pe 18 mi-a trecut.Am sunat doctorita si a zis ca nu am probleme. Simteam nevoia sa mai cer o parere. (am avut spotting chiar azi daca conteaza vre-un pic. stiu ca sangerarea asta apare intre pilule pana corpul se obisnuieste cu ac-urile). Ma gandesc si la "metoda calendarului" ca totusi primele 2 zile sa zic esti putin mai safe... grater

Ultima oara a fost editat de brunvert (2011-12-20 20:59:54)

#349 2011-12-20 22:01:57

eph
Hero member

iei pastile, nu mai exista ovulatie si perioada fertila deci nu mai exista metoda calendarului! pai asa spune, daca ai avut menstruatie cel mai probabil nu ai ramas, norocoso, dar daca simti nevoia sa fii impacata fa un test de sarcina, daca au trecut 3 saptamani de la contact. din cate inteleg au trecut. smile pe viitor cand iei antibiotice sau ce mai interactioneaza cu ac-urile, te protejezi cu prezervativ (folosit corect, nu pus pe capul penisului in ultima secunda) sau te abtii pe durata tratamentului plus 7 zile, adica 7 pastile inghitite corect dupa tratament si 4 ore dupa a 7-a pastila ca sa aiba timp sa se absoarba. si explica-i si lui cum functioneaza ca presupun ca-i pasa daca ramai insarcinata...

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-20 22:05:59)

#350 2011-12-21 07:48:43

brunvert
New member

Multumesc din suflet. M-am linistit un pic. O sa fac un test de sarcina si totul va fi bine . Multumesc inca odata de raspuns. puss

#351 2011-12-21 14:42:19

eph
Hero member

puss

#352 2011-12-25 16:05:48

Creatza6
New member

Ms pentru raspuns....in primul rand Craciun fericit! ... am si eu o intrebare luna aceasta am inceput sa iau ac diane35 si as vrea sa le opresc ...are ceva ca le-am luat numai o luna?pot avea diferite reactii adverse?...mai ales de cateva zile am spotting e putin insa e neplacut acesta v-a continua si dupa intrerupere? .Va multumesc

#353 2011-12-25 16:12:33

eph
Hero member

de ce vrei sa intrerupi? reactii adverse? probabil te vei deregla momentan, adica poate vei ovula mai devreme sau mai tarziu, menstruatia poate sa intarzie sau sa apara mai devreme. dar va trece, si nici nu e obligatoriu (de exemplu eu nu m-am dereglat si am intrerupt de 2 ori, dar eu cu pastile sunt ca si fara, nu stiu de ce nu sesisez nici o diferenta...) spottingul la folia urmatoare nu-l vei mai avea daca continui, daca nu logic ca se va opri. poti sa nu le mai iei dar sa ai motive bune. prietenesc asa, sa nu te prind peste 2 saptamane cu 'am facut neprotejat, oare sunt insarcinata?' craciun fericit! cold  face_tree  bis  santa  sorcova

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-25 23:54:36)

#354 2011-12-25 16:35:47

Creatza6
New member

ms pt raspuns ...am o reltie la distanta si am vrut sa fie ceva special de data acesta si de aceea le-am luat insa nu-mi palce  reactii adverse nu am decat spottingul acesta ..care nu se opreste ....puss Craciun fericit !!!! deci pt linsitea mea nu are nimic daca le iau decat o luna?big_smilepuss ms mult

#355 2011-12-25 23:54:18

eph
Hero member

de ce nu-ti place cu pastile? daca e vorba de spotting iti va trece curand. daca vei folosi prezervativul sau altceva eficient in continuare da e ok sa le iei doar o luna, daca nu, nu.

#356 2011-12-27 21:21:20

Creatza6
New member

Ms pentru raspunsuri ...vreau sa le iau numai pt 1 luna ca am o relatie la distanta si nu are rost sa le iau aiurea asa si probabil pana cd o sa ne mai intalnim data viitoare o sa ma gandesc la o alta metoda contraceptiva pusspusspuss

#357 2011-12-27 21:30:34

eph
Hero member

sper ca nu devin stresanta, dar daca va vedeti iar in o luna, doua, trei, nu are rost sa le intrerupi, plus ca vei avea iar spotting si efecte adverse. iar alta metoda cu grad crescut de eficienta = alte variante ale aceleiasi metode unde intra pastilele, adica metoda hormonala, cum ar fii: plasturi, inel vaginal, injectii si implanturi (pe ultimele doua nu le poti utiliza pt ca sunt monohormonale), prezervativ, sterilet si sterilizare permanenta. sunt convinsa ca nu vrei sterilizare, nici sterilet, plasturele si inelul sunt tot ca pastilele doar ca nu se inghit, iar prezervativul de ce am impresia ca nu va place? altfel il foloseati in loc de pastile... deci? ce mai ramane. ai grija te rog cum te protejezi. mai exista diafragma si spermicide care se folosesc neparat impreuna, eventual si cu metoda calendarului, dar chiar si asa gradul de protectie este scazut si traim in sec. 21 si avem metode muult mai eficiente si cu mai putine batai de cap. plus ca spermicidele te pot irita, poti face vaginita de la ele.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-27 21:44:56)

#358 2011-12-27 21:32:24

Creatza6
New member

....si ar mai fi o mica problema care ma face sa renunt la ele cel putin ca e prima luna ma simt foarte stresata sa nu o uit , sa nu iau pastile ...apar diverse intrebari ...frica aia sa nu raman ...(sper ca ma intelegi) ms oricum pt toate raspunsurile:xpuss

#359 2011-12-27 21:38:30

eph
Hero member

vezi ca am mai scris ceva mai sus. ti-am insirat toate metodele care exista pt ca coitul intrerupt (sa iasa inainte sa ejaculeze este o gluma numai buna sa te lase insarcinata si nu se considera metoda contraceptiva, iar pastila de a doua zi = contraceptia de urgenta nu se pune ca metoda uzuala, ci doar maxim de doua ori pe an, daca a existat un accident de rupere a prezervativului etc.). cu placere, dar din mesajul asta al tau mi-ai clarificat ca renunti pe motive... din lipsa de informare practic. luand pastilele corect sansele de a ramane sunt nule. sunt cateva reguli, nu e asa mare filozofie, eu le-am scris intr-o pagina pentru ca le-am explicat mura-n gura (iti pun link-ul), dar le inveti, iti devin rutina, ca si luarea pastilei, iti pui alarme pe telefon. de mai mult de un an jumatete de cand iau, am uitat o singura pastila, pentru ca eram la tara, le aveam cu mine dar am picat lata de oboseala inainte de ora la care trebuia sa le iau si dormind asa dusa nu am auzit alarma. e ok, contactele dinainte sunt protejate, dupa trebuie doar sa te abtii sau protejezi 7 zile si gata. nu uiti o pastila si gata esti insarcinata. si eu eram panicata ca nu voi fii in stare sa nu le uit, m-a linistit doctoressa ca imi va deveni rutina foarte repede si ca pot ca si tine de altfel daca nu vreau sa inghit pastile sa folosesc inelul, se pune o data pe luna si gata. e o varianta noua si moderna a metodei hormonale.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-27 21:44:01)

#360 2011-12-27 21:40:03

Creatza6
New member

nu nu esti deloc stresanta chiar imi prinde bine niste sfaturi ...da ai dreptate prezervatvul ar cam fi unica solutie mai accesibila inafara de ac insa e aiurea cd ti-e lumea mai draga trebuei sa te opresti ...lol o sa ma gandesc la ce mi-ai zis ...e frica asta la inceput care ma pune pe ganduri ;wink ...sunt sigura ca voi fi foarte stresata in perioada de pauza cd stiu ca trebuie sa-mi vina;))

#361 2011-12-27 21:42:15

eph
Hero member

daca le iei corect iti va venii cand trebuie si vei vedea dupa prima pauza ca nu vei mai simtii frica asta. am spus si mai sus cred ca cel mai bine ti s-ar potrivii inelul vaginal. cel mai bine de fapt este sa mergi la un cabinet de planning familial, sa intrebi de toate metodele, depinde de unde esti, daca din capitala iti recomand cabinetul doctoressei, mai e si gratis, daca dovedesti ca esti eleva/studenta sau angajat.

Ultima oara a fost editat de frankie (2011-12-27 21:42:49)

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.