homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Un topic unde poti fii offtopic-187

#3535 2008-02-29 10:15:46

gulia80
Hero member
De la: cluj napoca
Inregistrat: 2008-01-14

Re: un topic unde poti fii offtopic

ralluka a scris:

ce babe...ca aici e orgie cu masculi... http://emoticons4u.com/happy/1264.gif

cum hai zine si noua! cica alegi o zi si cum o sa ti mearga in ziua aia asa o sa fie tot anu

http://www.tamagochi.ro/pet-Tony  un votulet zilnic daca se poate !

#3536 2008-02-29 10:15:52

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

ia masuri. mama lui de melc!

Nobody home

#3537 2008-02-29 10:16:31

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

gulia80 a scris:

ralluka a scris:

cum hai zine si noua! cica alegi o zi si cum o sa ti mearga in ziua aia asa o sa fie tot anu

eu stiu ca asa cum e in ziua babei tale e caracterul/personalitatea/ceva a ta.

Nobody home

#3538 2008-02-29 10:17:06

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

Nashira a scris:

gulia80 a scris:

ralluka a scris:

eu stiu ca asa cum e in ziua babei tale e caracterul/personalitatea/ceva a ta.

asa e... dar tot masculii ne intereseaza http://emoticons4u.com/happy/671.gif

Ultima oara a fost editat de ralluka (2008-02-29 10:17:47)

#3539 2008-02-29 10:19:20

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

eu stiam k se aleg 3 babe kre simbolizeaza trecutul,prezentul si viitorul.......................

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

Publicitate

loading...

#3540 2008-02-29 10:20:22

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

baba mea e pe 8 ca asa mi-am ales nu ca asa se calculeaza...pe 8 in fiecare an

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#3541 2008-02-29 10:20:22

deadrose
Banat
De la: craiova
Inregistrat: 2006-07-21

imi zisa sa mai stau un sfert de ora pe ceas rotflrotflrotfl

http://d3adros3.myminicity.com/
La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#3542 2008-02-29 10:20:41

norishorulalb
Banat

saracuuullll...sper ca n-ai facut fatza din avatar

Ultima oara a fost editat de ralluka (2008-02-29 10:20:54)

#3543 2008-02-29 10:21:06

gulia80
Hero member

eu cred ca difera de zone ,eu asa stiu  bine si eu din auzite

#3544 2008-02-29 10:21:32

rrammonna
Diamond member
Inregistrat: 2007-11-07

nu-l lasa deadrose.....

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#3545 2008-02-29 10:22:10

micicutza
Banat
Inregistrat: 2007-10-25

ma innebuniti de cap cu mielitzele voastre...mai incet cu galagia lol

N. Iorga: "Unii oameni au demnitatea ambitiei lor, altii a situatiei lor, cei mai putini au demnitatea persoanei lor."
Eu le am pe toate trei...

#3546 2008-02-29 10:22:10

deadrose
Banat

ralluka a scris:

saracuuullll...sper ca n-ai facut fatza din avatar

nu tongue incepusem sa sar in pat langa el rotfl
dar il voi gadila in talpa big_smilediablo

La intrebarea "Ai facut sex vreodata cu un coleg de serviciu?" exista un raspuns sincer: "Am intretinut relatii sexuale zilnice cu seful meu direct...El ma !! la cap si pe mine ma durea in cur!"

#3547 2008-02-29 10:22:40

norishorulalb
Banat

gulia80 a scris:

eu cred ca difera de zone ,eu asa stiu  bine si eu din auzite

INFO COMPLET:
Povestea spune ca Baba Dochia este o soacra uracioasa, care-si pune nora la grele incercari: sa-i aduca fragi in februarie, sa spele lana neagra pana va deveni alba, sa aduca apa cu ciurul... Dumnezeu o ajuta pe nora sa implineasca toate canoanele. Vazand cofita cu fragi, Dochia crede ca a venit primavara si pleaca la munte, cu turma de capre, pe 1 Martie. Urcand muntele, incepe sa ploua. Imbracata cu 9 cojoace (in alte legende - cu 12), baba leapada un cojoc, apoi altul, pana ramane imbracata doar in camasa. Dar abia ajunsa in varful muntelui, Dumnezeu da un ger. Baba si caprele ingheata de frig si se prefac in stane de piatra. Prezenta si in alte zone ale tarii, legenda Babei Dochia si-a imprumutat numele unor stanci, asa cum sunt Babele din Bucegi sau Dochia de pe Ceahlau. Traditia primelor zile de primavara e pastrata cu strasnicie in Maramures, fiindca de ele se leaga destinul omului peste an. "Din 1 Martie pana in 12, Odochia coboara din munte. (In legendele din Maramures, Baba Dochia traieste, nu e condamnata sa se transforme in sloi.) Iti alegi o zi si-i pui nume: Marie, Ileana, cum vrei. S-apoi, cum a fi vremea in zua ceia, asa a fi si viata peste an. De-i soare, ii si bucuroasa, de-i innorat - suparata, de-i vantut rece, a fi cate-un pic de sfada". Zilele din martie, alese de fiecare, contin in ele semnificatia unui an intreg. In satul Chiuzbaia, judetul Maramures, in prima zi a primaverii, batrinii le spun nepotilor lor, povestea "Babelor". Zilele babelor au inceput joi si tin pina in 9 martie, iar de felul in care este vremea in aceasta perioada va depinde recolta de la vara. Batrinii din sat spun ca, dupa "babe" urmeaza zilele "mosilor", pentru ca trebuie sa aiba si ei o perioada a lor. Pentru oamenii din satele din Transilvania aniversarea primei zile a primaverii a insemnat si reamintirea babei Dochia, alungarea spiritelor rele si prezicerea felului in care va fi intregul an. La origine, povestea despre Baba Dochia este un mit pastoral.

Pentru memoria celor 40 de mucenici, in 9 martie se fac colacei din faina de grau
In ziua de 9 martie, cand biserica crestina serbeaza pe cei 40 de mucenici/Sfinti din Sevastia, in toate satele locuite de rom?ni se practica mai multe tipuri de obiceiuri, crestine si precrestine, intrucat sarbatoarea a suprapus momentul echinoctiului de primavara. Ea aduce in atentie riturile de purificare (Focurile), de comemorare a mortilor (Mosii de flori cu matisori si Sfintii) si de obtinere a belsugului (se scoate plugul si se arunca un ou inaintea lui, pentru sporul recoltelor). Inca din zorii acestei zile se aduna gunoaiele de prin curti, de la vite si din casa si li se da foc, ?n mijlocul bataturii. Cei din familie dar mai ales tinerii sar peste acest foc, in asa fel incat fumul sa le patrunda pe sub haine, ca "sa fie feriti de rele", sa se bucure de sanatate si sa poata vedea "flacarile comorilor". In satele din Baragan, femeile dau copiilor care joaca in jurul focului, o forma modelata cu chip de om, din aluat, numita "Uitata". Aceasta forma are cap, maini si picioare dar nu are ochi - este oarba - deoarece ea reprezinta ofranda adusa tuturor mortilor care in timpul anului au fost uitati de la pomenirile mosilor. In alte localitati din Oltenia si Transilvania ?n preajma acestui foc se pun mese si scaune, in credinta ca sufletele stramosilor vor veni pentru a se odihni langa foc. Din cenusa acestui foc, gospodinele pun peste straturile din gradina si in jurul arborilor din livezi, ca sa rodeasca. Tot acum sunt amenintati arbori neroditori zicandu-le "Faci fructe, ori te tai?" Protectori ai agricultorilor si ai vegetatiei, cei 40 de Mucenici (Sfintii) sunt cinstiti prin ofrande preparate din aluaturi rituale. Aproape in toate localitatile din tara se fac pentru memoria Sfintilor colacei din faina de grau. Forma acestora si numele lor sunt diferite de la o zona la alta: "Sfinti si Sfintisori" in Moldova, "Macinici si Mucenici" in Muntenia, "Bradosi" in Oltenia, "Brandusei" in Banat. Micile forme din aluat au adesea chip de om cu cap, ochi, nas, gura, maini si picioare; alteori, Sfintii sunt modelati ca porumbel sau ca o albina. Dincolo de aceste forme arhaice care aduc in atentie simbolismul crestin, colacii de Macinici se mai fac in forma cifrei 8, rotunzi, ca niste covrigi subtiri sau/se incolacesc ca o spirala (stravechiul motiv al sarpelui). In ceea ce priveste modul de preparare, trebuie sa spunem ca in majoritateal localitatilor - sate si orase - Sfintii se framanta din aluat dospit, se coc la cuptor si apoi se ung cu miere si se presara cu nuca. In Muntenia, Mucenicii se framanta din aluat nedospit, se modeleaza in aceleasi forme dar se fierb in apa. Cand sunt fierti zeama lor se indulceste cu zahar (miere) si se adauga nuca pisata. Indiferent de modalitatea de preparare, important este ca sa se faca cel putin 40-44 de Sfinti (Macinici) - asemeni celor 40 de martiri din Sevastia - si sa se dea de pomana, la copii si la sarmani, in credinta ca asfel va "rodi graul" si oamenilor "le va merge bine in acel an". Pentru rodul livezilor si sporul casei, se ung usile cosarelor si pomii din gradina cu zeama de la Macinicii fierti. Tot cu rosturi simbolice exista credinta ca in aceasta zi - 9 Martie, la Macinici - este bine ca sa se dea de pomana si sa se bea 40-44 de pahare de vin sau tuica, ca "sa fii sanatos si sa nu se lipeasca bolile". In calendarul popular, la aceasta data incep zilele "mosilor", care sint 9, asa cum sint si cele ale "babelor". In aceasta zi, copiii lovesc pamintul cu ciocane de lemn, pentru a alunga frigul si a trezi pamintul care urmeaza sa scoata la iveala coltul ierbii. Ei striga: "Iesi vara, du-te iarna!".

#3548 2008-02-29 10:23:18

deadrose
Banat

deci daca ma mai tineti langa forum va bat lol k tot vreau sa ma duc sa il trezesc si voi nu ma lasati lol

#3549 2008-02-29 10:23:56

Zeyna
Platinum member
De la: Constanta
Inregistrat: 2007-07-07

la 11 apar variantele big_smile mor de curiozitateee

Dragostea nu se stă, se face.

#3550 2008-02-29 10:24:22

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

baba mea e pe 4 pentru ca e ziua lui fratemiu. asa a ramas...

iubesc+Camelia+Matei

#3551 2008-02-29 10:24:54

norishorulalb
Banat

deadrose a scris:

deci daca ma mai tineti langa forum va bat lol k tot vreau sa ma duc sa il trezesc si voi nu ma lasati lol

lasa-l sa mai doarma putzin saracul

#3552 2008-02-29 10:25:49

gulia80
Hero member

mersi ralu

#3553 2008-02-29 10:26:18

tomina
Hero member
De la: Cluj
Inregistrat: 2007-01-19

copiez o gramada de poze. sunt super incantata pentru ca nu am avut poze cu mine niciodat atatea! rotfl

iubesc+Camelia+Matei

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.