homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Testosteron crescut

#1 2008-02-09 15:34:17

cafelutzaro
New member
Inregistrat: 2006-08-30

Testosteron crescut

De cand ma stiu mi s-a spus ca am ovare polichistice (si acum am 28 de ani). In 2005 mi s-a dat un tratament cu Diane35 pe care l-am luat timp de 1 an si pe care l-am intrerupt apoi din cauza ca ma simteam foarte rau de la el: migrene, am facut si niste varice etc. Intrucat dupa intreruperea AC Diane35 a inceput sa imi cada foarte rau parul, sa am o piele foarte grasa, etc. am facut luna trecuta un set de analize recomandat de endocrinolog. Dintre toate, testosteronul a iesit marit, la limita superioara (ceea ce mi-a zis ca confirma SOPC). Atat ginecologul cat si endocrinologul mi-au recomandat Yasmin. In plus, ginecologul suspecteaza si un focar de endometrioza la spre capatul vaginului...

Problema e ca imi este frica sa ma iau AC, dupa ce-am patit cu Diane35. Mentionez ca in rest ciclul este destul de regulat (cam 33 zile), nu am pilozitate excesiva, etc. As vrea sa stiu cum as putea scadea valorea testosteronului si daca faptul ca este asa crescut duce la caderea parului, ingrasare, etc. Eventual, daca e bine sa incerc sa iau totusi Yasmin? Astept o parere....Multumesc mult.

#2 2008-02-09 16:17:28

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

Re: Testosteron crescut

eu zic sa incerci sa iei Yasmin poate iti e mai bine cu ele.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#3 2008-02-09 16:52:26

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

in cazuri de SOPC diane 35 si yasmin sunt cam singurele recomandate. diane ai luat totusi cam mult timp.

mami de minuni hjarta

#4 2008-02-11 11:43:09

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

de unde ati scos-o pe asta cu yasmin????
ce anume din compozitia lui e benefic in caz de SPOC si prin ce mecanism????
ca eu sincer nu stiu
air diane-35 se poate lua la nesfirsit in caz de SPOC

offff....scumpa mea, greu de presupus ca poti scade secretia de testosteron...Diane-35 blocheaza receptorii pentru testosteron din periferie

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#5 2008-02-11 12:24:44

o'hara
Platinum member

la endocrine ni s-a spus ca in caz de SPOC diane-35 si yasmin sunt singurele variante acceptate!!!

mami de minuni hjarta

Publicitate

loading...

#6 2008-02-11 12:35:07

Al Pacino
Administrator

nu cumva jeanine? ca asa ar fi corect....

#7 2008-02-11 12:45:59

o'hara
Platinum member

nu, de yasmin ni s-a spus

mami de minuni hjarta

#8 2008-02-11 12:51:47

Al Pacino
Administrator

yasmin contine drospirenona, derivat de spironolactona cu efect diuretic-scade retentia de apa caracteristica progestativelor...si atit(plus estrogenul de rigoare)
jeanine contine dienogest, cu efect antitestosteronic!
gresit informati/neatenti ....v-au indus si pe voi in eroare....of

#9 2008-02-11 12:52:48

o'hara
Platinum member

asa suna corect, ok. am inteles. deci schimb informatia cu jeanine tongue

mami de minuni hjarta

#10 2008-02-11 12:54:47

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

am bagat si eu la cutiuta.

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#11 2008-03-19 10:14:20

presa
New member
Inregistrat: 2008-02-26

imi cade si mie parul f tare,alte simptome nu am,doar ca mai am cateodata dureri f mici la ovarul drept si sunt f stresata. Am fost la dermatolog ,mi a dat o reteta de vreo 2 mil.pe care am facut o,dar degeaba.Analize hormonale si echo genital,n-am facut inca,iar trebuie sa dau o groaza de bani,i-am facut baiatului meu care era in aceeasi situatie,dar degeaba am cheltuit atata,la 18 ani aproape a chelit.Oare o sa patesc la fel?La cine sa ma mai duc?Ma doare sufletul si pentu mine si pt el

#12 2008-03-19 10:23:09

o'hara
Platinum member

mergi si fa analizele si echografia. atunci va fi mai clar

mami de minuni hjarta

#13 2008-07-31 11:14:31

thanandar
Full member
Inregistrat: 2008-07-23

cafelutzaro a scris:

De cand ma stiu mi s-a spus ca am ovare polichistice (si acum am 28 de ani). In 2005 mi s-a dat un tratament cu Diane35 pe care l-am luat timp de 1 an si pe care l-am intrerupt apoi din cauza ca ma simteam foarte rau de la el: migrene, am facut si niste varice etc. Intrucat dupa intreruperea AC Diane35 a inceput sa imi cada foarte rau parul, sa am o piele foarte grasa, etc. am facut luna trecuta un set de analize recomandat de endocrinolog. Dintre toate, testosteronul a iesit marit, la limita superioara (ceea ce mi-a zis ca confirma SOPC). Atat ginecologul cat si endocrinologul mi-au recomandat Yasmin. In plus, ginecologul suspecteaza si un focar de endometrioza la spre capatul vaginului...

Problema e ca imi este frica sa ma iau AC, dupa ce-am patit cu Diane35. Mentionez ca in rest ciclul este destul de regulat (cam 33 zile), nu am pilozitate excesiva, etc. As vrea sa stiu cum as putea scadea valorea testosteronului si daca faptul ca este asa crescut duce la caderea parului, ingrasare, etc. Eventual, daca e bine sa incerc sa iau totusi Yasmin? Astept o parere....Multumesc mult.

Buna !
Spune-mi si mie ce parere ai de endocrinologul la care ai fost caci am si eu mare nevoie sa merg la unul si nu cunosc nici unul bun.
mercik

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.