|
Nu esti logat.
Amigdalita... si / sau candidoza bucala????#1 2008-02-10 19:13:36
Amigdalita... si / sau candidoza bucala????De aproximativ 2 ani ma confrunt cu episoade dese de amigdalita (acesta a fost diagnosticul). Medicul de familie mi-a spus ca am amigdalita cronica, medicul de pe salvare - amigdalita plutacee iar la Policlinica ORL "DR. Hociota" mi-au spus ca ar fi amigdalita cazeoasa (daca am inteles eu bine). Am incercat tot felul de tratamente (cel putin 6 tipuri de antibiotic, analgezice, antiinflamatoare, moldamin, gentamicina i.m - toate la recomandarea medicului-). Cu toate acestea, nu s-a rezolvat nimic. In timp ce urmam tratamentele imi era bine. Dupa ce le terminam, ma simteam si mai rau. De cateva zile am iar probleme cu gatul. Nu pot sa inghit, ma doare cand tusesc, uneori nu pot sa respir normal etc. La un moment dat mi s-a spus ca problema s-ar putea sa fie din cauza administrarii prea multor antibiotice (mi s-a descoperit anul trecut, dupa 5 seturi de analize, stafilococ A hemolitic). Ce-i drept, pana acum 2 ani cand am inceput sa am probleme cu amigdalele, am luat foarte mult timp antibiotice din cauza unor probleme cu dintii. Mi s-a mai spus ca aceasta pote fi motivul. Nu mai stiu pe cine / ce sa cred. Daca aceasta e problema, nu inteleg de ce mi se mai prescriu antibiotice (saptamana trecuta am fost la sectia de urgente ORL - Dr. Hociota si mi s-a prescris gentamicina i.m. si zinnat). Vineri am terminat tratamentul si ma simteam mai bine. A doua zi m-am trezit cu dureri mari de gat care nu par sa se amelioreze nici macar cu tratament local (citrolin, tantum etc...). Offline #2 2008-02-10 19:24:16
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????candidoza se manifesta prin bubite si albiciozitate a limbii si/sau prezenta aftelor...de curiozitate...o operatie de scoatere a amigdalelor nu ti a fost recomandata? happy with him...inlove with him... Offline #3 2008-02-10 19:33:21
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????Mi-a fost si nu prea recomandata amigdalectomia. Medicul de familie a spus ca e cam tarziu, un medic ORL-ist (de la policlinica Dr. Hociota) mi-a spus ca ar fi bine sa nu, iar la camera de garda (tot la policlinica amintita mai sus) mi s-a spus sa astept sa mi se mai desumfle amigdalele si apoi sa le scot. Problema este ca, de 2 ani, n-au fost niciodata in limitele normale. Tot timpul sunt inflamate. In cel mai bun caz, nu ma dor si pot sa vorbesc. Dar atat... Si nu inteleg de ce atata timp cat urmez un tratament (chiar si cu antibiotic) imi e relativ bine iar in ziua urmatoare ma dor si mai tare. Nu ma pricep, insa am senzatia ca e un fel de reactie alergica la antibiotice (in general) pt. ca indiferent ce antibiotic iau, reactia este aceeasi. Mdentionez ca, intr-adevar, limba are un aspect albicios. Insa nici un medic nu a facut referire la acest aspect. Mi-au spus, cel mult, ca e "foarte incarcata". Offline #4 2008-02-10 19:37:23
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????daca e incarcata atunci e candida...poti da cu glicerina boraxata cu stamicin...si nu stiu ce sa ti zic in legatura cu amigdalele...dupa mine nu le poti lasa asa...asteapta sa vezi ce zice si doctoressa maine... happy with him...inlove with him... Offline #5 2008-02-10 19:42:52
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????Multumesc! Offline Publicitateloading...
#6 2008-02-10 19:44:41
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????cu placere si ti doresc sa se rezolve toate probleme cat mai curand happy with him...inlove with him... Offline #7 2008-02-10 22:56:44
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????Am observat in cavitatea bucala si pe limba niste usoare pete albicioase.Despre ce ar putea fi vorba ? Candida ?Si daca da, cat timp ar trebui sa fac un tratament cu glicerina boraxata ?Ar trebui sa faca si prietenul meu? O lume cum s-o stiu frumoasa Durerea daca m-a orbit ? Offline #8 2008-02-10 23:00:51
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????da...de candida...si trat il ti pana cand trece...iar iubitul tau nu trebuie sa faca nimic daca nu are... happy with him...inlove with him... Offline #9 2008-02-10 23:10:30
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????Multumesc. Asa de bine ma simt cand mai am cum sa ii cer sfatul cuiva...pana acum ceva vreme era mama " sfatuitorul " meu..dar cum a plecat de langa mine...Multumesc mult. Ultima oara a fost editat de Copilasha (2008-02-10 23:11:05) O lume cum s-o stiu frumoasa Durerea daca m-a orbit ? Offline #10 2008-02-10 23:14:08
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????poate ar fi mai bine sa va abtineti pana iti trece sa va rezumati doar la pupici...si fara sex oral...mai ales tu lui... happy with him...inlove with him... Offline #11 2008-02-10 23:21:33
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????La sex oral inca nu am ajuns.O sa se multumeasca atunci cu pupici. Multumesc O lume cum s-o stiu frumoasa Durerea daca m-a orbit ? Offline #12 2008-02-10 23:22:12
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????cu placere happy with him...inlove with him... Offline #13 2008-02-11 11:20:36
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????blue1der, un exudat ai facut de curind? Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #14 2008-02-11 11:55:07
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????Ultimul exudat l-am facut anul trecut. abia la a 5-a "incercare" a iesit un stafilococ A hemolitic (dupa ce luaserm o groaza de antibiotice la recomandarea medicului!!!!). ulterior, am fost cu analizele la Policlinica "Dr. Hociota" si mi s-a prescris moldamin (conform antibiogramei). Mi-a fost mai bine pana acum (mentionez ca amigdalele au ramas inflamate tot timpul dar nu mai aveam dureri si puteam inghiti relativ normal). Pana vineri, timp de 5 zile am facut injectii (gentamicina) si am urmat si tratament cu zinnat la recomandarea medicului de garda tot de la Policlinica "Dr. Hociota". Incepusem sa ma simt mai bine, insa, de sambata dimineata imi este si mai rau decat inainte de tratament. Offline #15 2008-02-11 11:56:55
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????am inteles asta, eu ma gindeam sa repeti exudatul Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #16 2008-02-11 12:01:03
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????...Din pacate, nu prea am cum sa lipsesc dimineata de la serviciu (loc nou de munca...). Nu stiu daca exista vreo clinica unde as putea sa-mi fac analizele dupa programul de lucru si daca rezultatele ar fi concludente. Offline #17 2008-02-11 12:03:30
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????sincer nu stiu nici eu....poti insa cauta pe net Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic. Offline #18 2008-02-11 12:05:50
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????Am inteles ca inainte de a face exudat nu trebuie sa mananci, sa bei si nici macar sa te speli pe dinti. As putea sa rezist fara mancare de seara pana a doua zi dupa amiaza... Insa... fara apa, nu stiu daca pot. Offline #19 2008-02-15 22:47:14
Re: Amigdalita... si / sau candidoza bucala????...Revin cu completari... Am fost astazi la un consult ORL... Se pare ca amigdalita pe care o suspectam este doar una din probleme. Dupa endoscopie, diagnosticul a fost: Hipertrofie, deviatie de sept, otita, sinuzita si inca ceva ce nu am retinut si nici nu se poate descrifa... Momentan (pana luni cand ma duc la un alt control), tratamentul este: clarinase, dolo-angin, olinth, paracetamol sinus si flamexin. Am inteles ca vor urma sedinte de aerosoli. Daca cineva stie si ma poate lamuri cat de grav este, astept cu mare interes informatii. Va multumesc. Offline © Anticonceptionale.ro. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris. |
|