homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Logest & polygynax

#1 2008-02-12 18:33:25

baudolino
New member
Inregistrat: 2008-02-12

logest & polygynax

Am o problema si nefiind in tema (inca) cu detaliile metodelor contraceptive, mi-a scapat sa intreb doctorul ginecolog la ultima vizita tot ce trebuia. la testul de secretie facut recent, mi-a iesit ca am o inflamatie, motiv pentru care mi s-a recomandat sa iau Polygynax, cate 6 timp de 2 luni. Sunt, de asemenea, in prima luna de Logest. Acum, nu stiu cum sa le impac: ar trebui sa iau ovulele, care am vazut ca-s antibiotice si citisem ca Logestul nu se impaca cu antibioticele, in pauza de 7 zile de dupa ce-mi termin prima folie? M-am mai uitat pe forum si am inteles ca in timpul tratatmentului cu ovule nu e voie sa ai contact sexual (desi pe prospectul la Polygynax nu scrie asa ceva). Asa e? Si, daca le iau in pauza, cum va afecta asta continuarea tratamentului cu Logest: la folia viitoare va trebui sa folosesc prezervativ timp de 7 zile sau nu? Dupa terminarea primei runde de 6 ovule pot avea contact sexual sau e interzis pe toata durata celor 2 luni, intre cele 2 runde de ovule?

Sper ca in timp ma voi obisnui cu mecanismele pilulelor, caci tare complicate mi se par acum, la inceput!...

#2 2008-02-12 18:34:38

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

Re: logest & polygynax

ovulele au efect local...deci n au treaba cu pilulele...si contact poti avea cu prezervativ daca nu scrie in prospect ca "ataca latexul"

happy with him...inlove with him...puss

#3 2008-02-12 18:45:05

baudolino
New member

Ataca latexul. Deci inteleg ca ramane abstinenta in cele 6 zile de ovule si ca in rest totul e sub influenta Logestului si pot sta linistita smile

Multumesc mult pentru raspunsul prompt. Ma ingrijorasem din cauza ca scria ca Polygynax-ul e in grupa antibioticelor, dar vad ca e unul dintre cele "pasnice" vizavi de anticonceptionale big_smile

edit: UItandu- ma pe forum mai atent am vazut sectiunea cu interactiunile: am luat aseara 1 pastila de Neoxazol. Una singura anuleaza AC? Asta seara ar trebui sa ma protejez cu prezervativ (sunt si in ultima zi de menstruatie...)?

Ultima oara a fost editat de baudolino (2008-02-12 18:53:05)

#4 2008-02-12 19:28:46

baudolino
New member

Va rog, imi poate raspunde cineva la ultima intrebare, cea cu Neoxazolul? E cam urgent... Imi cer scuze ca postez 2 replici alaturate, dar trebuie sa aflu....

#5 2008-02-12 19:39:35

Reina
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-02-01

dc e o singura pastila nu ar fi probleme,de cat timp iei anticonceptionale?
pt siguranta protectie 7 zile

Mamica de 2 pui scumpi

Publicitate

loading...

#6 2008-02-12 21:34:49

crys_ty_na
Platinum member

o singura pastila n are treaba...nu e nevoie sa te protejezi suplimentar daca nu mai iei si altele...

#7 2008-02-13 08:46:47

baudolino
New member

Logestul e primul fel de anticonceptional pe care il iau si acum se fac 7 zile. L-am luat din prima zi de menstruatie si doctorita mi-a zis ca daca il iau asa, isi face efectul de la prima pastila, iar daca l-as fi luat in afara menstruatiei, dupa 7 zile. Si incep sa ma gandesc ca menstruatia nu prea imi dureaza in general 7 zile, deci cred ca incep sa am acele sangerari (spotting, cred ca se cheama...)

Oricum, multumesc pentru raspunsuri. Nu cred ca astea sunt genul de probleme la care sa gasesti solutii "the hard way", asa ca, mai ales ca-s in general suspicioasa cu medicamentele si vreau sa fiu cat mai sigura de efectul lor, o sa mai trag cu ochiul pe forumul asta. Tocmai am descoperit ca Herbolax=ul care are 10 mg. de sunatoare interactioneaza (pe prospectul Logestului nu zice ca ar avea ceva impotriva sunatorii..)...

#8 2008-02-13 09:42:34

crys_ty_na
Platinum member

din pacate de multe nu scrie...dar aici poti intreba linistita daca ai suspiciuni in legatura cu unele medicamente...

#9 2009-03-07 06:58:08

Crssy85
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2008-11-09
Site

am si eu o intrebare... tocmai mi s-a pozitivat testul de sarcina majoreta; problema e ca iau ovule polygynax de 1 sapt; sa le intrerup? doc mi-a zis ca nu e problema kiar dak raman; dar eu "am vazut" pe google ca se iau aceste ovule de femeile insarcinate in peste 30 sapt; oare o sa afecteze ceva?... pana luni, cad o gasesc pe doc, poate imi raspundeti si mie puss multumesc mult! puss

Fericita mamica de
Davidutz, din 19.11.2009
                si
Cezarel, din 29.10.2011

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.