homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Pt doctoressa:colpita si amenoree

#1 2008-02-13 15:21:04

bela
Sr. member
Inregistrat: 2006-11-03

pt doctoressa:colpita si amenoree

in urma ex babes-papanicolau am primit rezultatul C2 si mi s-a prescris tratament pentru colpita cu cervugid ovule(10 zile), tantum rosa, si carpicon(10 zile)
nu mi s-a spus nimic si de tratarea partenerului....vreau sa stiu dc acest lucru e obligatoriu in fiecare caz sau sunt si cazuri cand nu trebuie tratat si partenerul

si o a doua intrebare
am avut amenoree ca urmare a intreruperii antic mi s-a prescris lutenyl 5 zile, 2/zi...dupa ce l-am luat 5 zile in ce-a de-a 5a zi de pauza a aparut o scurgere maronie f putina cantitativ care a durat vreo 4 zile apoi s-a oprit o zi sau doua si in a doua zi a aparut menstruatia normala...adica cilclu de 5 zile, rosu, abundent....asta luna trecuta...pb mea era urmatoarea :eu am CM neregulat, dar intotdeauna vine mai devreme ...acum au trecut deja 28 zile de la ciclul trecut(cel normal, nu cel maroniu) si nu mi-a venit....ar trebui sa iau din nou lutrenyl?....ce se intampla mai exact dupa un asemenea tratament?

multumesc

Ruga de magar si blestemul de curva nu se suie la cer...

#2 2008-02-13 15:24:39

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: pt doctoressa:colpita si amenoree

bela....colpita are o cauza pe care tu nu mi-o spui si deci habar nu am daca trebuie sau nu tratat si partenerul(acesta trebuie tratat doar daca avem de-a face cu infectie transmisibila sexual, deci nu in toate cazurile)
amenoreea aia poate fi cauzata de un exces de prolactina....caz in care lutenyl doar aduce menstra nu rezolva cauza(care de altfel se rezolva si de la sine in 3-6 luni)....excesul de prolactina poate fi din pricina contraceptivelor

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#3 2008-02-13 15:29:07

bela
Sr. member

mie mi-a dat reteta pentru colpita dupa ce mi-a dat rezultatul la BP care este acesta

PAPAnicolau C2-inflamator reactiv

hematii frecvente

celule endocervicale grupate cu structura histologica conservata

....atat
si mi-a zis ca trebuie tratament, mi-a pus diagn colpita si mi-a dat reteta de mai sus

lutenylul mi s-a prescris dupa un consult ginecologic si o ecografie

#4 2008-02-13 15:37:09

Al Pacino
Administrator

bela, hematiile alea frecvente ma duc pe mine cu gindul la o singerare....care e foarte posibil sa nu fie din col ci din uter...
rezultatul de pe buletin e trunchiat si vaimama lui, de parca l-ar fi scris un copil in joaca....
in mod normal papanicolau se insoteste de ex de secretie(daca nu e facut dupa metoda Bethesda, iar al tau nu e) ca sa stim ce tratam de fapt....ca inflamatia aia poate avea orice cauza si poti sa te tot plimbi pe la cabinet mult si bine pina o ghicim

#5 2008-02-13 15:40:05

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

la papanicolaul in mediu lichid se face si analiza de secretie?

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Publicitate

loading...

#6 2008-02-13 15:41:06

Al Pacino
Administrator

evilpink....daca iti spun ca nu stiu ce e ala papanicolau in mediu lichid ma crezi?....chiar nu stiu

#7 2008-02-13 15:46:18

evilpink
Banat

http://www.micomi.ro/info%20pacinte/Cit … /index.htm

eu asta am gasit.deci e o metoda cu o mai mare acuratete ca sa zic asa

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#8 2008-02-13 15:52:26

bela
Sr. member

cat timp trebuie sa treaca de la momentul unei spalaturi vaginale pana la momentul in care se poate recolta secretie?

#9 2008-02-13 15:53:20

evilpink
Banat

cam 48 de ore

puss puss puss

#10 2008-02-13 15:56:46

bela
Sr. member

inseamna ca stiam bn smile

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.