homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Anticonceptionalele yasmin-19

#343 2008-12-19 15:43:51

blueeyes
Platinum member
De la: BearLand
Inregistrat: 2006-11-30

Re: anticonceptionalele yasmin

Daca in rest ai luat pilulele corect, esti protejata smile
Dar pe viitor e mai bine sa respecti pauza de 7 zile.

patfierbinte      sjuk     
mamica de Davidut si Anna-baba hjarta hjarta hjarta

#344 2008-12-19 15:51:22

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Esti protejata, cu conditia sa iei pastilele corect. Nu e nici o problema ca ai scurtat pauza. Insa ... nu trebuie sa faci obisnuinta din asta.

Fericita mamica de Aida Maria!

#345 2008-12-20 12:05:03

monicanicoleta
New member
Inregistrat: 2008-12-17

In aceste conditii, ciclul menstrual va veni doar dupa ce gat blisterul si fac pauza sau se poate intampla sa vina menstruatia in timpul administrarii pilulelor?

#346 2008-12-20 12:34:11

lady in black
Insomniac member
Inregistrat: 2007-11-28

mentruatia iti va veni dupa ce termini blisterul, dar se poate sa ai unele sangerari(spotting) si pe parcursul foliei pentru ca nu ai facut pauza de 7 zile.

#347 2008-12-20 12:55:42

monicanicoleta
New member

Multumesc de raspuns. Am sangerat acum 2 zile dupa un contact sexual, dar nu stiu daca are legatura cu administrarea anticonceptionalelor

Publicitate

loading...

#348 2008-12-20 12:58:39

lady in black
Insomniac member

cu placere
despre sangerari ti-am mai spus aici http://forum.anticonceptionale.ro/t1025 … e-col.html
daca e numai dupa contact atunci nu e de la ac si ar fi bine sa mergi la medic

#349 2008-12-20 13:21:09

monicanicoleta
New member

Am discutat cu un ginecolog, dar el sustine ca sangerarea e de la anticonceptionale. Si ca sunt putin dereglata hormonal. Sa mai consult si pe altcineva?

#350 2008-12-20 17:47:46

d3deea
Membru
Inregistrat: 2008-12-20

e prima data cand scriu pe un forum si chiar ma bucur ca am dat de acest site pt ca am gasit raspunsuri la multe intrebari! insa mai am o intrebare...pana acum 2 luni am folosit karissa dar am fost sa mi le schimb deoarece in ultima perioada (le foloseam de un an) cm ma tinea mai mult decat de obicei (de obicei fiind 3-4 zile maxim, iar apoi 5-6 zile)...mi s-a facut control, lama si nu mi s`a gasit nimic....doctorita respectiva mi`a spus ca este din cauza lipsei de calciu si in cosecinta mi`a recomandat ca in fiecare luna inecepand cu prima zi de cm sa iau zece zile calciu cu D3. dupa o luna de pauza am inceput sa iau yasmine (la recomandarea doctoritei) si acum sunt in cele 7 zile de pauza...mi-a venit cm dar cantitatea a scazut (ceea ce am citit mai sus prin post`uri , este normal) dar nu este un cm normal, cel putin nu mi se pare mie pt ca seamana mai mult cu acele prime zile de ciclu iar urmele de sange propriu zis sunt mai reduse, sunt dar sunt mai reduse...acum nu stiu ce sa cred..pastilele le`am luat corect si in afara de calciu cu D3 nu am luat alte pastile...as dori un raspuns! va multumesc anticipat! si inca o data pentru toate raspunsurile deja date!

#351 2008-12-20 23:16:50

lady in black
Insomniac member

d3deea, cand iei pilule si o picatura poate fi considerata menstra mai ales ca tu esti acum la prima luna de administrare yasmin si organismul are o perioada de acomodare. daca zici ca le-ai luat corect nu ai de ce sa-ti faci griji smile

#352 2008-12-20 23:52:03

majestik
Addicted member
De la: Craiova
Inregistrat: 2008-08-10

menstra sau spotting

hjartahjarta Cat a trecut de la 10 septembrie 2011? rodnar hjartahjarta
Copil iubit, bine ai venit in viata noastra! 17.02.2013  hjarta
                    Lucruri crosetate ieftine

#353 2008-12-21 10:04:34

andreea_andy2
Moderator

d3deea a scris:

e prima data cand scriu pe un forum si chiar ma bucur ca am dat de acest site pt ca am gasit raspunsuri la multe intrebari! insa mai am o intrebare...pana acum 2 luni am folosit karissa dar am fost sa mi le schimb deoarece in ultima perioada (le foloseam de un an) cm ma tinea mai mult decat de obicei (de obicei fiind 3-4 zile maxim, iar apoi 5-6 zile)...mi s-a facut control, lama si nu mi s`a gasit nimic....doctorita respectiva mi`a spus ca este din cauza lipsei de calciu si in cosecinta mi`a recomandat ca in fiecare luna inecepand cu prima zi de cm sa iau zece zile calciu cu D3. dupa o luna de pauza am inceput sa iau yasmine (la recomandarea doctoritei) si acum sunt in cele 7 zile de pauza...mi-a venit cm dar cantitatea a scazut (ceea ce am citit mai sus prin post`uri , este normal) dar nu este un cm normal, cel putin nu mi se pare mie pt ca seamana mai mult cu acele prime zile de ciclu iar urmele de sange propriu zis sunt mai reduse, sunt dar sunt mai reduse...acum nu stiu ce sa cred..pastilele le`am luat corect si in afara de calciu cu D3 nu am luat alte pastile...as dori un raspuns! va multumesc anticipat! si inca o data pentru toate raspunsurile deja date!

Orice sangerare aparuta in pauza se considera menstra.

#354 2008-12-21 15:34:00

monicanicoleta
New member

Dupa cate am observat si am mai discutat si cu alte prietene, fiecare organism reactioneaza diferit la AC Yasmin. Ciclul apare in ziua 2 sau 3 de pauza, poate dura pana la sfarsitul pauzei sau poate fi doar o mica sangererare. Lady in black si andrea_andy2 au dreptate. In prima luna de administrare ciclul este redus ca si cantitate.

#355 2008-12-23 01:08:35

monicanicoleta
New member

Dupa ce partenerul ejaculeaza cu prezervativ, pot exista fisuri ale prezervativului neobservabile ( din fabricatie ) si sa nu le observam?

#356 2008-12-23 01:59:54

maditzu
New member
Inregistrat: 2008-12-23

Buna tuturor!
Am sa va povestesc ce mi se intampla mie si as vrea, daca se poate parerea Doctoressei ...
Eu iau Yasmin la recomandarea dr ginecolog de 1 an si jumatate, in urma unui set de analize. Primele 3 luni m-am simtit foarte ciudat...ameteli, stari de greata, si stari de lesin, tot timpul simteam nevoia sa stau jos sau sa ma intind pentru ca simteam ca o sa ma prabusesc din moment in moment...era doar o stare pentru ca desi stateam toata ziua in picioare-serviciul era de asa natura-, nu am cazut niciodata. Sigur ca am mers la medic sa vad ce se intampla. Mi-au zis ca nu imi gasesc nimic, ca sunt perfect sanatoasa...Vazand ca starea mea nu se amelioreaza, am mers la un alt medic, ma gandeam ca primului i-a scapat ceva, dar... acelasi raspuns, acela ca nu am nimic.. Am mers si la ginecolog, ma gandeam ca aceste pastile pe care incepusem sa le iau au efecte secundare si mi-am intrebat medicul daca nu cumva ar trebui sa mi le schimbe...
s-a opus, mi-a adus argumente ca acestea sunt cele mai bune si ca,conform analizelor, sunt cele care mi se potrivesc. Am continuat sa le iau, dar am inceput apoi sa ma ingras, celelalte simptome trecusera ca prin minune. Era o perioada foarte nebuna in viata mea..alergam de la scoala la serviciu, munceam foarte multe ore...de abia imi gaseam timp sa mananc o data sau de doua ori pe zi, si atunci in fuga. Apoi a venit licenta, intrviuri pentru schimbarea jobului...nu mai aveam timp pentru mine, nu ma mai uitam in oglinda. Prietenii au inceput sa imi atraga atentia ca ma schimbam...ma ingrasam... La un moment dat am observat ca imi trebuie alta masura la haine, mai mare. Nu m-am ingrijorat foarte tare, Mi-am zis...cat ma pot ingrasa..niciodata nu am avut mai mult de 62 kg, la inaltimea de 1.70 m. Dar dupa numai cateva luni, hainele nu ma mai incapeau, cu toate ca mancam putin si rar.. Am hotarat sa tin o cura de sabire si am ales una care daduse roade la o prietena a mea. Prostia a fost ca aceasta cura era destul de drastica, am slabit vreo 4-5kg in 2 saptamani, dar, dupa inca vreo 3 luni am pus aproximativ 9 kg pe mine...Astfel, intr-un an si jumatate, am ajuns de la 62 kg la 88. Acum incerc sa mananc cat mai sanatos, sa am mese regulate, sa imi schimb stilul de viata, pe scurt, pentru ca imi este foarte greu...nu ma mai recunosc..imi este rusine sa ma mai intalnesc cu prietenii, sa mai ies pe strada pentru ca..nu mai sunt eu. Mi-am luat si o bicicleta eliptica..degeaba..ma ingras in continuare. A inceput sa-mi fie frica sa mananc, pentru ca doar in ultimele 2 luni, am mai pus 3 kg. Nu stiu ce a declansat aceasta nebunie in organismul meu, nu stiu daca sunt aceste pastile sau altceva. Sfatuiti-ma ce sa fac, nu vreau sa ma trezesc la 150 de kg. Mentionez ca am 23 de ani. Va multumesc.

#357 2008-12-23 08:37:56

andreea_andy2
Moderator

Mergi la un medic de planning. Se poate sa fie si de la anticonceptionale. Daca nu ti se potrivesc, te poti ingrasa de la ele.

#358 2008-12-23 22:03:26

Lalia
New member
Inregistrat: 2008-07-25

Buna seara! As avea o intrebare! Am o infectie si iau pt tratarea ei ampicilina...dar iau si anticonceptioanale.... s-ar putea sa nu imi vina ciclul la timp,  sau sa se deregleze ciclul? sau are vreo influentza ampicilina asupra anticonceptionalelor?

#359 2008-12-23 22:34:22

maditzu
New member

Lalia a scris:

Buna seara! As avea o intrebare! Am o infectie si iau pt tratarea ei ampicilina...dar iau si anticonceptioanale.... s-ar putea sa nu imi vina ciclul la timp,  sau sa se deregleze ciclul? sau are vreo influentza ampicilina asupra anticonceptionalelor?

Buna seara!
Pe perioada in care iei antibiotice, e indicat sa folosesti o metoda de bariera!

#360 2008-12-23 22:39:47

maditzu
New member

andreea_andy2 a scris:

Mergi la un medic de planning. Se poate sa fie si de la anticonceptionale. Daca nu ti se potrivesc, te poti ingrasa de la ele.

Multumesc pentru raspuns.

#361 2008-12-23 22:46:50

Lalia
New member
Inregistrat: 2008-07-25

Dar nu influenteaza ciclul, nu? Adica data la care vine de obicei..... De metoda de bariera stiam ca trebuie sa iau, in cazul unui raport sexual.... Si as mai avea o intrebare.... daca am avut deja menstra in data de 14 dec, si iau anticonceptionale de 5-6 luni, si ultimul contact sexual l-am avut in data de 5 dec, n-am de ce sa-mi fac griji....nu? nu se pune problema de sarcina....si mi-am facut un test la 2 saptamani de la contact, si a iesit negativ.... multumesc

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.