homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Patch-uri hormonale si inele vaginale...-3

#39 2007-06-13 12:18:23

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

Re: Patch-uri hormonale si inele vaginale...

Daca stii ca se gasesc si in Romania aceste inele vaginale spune-ne si noua de unde exact ai informatia...
In ceea ce o priveste pe sora ta, daca nu suporta pastilele(de ce nu le suporta?) greu de presupus ca va suporta mai bine inelele cu eliberare tot de hormoni de fapt

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#40 2009-04-15 00:06:22

medex
New member
Inregistrat: 2008-05-10

Buna tuturor smile voiam sa va spun ce am aflat si eu astazi si anume  ca s-a lansat si in Ro inelul contraceptiv,azi am vazut si eu intr-o farmacie prezentarea produsului smile.S-a spus ca medicii ginecologi au monstre si ca foarte curand vor aparea si in farmacii.
Pupici smile

#41 2009-04-15 11:32:26

Khristall
Insomniac member
De la: Casuta noastra
Inregistrat: 2007-10-08

am auzit si eu la nu stiu ce emisiune, de un inel care il pui cand esti la menstra si el se topeste , sau ceva de genul asta si ca esti protejata toata luna si nu ai efecte adverse. dar nu stiu zau.
medex ai auzit acelasi lucru ca si mine?

Mamica de strumfulet... bebe 19 iulie 2013 hjarta

#42 2009-04-15 11:37:02

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

Din cate stiu eu nu se topeste, il tii 21 de zile, timp in care el elibereaza hormoni, faci pauza 7 si pui altul

#43 2009-04-15 12:16:27

medex
New member

Este un inel care elibereaza hormoni(din cate am inteles are o cantitate fte mica)...se tine 21 de zile si dupa se scoate sa vina menstra...si dupa 7 zile se inlocuieste cu altul nou..

Publicitate

loading...

#44 2009-04-15 12:24:52

Khristall
Insomniac member

inseamna ca am inteles eu gresit, dar, nu stiu daca chiar m`as baga la asa ceva momentan.

#45 2009-04-15 13:18:28

medex
New member

Da cesafac nici eu nu am incredere oarba in asa ceva...astept ceva timp sa vad rezultatele celor care folosesc big_smile

#46 2009-04-15 15:59:55

Khristall
Insomniac member

exact asa si eu. si daca o sa fie ok, o sa incerc si de alea, de ce nu?

#47 2010-12-13 17:25:26

skaty
New member
Inregistrat: 2009-08-13

eu am citit pe net si peste tot scrie ca nu se scoate la contactul sexual.......dar intrebarea mea este nu poate sa ajunga in  uter???mar interesa sa incerc

iubesc si sunt iubita:Xhjartapusspusspusssexinpat

#48 2010-12-13 17:32:34

andreea_andy2
Moderator
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Nu poate ajunge in uter pentru ca nu ii da voie colul, care este inchis.

Fericita mamica de Aida Maria!

#49 2010-12-13 22:05:50

Izza_bella
Full member
Inregistrat: 2010-12-07

nails  Foarte,foarte interesant acest topic..eo sustine pastilutzele,deoarece le folosesc si sunt multumita de ele.oana2385,am vazut ca ai zis ca folosesti inelele,nu prezinta disconfornt cand le porti sau in timpul actului?
  huh

cold

#50 2010-12-14 10:16:17

Al Pacino
Administrator

skaty a scris:

eu am citit pe net si peste tot scrie ca nu se scoate la contactul sexual.......dar intrebarea mea este nu poate sa ajunga in  uter???mar interesa sa incerc

parerea mea e sa mergi la un cabinet de planificare familiala sa discuti cu medicul de acolo....sa te informezi putin si in legatura cu anatomia si fiziologia aparatului reproducator(evident e nevoie) si sa discuti si despre inelul vaginal(metoda contraceptiva de altfel extrem de eficienta si comoda)

#51 2010-12-26 17:26:37

monicaberlin
New member
Inregistrat: 2010-12-26

Dat fiind ca mereu m-a stresat ideea ca pilula s-ar putea sa nu se absoarba din diverse cauze (simpla tulburare gastro-intestinala pana la inghitirea unor alimente care sa contina compusi cu proprietati adsorbtive), inelele si plasturii ma incanta pana la un punct: ma gandesc ca inelele vaginale ar putea aluneca in timpul actului sexual sau hormonii eliberati in primele ore dupa coitus sa nu fie absorbiti de mucoasa invecinata, ci sa fie eliminati odata cu sperma care inconjoara inelul. Legat de plasturi, hmmm...banuiesc ca e vital sa adere in permanenta la nivelul pielii, iar o mica desprindere de suprafata acesteia ar insemna scaderea efectului contraceptiv; acest lucru se poate intampla usor, mai ales iarna, cand se poarta n-jde haine.

Mai ramane dispozitivul intrauterin cu eliberare controlata de hormoni, la care eu, personal, m-am gandit inainte insa nu l-am adoptat dintr-un singur motiv: sunt fumatoare si in cazul in care as vedea unul din semnele trombozei nu mi-as putea inlatura dispozitivul singura cat mai repede, iar accesul la un medic in timp util este uneori in strainatate foarte dificil, stiindu-se ca aici se lucreaza numai cu programari care uneori pot insemna 1-2 luni de asteptare.

Ultima oara a fost editat de monicaberlin (2010-12-26 17:27:38)

#52 2010-12-28 19:11:24

Al Pacino
Administrator

monica, de aceea facultatea de medicina e o facultate diferita de ce a de chimie...
sunt nevoita sa insist: sigur daca sperma ar fi un mediu care sa impiedice absorbtia hormonilor prin mucoasa vaginala ar scrie cite ceva despre asta in prospect...nimeni nu are interes ca produsul pe care vrea sa il vinda sa aiba statistici proaste si deci nimeni nu omite informatii.pe de alta parte, ca si in cazul pastilelor, nivelul hormonal care asigura blocarea ovulatiei e suficient gindit incit sa nu conteze nici daca scoti inelul in timpul actului sexual...
DIU cu hormoni elibereaza exclusiv progesteron deci nu prea e implicat in problema cu tromboza....
asadar, te rog mult, fii amabila si accepta ca facultatea de medicina are un rost si ca deasemenea, cursurile postuniversitare medicale au un rost....altfel, syunt sigura ca ai putea profesa medicina cu diploma de facultate de chimie

#53 2010-12-29 10:27:31

monicaberlin
New member

Hmm, doctoressa, simt un ton usor iritat in postarea ta.

Iti vorbesc ca si inginer chimist, care lucreaza in domeniul cercetare in industria de medicamente (nu in Romania) si crede-ma, am motive de temere intemeiate. Consider ca sunt in masura sa apreciez daca firmei producatoare ii pasa mai mult de siguranta mea ca utilizator al pilulei sau de suma X care trebuie investita pt cercetarea unui anumit efect. S-ar putea ca firma sa isi spuna: prefer sa platesc suma respectiva ca daune in caz ca s-ar ajunge la proces (iar de regula nu se ajunge, se face pe dracu in 4 si utilizatorul e scos vinovat, chiar si in Europa de vest), decat sa investesc una si mai mare in cercetare in directia asta smile

De unde stiu asta? Din multitudinea de proiecte de cercetare propuse de mine sau de altii din jurul meu, care dpdv stiintific sunt serios fundamentate, insa costurile de cercetare reprezinta bariera numarul 1 in derularea lor. Lucrez in mod armonios intr-o echipa compusa din medici, farmacisti, biologi samd fara ca niciunul sa se simta ofensat de viziunea celuilalt.

Nimeni nu a amestecat chimia cu medicina, am discutat doar o chestiune care mie mi se pare pertinenta, doar atat. Daca deranjeaza atat de mult, ma tem ca problema nu se afla in gradina mea. Mai mult decat atat, nu am lansat niciun verdict, ci doar o ipoteza, asadar nu vad de ce a starnit atata indignare.

Numai bine!

Ultima oara a fost editat de monicaberlin (2010-12-29 10:39:05)

#54 2010-12-29 10:30:14

daenarys
Vizitator

monica,da si tu mai multe detalii daca ai la cunostiinta ca sunt produse fie ele si alimente care impiedica absorbtia contraceptivelor.vreau sa vad un exemplu concret de genul ciocolata impiedica absorbtia ac etc.etc

#55 2010-12-29 10:43:43

monicaberlin
New member

Asa cum am mai scris, erau doar ipoteze, domeniul meu de cercetare nu vizeaza pilulele contraceptive, e cu totul altul si cunostintele mele in aceasta directie sunt limitate prin urmare.

Propusesem doar o tema de discutie, in speranta ca, persoane avizate, precum doctoressa, pot impartasi din cunostintele si experienta lor si pot pune cumva punctul pe i, acolo unde exista o lacuna de informatii.

#56 2010-12-29 10:53:40

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

iar doctoressa ti-a spus parerea dansei vizavi de aceasta ipoteza...

#57 2010-12-29 11:00:29

monicaberlin
New member

Exact!

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.