homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cartea de pe noptiera-30

#552 2010-07-22 11:01:26

carmen_21
Insomniac member
De la: ei
Inregistrat: 2008-03-19

Re: cartea de pe noptiera

Cismigiu & Comp. , Buna dimineata, baieti! - Grigore Bajenaru
f misto tummenupp

Everything will be ok in the end.
If it's not ok, it's not the end.

#553 2010-07-22 16:01:25

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

crima si pedeapsa smile

bebe V., soarele si luna

#554 2010-07-22 16:22:07

Madalina85
Addicted member
Inregistrat: 2009-09-27

Jeniffer a scris:

a citit cineva : http://www.garbo.ro/articol/Entertainme … -spus.html ?

superba hjarta

#555 2010-07-22 19:13:23

Scarlet_Autumn
Sr. member
Inregistrat: 2009-09-04

Hoţii de frumuseţe - Pascal Bruckner

Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.

#556 2010-07-22 19:59:19

OmniaVincitAmor
Insomniac member
Inregistrat: 2009-03-22

Sunt tentata sa ma apuc iar de Maitreyi... m-am mai apucat de vreo 3 ori si nici macar o data nu am trecut de jumatate, pentru ca ma plictisea ingrozitor dar parca as mai incerca o data...

Publicitate

loading...

#557 2010-07-22 21:08:01

persifona
Vizitator

Mai da-i o sansa, merita, crede-ma. Si daca ai rabdare sa o termini, poate citesti si Dragostea nu moare, e scrisa de ea smile

#558 2010-07-22 21:30:53

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

WildChild11009 a scris:

Sunt tentata sa ma apuc iar de Maitreyi... m-am mai apucat de vreo 3 ori si nici macar o data nu am trecut de jumatate, pentru ca ma plictisea ingrozitor dar parca as mai incerca o data...

Nici mie nu mi-a placut de nicio culoare. Si nu mi-a placut absolut nicio carte din lecturile obligatorii pt bac / scoala in general. Am eu o problema: daca-mi bagi pe gat o carte, nici de-a dracului n-o sa-mi placa. Am citit intr-o sila Ion si Padurea spanzuratilor si Lapusneanu (asta macar era comica pe alocuri) si Ultima noapte ... si la Morometii am rezistat pana la pag 50 aprox. De poezii, nu mai vorbesc. Cu o singura exceptie - imi placea Bacovia.
Si cand le citeam pe astea, ma intrebam de ce nu putem avea si noi carti ca Pe aripile vantului de ex, de ce toate cartile noastre reprezentative - sau marea majoritate sunt asa de deprimante.
In rest, citeam noaptea cu lanterna sub plapuma John Grisham & co. intr-o veselie. Alea carti  lol

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#559 2010-07-22 21:45:17

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Noua ne da profa si carti din literatura universala... multe, chiar. Dar sunt si cateva din lit. romana... Morometii, de exemplu. Cred ca l-am injurat pe Moromete cat sa-i ajunga pentru sapte vieti... si pe Jder cel mititel la fel (ca si Fratii Jderi mi s-a parut o tampenie)... Padurea spanzuratilor mi-a placut, dar Ion mi s-a parut ingrozitoare... si nu stiu cum dracului, da' toate-s cu tarani/ viata la tara (inclusiv cartea cu acelasi nume, ca nici de Duiliu Zamfirescu n-am fost scutita). A trebuit sa le citesc, asta e... Nu-mi place cum scrie Eliade dar a trebuit sa citesc Romanul adolescentului miop (si pot sa declar ca a fost cea mai proasta carte pe care am citit-o) si acum trebuie Maitreyi... ma intereseaza, insa, mai mult replica ei la cartea lui Eliade, si anume cartea de care zicea persi. Ca povestea din Maitreyi deja o stiu deci e doar chestie de vointa pana o si citesc calumea...dar replica la povestea lui Eliade ma intriga. smile
Din literatura universala pana acum mi-a placut absolut fiecare recomandare facuta de profa mea. Personal, am o dragoste secreta pentru literatura rusa si englezeasca. tongue

Ultima oara a fost editat de WildChild11009 (2010-07-22 21:47:56)

#560 2010-07-22 22:16:36

kathrynn
Hero member
Inregistrat: 2009-08-24

WildChild11009 a scris:

si nu stiu cum dracului, da' toate-s cu tarani/ viata la tara.  Din literatura universala pana acum mi-a placut absolut fiecare recomandare facuta de profa mea. Personal, am o dragoste secreta pentru literatura rusa si englezeasca. tongue

Am vrut sa scriu chestia asta, adaugand razboiul si saracia, apoi mi-am dat seama ca pomenisem de Pe aripile vantului care contine cate un pic din toate dar totusi nu incape comparatie.

Nici cu literatura universala nu m-am impacat la momentul respectiv, cand "trebuia".Plus ca profa pe care o aveam nu era cea de romana, era alta, care prefera sa ne povesteasca despre extraterestri, de aia n-am ramas nici mcar cu o lista din ceea ce ar fi trebuit sa citim. Am citit apoi de buna voie ceva din literatura engl. si dupa cateva carti de Jane Austen / surorile Bronte, am inceput sa nu mai fac diferenta intre ele ca toate mi s-au parut despre iubiri neimpartasite, in vant, frig si ploaie si nu mi-a placut atmosfera.  neutral
Cu rusii am avut o tentativa, primul volum din Razboi si Pace, dar nu m-a atras suficient sa continuu. Mi-a placut in schimb Anna Karenina si as vrea sa mai citesc si altele sa vad cum sunt.
Am avut si niste experiente cu americanii - a trebuit sa citim cate ceva in facultate - dar nu mi-a placut nimic in mod special.

Culmea, ca totusi a doua carte preferata a mea, of all time, e din literatura romana: Ciresarii lui Constantin Chirita. (Probabil pt ca nu sunt nici tarani, nici razboaie, nici saracie evidenta). Si-n toata scoala generala m-am asteptat sa ne-o recomande macar in lecturile de vacanta, si ... nope. Pana in liceu imi pierdusem speranta dar citisem deja de vreo 2 ori fiecare volum, asa ca nu mai conta  lol

Shorty, we can switch positions
From the couch to the counters in my kitchen

#561 2010-07-22 22:21:01

lala20
Hero member
Inregistrat: 2009-03-07

Personal,consider că ''Adam şi Eva'' a lui Rebreanu e una din cele mai bune cărţi din lit. rom?nă, alături de ''Patul lui Procust'' hjarta. ?n rest, mie mi-au plăcut şi cărţile despre ţărani şi războaie. Bine, pt cărţile despre războaie am avut o pasiune dintotdeauna big_smile.

The wise man said just find your place
In the eye of the storm
Seek the roses along the way
Just beware of the thorns.

#562 2010-07-23 01:02:08

PaveLL
Full member
De la: In inima fanilor..
Inregistrat: 2009-07-29

Somnul de veci de Raymond Chandler

I have the simplest tastes. I'm always satisfied with the very best.

#563 2010-07-23 14:59:27

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Mie mi-au placut si anumite chestii studiate in timpul scolii.

Mi-a placut Camil Petrescu mult: Ultima noapte, Patul lui Procust, Adam si Eva hjarta
Mi-a placut Ion, cartile lui Mircea Eliade (facusem o pasiune pentru el in timpul liceului)

Acum citesc basically o mare p**a lol Literatura chineza... care, desi mi se rupe sufletul sa o spun, nu-mi place mai deloc. Acum ce am mai citit in vacanta din bibliografia de la anul, sa zic ca sunt carti mai ingurgitabile.

Am citit Taiteii chinezesti de Ma Jin - funny, macabra, umor neeeegru. Acum am trecut la Sorgul Rosu de Mo Yan, care, slava domnului, este intr-o traducere extrem de buna.

Poor is the man whose pleasure depends on another

#564 2010-07-23 15:56:50

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

Lelaina a scris:

Taiteii chinezesti

rotfl cum sa se numeasca o carte asa? rotfl "taiteii" rotfl  rotfl

bebe V., soarele si luna

#565 2010-07-23 22:18:17

Somebody Else
Full member
Inregistrat: 2010-06-19

WildChild11009 a scris:

Eu am citit Maitreyi acum ceva vreme. Cum zicea si persifona: mai da-i o sansa, merita. smile

#566 2010-07-23 22:59:59

OmniaVincitAmor
Insomniac member

Gata, terminat Maitreyi. Nu imi place cum scrie Eliade...da' deloc big_smile Dar povestea a fost draguta. Acum caut cartea ei.

#567 2010-07-23 23:11:10

taisha
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2008-01-17

Cod:

Mie mi-au placut si anumite chestii studiate in timpul scolii.

Mi-a placut Camil Petrescu mult: Ultima noapte, Patul lui Procust, Adam si Eva :X 
Mi-a placut Ion, cartile lui Mircea Eliade (facusem o pasiune pentru el in timpul liceului)

mie mi-au placut la nebunie cartile cu tarani rotfl ion, morometii, descult, setea..
nu m-au impresionat in schimb cartile siropoase gen enigma otiliei, maitreyi..

#568 2010-07-24 15:29:48

A|3
Full member
Inregistrat: 2008-10-02

am inceput "A trai pt. a-ti povesti viata", de Marquez, vreo 40pag dar nu mi se pare cine stie ce.. cine a citit-o imi poate spune dak merita sa continui?

Te sun sa iti spun k ai uitat parfumul tau in pat
Si-ncerc sa il imbrac, sa ii tina sufletului de cald... hjarta

#569 2010-07-24 20:27:37

deealexx
Hero member
De la: Hu
Inregistrat: 2009-07-30
Site

zilele trecute am terminat "Adam si Eva" de Rebreanu si a doua zi am inceput o carte pe care mi-am luat-o acum o saptamana -  "Pe neasteptate un inger" de Jaime Bayly. am terminat`o ieri (deci in 2-3 zile), mi-a placut super mult.

ieri mi-am luat Victor Hugo - "Ultima zi a unui condamnat la moarte. Bug Jargal".. am vrut sa ma apuc azi dar n-am avut cand.

#570 2010-07-24 21:13:37

Infinity
Hero member
Inregistrat: 2006-01-02

Am citit Amantul doamnei Chatterley de Lawrence, nu prea mi-a placut..e usoara si cu un sfarsit ce lasa de dorit
M-as apuca de "Singur pe lume" de Malot, dar nu stiu sigur..nu-s hotarata

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.