homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Please help me

#1 2008-03-10 13:25:09

sarah27
New member
Inregistrat: 2008-03-10

please help me

pls help me! aseara prietenul meu nu s a putut controla si si a dat drumul in mine.i-am facut capul mare.insa faptul e consumat deja.stiu  ca am facut o mare prostie insa era prea tarziu.asta s a intamplat pe la 1 noaptea .acum, dim la 8 jumate am luat postinor 2 prima pastila urmeaza sa o iau si pe cealalta la 12 ore.deci au trecut cam 7 ore si de la eveniment.ce vreau sa mai mentionez si mi se pare dea dreptul socant.am ramas pana dim asa doar m am sters si am fol un servetel si am urinat,n am putut sa ma spal deoarece eram la el si ai lui erau cu usa deschisa.sunt disperata fiindca ma gandesc ca in tot acest timp astia micii si au facut de cap in corpul meu.am luat dim pastila urmeaza sa iau si a doua.am citit ca in termen de 72 de ore.daca am luat prea tarziu,7 ore si fara sa ma spal mi se par o vesnicie!mai vreau sa mentionez ca azi e 10 mar iar ciclul mi a venit pe 29 feb deci  sunt cam 11 zile.nu stiu dc sunt in per fertila fiindca am un ciclu neregulat.am mai fol postinor acum vreo 2 sau 3 lui sad.sunt disperata ca ma gand ca am stat f mult cu ei asa! ce ma sfatuiti?am vaz ca rasp si n doctor aici ,poate ma ajuta cu niste lamuriri sadnocry

#2 2008-03-10 13:32:12

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

Re: please help me

sarah, da de ce nu va protejati corespunzator? sa stii ca postinorul e recomandat doar de 2 ori pe an te deregleaza , nu e bun pt organism, postinorul nu se foloseste ca si metoda de contraceptie frecventa, ai facut bine cum l-ai luat, dupa 3 saptamani daca esti in dubb incearca un test de sarcina cu prima urina... da nu cred sa fie cazul

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#3 2008-03-10 13:42:49

sarah27
New member

multumesc pt raspuns.da asa e ai mare dreptate si pana da omul de greu nu se lasa.oricum eu sunt tare panicata acum.este prima oara cand se intampla asa ceva pt mine.pana acum m am protejat f rar s a intampl fara dar am fost cu capul pe umeri.pana aseara cand s a intamplat beleaua!stiu ca nu e o metoda de contaceptie si stiu ca deregleaza am simtit o pe pielea mea acum 2 ani parca atunci cand mi a  intarziat f mult ciclul si am ajuns la dr si am facut niste injectii cu progesteron.a fost o sapt ca pe ghimpi ca daca dupa o sapt de la injectii nu venea era clar sarcina.se vede treaba ca nu ma invat minte! box are vreo leg faptul ca au ramas atat de mult in corpul meu pana sa ma spal?oare isi  va face efectul postinorul cum trebuie?! intrebarile astea ma macina cumplit! la cat timp se poate face testul ?doar la 3 sapt dupa mai devreme nu?

#4 2008-03-10 13:42:52

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

sarah fara suparare da prietenul tau nu prea se poate abtine mai niciodata dat fiind faptul ca ai mai luat postinor
proitejeaza-te tu,daca pe el nu-l afecteaza atat de mult consecintele
testul il faci la 3saptamani,nu mai devreme..

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2008-03-10 13:44:24)

#5 2008-03-10 13:46:52

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

mai devreme nu e concludent, dupa 3 sapt de la contactul neprotejat e cel mai bine, postinorul o sa isi faca efectul, probabil ca vei avea ceva probleme cu ciclu luna asta dupa postinor..

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

Publicitate

loading...

#6 2008-03-10 13:53:13

sarah27
New member

melany in per aia nu eram cu el! eu sunt de vina ca nu am adoptat anticoceptionalele.iar cand am fol postinor a fost doar asa preventiv ca ma protejam de fiec data dar stateam in dubiu..ca dc s a rupt ,ba de lichidul acela preejaculator si asa mai departe! stiu ca s vinovata!box am mai citit si pe site uri diverse acuma ca nu stiu cine a ramas chiar dc a fol postinor si nu mai pot de frik!

#7 2008-03-10 13:55:14

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

sansele sunt ff mici...gandeste pozitiv.

#8 2008-03-10 13:57:35

roxicutza
Full member
Inregistrat: 2007-08-13

e ok cu postinor daca il iei corect, si eu am inteles ca l-ai luat bine. insa, nu e bine pt nici unul din voi sa faceti asta. protejati-va intr-un fel sau altul pt binele amandurora.

#9 2008-03-10 14:00:49

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

sarah asculta ce zic fetele ca bine zic

#10 2008-03-10 14:08:08

sarah27
New member

multumesc mult! raspunsurile voastre m au mai linistit nitel! sper sa nu ma numar printre "exceptii" si cum a zis melany am sa incerc sa gandesc pozitiv.n am mai patit asa ceva. e prima oara cand mi se intampla ca cineva sa..si sunt de a dreptul socata.cred ca cele mai bune sunt anticonceptionalele desi am inteles ca risti sa ti termini ficatul plus ingrasat etc.cu prezervativul...hm..nici cu ala nu poti fi f sigur...odata a ramas "blocat" ! sper sa am noroc.oare doctoressa ce mi ar fi raspuns? multumesc mult tuturor celor care au raspuns,mi ati mai adus un pic de liniste.doctoressa e de prof medic?sunt noua pe site ...

#11 2008-03-10 14:22:39

sarah27
New member

apropo' cum se calculeaza perioada fertila pt cicluri neregulate.aveam pe aici o carte unde scria.nu o mai gasesc.am avut cilcuri pe 9 ianuarie,2 feb,29 februarie. acum au trecut 11 zile de cand a inceput ciclul.sunt in per fertila?cine ma ajuta?!kapitulation

#12 2008-03-10 14:25:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Metoda calendarului(Ogino-Knauss) se bazeaza pe constatarea ca ovulatia se produce aproximativ cu 2 saptamini inainte de menstruatia urmatoare(aproximativ la mijlocul ciclului menstrual).Se va tine cont de faptul ca durata de viata a spermatozoizilor este de 7-8 zile(si uneori si capacitatea de fecundare se mentine tot atit). Ovulul isi mentine capacitatea de a fi fertilizat 12-24 ore dupa ovulatie.Pentru un ciclu menstrual regulat de 28 zile perioada fertila va fi intre a 7a si a 16a zi.Pentru situatia unui ciclu menstrual neregulat, formula de calcul propusa de Ogino este: x=10+n-28 si y=17+N-28. Unde: x este prima zi a perioadei fertile , y este ultima zi a perioadei fertile , n este numarul de zile ale ciclului cel mai scurt si N este numarul de zile ale ciclului cel mai lung.

Se cere ca femeia sa aiba un calendar precis al duratei ciclurilor menstruale pe o durata de minim 6 luni.

mami de minuni hjarta

#13 2008-03-10 14:44:01

sarah27
New member

multumesc pt raspuns "eu_vreau" .din pacata n am un calendar cu ciclurile pe 6 luni:(

#14 2008-03-10 14:45:44

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

fa cu cat ai macar ca idee

mami de minuni hjarta

#15 2008-03-10 21:48:26

sarah27
New member

un raspuns de la doctoressa pot primi si eu?sper sa vaza...

#16 2008-03-10 22:48:04

Andreea86
Hero member
De la: Focsani
Inregistrat: 2006-10-20

sarah27, poti sa-ti calculezi perioada fertila cam din ce iti amintesti la cate vine iti venea tie menstruatia...macar sa ai idee asa (ca oricum acum nu mai schimba cu nimic, dar pentru linistea ta).
cat despre faptul ca nu ai facut dus imediat...nu influenteaza cu nimic. dusul dupa contact nu reprezinta o metoda de contraceptie...adica pana reusesti tu sa ajungi la baie spermatozoizii au destul timp sa fecundeze ovulul (daca e cazul) sau sa urce mai sus decat poti tu ajunge. Asa ca daca te sperie faptul ca nu ai vazut baie decat dupa 7 ore...nu e cazul. ai luat pastila destul de repede si nu ar trebui sa ai probleme. si asa cum au zis si fetele...dupa 3 saptamani faci un test de sarcina (in caz de nu-ti vine pana atunci menstruatia).
cat despre doctoressa, nu-ti va zice nimic nou in afara de ce au zis si fetele. noi tot de la dumneaei am invatat. probabil ti-ar sugera ca de acum sa folosesti anticonceptionale (prescrise de un medic, desigur), ca sa mai ai nevoie de acum inainte de postinor.

Ultima oara a fost editat de Andreea86 (2008-03-10 22:48:43)

If you feel my love, can hear my thoughts? Can you feel everything? And if you hear my thoughts, can you feed my soul? Can you save it too?
hjarta Eu si puiu hjarta

#17 2008-03-17 10:55:17

sarah27
New member

hello again.a trecut o saptamana de la incident.n am mai avut rabdare desi voi ati zis ca dupa 3 sapt sa fac un test de sarcina ei eu am facut unul dupa o sapt ca nu mai puteam de neliniste.este un test de 100 de mii se numesre "sure check" are o pipeta si un fel de creionas cu doua compartimente.unul unde pui cateva picaturi de urina si altul unde iti apar liniile.trebuie sa tragi de o chestie ca sa vezi compartimentuk asra.ei cica are precizie de peste 99%. mi a iesit negativ o singura liniuta la C.credeti ca e de bine? oricum o sa mai repet testul ..altceva mai vroiam sa va intreb.mie mi a venit ciclul pe 29 feb deci urmatorul iar contactul a avut loc pe 9->10 mar.urmatorul ciclu este programat pe la sfarsitul lunii dupa calcule cam pe 27 mar.eu am luat pastiluta de postinor acum intrebarea mea este aceasta ar fi trebuit sa grabeasca venirea ciclului?chestia aia cu la 7 zile dupa este valabila pt persoanele care iau contraceptive asa am inteles.eu nu am folosit asa ceva.deocamd nu m am simtit rau in niciun fel.n am avut stari de voma vad ca sanii sunt noirmali nu s au marit nu ma dor.ca am inteles ca atunci cand este sarcina stau asa f tepeni si au volumul celor de dinainte de ciclu.mai imi rasp si mie?

#18 2008-03-17 11:15:40

sarah27
New member

fetelor oare nu sunteti niciuna online?din cele care mi ati raspuns atunci? offf ce as vrea sa stiu parerea voastra acum dupa o saptamana! sper sa o aflu:|

#19 2008-03-17 12:02:48

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

stai asa sa inteleg :  cand ai luat postinorul?testul e concludent dupa cum ti s-a mai zis la 3 saptamani de la contactul cu risc;dar tu ai avut vad deja menstra pe 29, da?

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.