Viata in camin-4
- katami
- Platinum member
- De la: sapte coline - orasu, nu vinu
- Inregistrat: 2008-01-09
Re: viata in camin
Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12) Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/
- Himmel
- Insomniac member
- De la: Magix
- Inregistrat: 2008-05-10
degeaba ziceti voi ca nu ati putea sta in camin... daca nu ati avea cu ce sa va platiti chiria ati sta. nu stiu cum e in alte camine dar la mine niciodata nu a fost vb ca nu am putut dormi sau invata. si chiar daca imi vine rau si acu cand ma duc la baie asta e. nu cred k o sa mi fie dor de camin dar prefer sa dau max 80 ron p luna decat sa sau peste 300 euro ca sa stau singura.
Poate ca par fragila, neajutorata si nepamanteana, dar am structura de otel.
- green_fairy
- Platinum member
- De la: undeva...
- Inregistrat: 2006-03-11
ayra crede-ma ca e destul de mare diferenta intre a sta in camin si a sta in chirie si nu, nu am fost tinuta de parinti in lanturi si am scapat la facultate in cluburi am avut libertate totala si in liceu, cluburile nu prea ma pasioneaza. nu de asta era vb, de scapat de acasa si mers in cluburi. nici eu nu suport injuraturile, nici mirosul de mancare arsa ca deh, nu vii de acasa bucatareasa si eu aveam nopti cand chiar voiam sa dorm da urla muzica pana dimineata dar cu toate astea mi-a placut la camin. acolo inveti cu adevarat sa socializezi cu fel de fel de oameni. e un fel de mica jungla a oamenilor (poate e prea mult spus totusi) si tre sa stii sa te dai dupa fiecare. decat sa stau in chirie singura si viata sa ma puna mai tarziu fata in fata cu fel si fel de oameni in preajma carora nu prea o sa stiu cum sa ma comport ca deh, nu toata lumea e cu tiglele pe casa , am preferat varianta asta. si o sa o prefer in oricare alta viata (daca exista ) uite exemplul lui wild, ea a dovedit atunci ca e moale, nu poate tine piept acelor fete, si poate la un moment dat in viata va trebui sa spuna NU. atunci nu va sti cum sa faca asta decat prin "fuga" (wild sper sa nu te superi ). Sa locuiesti intre atatia oameni diferiti te invata enorm de multe chestii, si asta nu cred ca se invata oriunde.
Ultima oara a fost editat de green_fairy (2010-04-01 20:13:39)
Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer
- Emilya
- Platinum member
- De la: munte
- Inregistrat: 2006-07-16
- Site
Himmel a scris:degeaba ziceti voi ca nu ati putea sta in camin... daca nu ati avea cu ce sa va platiti chiria ati sta. nu stiu cum e in alte camine dar la mine niciodata nu a fost vb ca nu am putut dormi sau invata. si chiar daca imi vine rau si acu cand ma duc la baie asta e. nu cred k o sa mi fie dor de camin dar prefer sa dau max 80 ron p luna decat sa sau peste 300 euro ca sa stau singura.
daca nu as fi avut cu ce plati chiria nu as mai fi plecat in alt oras la facultate....la mine cu ai mei s-a pus problema in felul urmator: puteti sa ma intretineti si sa imi platiti chiria la bucuresti? Da sau nu?
Before I was a mom, I didn't know the feeling of having my heart outside my bodyMaia Ecaterina 14.01.2014
- Himmel
- Insomniac member
da wild da pune si pb altfel: daca stateai intr-un oras in care nu aveai cum sa faci fac? daca nu aveai incotro si tr sa faci fac in buc stateai la camin nu cred k renuntai la fac...
- lalky
- Full member
- Inregistrat: 2008-07-20
eu am stat intr-un internat dar aveam si studente in camera. ce sa zic a fost viata faina.mi-am facut multe prietene dar s-a intamplat ca una din acele *prietene * sa-mi fure in fiecare luna din banii de cazare.asta am descoperit abia cand s-a terminat anul. stiti vb : tot prietenul te f***.de atunci nu mai am incredere in nimeni.
- Monica999
- Hero member
- Inregistrat: 2009-03-11
- Site
Eu cat am stat la camin stateam chiar deasupra barului de la camin unde urla muzica tot weekendul (aka de joi seara pana luni dimineata). Am avut multe zile in care pur si simplu nu am putut dormi, dar stiti cum se spune: If you can't beat them, join them
Ma bucur tare mult ca am avut partea de experienta asta. Nu ma asteptam sa am ocazia, dar viata te aduce unde nu te astepti.
- april sunset
- Insomniac member
- De la: Paradisul femeilor
- Inregistrat: 2008-12-28
eu cred ca ma voi descurca in viata si fara sa fiu nevoita sa vad cate o voma pe hol cand mi-e lumea mai draga si fara sa fie nevoie sa suport 4-5 colege peste mine intr-o camera de 2 m lungine si 1 latime si fara sa pierd noptile din cauza muzicii altora si etc etc. pot sa ma maturizez si bazandu-ma pe experienta celorlalti. nu cred ce trebuie sa ma chinui intr-un camin infect pt ca mai tarziu "sa pot face fata vietii", asta mi se pare o prostie. te poti maturiza si altfel, nu fiind masochist, stand sa suporti toate porcariile de care sunt oamenii capabili.
V., soarele si luna
- Monica999
- Hero member
- Site
april, dar viata de camin nu inseamna numai chestii rele. Uita-te mai sus la ce au scris fetele, majoritatea duc dorul caminului. Granted, eu nu am stat cu n persoane in camera, dar daca as avea ocazia, tot la camin as sta. Sunt genul de persoana careia ii place sa invete bine, dar sa se si distreze cum trebuie, si in camin chiar poti face asta.
Daca te ajuta la ceva in mod sigur te ajuta sa iti pui prioritatile in ordine si sa te adaptezi usor. Poti sa zici tu orice, e o experienta pe care daca ai ocazia sa o traiesti, merita. Acum evident, nu intr-un camin infect, dar in unul decent mi se pare o idee foarte buna.
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
@ green_fairy: poti invata cum sa te comporti cu oamenii in multe alte moduri, nu neaparat stand in camin. Da, intr-adevar, cand nu ai de unde acumula aceasta experienta, "caminul" iti formeaza caracterul si iti arata punctele slabe/tari.
@himell: daca nu ai bani si vrei ceva, faci rost de bani. Nu trebuie neaparat sa te complaci in situatie. Mereu poti munci ca sa faci rost de 2 milioane pe luna sa stai in chirie cu inca cineva. Lumea nu alege neaparat caminul pentru ca nu au posibilitati materiale (da, este si acesta un segment, dar in ultimul timp nu acesta predomina). Cand vezi in curtea caminului A6 sau A8L, Alfa GT si in general masini care de noi costa >25.000 de euro, nu stai in camin pentru ca nu iti permiti. Eu am ramas socata cand in parcarea caminului am vazut cele mai putine "dacii" decat am vazut prin vreo parcare
Si mi s-a explicat ca lumea vine pentru viata de camin, ca sa se distreze si asta e. Ii doare undeva de restul. Totusi, mi se pare aiurea sa spargi saptamanal 5 milioane in club si sa stai in camin.
Ultima oara a fost editat de AyraBlack (2010-04-01 21:37:52)
- Himmel
- Insomniac member
nu stiu unde ai vazut/auzit tu de chirie cu 2 mil pe luna. in cel mai bun caz 4 mil plus intretinerea. si daca vrei sa stai singura trebuie sa scoti cel putin 250 de euro.
si in primul an de facultate cine te angajeaza pe un salariu acceptabil?
- green_fairy
- Platinum member
- De la: undeva...
- Inregistrat: 2006-03-11
aiurea sau nu, a fost alegerea mea si nu regret deloc eu sunt exemplul care a ales caminul ( desi cu mari emotii am facut asta ca nu stiam eu prea multe despre traiul in comun cu alte persoane necunosute) in detrimentul chiriei. daca ne gandim la cel mai infect camin, cu voma pe hol sau mai stiu eu ce chestii nici eu nu cred ca as fi stat in cele mai mizerabile conditii. la mine curatenie se facea zilnic la bai/dusuri...adevarat insa ca daca merge tot palierul la cateva toalete nu e chiar igienic dar eu una nu am murit din asta 2 ani cat am stat cu toaleta la comun. ayra poti invata si in alte moduri dar in camin e cu totul altfel. nu cred ca mai ai ocazia vreodata sa stai cate 1 an cu 1-2-3 persoane in preajma carora sa-ti faci de mancare, sa-ti speli o haina, sa te ingrijesti, sa plangi cand ti-e greu si sa rizi cand ti-e bine stiind ca acele persoane te vor sustine cat de putin chiar daca pana atunci nu au avut nici o tangenta cu tine. daca stai in chirie ai curaj sa mergi la vecini sa ceri o cafea, un cartof, 2 lei de paine ca ultimi bani ti i-ai cheltuit pe o inghetata in oras cu colegul de care iti place? tocmai de asta e vorba, pe langa relele cu muzica, colegi cu care nu te intelegi, urlete etc se creeaza niste legaturi pe langa care celelalte lucruri nici nu mai conteaza. degeaba ziceti ca te poti maturiza sau socializa si altfel, niciodata nu va fi aceeasi experienta. ca mergi in club si cunosti oameni noi, ca mergi la munca si stai 8 ore cu colegii in birou, nu va fi la fel ca atunci cand iti speli sosetele cot la cot cu colegele de camera
Si-mi vine cateodata s'arunc cu grijile, problemele, cu mainile sus in aer...Si-mi place cateodata sa infrunt necazurile, stresul, gandurile cu mainile sus in aer
- blackberry
- Insomniac member
- De la: Bucureşti
- Inregistrat: 2009-06-23
zic hei oooo, uite cum plutesc in alcooooool, sunt usor acum c-am sufletul gol... n-am nevoie de aripi sa zbor
- AyraBlack
- Sr. member
- Inregistrat: 2008-08-29
Cine te angajeaza in primul an de facultate? Am colegi care lucreaza ca ospatari/barmani part-time si castiga undeva 1500 RON/luna si poate ajunge si pana la 2000 RON, depinde de spaga care iti este lasata. Si au un program oarecum flexibil astfel incat pot ajunge la toate seminarele... Iar la banii astia, sa dai 400 RON/luna pentru chirie si intretinere mi se pare mai mult decat ok.
Consider ca experienta de viata o poti capata din multe alte parti si ca faptul ca petreci foarte mult timp cu anumite persoane te schimba (cel putin pe mine) intr-o masura mult prea mica pentru a conta. Dar, asa cum am zis, sunt ferm convinsa ca pentru multi viata de camin este un izvor de cunostinte in adevaratul sens al cuvantului si o lectie de viata pentru mai tarziu. Pe mine una ma lasa rece din toate punctele de vedere, dar ... am activat destul de mult in domeniul lucrului cu oamenii ca sa nu imi fac probleme pe viitor.
Depinde de multi factori. La caminele private se plateste undeva 300 RON/luna si conditiile nu sunt excelente. La banii astia, daca punem in balanta, alegi sa stai in chirie intr-un apartament in Gorjului/Preciziei cu 250-300/euro 4 camere si esti mai castigat.
Referitor la vecini ... o foarte buna prietena de-a mea sta intr-o garsoniera in Tineretului, cu oameni mai batrani si a zis ca se simte incredibil de in siguranta. Pentru ca mereu daca e vreun zgomot pe hol toata lumea e atenta, daca a ramas fara oua/lapte/detergent etc poate cere cuiva fara niciun fel de problema.
Mai mult, cand traiesti cu multi oameni la un loc, foarte greu iti vei da seama de natura umana si cat de jegosi sau de buni pot fi oamenii. Nu cred ca trebuie sa intru in detalii pentru ca toata lumea stie ce si cum. Mereu vor fi oameni care te vor invidia si se vor purta execrabil cu tine pentru ca mananci mai bine ca ei, te imbraci mai bine, etc. Sau care iti vor face fel si fel de faze. Asa cum la fel de bine vei descoperi persoane cu care vei rezona din prima si vei innoda prietenii pentru foarte multi ani.
Eu vorbesc acum din punctul meu de vedere si din prisma faptului ca prietenul meu sta intr-un mediu de genul asta. Ma rog, de vreo 4 luni de zile nu stiu daca petrece 2 zile pe saptamana in camin, ca in rest doarme la mine. Dar eu una ma scarbesc enorm de mult. Adica cand dormeam la el, nu ma duceam la baie sau cand ma duceam aveam grija sa nu ating absolut nimic si ma spalam de 15 ori in camera.
Totusi, oricum ai da-o, daca nu esti tu ultimul dobitoc inconstient si bagp*list, o asemenea experienta te va transforma. Nu zic "maturiza", pentru ca fenomenele de acest gen, cu o incarcatura mare, te pot schimba atat pozitiv, cat si negativ. De schimbat, oricum o vor face.
- Monica999
- Hero member
- Site
Ayra, de unde atatea slujbe de barmani si ospatarite? Pai daca ar creste asa slujbele p etoate drumurile crezi ca ar mai exista studenti saraci? Tu ai o slujba? Daca da, atunci considera-te norocoasa.
- Joy'n'Happiness
- Full member
- Inregistrat: 2008-08-18
green_fairy a scris:aiurea sau nu, a fost alegerea mea si nu regret deloc eu sunt exemplul care a ales caminul ( desi cu mari emotii am facut asta ca nu stiam eu prea multe despre traiul in comun cu alte persoane necunosute) in detrimentul chiriei. daca ne gandim la cel mai infect camin, cu voma pe hol sau mai stiu eu ce chestii nici eu nu cred ca as fi stat in cele mai mizerabile conditii. la mine curatenie se facea zilnic la bai/dusuri...adevarat insa ca daca merge tot palierul la cateva toalete nu e chiar igienic dar eu una nu am murit din asta 2 ani cat am stat cu toaleta la comun. ayra poti invata si in alte moduri dar in camin e cu totul altfel. nu cred ca mai ai ocazia vreodata sa stai cate 1 an cu 1-2-3 persoane in preajma carora sa-ti faci de mancare, sa-ti speli o haina, sa te ingrijesti, sa plangi cand ti-e greu si sa rizi cand ti-e bine stiind ca acele persoane te vor sustine cat de putin chiar daca pana atunci nu au avut nici o tangenta cu tine. daca stai in chirie ai curaj sa mergi la vecini sa ceri o cafea, un cartof, 2 lei de paine ca ultimi bani ti i-ai cheltuit pe o inghetata in oras cu colegul de care iti place? tocmai de asta e vorba, pe langa relele cu muzica, colegi cu care nu te intelegi, urlete etc se creeaza niste legaturi pe langa care celelalte lucruri nici nu mai conteaza. degeaba ziceti ca te poti maturiza sau socializa si altfel, niciodata nu va fi aceeasi experienta. ca mergi in club si cunosti oameni noi, ca mergi la munca si stai 8 ore cu colegii in birou, nu va fi la fel ca atunci cand iti speli sosetele cot la cot cu colegele de camera
subscriu fiecare cuvintel al tau...da pt cei care nu au stat la camin pot afirma ca te poti maturiza si altfel, poti invata sa socializezi si in alte imprejurari, ca poti invata multe despre viata si fara sa traiesti in camin, nu spun nu, insa viata de camin e unica si cine a stat la camin mai mult de 6 luni poate confirma asta..nu spun am avut si experiente mai putin frumoase, ca fiecare lucru in viata cu bune si cu rele, insa totodata am avut si muuuulte momente frumoase, am cunoscut persoane f faine...daca ar fi sa mai iau decizia asta inca o data la fel as proceda..plus ca eu nu suport ideea de a sta singura undeva intr-o camera, ma deprim nu alta...mie una imi place viata de camin, si dak gasesc si colege de camera ca lumea pot spune ca ador viata de camin...imi amintesc ca in sesiune ii vezi pe oameni cu ditamai cana de cafea alaturi si zeci de mii de foi alaturi, stresati, cu cearcane la ochi, te simti mai bine ca mai vezi alti oameni care impart aceeasi suferinta ca tine...
Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.
- _yohana_
- Platinum member
- Inregistrat: 2006-11-25
sunt si camine in care stau 2 persoane si au baie in camera.nu exagerati cu lucrurile rele din camine...nu e dracul asa de negru.
expect the worst , hope for the best!
- Joy'n'Happiness
- Full member
- Inregistrat: 2008-08-18
asa este..sunt camine si camine...unele cu conditii mai bune , altele cu conditii mai putin bune..da na daca dai 1 mil pe luna nu prea poti sa faci pretentii, daca e sa ai pretentii la confort si alte alea te duci fie la un camin mai bun (da platesti mai mult), fie te muti cu chirie...si chiar daca stai cu chirie nu intotdeauna poti sa o nimeresti bine, mai cunosc persoane care stau cu chirie si platesc destul de mult, conditiile nu-s extraordinare, si daca e sa mai stai cu inca 3 persoane in apartament si alea sa nu fie prea grozave ai nimerit-o la fix ... confort si toate alea poti sa stai cand stai singur/a intr-o garsoniera si nu te deranjeaza nimeni...
Un vrai homme ne séduit pas plusieurs femmes en même temps mais plusieurs fois la même. - Meilleures Pages When your ex says "you will never find anyone like me" and you reply "God I sure hope not.
- Madalina85
- Addicted member
- Inregistrat: 2009-09-27
eu cred ca mai conteaza si mediul de viata pe care l-ai avut inainte...ca daca ai avut 2 frati si ai mai imparttit cu ei sarcini , televizorul poate mancarea nu ti se pare asa rau...dar daca ai fost sg la parinti si nu esti obisnuit sa iti imparti camera cu nimeni nu cred ca ti se mai pare asa distractiva viata la camin...
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|