homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Am mareee nevoie de voi....

#1 2008-03-17 17:17:31

blue.butterfly
Full member
De la: Din tara si din strainatate
Inregistrat: 2008-03-13
Site

Am mareee nevoie de voi....

Am mare nevoie de voi...de un sfat , o vorba buna.pusskram Am un pitic pe creier si vreau sa scap de el!dumbom

Cred ca am mai scris intr-o postare de a mea...am o fobie de boala teribila. As putea sa spun ca s-a transformat intr-o tulburarea obsesiva caci am ajuns sa ma gandeac aproape zilnic ca as suferi de anumite boli.

Situatia a fost ok pana in urma cu cateva luni...mai faceam o analiza, mai luam niste pastile...Dar, in ianuarie, ca urmare a problemelor intestinale si a durerilor de stomac, am mers la un gastroenterolog pentru a discuta problema. Sindromul de colon iritabil s-a stabilit pentru problemele intestinale (doar pe baza simtomelor) iar pentru  stomac urma sa fac o gastroscopie pentru a fi siguri ca nu e un ulcer, din moment ce durerile de stomac continuau de mai bine de un an.(am uitat sa spun ca eu sunt o persoana foarte stresata si ca am sarit peste mese de foarte multe ori)

Am facut si gastroscopia si s-ar parea ca e doar un picutz de gastrita si un stomac mai lenes.

Toate bune si frumoase pana am mers la un homeopat unde, in sala de asteptare, o pacienta , povestea cum, in Franta, peste 70 de persoane care efectuasera gastroscopie si colonoscopie la un cabinet, fusesera infectate cu Hiv pentru ca nu se sterilizasera aparatele cum trebuie.

Ma gandesc : in cazul meu nu putea fi asa. Am ajuns  mai devreme la programare si doamna doctor imi ceruse sa astept inca vreo 15 minute pentru ca aparatele sunt la sterilizat. Si chiar vazusem ca aparatelele erau la sterilizat in niste recipiente mari cu o solutie (caci am intrat in cabinet).

Intru la homeopat si ii spun si lui temerea mea. Raspuns : "Vai, tare rau ati facut, ca o pacienta mi-a povestit ca la un cabinet de asta a iesit asistenta afara si a spus - Cei care se stiu bolnavi de hepatita sa intre ultimii ". Eu zic : " Pai da, dar erau aparatele la sterilizat cand am intrat eu sa vad"...El : "Da , dar nu se sterilizeaza cum trebuie tot timpul"....Si adauga : "Dar, nu-i nimica, ca avem tratament si pentru hepatita b.":f?rbannad:

Si asa am inceput sa fiu obsedata de faptul ca , din ianuarie, poate, am contactat vreun virus (hepatic sau chiar mai rau) desi, uneori stau si ma gandesc ca totusi, aparatele erau la sterilizat cand ajunsesem eu...deci nu le folosise la altcineva si apoi sa le bage la mine in gat.

Si totusi, doar  la  gastroscopie sa nu fie bine sterilizate? Nu am putea sa spunem la fel de ginecologie sau stomatologie si interventiile de aici?

Dar mi-au intrat in cap cuvintele acelui homeopat ... ca "nu se sterilizeaza cum trebuie.." Si totusi, daca tot erau la sterilizat in solutie, sa nu le sterilizeze cum trebuie?sad

In februarie 2007 mi-am facut testul hiv si evident ca nu aveam asa ceva. Si am un partener stabil din ianuarie 2006. Si la stomatolog am fost ultima data in septembrie 2006. Si totusi hiv nu se ia din aer. Sau de la piscina. Sau de la magazin.

De virusul hepatic nu stiu ce sa zic. Nu am avut vreun simtom vreodata, in ultimii 2 ani, transaminazele sunt ok (dar bilirubina iese un pic peste limita). Culmea e ca testele pentru hepatita nu mi le-am facut...

Imi cer scuze pentru cerceaful asta pe care l-am scris dar AM NEVOIE DE VOI! Iubitul meu imi este alturi , el imi spune mereu sa nu ma mai gandesc la prostii, ca nu am cum sa ma imbolnavesc asa usor. Parintii mei imi spun la fel. Probabil, curand voi vorbi cu terapeuta la care am mai fost...pentru ca imi scapa de sub control chestia asta.grater

Si totusi..imi e teama ca voi ajunge sa imi fac analize dupa fiecare control la ginecolog...dupa fiecare vizita la stomatolog.

Curand ma voi casatori, imi doresc un bebe...nu pot sa traiesc mereu cu frica ca poate ma voi imbolnavi...Un copil inseamna multa responsabilitate (si vreau sa mi-o asum), dar cat de responsabila pot fi daca traiesc mereu cu gandul : "poate am cancer sau ceva grav?"/ "poate am luat un virus?"

Am deschis topicul asta pentru ca sper sa ma linistiti...pentru ca daca un om iti spune ca esti prost nu crezi...iti zic doi, nu crezi...dar daca iti spun mai multi...big_smile

Poate daca mai imi spuneti si voi parerea...sper doar sa nu ma speriati mai tare:rodna:

Multumesc pentru intelegere:k?ra:

Nu avem probleme, ci doar solutii!

#2 2008-03-17 17:20:03

brunetzik
Insomniac member
De la: cluj-napoca
Inregistrat: 2007-02-23

Re: Am mareee nevoie de voi....

sigur ca trebuie sterilizate, nu cred ca se paoet fara

dragostea este ceea ce tine doi oameni impreuna.......dragostea este o boala fara de care nu poti fi sanatos

#3 2008-03-17 17:31:43

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

blue, zici ca ai fost la homeopat, i-ai povestit depre fobia asta ? sunt remedii homeopate foarte eficiente pentru asa ceva
noi o sa incercam sa te linistim, dar daca e deja in stadiul de fobie stiu din proprie experienta ca n-o sa mearga...
si mie mi-e groaza de medici, nu ca o sa ma imbolnavesc, nu ca o sa-mi faca rau... nici eu nu stiu de ce, nu ma pot stapani

#4 2008-03-17 17:33:08

camysh
Moderator
Inregistrat: 2007-12-08

si nu cred ca nu le sterilizeaza bine... adica depinde si de clinica, cred...

#5 2008-03-17 17:36:29

senorita
Insomniac member
De la: CucuruZU :))
Inregistrat: 2006-08-13

eu zic sa discuti cu terapeutul tau.. sau cu alt medic psiholog, sa stii ca poate face minuni.. am auzit multe cazuri..
asa ca e ca in sistemul sanitar din romania se intampla mult prea multe chestii aiurea, dar daca am trai zilnic cu grija unei eventuale boli (in conditiile in care fiecare dintre noi a mers in ultimul an cel putin o data la medic cu riscuri mai mult sau mai putin mari de a contacta si alti microbi decat cei pe care te-ai dus sa-i tratezi), pai atunci ajungem sa ne urcam pe pereti....

Gimme my summer back! sad
Ready? Steady... Go!

Publicitate

loading...

#6 2008-03-17 18:00:14

mika
Insomniac member
Inregistrat: 2006-06-17

de regula, pacientii care sufera de hepatita C sau infectie HIV, sunt tratati ultimii in ziua respectiva...asa ca asta nu inseamna ca nu s-a facut sterilizarea, nu e nici un medic atat de inconstient. ar trebui poate sa mergi la un psiholog...

#7 2008-03-17 18:07:34

blue.butterfly
Full member
Site

La terapeut sigur voi merge saptamana viitoare.

La homeopat la fel. Stiu ca fobia sta de boala trebuie sa mi-o tratez si la unul si la celalalt.

Desi sunt un pic ofticata ca homeopatu e de vina ca mi-a intrat asta in cap ...cand mi-a zis "ca nu se sterilizeaza cum trebuie".

Sunt sigura ca pacientii cu probleme se investigheaza ultimii...dar, de unde stii daca un pacient nu are probleme si ori nu spune ori chiar nici el nu stie? Deci asta cu tratatu ultimii e relativa.

Ce ma gandesc eu : din moment ce au fost sterilizate, nu ar trebui sa aiba nimic! Ca aparatura pentru gastroscopie nu se poate fierbe, corect! Dar exista solutii (exemplu Mikrozid ) care distuge virusii si bacteriile in cateva minute.

Ufff......ce ciuda imi e ca am obsesia asta!

#8 2008-03-17 18:54:58

allys
Full member
De la: Galati
Inregistrat: 2007-09-03

eu am aceeasi problema ca si tine. dupa ce m-am dus la ginecologie pt un control de rutina si mi s-a spus ca nu am rani, nu am chisturi, nu am malformatii, ca e totul in regula... am facut tratament pt o infectie si dupa ce am terminat tratamentul m-am dus sa repet analiza secretiei si surpriza.... neutral cica: ti-am spus ca ai o micuta rana pe colul uterin?
acum ma obsedeaza ideea asta. am vreo 3 zile de cand visez ca-s la control la ginecologie. si nu stiu cine o sa-mi scoata din cap ideea ca m-am pricopsit cu rana tocmai de la control.
mi-e groaza sa ma imbolnavesc de vreo ceva pt ca n-am pic de incredere in medicii nostri. si decat sa ma duc sa ma tratez de o boala si sa ma trezesc cu alte boli...

Ultima oara a fost editat de allys (2008-03-17 18:56:31)

#9 2008-03-17 20:05:09

ZZZZ123
Addicted member
De la: Never-ever-land
Inregistrat: 2006-05-19

la un psiholog ati fost?

uite, mi-ai amintit de un film "secretul" sau "un film care iti va schimba viata". il gasiti pe dc. si din experienta va spun ca e tare adevarat ce mint aia acolo. ca am si incercat.

Nobody home

#10 2008-03-17 20:32:55

cinthya
Full member
Inregistrat: 2006-12-10

dupa mine, toate aparate sunt sterilizate....crezi ca cei cu hiv/hepatita sunt tratati cu aparate nesterilizate doar ptr ca sunt deja bolnavi? sincer....n-au cum sa un le sterilizeze!!!

#11 2008-03-17 21:32:54

sibel
New member
Inregistrat: 2007-04-13

gandeste-te ce s-ar intampla daca nu ar fi aparatele sterilizate...s-ar infecta o groaza de oameni si totzi ar putea sa dea in judecata medicul respectiv..si crede-ma ca nimeni nu se joaca de-a doctorul cand e vorba de meseria lui,de sursa de venit cu care isi intretine familia.cam ca tine sunt si eu,ma sperii repede de o boala si pana nu gasesc un medic care sa imi dea argumente ca sa-mi scoata prostiile din cap nu ma linistesc.ca sa fii mai linistita pot sa iti dau un sfat:cd te duci la stomatolog cumparazti tu ace si freza noi noutze si roaga medicul sa le foloseasca pe acelea.nu sunt f scumpe
.iar la ginecolog....nu iti recomand sa iti cumperi tu valve,desi ar fi si asta o posibilitate....capul sus si nu te mai gandi la prostii

#12 2008-03-17 21:43:37

rrammonna
Diamond member
Castigatoare a concursului de Miss
Inregistrat: 2007-11-07

mai,pe de-o parte o cred si pe fata asta.si mie mi-e frica de mor.de exemplu,anul trecut m-am dus la stomatolog(avea un cabinet destul d ingrijit)si a uitat sa-mi skimbe paharul de unica folosinta in kre ne dadea apa.si in fata mea tocmai fusese un mos.am crezut k mor.nu e kestia k nu sterilizeaza instrumentele,dar la cat de nepasatori sunt fac greseli greu de iertat sau cu consecinte nefaste

Nu ştiu care este cheia succesului , dar cea a eşecului este să încerci să mulţumeşti pe fiecare.....

#13 2008-03-17 22:36:33

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

iubita ,mergi la psiholog pe cuvant,te poate ajuta fobia ta se cheama -ipohondrism si eu nu spun ca nu trebuie sa ne temem de anumite chestii dar in limite normale.acum doar nu o sa stai cu maseaua cariata ca tie frica sa nu aiba stomatologu freza nesterilizata.
parerea mea e ca un psiholog te poate ajuta

#14 2008-03-17 22:37:12

@adriana
Banat
De la: unde sunt mereu happy
Inregistrat: 2007-09-28

melany,se intreaba de tine, dak mai participi la concurs smile baga acolo un ochi smile

#15 2008-03-17 22:37:45

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28

offtopic Melany, tot incerc sa dau de tine pe aici. Astept un raspuns la concursul Faces!
Mi-ai luat-o inainte, Adri!

Ultima oara a fost editat de schumiholic (2008-03-17 22:38:07)

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

#16 2008-03-17 22:51:21

blue.butterfly
Full member
Site

Pai da....Eu stateam linistita pana acum. Ca nah, am zis ca doar facand sex neprotejat si daca faci parte din categoria droguri risti un HIV sau hepatite.

Si hai sa zicem, hepatitele B si C mai merg , ca rata de mortalitate e mica...dar HIV??? Sa fii condamnat la moarte dupa 10 ani (maxim)?

Ma gandesc si eu ca nu pot fi medicii chiar atat de inconstienti...sa nu le sterilizeze cum trebuie...ma gandesc ca nici virusul nu rezista chiar atat de mult pe un instrument...mai trebuie sa moara si el, nu?

Stiu ca am nevoie de un psiholog...am mai apelat la cineva cand aveam ameteli urate din cauza stresului...si am discutat putin si despre fobia mea de boala...dar atunci era destul de ok...Nu ma gandeam obsesiv la boala ci doar , din cand in cand, mai mergeam si eu la niste analize, mai imi facea VSH (bunica mea avea VSH-ul mare cand a avut cancer)...si apoi ma linistesc.

Acum insa imi afecteaza viata destul de mult. Zi de zi ma gandesc ca poate m-am imbolnavit...incepe sa imi fie frica sa mai merg la medic (stomato, ginecolog sau tot ce implica instrumente sterilizate sau nu)...ma spal foarte mult pe maini...curat in caza cu Mikrozid ( o solutie pentru cabinete medicale care distruge virusi - chiar si Hiv sau hepatici - si ciuperci in doar cateva minute).

Imi scapa de sub control si imi dau seama de asta...si probabil ca discutand cu un terapeut ma voi mai linisti.

#17 2008-03-17 23:07:15

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

blue intr-o zi poate sa-ti cada o caramida in cap si tot mori...nu-ti mai face atatea procese de constiinta.
pe cuvant ca iti creezi inca un stres...fii serioasa.

#18 2008-03-17 23:08:31

alinuutza_81_23_11
Hero member
De la: vest de carpati
Inregistrat: 2008-01-14

eu zic sa te linistesti deocamdata si sa vb cu terapeutul tau pt a depasi problema asta, crede-ma te inteleg perfect, si eu sunt ipohondra si incerc sa ma stapanesc. Nu am ajuns la terapeut , pt ca am purtat o discutie cu o asistenta medicala, mai in varsta ce-i drept, si cu multa experienta, care mi-a deschis ochii. E drept ca nu te poti stapani, si ca te gandesti mereu ca ai vreo boala incurabila , eu am probleme cu coloana, care e pacatoasa rau, dureri de cap, amorteli, furnicaturi, ma faceau sa ma gandesc la cancer si alte cele.

In ceea ce priveste instrumentele si sterilizarea lor, eu zic sa nu iei in serios ce a zis medicul acela, nu traim in uganda sau mai stii pe unde , unde toata lumea e consultata cu acelasi instrument, spitalele si cabineyele isi sterilizeaza instrumentele, cu chstia asta nu te joci.Si nu cred ca un doctor si-ar risca meseria, pt asa ceva , sincer.

Earth rotation is created by penguins running in circles around the south pole.Prove me wrong...

big_smile big_smile big_smile

#19 2008-03-17 23:41:20

blue.butterfly
Full member
Site

Multumesc fetelor pentru incurajari...aveti dreptate. Medicii nu si-ar risca cariera pentru nesterilizarea instrumentelor. Am fost la un cabinet particular, nu la o policlinica darapanata care nu are fonduri. Deci, ma gandesc ca totusi, exagerez. Plus ca am vazut eu aparatele la sterilizat. Si nu cred ca erau puse la sterilizat in apa chioara ci intr-o solutie speciala (gen Mikrozid).

Si vorba cu caramida...poate imi cade in cap vreuna ...sau cate nu se mai poate intampla.

E linistitor sa auzi ca si altii au problema asta (chiar daca nu atat de obsesiv cum o am eu). Dar, dat fiind faptul ca deja se transforma intr-o tulburare obsesiva, e clar ca am nevoie de niste discutii cu un terapeut. Discutii care vor avea loc cat mai curand. Sper.

Calde multumiri pentru parerile voastre. Somnic usor tuturor

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.