homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Probleme ten

#1 2008-03-24 18:57:57

control_freak
Hero member
De la: A la Z
Inregistrat: 2008-03-05

probleme ten

Salut.
Imi asum vina in totalitate pt. ce urmeaza sa spun dumbom. Ma cosesc ca o obsedata.Nu suport sa vad cosuri pe fata! SI am ajuns in stadiul in care am fata brazdata de puncte rosii...si mai rau gropite pe ici pe colo. Daca nu pun fond de ten parca as fi batuta:box:.

Acum intrebarea: exista tratamente cosmetice( la saloane specializate sau chiar si produse de salon care sunt la vanzare en-detail in magazine) care pot cicatriza acele gropite de pe fata si care sa amelioreze un ten punctat de urme de la cosuri?

Saru'mana frumos:boss:

Better to remain silent and be thought a fool than to speak and remove all doubt...

#2 2008-03-24 19:29:22

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: probleme ten

la un salon serios cred ca ai gasi ceva potrivit. merita sa intrebi cel putin. vad ca esti din iasi. am vazut un cabinet cu destule scule profesionale pe socola intre farmacia iasyfarm si carmenstill. e acolo un cabinet de ginecologie/ echografie si dermatologie.

mami de minuni hjarta

#3 2008-03-25 23:38:30

zanc
New member
De la: Cluj Napoca
Inregistrat: 2007-06-06

Buna fetelor, as avea si eu o intrebare.
Niciodata nu am avut foarte multe cosuri, ci cat sa se incadreze in limitele normale pentru adolescentza.
De vreo luna de zile am inceput insa sa am probleme cu tenul.  As vrea sa precizez ca tenul meu este mixt si ca nu mai sunt adolescenta, am 24 de ani wink Dupa baie/dus/spalat pe fata imi apar pe obraz (mai ales pe pometi) pete rosii nu foarte mari, care se usuca daca nu dau cu crema. Daca foloesc crema de fata, petele se transforma in bubite mici (care persista !!) si unele in cosuri. Si cum ma spal zilnic pe fata... sad
Am fost azi la medicul de familie si mi-a spus ca ar fi vorba de o dermatita de contact si mi-a dat trimitere la dermatologie. Am fost si acolo, insa medicul dupa ce s-a uitat 10 secunde la ten, fara a pune vreun diagnostic mi-a spus sa folosesc - in loc de crema mea de fata - o crema rehidratanta de la o firma de renume (produse pe baza de apa termala)*. Intrebarea mea este: sa cer si o a doua opinie de la alt medic sau sa merg pe "tratamentul" prescris?
P.S. Inainte de consultul medical, am folosit in loc de crema de fata pe zonele "afectate" unguent pe baza de galbenele, care a calmat zona - in sensul in care bubitele au disparut, iar petele rosii au devenit roz deschis, abia perceptibile. Dar au reaparut dupa 1-2 zile.

Multumesc mult si o seara frumoasa tuturor.

* Initial scrisesem numele firmei dar nu vreau sa fac publicitate, mai ales ca sunt pasibila de a primi ban sad

Ultima oara a fost editat de zanc (2008-03-26 00:08:24)

If you want to be happy, be.

L. Tolstoy

#4 2008-03-25 23:41:48

Chocolate22
Insomniac member
De la: cer pana la pamant
Inregistrat: 2007-11-28

uite aici cateva date despre dermatita de contact
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/ … 54_76.html

Daca esti fata, citeste!!!
postez aici de bligdizeala ... sau ca sa ma bag in seama dumbom
copil botos sad cate stele verzi vezi atatia pupici iti trimit, daca nu le vezi spune si rezolvam prin 2 palme

#5 2008-03-25 23:42:53

schumiholic
Hero member
Inregistrat: 2006-07-28

Atata vreme cat medicul s-a uitat doar 10 secunde la ten si ti-a recomandat pur si simplu o crema hidratanta, care poate fi de la orice alta firma nu neaparat de la asta, sfatul meu e sa ceri si a doua parere.

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

Publicitate

loading...

#6 2008-03-26 00:01:37

zanc
New member

Da.. am intrebat la farmacie de aceasta crema si mi s-a spus ca face parte din gama de "dermo-cosmetice" si nu e o simpla crema - produs cosmetical. De aceea ma gandeam ca poate intr-adevar imi va rezolva problema. Insa cautand pe internet am gasit urmatoarele specificatii referitoare la continutul cremei:
        " Emulsie Ulei/Apa, Apa Terma la La Roche Posay 62%, Polimer 5%, Glicerina 4% " - nu vad care sa fie continutul activ care sa transforme produsul in "dermo-cosmetic"... Sau sa fie apa termala atat de eficienta??

Cred ca cel mai bine e sa cer si o a doua parere... cel putin mie nu mi se pare ca aceasta crema hidratanta sa imi rezolve problema sad

Va multumesc pentru raspuns puss

L. Tolstoy

#7 2008-03-26 09:50:52

o'hara
Platinum member

apa termala e substanta activa si chiar functioneaza.

mami de minuni hjarta

#8 2008-03-26 09:52:26

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

am avut si eu apa termala si imi usca fata destul de rau sad

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#9 2008-03-26 09:58:00

o'hara
Platinum member

depinde de recomandarea pt care o foloseai. am o prietena care are tenul acneic...a facut tratamente dermatologice si apa asta e cea care a ajutat-o cel mai bine din cate am inteles.

mami de minuni hjarta

#10 2008-03-26 09:58:55

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

eu am "furat" de la sora mea si ea asre tenul mai gras si cu niste problemute smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#11 2008-03-26 10:01:31

o'hara
Platinum member

cred ca e nitel speciala pt tenul gras...finul meu a facut dermatita de contact si tot asta foloseste. ii usuca bine bubulitele si nu il mai mananca.

mami de minuni hjarta

#12 2008-03-26 14:08:12

zanc
New member

Multumesc fetelor. Pana la urma cred ca voi incerca aceasta crema, sa vedem care vor fi rezultatele... Sper sa merite toti banii smile

Va pup

L. Tolstoy

#13 2009-04-27 23:15:17

schumiholic
Hero member

Probabil ca produsele cosmetice pe care le folosesti nu sunt potrivite tenului tau - poate ingredientele pe care le contin. Atata vreme cat niste cosmetice iti usuca fata, e clar ca nu sunt bune pentru tine.

If you love something, set it free. If it comes back, it will always be yours. If it doesn't come back, it was never yours to begin with. BUT, if it just sits in your living room, messes up your stuff, eats your food, uses your telephone, takes your money, and doesn't  appear to realize that you had set it free....... You either married it or gave birth to it!

#14 2009-04-27 23:30:19

schumiholic
Hero member

Chiar daca un produs cosmetic pare sa fie pentru tipul tau de ten, asta nu inseamna ca ne impacam cu orice produs. 2 persoane pot avea aparent acelasi tip de ten, mixt sa zicem, si aceeasi crema aplicata unuia poate sa ii faca bine, altuia nu. Ti-ar trebui in primul rand o crema hidratanta, care sa nu ti-l mai usuce. Cu musetelul, nu stiu ce sa zic.

#15 2011-03-11 16:16:06

agu
New member
Inregistrat: 2010-04-20

Fetelor, am si eu o problema. Fac un tratament pentru chisturi cu Duphaston. Duminica noaptea mi-ai aparut niste pete rosii pe fata care ma mancau si ma usturau tot odata. Petele au trecut spre seara dar in locul lor pielea a ramas putin uscata. Noaptea asta iar mi-au aparut altele. Habar nu am de ce. Nu am avut niciodata probleme cu tenul, nu mi-am schimbat in ultimul timp stilul de viata incat sa zic ca e o alergie. Ce am schimbat a fost samponul, sambata seara am folosit un sampon nou, am luat medicamentele de chisturi care din cate am citit sunt hormoni si impreuna cu A.C. care le iau ma gandeam ca poate cantitatea mare de hormoni mi-a dat peste cap ceva. Si da, sunt un pic mai deshidratata acum decat de obicei. Nu stiu daca si asta e o posibila cauza.
Adevarul e ca nu am stiut daca sa ma duc la medic inca sau nu. Avand in vedere ca imi trecusera pe duminica seara. Samponul acela nu l-am mai folosit de atunci. Nu stiu de ce au aparut iar.
Am citit pe prospectul de la Duphaston la reactiile adverse rare ca pot aparea la 1 din 1000 pacienti reactii alergice pe piele, exemplu eruptii trecatoare ale pielii. Oare sa fiu ghinionisa din cei 1000 sau e ceva mai serios?

#16 2011-03-11 16:17:21

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

poate fi alergie de la sampon mai degraba
dar eu nu inteleg ceva : cum adica iei si AC si Duphaston ??? schimba medicul urgent

#17 2011-03-11 16:23:44

agu
New member

Luam AC Logest si cand am aflat ca am chisturi medicul mi-a recomandat sa imi schimb AC, cica sa imi dea AC special pt chisturi: Artizia. Am prospectul lor, nu tare mi s-au parut Ac de tratament dar am zis ca nu stiu eu multe.
Daca alergia e de la sampon ar trebui sa imi treaca singura sau sa merg la medic?

#18 2011-03-11 16:25:25

heimdall
Diamond member
Inregistrat: 2006-11-21

pai si Duphastonul ?
mergi macar la medicul de familie pentru alergie

#19 2011-03-11 16:26:52

agu
New member

Multumesc frumos pentru raspuns.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.