homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum si ce predai unui copil de clasa 1?

#1 2008-03-25 23:03:40

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Cum si ce predai unui copil de clasa 1?

Recently m-am apucat si eu sa dau meditatii unei fetite de clasa 1,la engleza. Problema mea nu e foarte mare,dar sunt curioasa de niste sfaturi,mai ales k am mai auzit de niste fete pe forum kre dau meditatii.
Dragutza mea eleva este silitoare,dar knd are o zi volubila e pierduta,de fapt eu sunt pierduta, k nu stiu cu ce sa-i captez atentia. Nu stiu exact la ce sa ma limitez,incat sa invete (tre sa fie peste nivelul de clasa 1 de engleza), sa-i placa in egala masura,dar nici sa o incarc prea mult. Adevarul k au trecut ceva ani de knd am terminat clasa 1 lol si park nu mai tin minte ce potential aveam la varsta aia,mai ales k de engleza m-am apucat de f mult timp, e ca a doua limba a mea.

Manualul ei este banal,niki nu ma pot ghida dupa el , teoretic ea ar trebui sa stie deja tot ce e acolo ( a mai facut meditatii de pe la 5 ani, numai k a cam uitat cuvintele fiindk nu le-a folosit,plus k nu stia sa citeasca). M-am gandit sa-i fac tot felul de grupe de cuvinte,dar vreau sa lucrez cu ea si la writing destul de bine,si plus k ramane pe de o parte speakingul. Dar ma gandesc k pe ala si-l va dezvolta cu timpul. Voi ce sfaturi ati avea?

Poor is the man whose pleasure depends on another

#2 2008-03-25 23:08:20

Melany1
Banat
Inregistrat: 2008-02-07

Re: Cum si ce predai unui copil de clasa 1?

hmmm pai in principiu trebuie sa-i foremezi un vocabular...trebuie sa stie legumele,fructele,animalele,sa se prezinte(asta o poti da si la partea de writing-compunere)
si apoi dezvolti-memrii familiei,sa ii descrie,calitati defecte....sa-si descrie o buna prietena-culoarea parului,ochilor,inalta,scunda,slaba-grasa...
sa vorbesti despre desenele ei animate preferate,ce-i place sa faca etc...sa fie conversatia placuta.

Ultima oara a fost editat de Melany1 (2008-03-25 23:09:14)

#3 2008-03-26 00:45:25

crys_ty_na
Platinum member
De la: Oradea
Inregistrat: 2006-08-19

eu as prefera sa mai dau odata CAE ul decat sa i predau unui copil de clasa 1 tongue ce tin eu minte din lectiile in particular din clasele primare sunt jocurile care le avea profa pe calculator (jocuri educative) si care ne placeau la nebunie...poate reusesti sa gasesti ceva de genul asta pe internet si sa lucrezi cu ea...in plus tin minte ca mi placea mai mult sa mi scriu compunerile pe calculator si apoi dansa le lista...mi se parea mult mai atractiv tot procesul (si acum cred ca le mai am pe unde va tongue ) de asemenea aveam compuneri f simple gen "my dog" sau "my pet" (astea la scoala) care trebuiau sa contina si desene...si altfel desenam sau imi decupam revistele si cartile si incercam sa fac lucrarea cat mai draguta smile chestii de genul asta trezesc interesul si fac munca mult mai distractiva...

happy with him...inlove with him...puss

#4 2008-03-26 09:56:03

roxicutza
Full member
Inregistrat: 2007-08-13

big_smile nu e chiar asa de complicat...eu am predat la gradi asa ca nici calas 1 nu e departe:Dcel mai bine e sa te organizezi pe teme de vocabular, cum bine se spune mai sus. smecheria e ca la fiecare tema predata sa asociezi o structura simpal de gramatica si un joculet.
De ex predai partile corpului: daca nu ai cartonase, te poti folosi de proriul corp. joculetul poate fi : touch your nose, ear...etc..aia mica o sa fie super incantata:) si ca structure gramaticala poti baga vb " to have". I have ...( poate daca stie si numerele si pluralul cu atat mai bine:)
De asemenea poti folosi cartonase: tu spui cuvantul ea ridica cartonasul corect..sau rasp la intrebarea "what is this". puteti schima rolurile, o sa fie m mult decat incantat sa fac pe profesoara:)) si pinde mai repede.
Mai poti colora cu ea pe temele de vocanular pe car i le predai..o sa ii placa si asa repetati si culorile..
E bine ca orice o inveti orice cuvintel, sa se materializeze, sa il vada mai ales si de ce nu sa guste lol la fructe si leguume..unde poti si tu sa vii cu un mar, banana:)). Si nu uita de recompensa, daca e cumintica si isi da silinta o bomboana tot timpul o stimuleaza..sau stiu eu o bulinuta, ceva:)
Bafta iti doresc!

#5 2008-03-26 10:24:06

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

stie sa scrie si sa citeasca?

eu am predat si predau (tot engleza), dar la copii ceva ami maritsori, cl a 3a - cl a 6 a... cu ultimul chiar m-am speriat... eu incercam sa-i explic intuitiv si vizual (asa cum ziceti si voi), iar el imi reteza scurt: "adica la afirmativ se pune subiectul inaintea verbului, iar la interogativ invers". am ramas masca... cl a 4 a e copilul... super-destept la matematica, varza insa la partea de comunicare.... Pe de alta parte, aveam o fetita care vorbea cu drag despre papusi si desene animate (chit ca nu se descurca ea prea bine, dar voia sa vorbeasca), in schimb era tare zapacita la scris, facea o gramada de greseli de neatentie. deci depinde de la copil la copil.... eu zic sa "testezi terenul" vreo cateva sedinte si abia apoi sa-ti construiesti un stil.

oricum, la speaking va fi cel mai greu.... le e greu sa se exprime oral.... la mine si-au mai dat drumul la vorba prin jocuri (de genul ma gandesc la un animal si tu imi pui cat mai multe intrebari (la care eu sa raspund cu da si nu) ca sa-l ghicesti - asta a fost cel mai reusit,cu un baietel am ajuns la niste animale exotice de tip furnicar lol.. abia stiam amandoi cum arata jivina). le dau traduceri ca tema (chiar daca e nasol pt ei, se obisnuiesc cu formularea de propozitii ca sa "sune" englezesc)... rar de tot compuneri scurte (jum de pag)... in rest, exercitii din caiete speciale (eu am mers pe discoveries, carti mai vechi, dar mai bune, dupa parerea mea, astea noi sunt fie prea usoare, fie prea incarcate (splash de cl a 4 a, de exemplu, ii trece pe bietii copchii prin toata gramatica, cu past perfect si tot tacamul de timpuri dubioase... nu mi se apre normal... ma chinui tare cu baietashul meu actual sa-l fac sa priceapa cand se foloseste present continous...).

in rest... lectiile tematice ajuta, asa cum au mai zis fetele (azi despre familie, maine despre culori, poimanine animale domestice/salbatice) etc etc. eu le dadeam o serie de cuvinte pe care trebuiau sa le stie (dar nu pe derost, ci le bagam in exercitiile din tema). si le dau periodic teste, tip grila mnajoritatea (sau completari scurte, texte cu spatii goale, desene in care trebuie sa completeze cuvintele)...

e fain... te stoarce o ora langa unu mic de asta smile dar ai si satisfactii... si, uneori, te si distrezi ce perle scot.
aaaa.. apropo.... in nici un caz sas nu faci sedinta mai lunga de o ora..... mai degraba vii mai des, dar cu unul singur faceam o ora jum (si ultima jum era chin pt amandoi.... el nu mai era atent, eu oboseam aratandu-i..... naspa).

Ultima oara a fost editat de katami (2008-03-26 10:25:00)

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

Publicitate

loading...

#6 2008-03-26 15:52:43

Lelaina
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-02-02

Ah,pey momentan am aplicat exact ce ziketi voi. Noi stam 2 ore lol incerc sa sau mai putin si nu pot. Ba mai imi povesteste nush ce bazaconie,pana ii corectez tema,etc.
Am facut pana akum numere,grade de rudenie,partile corpului uman,tzoale (toate cu cartonase) si azi am facut repere temporale,ceasul,zilele saptamanii,lunile anului.
Teme ii dau de fiecare data,inclusiv pe alocuri traduceri simple. Dictare knd este cazul etc. :0 bine,yo trag de ea,k are un manual tare simplist,mai mult cu desene si tampitenii dekt vocabular makr...
Cred k am sa continui si eu pe tematica de vocabular si eventual am sa-i mai bag kte un text sau cate ceav gramatica... Momentan sunt multumita,sper sa tina ritmul smile

Poor is the man whose pleasure depends on another

#7 2008-03-26 15:57:11

annna
Hero member
Inregistrat: 2006-09-07
Site

Lelaina... cand vin la toamna in bucuresti ma meditezi si pe mine? lol ca sunt blana la engleza... abia leg 2 vorbe neutral si se parte ca o sa am nevoie... oricat as incerca eu sa scap sad

El, poate e singurul ce poate
Sa-mi promita, sa ma minta ca o sa treaca toate... smile

#8 2008-03-26 15:57:15

lee
Hero member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2006-08-14

si noi facem la facultate didactica si tocami invatam sa predam la clasa I. cert e ca e calr ca au nevoie de joculete. incearca sa cauti pe net, sis a ii duci tot felul de planse cu joculete. asta e parerea mea

"Cel mai sigur drum catre iad este cel progresiv,cu povarnisuri dulci,pardosite molatic,fara cotituri neasteptate ,fara jaloane ,fara indicatoare." box  punish

#9 2010-09-14 14:38:24

MsDude
Membru
Inregistrat: 2010-09-14

Ok...stiu ca probabil nu e un site pe care un tip ar trebui sa-l viziteze, dar nevoia ma obliga.  Ideea e ca vreau sa ma apuc de meditatii. Elevii vor fi mama si fratele meu. Recent am trecut examenul CAE, si ei cred ca sunt in stare sa le fac engleza mai buna. In fine...chestia e ca mama chiar nu are nicio tangenta cu limba engleza, iar frate-meu(clasa a VII-a) stie doar moth*r fuc**r, i kill you si kiss my a**. Deci intelegeti. Problema mea e ca nu stiu cum sa incep. Adica, pentru mama trebuie sa fac o programa, astfel incat sa incep cu chestii care tin de vocabular, receptarea unui mesaj si chestii. Adica, ea nu a facut eng la scoala si nu prea stie cum se pronunta cuvintele. Daca mi-ati putea sugera ceva, cum sa incep, sau cum sa ii abordez, as fi recunoscator.smile Multumesc aticipat. curat2

#10 2010-09-14 14:43:55

taisha
Hero member
Inregistrat: 2008-01-17

cauta niste manuale pentru incepatori, asa urmezi lectiile de acolo (care sunt puse intr-o anumita ordine). Normal ar trebui sa incepi cu niste notiuni elementare de pronuntie, citire, cuvinte uzuale, verbele de baza conjugate la prezent indicativ, propozitii simple.. si apoi alte timpuri ale verbelor, articole, pronume.. vocabular mai amplu etc

#11 2010-09-14 14:46:49

MsDude
Membru

@taisha
ok, merci mult. astept mai multe raspunsuri.
btw, cum se numeste melodia pe care o ai ca motto? Cred ca am auzit-o intr-un film!?!?!

#12 2010-09-14 14:49:32

taisha
Hero member
Inregistrat: 2008-01-17

lol i feel pretty

si eu am trei copilasi de 6-7 ani pe care ii meditez la franceza, dar cu ei am inceput cu imagini, desene care sa reprezinte cuvintele invatate, cantecele, ceea ce nu cred ca e cazul pentru mama si fratele tau. Dar mai sunt fete pe forum care predau si care probabil iti vor rasp

#13 2010-09-14 14:58:57

MsDude
Membru

Anger management...asta era, dupa mi-am adus aminte;)). In orice caz, merci frumos:)

#14 2010-09-14 15:29:18

debilika>:)
Full member
De la: mare..inghesuiala
Inregistrat: 2009-05-26

salut fetelor! am dat si eu de o faza de genul: incep sa dau meditatii unui baiat care acum a inceput clasa a cincea. El nu a mai facut engleza pana acum... Ma gandesc sa incepem cu baza: numere, animale, numele lunilor anului, zilele saptamanii etc. Dar ma gandeam sa le facem sub forma de jocuri, desene s.a.m.d. Dar oare abordez lucrurile prea pueril, tinand cont ca e genul de persoana dechisa, jucausa...Ma gandesc sa nu creada ca il consider prea "copil" daca il iau cu desene...Voi ce sfaturi imi dati? Ms. anticipat!

I like the way you shake your ass around me partydance

#15 2010-09-14 16:55:19

april sunset
Insomniac member
De la: Paradisul femeilor
Inregistrat: 2008-12-28

debilika, ai putea sa il intrebi cum ar prefera sa invete smile in felul acesta va vedea ca e importanta parerea lui si-i va placea foarte mult, iar tu vei sti exact cu ce sa incepi si in ce fel

bebe V., soarele si luna

#16 2010-09-15 17:15:18

debilika>:)
Full member
De la: mare..inghesuiala
Inregistrat: 2009-05-26

ms, april sunset! ar fi o idee big_smile

I like the way you shake your ass around me partydance

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.