homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Cum sa-l conving sa mearga la medic?

#1 2008-03-28 09:03:52

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

Cum sa-l conving sa mearga la medic?

Povestea mea incepe asa.
Sunt cu puiul meu de un an. Ne-am cunoscut pe net si am ramas impreuna din prima zi. In toata perioada asta am trecut impreuna printr-o gramada de greutati si necazuri care ne-au legat si mai mult. Ne iubim ca doi nebuni si nu putem sta unul fara celalalt mai mult de 24 de ore. Insa avem o problema, mai bine zis are o problema. Anul trecut in februarie a murit tatal lui. De atunci a devenit brusc cap de familie. Si o data cu moartea tatalui lui s-a dus si un salariu destul de consistent din casa. Datorita problemelor aparute in acest an, probleme de tot felul: financiare, s-a imbolnavit si mama lui, eu nu sunt tocmai sanatoasa, etc, el a ajuns la un stadiu de nervozitate foarte mare. A ajuns in stadiul in care se enerveaza foarte repede, nu este violent, dar aproape ca nu isi mai controleaza vorbele. In momentele alea spune lucruri care ii ranesc pe cei din jurul lui: mai ales pe mine si pe mama lui. Noi suntem cel mai la indemana. Eu am ajuns ca in unele momente sa nu il mai recunosc. Cand este extrem de nervos nu mai regasesc in el nimic din barbatul care este de obicei. Orice om se enerveaza, stiu, dar la el accesele astea de furie au devenit din ce in ce mai dese. Se aprinde din nimic. E suficient sa i se para lui ceva ciudat in tonul cucare ii vorbesc, de exemplu, si imediat se enerveaza.

Il iubesc si vreau sa il ajut. Sunt foarte constienta ca deja a devenit o problema pentru noi chestia asta. Din cauza ca el se aprinde atat de repede am ajuns sa ne certam foarte des. Eu sunt constienta ca trebuie sa mearga la medic, macar la psiholog daca nu la psihiatru. I-am spus si lui asta. A fost de acord cu mine dar am vazut in privirea lui ca nu ii place idee de a merge la medic. In afara de aceasta problema vreau sa spun ca este un om deosebit. Stiu ca ma iubeste foarte mult. Mi-a demonstrat asta de o gramada de ori. Si eu il iubesc la fel de mult si pot sa spun ca este omul alaturi de care vreau sa imi petrec viata si sa imi fac o familie. De fapt, amandoi ne dorim asta. Insa stiu ca nervozitatea asta excesiva a lui nu este de neglijat. Trebuie sa facem ceva in sensul asta.

Problema mea este urmatoarea: cum sa-l conving sa mearga la medic? Este un subiect destul de delicat si nu stiu cum sa abordez problema ca el sa nu se simta stanjenit, sau jignit. Eu nici nu stiu sa fiu o persoana foarte diplomata. Eu spun lucrurilor pe nume, pe sleau, si mi-e teama sa nu cumva, fara intentie, sa-l ranesc cu franchetea mea. Noi am mai discutat un pic pe tema asta si mi-am dat seama ca e un subiect delicat. Dar il iubesc si vreau sa il ajut sa depaseasca momentul asta. La toate greutatile aparute in ultima vreme se mai adauga si durerea pierderii tatalui lui pe care o resimte inca destul de puternic pentru ca el vedea in parintele lui un punct de sprijin, un stalp. Va rog spuneti-mi parerea voastra. Cum ar trebui sa pun problema ca sa nu isc alte discutii sau sa il ranesc cumva cu franchetea mea?

Fericita mamica de Aida Maria!

#2 2008-03-28 09:07:53

AiluJ
Full member
De la: Cluj Napoca
Inregistrat: 2008-02-27

Re: Cum sa-l conving sa mearga la medic?

andreea imi pare rau pentru tot c s-a intamplat....eu zic ca daca i-ai zis si totusi a zis ca da, desi ai vazut u in privirea lui ceva, oricum e un lucru. ai putea de exemplu sa ii propui sa mergeti amandoi , deoarece moartea tatalului v-a afectat pe toti si sa va descarcati sau stiu eu asa cumva. adica in sensul sa mergi cu el poate nu se simte el de vina ci percepe acest lucru k pentru amandoi pusspuss

#3 2008-03-28 09:16:08

andreea_andy2
Moderator

I-am spus ca merg cu el daca vrea asta. Nu e o problema asta. Dar problema asta persista de ceva vreme si el inca nu a fost. As vrea sa mai deschid subiectul asta dar nu stiu cum sa abordez problema ca sa nu para ca insist foarte mult pe lucrul asta si ca sunt pisaloaga. Sunt alaturi de el neconditionat. Insa, repet, nu stiu cum sa redeschid subiectul sa incerc sa-l conving sa-si ia inima in dinti si sa mearga la medic fara a parea prea insistenta. Este o problema delicata si stiu ca nu ii este usor.

#4 2008-03-28 09:20:59

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02

andreea sigur nu merge sa rezolvati problemele intre voi.inteleg ca in ultima perioada a acut parte de greutati dar asta este viata trebuie sa le iei si sa le tratezi ca atare.... inteleg stresul prin care trece dar nici cum procedeaza el nu este ok nu de alta dar poate reuseste sa va indeparteze pe voi sau sa fa vaca sa suferiti.... abordeaza din nou subictul cand este el relaxat dar daca nu vrea nu il forta smile

VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

#5 2008-03-28 09:41:15

AiluJ
Full member
De la: Cluj Napoca
Inregistrat: 2008-02-27

si d data asta abordeaza-l cu chestii sigure...adik "daca vrei sa mergem am auzit d, sa sunam" adica sa nu inchei discutia pana nu ajungi la un raspuns clar si la o decizie. ma gandesc ca e greu dar tb ca sa nu devina si mai grea situatia dupa aceea.oricum iti tinem pumnii si asteptam sa ne spui cum si c ai rezolvat pusspusspuss

Publicitate

loading...

#6 2008-03-28 10:36:58

andreea_andy2
Moderator

Sa vad ce o sa pot sa fac in week-end-ul asta. Sa vad ce facem si daca pot aborda problema. E greu ... dar ...

#7 2008-03-28 10:57:07

senorita
Insomniac member
De la: CucuruZU :))
Inregistrat: 2006-08-13

andreea... e clar ca nu e usor sa trecu prin asta... iar pt barbati e f greu sa recunoasca ca au o problema si trebuie ajutati... ei au impresia ca sunt capabili sa-si rezolve singuri toate "bubele".

intr-adevar e o situatie delicata si trebuie sa ai grija cum il abordezi... eu zic sa-l prinzi cand e in toane bune...sa il iei cu frumosul, pe un ton cald...
fa-l sa intelega ca nu are el nicio vina pt ce s-a intamplat si ca e normal sa treaca prin per asta grea, dar ca tu vrei sa faci ceva pt binele amandurora... eventual da-i niste exemple.... x-ulescu care a patit asta s-a dus si i-a prins f bine.. ceva de genul..
dar cred ca primul pas este sa-l faci sa realizeze necesitatea acestei vizite, faptul ca exista o problema...

tinem pumnii kram

Gimme my summer back! sad
Ready? Steady... Go!

#8 2008-03-28 11:00:34

andreea_andy2
Moderator

Pasul asta l-am facut. A recunoscut ca are o problema si ca are nevoie de ajutor. Acum mai trebuie sa-l conving sa isi ia inima in dinti si sa mearga la medic. Pentru ca am senzaia ca ii este oarecum teama de lucrul asta.

#9 2008-03-28 11:13:15

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

eu zic asa...sa-l intrebi direct daca faci o programare sau nu...?!

#10 2008-03-28 12:08:15

andreea_andy2
Moderator

De-ar fi atat de usor rallu ce bine ar fi ... Dar daca procedez asa risc sa isc o alta cearta si nu mai vreau ....

#11 2008-03-28 19:17:51

katami
Platinum member
De la: sapte coline - orasu, nu vinu
Inregistrat: 2008-01-09

daca ti-e frica de el/reactiile lui... da-i papucii, om bun, ca n-o sa va tina mult. intr-o relatie trebuie sa existe comunicare si respect reciproc... daca nu-i... n-are rost.....

Mama-cioara de 2 pui... perfecti, cum altfel? Cristian Matei (12.01.10) si Gabriel (27.07.12)

Despre wrapuri, slinguri, wrap-tai-uri si alte esarfe port-bebe... despre natural parenting, despre alaptare si... cate putin si despre noi: http://www.wrapsling.ro/blog/

#12 2008-03-28 21:50:48

andreea_andy2
Moderator

Katami toate astea exista intre noi. Ne iubim, comunicam , ne respectam. Tocmai de-asta vreau sa fac tot posibilul sa il ajut sa treaca peste problema asta. Stiu ca el nu este asa. Mari probleme nu avem in cuplu, in afara de accesele astea ale lui de furie. Avem o relatie frumoasa, foarte frumoasa. Cu toate greutatile pe care le avem, reusim sa ne remontam si sa mergem mai departe. Nu este o relatie in care nu sunt fericita. Chiar simt ca este barbatul alaturi de care vreau sa imi fac o familie si un viitor. Si eu pentru el sunt la fel. Daca nu ne iubeam atat de mult nu treceam peste toate problemele pe care le-am avut.

#13 2008-03-29 07:42:47

camysh
Moderator

andreea, eu zic asa: cand il prinzi in toane mai bune redeschide subiectul si spune-i ca , daca vrea, faci tu o programare si mergeti amandoi, si intrati impreuna in cabinetul medicului sa stati de vorba. asa va simti si in acel moment ca esti alaturi de el si va avea siguranta ca il sustii. eu cred ca, intr-un fel, ii e si putin teama sa stea singur in cabinetul medicului, se simte vulnerabil. iar daca tu vei fi acolo, langa el, se va simti un pic mai bine. si, in nici un caz, sa nu-l parasesti, mai ales acum. nu sunt de acord cu katami... adica, eu, daca as fi constienta ca nu am mai avea un viitor si am fi in situatia voastra, as alege sa ma sacrific un timp, pt a-l lasa pe el mai ok sufleteste. asa sunt eu...

imi pare rau pt tot ce vi s-a intamplat kram

#14 2008-03-29 09:14:24

andreea_andy2
Moderator

O sa va urmez sfatul fetelor. Si cand il prind mai calm o sa redeschid subiectul sa luam o decizie in sensul asta. Eu m-am interesat de un medic bun, am aflat toate detaliile despre ea si o sa ii spun. Poate o sa si sunam sa facem o programare.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.