Fetelor..un mic ajutor..
- somebody's me
- Hero member
- De la: casuta mea
- Inregistrat: 2008-01-06
fetelor..un mic ajutor..
Ultima oara a fost editat de somebody's me (2009-06-25 17:46:23)
- evilpink
- Banat
- Inregistrat: 2006-11-02
Re: fetelor..un mic ajutor..
din cate spui tu ai cistita.incearca sa bei ceai de nalba mai diminueaza din simptome pana mergi la medic.... si stai linistita cu tratament se rezolva
VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI. VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.
- ankuzza
- Hero member
- De la: Ploiesti
- Inregistrat: 2006-02-18
da,cistita zic si eu ca e..bai de sezut calde,urinal sau uricol..daca ustura cand faci pipi..si mergi la medic sa`ti dea tratament..sa treaca acolo..ca daca o lasi asa o sa revina.. cistita e raceala..e infecrie urinara..ceva de genul..
Ultima oara a fost editat de ankuzza (2008-03-29 18:23:10)
Unii oameni vorbesc din experienta, altii, din experienta, nu vorbesc!
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
cistita = infectia a vezicii urinare
mami de minuni
- util_ac
- New member
- Inregistrat: 2008-02-29
durerea este localizata unde si apare cand?nu te impiedica sa urinezi?medicul pe care trebuie sa il vezi este un urolog!daca hematuria aaaa sangerarea se agraveaza(si esti sigura ca nu este de la menstruatie) mergi si maine!spun asta pentru ca sa nu o lashi pe marti si sa mergi totusi luni!poti lua un antiinflamator pt durere .sper sa ne tii la curent cu evolutia si sper ca ai sa mergi la urolog chiar daca trece durerea
- blue.butterfly
- Full member
- De la: Din tara si din strainatate
- Inregistrat: 2008-03-13
- Site
Si eu am facut la fel....debuta dimineata (sau seara) cu mictiuni mai frecvente si usturimi...apoi, in vreo 6 ore, ajungeam la dureri foarte mari la golirea vezicii...si sange (hematurie)....Eu niciodata nu am stat pana a doua zi...am luat imediat Zanocin (imi mai prescrisese doctorita de familie), No-Spa si Urinex.
Nu mai retin exact care era reteta, dar cred ca era in felul urmator : - Zanocin de 500 de mg cred(doza unica ) 1/zi - No-Spa (gramaj mai mic) 3*1/zi - Urinex 3*1/zi
Si asta 7 zile.
Eu zic ca daca maine nu ai cum sa iei legatura cu medicul tau, ar trebui sa mergi in seara asta la farmacie sa iti iei ce ti-am scris. Nu poti sta cu durerile alea pana luni...sa nu mai zic ca si sangerezi. Stiu ce vorbesc ca exact asa am avut si eu...si nu doar o data
La farmacie, daca ceri ceea ce ti-am spus, sigur stiu ce sa iti dea. Dupa ceea ce ai scris in primul post, ai aceleasi manifestari ca si mine...deci sigur tratamentul asta iti va rez problema.
Si inca ceva: La cateva zile dupa ce termini tratamentul, ai putea sa mergi sa iti faci o analiza de urina si urocultura...sa vezi daca e prezenta vreo bacterie (gen E.coli ) care sa fie vinovata pentru infectie
Nu avem probleme, ci doar solutii!
- util_ac
- New member
- Inregistrat: 2008-02-29
te rog frumos...sa NU iei Zanocin!!!nu stiu ce parere au moderatorii dar recomandarea de antibiotice luate dupa ureche mi se pare f rea!si sigur o urocultura dupa antibiotic nu poate fi corecta!cel mult pt durere ia un calmant dar mergi la medic!
- @adriana
- Banat
- De la: unde sunt mereu happy
- Inregistrat: 2007-09-28
s-a mai spus clar pe forum sa NU se recomande astfel de tratamente, mai ales antibiotice;NU luati nimic dupa ureche
- o'hara
- Platinum member
blue.butterfly a scris:Si eu am facut la fel....debuta dimineata (sau seara) cu mictiuni mai frecvente si usturimi...apoi, in vreo 6 ore, ajungeam la dureri foarte mari la golirea vezicii...si sange (hematurie)....Eu niciodata nu am stat pana a doua zi...am luat imediat Zanocin (imi mai prescrisese doctorita de familie), No-Spa si Urinex.
Nu mai retin exact care era reteta, dar cred ca era in felul urmator : - Zanocin de 500 de mg cred(doza unica ) 1/zi - No-Spa (gramaj mai mic) 3*1/zi - Urinex 3*1/zi
Si asta 7 zile.
Eu zic ca daca maine nu ai cum sa iei legatura cu medicul tau, ar trebui sa mergi in seara asta la farmacie sa iti iei ce ti-am scris. Nu poti sta cu durerile alea pana luni...sa nu mai zic ca si sangerezi. Stiu ce vorbesc ca exact asa am avut si eu...si nu doar o data
La farmacie, daca ceri ceea ce ti-am spus, sigur stiu ce sa iti dea. Dupa ceea ce ai scris in primul post, ai aceleasi manifestari ca si mine...deci sigur tratamentul asta iti va rez problema.
Si inca ceva: La cateva zile dupa ce termini tratamentul, ai putea sa mergi sa iti faci o analiza de urina si urocultura...sa vezi daca e prezenta vreo bacterie (gen E.coli ) care sa fie vinovata pentru infectie
te-ai gandit vreodata de ce ai episoade repetate de cistita? poate pt ca nu iei tratamentul corect? tie cand ti s-a recomandat zanocin ti s-a facut antibiograma? sau ti s-a dat si tie tot dupa ureche chiar daca de un medic? ce fel de analiza o trimiti sa faca dupa tratament cu antibiotic? avand in vedere ca noi nu recomandam tratamente pe forum te rugam sa faci si tu la fel. te cred ca vrei sa ajuti si asta e foarte ok numai ca ceea ce te-a ajutat pe tine nu e f sigur ca o va ajuta si pe ea.
ancutsa mergi la medic. ti se poate face sumar + urocultura si la urgente.
mami de minuni
- blue.butterfly
- Full member
- Site
Scuzati interventia ( eu am zis ca fac bine, dar nah...)
Deci, eu am facut cistite repetate pentru ca primele 3 episoade le-am facut , culmea ghinionului, cand nu puteam sa merg la medicul de familie ( inainte de pasti, in vacanta de vara cand era in concediu, inainte de anul nou ). Si, prima data, ca nu aveam incotro si durerile nu au cedat nicicum, am mers la farmacie sa imi dea ceva...si mi-a dat Cuminol ...E drept, mi-a trecut si apoi , peste cateva luni recidivau...la urmatorul episod, iar Cuminol...la al treilea, iar Cuminol ( ca asta isi facea efectul repede si imi treceau durerile).
La a 4-a cistita facuta am primit tratamentul de mai sus...culmea, intotdeauna, in 2 ani de zile urocultura a iesit sterila...absolut nimic. (deci ce antibiograma sa imi faca, la ce?) Ulterior, anul asta mi-am facut o cultura de secretie (aia cu un betigas in tubuletz) si acolo cica a iesit E.coli si antibiograma aferenta (cica e unul prietenos, sensibil la toate antibioticele)
Dupa tratamentul cu Zanocin nu am mai avut probleme (Zanocin fiind un antibiotic puternic, ma gandesc ca efectul a fost pe masura).
Din propria experienta , stiu ce inseamna cistita cu hematurie...Doar eu stiu cum mi-am petrecut o intrega noapte ( 1/2 ianuarie 2007) nedormind, mergand din 15 -30 de minute la baie si plangand de durere. Si orice am incercat eu sa bag in mine, nu a functionat (Urinal, urinex, ceai,apa plata vreo 4 litri, etc). Si dupa o noapte intreaga de dureri,dupa ce incepusem sa urinez si sange si m-am speriat, la 6 dimineata am mers la farmacie sa imi dea ceva (ca la medic unde sa mergi in 2 ianuarie?)
Daca autoarea topicului a putut suporta durerile de sambata pana azi, bravo ei...eu nu am reusit sa stau mai mult de o zi cu durerile alea. Si i-am dat o varianta...nu cred ca am fortat pe nimeni sa ia antibiotic.
Sunt si eu impotriva antibioticelor inghitite non-stop, dar cand e vorba de o infectie mare, dureri de sa te urci pe pereti sau sange in urina, parca mai iei si antibiotic.
Scuze daca am suparat pe cineva...eu am spus doar cum mi-a trecut mie. Data viitoare o sa ma abtin.
- dizzic
- Full member
- Inregistrat: 2008-03-16
mie mia trecut cistita dupa tratament cu urinex , aceclofen supoz. si ramitidina
- norishorulalb
- Banat
- De la: Mika
- Inregistrat: 2007-04-03
fiecare trebuie sa mearga la medic si sa i se puna un diagnostic normal...si apoi tratament
- o'hara
- Platinum member
blue.butterfly daca urocultura ta iesea sterila atunci degeaba ai bagat antibiotice...
mami de minuni
- blue.butterfly
- Full member
- Site
eu_vreau...sa stii ca nici eu nu am inteles de ce dracu a iesit sterila....ca nah, am zis ca la 2-3 saptamani dupa Cuminol sau Zanocin nu poate sa fei concludenta...si am asteptat 2 luni ...si am facut si la doua laboratoare diferite (ca nah, sa fei concludent). Pe dracu.
Apoi, si al homeopat cand i-am zis a zis ca nu se poate, ca sigur trebuie sa fie o bacterie ca recidiveaza....dar la mine se producea cistita doar cand raceam (de exemplu spalam cu mainile in apa rece ca ghetza la bunici...sau stateam cu picioarele pe rece)...sau dupa o activitate sexuala mai intensa....
Ultima data am facut pentru ca am spalat cu apa rece rece ( si a doua zi au inceput usturimile, in cateva ore durerile si apoi sangerari).
De sistem imunitar slabit...nu stiu, in iarna asta nu am racit macar o data....La ecograf, vezica urinara apare ok, rinichii la fel (fara calculi).
Poate cum sunt constipata mai tot timpul (asat in ultimul an) E.coli din intestin trece din cand in cand in uretra????
La mine e cam incerta cistita asta....deocamdata , singura varinta probabila e ca : sunt mai sensibila la frig. Altfel, nu vad de ce sa fac cistita si urocultura sa iasa ok. Oricum, de curioasa mai merg si luna viitoare la o urocultura...
- o'hara
- Platinum member
nici nu avea cum sa iasa altfel decat sterila urina aia atunci...urocultura se facein timpul puseului acut...nu dupa tratament, nu dupa 2 luni de la eveniment
mami de minuni
- blue.butterfly
- Full member
- Site
Ok...deci sa astept pana mai fac o cistita si doar atunci iese urocultura concludenta....
Uite, bine ca mi-ai spus...Eu ziceam ca daca e vreo nenorocita de bacterie care nu a murit, trebuie sa iasa la urocultura la 2 luni dupa antibiotic... ma gandeam eu (in nestiinta mea) ca poate se formeaza la loc adunatura de bacterii.
Next time, strang din dinti si merg sa imi fac urocultura...ca tare curioasa as fi daca e ceva sau nu...ca explicatia : "esti mai sensibila si racesti...." parca nu ma multumeste suficient.
- o'hara
- Platinum member
daca s-ar forma ai avea din nou cistita si deci iar puseu acut. nu asteapta sa apara un anumit numar de bacterii si atunci se pun ele pe vb si: " hai sa o necajim pe fata...nu, sa mai asteptam sa se mai adune inca 2" daca e bacterie e si simptom.
mami de minuni
- blue.butterfly
- Full member
- Site
Deci nu e o conspiratie de-a bacteriilor in cistita...
Booon...pai atunci asteptam ca 1 bacterie sa se puna din nou cu mine:box:....shi sa vezi ce iese ea la urocultura, manca-i-as eu cornitzele ei de bacterie...ca mi-o imaginez asa
Multumesc eu_vreau pentru sfaturi.:k?ra:
Ultima oara a fost editat de blue.butterfly (2008-03-31 11:48:13)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|