Ovare micropolichistice-2
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
Re: Ovare micropolichistice
andreea_andy2 a scris:Diane 35 este cel mai utilizat tratament si, din informatiile mele, cu cele mai bune rezultate pentru SOPC.
asa e dar parca se si recomanda pe banda rulanta....
mami de minuni
- andreea_andy2
- Moderator
- De la: Gurile Deltei
- Inregistrat: 2007-12-08
Aici ... nu stiu ce sa zic ana. Medicii pot decide ce si cum recomanda. In cazul meu Dianele sunt ok.
Fericita mamica de Aida Maria!
- o'hara
- Platinum member
- De la: bebeloi iubiti
- Inregistrat: 2007-01-18
asta clar...nu ma bag aici. am zis doar ce am observat...se dau cu prea multa usurinta...in sensul asta zic.
mami de minuni
- Al Pacino
- Administrator
- De la: Bucuresti
- Inregistrat: 2006-02-01
blue.butterfly a scris:doctoressa, mie mi-a dat Novynette prima data...apoi, cand i-am spus ca nu ma simteam bien de ele si ca a 3-a folie am intrerupt-o ca nu el mai suportam, mi-a dar Karissa....(mi-a zis ca astea sunt cu mai putini hormoni) ...asta era anul trecut inainte de Pasti.
Imi vine stopu, incep sa iau Karissa (linistita a astea au hormoni putini deci trebuei sa mearga)...pai, primul simptom....mi se prelungeste menstruatia cu un spotting destul de puternic zic eu (ca am facut dragostese si am patat si prosopul de sub mine pus preventiv, si prezervativul tot urme si el un pic patat)...Booonn...zic: e normal, mai asteptam...Bine ca nu ma doare capul...Pe la a 10-a pastila, incep dureri de cap, si ameteli de parca eram bauta....
Dureri de cap, ameteli, o usoara greata..o usoara depresie...Si le-am intrerupt cam pe la a 14-a pastila, ca nu le-am mai putut lua.
Poate sunt eu incompatibial cu anticonceptionalele pentru ca am avut o depresie in antecedente? Am AVC in familie (bunicul la 70 de ani) dar eu nu stiu sa am probleme de circulatie (si un RMN al cutiei craniene in ianuarie 2007) a aratat ca e totul ok. Diabet nu, boli de inima nu, cancer de col uterin bunica. Cam atat.
ei bine, graba de a lua intotdeauna hormoni putini e paguboasa uneori....atita pot sa spun adica e fix la fel ca in cazul semnalat de eu_vreau cu privire la Diane-35....facem abuz de chestia asta cu hormonii putini desi nu la toata lumea e asta ideea
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- diana23ct
- Membru
- Inregistrat: 2008-10-24
BUna ziua. am facut in urma cu cateva luni o ecografie transvaginala si mi s-a spus ca am ovare micropolichistiece, mai exact pe rezultat scrie ca ovarele prezinta multipli foliculi. Ma ingrijoreaza acest lucru deoarece vreau sa raman insarcinata si am auzit ca ar fi probleme din cauza ovarelor. Nu stiu din ce cauza, dar uneori am si menstruatia neregulata, sunt luni in care imi vine corect si altele in care imi intarzie si cate 10 zile. In rest probleme nu am, nu este o menstruatie care sa dureze foarte mult si nici dureri nu am in perioada respectiva. Imi poate spune cineva cat de grava este problema si cat de mult impiedica aparitia unei sarcini? AM auzit ca exista tratamente care sa ajute la ovulatie. Ce imi puteti spune? Va multumesc. Diana
- crys_ty_na
- Platinum member
- De la: Oradea
- Inregistrat: 2006-08-19
nu inteleg dc ti faci griji...faptul ca foliculii ovarieni sunt prezenti e de bine...nu ai ovare micropolichistice ci pur si simplu ovulezi...asa ca din punctul asta de vedere nu ai avea dc sa nu ramai insarcinata...din potriva...
happy with him...inlove with him...
- diana23ct
- Membru
- Inregistrat: 2008-10-24
multumesc frumos de raspuns. Poate nu am inteles eu bine acea ecografie, dar cel putin medicul asa s-a expirmat, ca am ovare micropolichistice. o sa iti scriu cateva date din ecografie si as vrea daca ma puteti ajuta sa inteleg daca sunt in parametri normali si ce inseamna unele chestii.
Uter in AVF si laterodeviatie dreapta axul lung al corpului uterin : 4 cm diametrul anteroposterior : 3 cm diametrul transversal : 2,8 cm cavitate virtuala endometrul : trilaminar, cu grosimea de 7,5 mm OD: 2,84/1,76 cm prezinta multipli foliculi (7), de dimensiuni egale (6-7 mm), aspect micropolichistic OS: 2,8/1,4 cm prezinta un folicul dominant de 9 mm diametru Fara revarsari patogenice in fundul de sac Doudlas
Asta scrie in ecografie. Mentionez ca a fost facuta in ziua a 14 a ciclului menstrual si ca am un ciclu destul de neregulat. Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg ce se intampla si as mai avea o rugaminte. Caut do doctorita ginecolog buna intr-un spital din Bucuresti. Ma poate ajuta cineva? M-am saturat sa testez atatia medici si sa nu stiu pe mana cui ma las.
Va multumesc anticipat. Diana
- andreea_andy2
- Moderator
Diana rezultaul echografiei tale mie imi suna a ovulatie. Sincer nu ai de ce sa iti faci probleme. Aspectul micropolichistic este dat tocmai de faptul ca ovulezi, iar foliculii dau acest aspect. Deci nu e nici o problema.
Cat despre un medic bun in Bucuresti, cauta aici poate gasesti unul recomandat de fete: http://forum.anticonceptionale.ro/t1742 … -buni.html
- larryssa83
- Membru
- Inregistrat: 2010-06-22
Buna tuturor! este primul meu mesaj si sper sa ma descurc. De cand ma stiu am avut menstruatia neregulata. Am luat timp de 5 ai anticonceptionale Triregol. Anul trecut in august am decis sa renunt la ele. Tot atunci mi-am facut si un examen ginecologic. Ovarele aratau corespunzator perioadei lungi de folosire a anticonceptionalelor. Dupa intrerupere pastilelor, menstruatia mi-a venit de 2 ori la 40 de zile, apoi la 2 luni si jumatate. Ultima data a fost pe 28 martie. pe 1 iunie am fost la control. La ecografie,,,ovare micropolichistice. Am facut pe 9 iunie si ecografie tranvaginala la care mi s-a confirmat ca am peste 15 foliculi pe fiecare ovar. Mentionez ca am facut si analize hormonale si rezultatele sunt in limitele normalului. Doctotul m-a intrebat daca vreau urgent bebe si i-am spus ca nu. Mi-a recomandat anticonceptionale (tot Triregol pt ca m-am obisnuit cu ele) si in plus mi-a mai dat un medicament pe baze de plante FEMICUR care actioneaza se pare mai greu dar mai in profunzime. Peste 3 luni merg iarasi la transvaginala pt a vedea ce se mai intampla. Ce parere aveti? Astazi mi-am luat si rezultatul testului papanicolaou si este bun. Astept raspunsul vostru pt ca acest forum a fost singurul loc unde am gasit raspunsul la o alta problema a mea. O ectopie pe care multi au crezut-o rana si doar aici am regasit raspunsul doctorului meu atunci cand incepeam sa am indoieli.
- Al Pacino
- Administrator
e firesc sa ai atit de multi foliculi ovarieni, esti tinara sunt sigura si nicidecum in pragul menopauzei Parerea mea despre minunile astea din plante si despre fitoestrogeni e foarte proasta... atita timp cit analizele hormonale au iesit in limite normale inseamna ca nu ai absolut nici o problema, ca asa esti tu constitutional cu cicluri menstruale lungi iar rostul contraceptivelor e acela de a ti le aduce la dimensiunea pe care tu o poti accepta psihic(si evident de a te feri de o sarcina nedorita) asa cum am spus in mai multe rinduri, ovarele micropolichistice nu inseamna patologie de nici un fel, reprezinta o descriere si atit a unei chestiuni absolut normale
Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot inlocui examinarea directa de catre medic.
- larryssa83
- Membru
- Inregistrat: 2010-06-22
doctoressa a scris:e firesc sa ai atit de multi foliculi ovarieni, esti tinara sunt sigura si nicidecum in pragul menopauzei Parerea mea despre minunile astea din plante si despre fitoestrogeni e foarte proasta... atita timp cit analizele hormonale au iesit in limite normale inseamna ca nu ai absolut nici o problema, ca asa esti tu constitutional cu cicluri menstruale lungi iar rostul contraceptivelor e acela de a ti le aduce la dimensiunea pe care tu o poti accepta psihic(si evident de a te feri de o sarcina nedorita) asa cum am spus in mai multe rinduri, ovarele micropolichistice nu inseamna patologie de nici un fel, reprezinta o descriere si atit a unei chestiuni absolut normale
Multumesc pt raspuns. Toata lumea ma intreaba: Dar ce a zis medicul? de ce nu iti vine? si sincer nu stiu ce sa zic.
- Al Pacino
- Administrator
ba inteleg ca iti vine, doar ca foarte rar....
- Tulip
- New member
- Inregistrat: 2010-05-08
Buna la toate fetele. Am si eu o problema cam nelamurita. Am o fetita de 10 ani si de mai bine de 2 ani incerc sa raman iarasi insarcinata dar fara succes. In aceata perioada de 10 ani am o intrerupere de sarcina, apoi 3 ani cu diferite anitconceptionale dupa care 4 ani de sterilet. La sfarsitul lunii aprilie am fost la un ecotrans unde mi-sa spus ca sunt suspecta de SOPC si mi-sa recomandat analize hormonale si o luna de tratament cu Melleva 35. Am recoltat acele analize dar cand am mers sa iau rezultatele m-au anuntat ca nu au avut rectivi sa le lucreze iar eu deja incepusem tratamentul cu pastile. De 2 luni imi monitorizez temperatura bazala care imi indica ovulatia prezenta si ciclul il am foarte regulat 26-27 zile. Cu parul nu am probleme, iar la 157cm am 57 kg. Oare care credeti ca ar fi problema?
Ultima oara a fost editat de Tulip (2010-08-27 13:56:18)
- gargarita
- Moderator
- Inregistrat: 2008-01-27
daca sotul nu a facut o spermograma sa faca. in functie de rezultat mai continui tu investigatiile sau nu.
- angelagabriela
- Membru
- Inregistrat: 2010-09-01
buna ziua.ma numesc angela, am 22 ani si acum 9 luni in urma unui control ginecologic facut datorita intarzierii ciclului menstrual timp de 2 luni am descopit ca am ovarele micropolichistice.am urmat tratament cu yaz timp de 9 luni dar acum la intreruperea lor ciclul menstrual tot nu vine.acesta vine doar daca iau AC.nu stiu ce sa fac as vrea sa ma apuc de un tratament naturist cu extract de mladita de zmeur, de coacaze si supozitoare capricorn de care am aflat ca sunt foarte bune.va rog ajutati-ma cu o parere k AC nici nu as vrea sa mai iau k a luat si inainte sa aflu de chistulele 4 ani.am simptome ca ar vrea sa imi vina dar au trecut 2 saptamani si nimic. cand am fost ca control acum 9 luni mi sa spus k in 3 luni sau 6 ar trebui sa se retraga dar am mai auzit k dupa ce intrerupi pastilele o preioada ciclul nu vine regulat pana ce se obisnuieste organismul fara ele.acum nu st ce sa mai cred.ast un raspuns va rog
- Iuliana89
- Membru
- Inregistrat: 2010-09-02
Buna ziua!
Sunt noua pe acest forum si imi doresc sa va impartasesc problema mea, poate ma ajutati. Anul trecut imi lipsise menstratia timp de 3 luni, am fost la ginecolog si in urma unul control si analize hormonale am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice. Am luat contraceptive 3 luni melleva in urma carora ma ingrasasem si apoi 3 luni yaz in urma carora imi amorteau bratele. Dupa intreruperea lor, mi-a venit regulat timp de aprox 5 luni fara niciun tratament. Anul acesta, in luna aprilie am fost la ginecolog deoarece ma supara o durere in partea dreapta jos. Mi s-a spus ca am anexita, am urmat tratament, iar in urma lui am facut o alergie urata care s-a manifestat sub forma de urticarie. Va spun ca foarte greu am scapat de ea. Spre surprinderea mea, in aceasta luna nu mi-a venit din nou mentruatia, iar durerea in partea dreapta inca o mai am. Am facut din nou analize hormonale si acelasi diagnostic.. SOPC. Endocrinologul mi-a recomandat diane35, pe care imi este frica sa il iau, din cauza multor pareri negative despre acest antiandrogenic. Am inteles ca sunt acelasi lucru cu melleva, doar firma difera. Voi ce sfat imi dati? Sa incerc cu diane? Sau sa merg pe melleva din nou Mentionez ca nu am acnee sau pilozitate accentuata gen hirsutism.. poate sunt cateva fire de par mai accentuate, dar e mai mult puf, iar greutatea mea e normala. Am inteles ca la intreruperea dianelor se poate accentua pilozitatea mai tare si de asemenea apar probleme cu greutatea corporala. Astept un sfat de la voi. Daca cumva, acesta problema se poate rezolva si cu contraceptive mai putin puternice.
Multumesc anticipat tuturor!
- andreea_andy2
- Moderator
Din pacate Diane 35 este tratamentul de electie in SOPC. Si ce cred ca mai trebuie sa stii ca tratamentul pentru SOPC este unul cronic, adica dupa intreruperea lui, simptomele vor reaparea. Cat despre ceea ce ar trebui sa faci tu, sincer nu stiu. Oricum nu poti sta fara sa faci nimic. Ca sa fii mai linistita, poti cere si o a doua parere unui alt medic.
- Iuliana89
- Membru
- Inregistrat: 2010-09-02
Iti multumesc mult pentru raspuns andreea_andy2. Am cerut si parerea altui medic si acelasi lucru... diane35. Cred ca o sa incerc sa iau melleva (chiar daca e acelasi lucru), dar psihologic, macar stiu ca am mai luat..
- andral
- Membru
- Inregistrat: 2011-07-05
buna ziua..va rog mult daca puteti sa dati o parere despre un rezultat ecograf..sora mea incearca de 3 ani sa ramana insarcinata si nu reuseste,acum 3 ani a fost sfatuita sa faca intrerupere datorita infectiei cu toxoplasmoza ,a facut tratament pentru toxo si dupa un timp au incercat sa aiba un bebe dar nu ramane insarcinata...deci la control si eco i s.a spus uter retrovers,diametrul longitudinal,lungimea intre orificul intern al colului uterin si fundul uteri 57,3cm miha: diametrul anteroposterior 37mm, ecostructura neomogena,grosimea endometrului 13,2 mm,ziua 20 a ciclului, ovar drept dimensiunu 43bara 25mm,ecostructuta polimicrochistic, ovar stang dimensiuni 39bara 17mm....ciclul menstrual este cam la 27-29 zile,uneori cu sangerari usoare intre uneori...ea este foarte ingrijorata ,ca ce e cu ea de nu ramane insarcinata de atata timp,a facut si un test de ovulatie cu rezultat pozitiv si incercare in perioada respectiva...ce parere aveti despre rezultatul acestui control si ecograf?dr ia zis ca trebuie sa faca toate analizele necesare pentru a identifica daca sunt sau nu infectii si legat de dozajul hormonal...
Ultima oara a fost editat de andral (2011-07-05 23:44:34)
© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului
anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.
|
|
|