homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Ovare micropolichistice

#1 2008-03-31 11:07:49

blue.butterfly
Full member
De la: Din tara si din strainatate
Inregistrat: 2008-03-13
Site

Ovare micropolichistice

La ovare micropolichistice ( cu microchisturi micutze si multe), totusi imi vine menstruatie regulat dar cam abundenta si tine 7 zile. Ciclul imi dureaza in medie 30-31 de zile.

Intrebare : E cu ovulatie sau fara? Ca citesc si una si alta despre problema. ba ca la ovare micropolichistice nu se produce ovulatie....ba ca ar trebui ca ciclul sa nu vina sau sa dureze mai mult de 35 de zile....

Anticonceptionale nu pot lua ( ca am incercat si Novinette si Karissa) si amandoua imi dadeau dureri de cap puternice si ameteli.  O sa incerc un pic de tratament homeopat.

Nu avem probleme, ci doar solutii!

#2 2008-03-31 11:10:29

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18

Re: Ovare micropolichistice

pai cam pot fi si una si alta. daca la tine e regulat posibil sa fie cu ovulatie. poti incerca un test de ovulatie de curiozitate si sa vezi  exact care e treaba.

mami de minuni hjarta

#3 2008-03-31 11:11:24

andreea_andy2
Moderator
Participant la intalnirea nationala
De la: Gurile Deltei
Inregistrat: 2007-12-08

La ovarele polichistice, singurul tratament este Diane 35. Daca se produce ovulatie sau nu depinde de cat de avansata e boala sa zic asa ... dar in faza incipienta exista ovulatie. Cicluri anovulatorii sunt considerate cele sun 21 si peste 35 de zile. Deci eu cred ca ovulezi. Dar ai facut ceva analize hormonale de ai ajuns la acest diagnostic?

Fericita mamica de Aida Maria!

#4 2008-03-31 11:12:40

o'hara
Platinum member

nu diane sunt singurul tratament. si nici faza cu ciclurile peste si sub nu e o regula. eu aveam de 35-40 de zile si ovulam. doctoressa la fel. nu e o regula.

mami de minuni hjarta

#5 2008-03-31 11:14:05

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03

si eu mai nou la fel

Publicitate

loading...

#6 2008-03-31 11:16:17

andreea_andy2
Moderator

Scuzati pentru dezinformare in ceea ce priveste ciclurile ovulatorii, insa eu asa stiam.

Cat despre tratamentul pentru SOPC care ar fi celelalte tratamente posibile? Din informatiile mele despre acest sindrom, dianele sunt sigurul remediu. Chiar si doctoressa mi-a spus intr-un topic (la Diane 35 cred) ca sunt singura solutie. Insa trebuie facute mai multe investigatii ca se ajunga la acest diagnostic. Nu doar un simplu echograf.

Ultima oara a fost editat de andreea_andy2 (2008-03-31 11:20:17)

#7 2008-03-31 11:19:29

o'hara
Platinum member

teoretic asa e andreea...practic insa nu e asa smile

mami de minuni hjarta

#8 2008-03-31 11:25:57

blue.butterfly
Full member
Site

Ovare micropolichistice stiu de la ginecolog cand mi-a facut ecograf. Si m-a intrebat : ciclul vine regulat? Zic : Da, cam la 30 de zile (+/- 1 zi)...Si mi-a spus ce de obicei al ovarele micropolichitice, menstruatie nu vine regulat si vine la perioade mult mai mari.

Diane 35 am luat acu 4 ani (prin anu 2 de facultate)....GROAZNICE....dureri de cap, ameteli, gust schimbat...nici eu nu mai stiu....am incercat sa iau vreo 3 luni dar am renunat la ele ca imi faceau mult prea mult rau. Si mai stiu o prietena care a ramas cu melasma (sau cum le zice la pete de acealea pe fata ca si atunci cand esti gravida)...si culmea, de la Diane 35....si nu ii mai trec...i s-au mai ameliorat de la tratamente cosmetice de milioane de lei si o crema speciala din Germania. Asa ca sa nu aud de Diane 35.

eu_vreau...in farmacii se gasesc teste de ovulatie, nu? Ca tare as vrea sa imi iau si eu unul...sa vad de curiaosa daca ovulez sau nu (desi, probabil ca fiind regulate, oi ovula si eu ceva smile  )

Deci, ceva sugestii pentru test de ovulatie? Metoda, o denumire, instructiuni de folosire?

#9 2008-03-31 11:28:04

o'hara
Platinum member

sunt ca testele de sarcina. se gasesc in farmacii si din cate am inteles astia de la barza ar avea vreo 5 in cutie si ca pretul e ok

mami de minuni hjarta

#10 2008-03-31 11:32:09

blue.butterfly
Full member
Site

Si tot in urina de pun, sa detecteze ovulatia...sau?

#11 2008-03-31 11:33:12

o'hara
Platinum member

da. numai ca din cate retin  nu dimineata. tre sa scrie in prospect

mami de minuni hjarta

#12 2008-03-31 11:40:11

norishorulalb
Banat

blue.butterfly a scris:

Si tot in urina de pun, sa detecteze ovulatia...sau?

Teste de Ovulatie
Cand femeia este pe cale de a ovula, de la nivelul hipofizei sale se descarca o cantitate foarte mare de LH, hormonul luteinizant. Acest hormon are rolul de a produce ruperea foliculului care contine ovulul si in consecinta de a il elibera pe acesta in cavitatea peritoneala de unde va fi cules de catre trompe. Eliberarea ovulului are loc la 24 maxim 48 de ore de la aceasta descarcare de LH.

Testul de ovulatie se bazeaza pe decelarea hormonului luteinizant in urina femeii si este un test calitativ. In principiu functioneaza similar cu mult mai binecunoscutele teste de sarcina, daca testul este pozitiv vor aparea doua liniute rosii, daca este negativ (adica LH-ul nu a fost eliberat in cantitati suficiente pentru a produce ovulatia) va aparea o singura liniuta, cea de control.

De obicei aceasta descarcare de LH are loc la mijlocul ciclului, adica cam in ziua a 13-a a unui ciclu de 28 de zile regulat. Dar cum trebuie procedat in cazul in care ciclul nu este regulat? Sau in cazul in care femeia are ciclul mai lung de 28 de zile. Cand trebuie femeia sa faca acest test? Daca aveti ciclul neregulat trebuie luat ca referinta cel mai scurt ciclu. Adica daca ciclul vine intre 25 si 30 de zile incepeti testul in ziua corespunzatoare ciclului de 25 de zile si il repetati pana in ziua corespunzatoare celui de 30 de zile. Ziua corespunzatoare o gasiti in tabelul de mai jos: in stanga se afla lungimea ciclului in zile iar in coloana din dreapta se afla inscrisa a cata zi dupa inceperea ciclului este momentul in care trebuie sa incepeti sa va faceti testul:

21 ------------ 5
22 ------------ 5
23 ------------ 6
24 ------------ 7
25 ------------ 8
26 ------------ 9
27 ------------10
28 ------------11
29 ------------12
30 ------------13
31 ------------14
32 ------------15
33 ------------16
34 ------------17
35 ------------18
36 ------------19
37 ------------20
38 ------------21
39 ------------22
40 ------------23

Cum procedati? Luati testul si-l desigilati in dimineata zilei corespunzatoare lungimii ciclului dumneavoastra. Luati putina urina intr-o eprubeta sau un mic vas si introduceti testul in ea. Asteptati cam 3 minute si cititi rezultatul. Unele teste au o alta modalitate de utilizare, adica se tin 5 secunde in urina si apoi se scot si se asteapta rezultatul 2-3 minute. Pentru o utilizare corecta cititi instructiunile testului respectiv.

Limitele testului. Testul arata doar ca eliberarea de LH a avut loc si astfel ca este posibil ca in urmatoarele 24 ore sa se produca si ovulatia. Testul nu arata sigur ca veti ovula (este posibil ca foliculul sa nu se rupa, si in consecinta ovulul nu este eliberat, conditie denumita Sindromul Foliculului Luteinizant Nerupt). Testul nu este reutilizabil, odata folosit el nu mai poate fi folosit la o alta determinare. Nu luati medicamante care sa contina hCG sau LH. Testul nu poate fi util daca sunteti insarcinata, la menopauza sau luati pilule anticonceptionale sau medicamente ce contin estrogen sau progesteron.

#13 2008-03-31 11:47:28

blue.butterfly
Full member
Site

multumesc frumos...cand o sa iau testu, o sa revin cu amanunte...momentan sunt pe stop, deci mai dureaza vreo 2 saptamani pana atunci.

#14 2008-03-31 11:59:25

norishorulalb
Banat

cu mult drag...sa ne tii la curent

#15 2008-03-31 13:55:25

Al Pacino
Administrator
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01

blue.butterfly a scris:

La ovare micropolichistice ( cu microchisturi micutze si multe), totusi imi vine menstruatie regulat dar cam abundenta si tine 7 zile. Ciclul imi dureaza in medie 30-31 de zile.

Intrebare : E cu ovulatie sau fara? Ca citesc si una si alta despre problema. ba ca la ovare micropolichistice nu se produce ovulatie....ba ca ar trebui ca ciclul sa nu vina sau sa dureze mai mult de 35 de zile....

Anticonceptionale nu pot lua ( ca am incercat si Novinette si Karissa) si amandoua imi dadeau dureri de cap puternice si ameteli.  O sa incerc un pic de tratament homeopat.

ovarele micropolichistice sunt o inventie cam nepotrivita folosita de cei care nu stiu sa deosebeasca un folicul ovarian de un chist
asadar, astai calma ca ovulezi...iar faptul ca ai incercat si novinette si karissa nu inseamna decit ca astea 2 nu ti-s bune....nicidecum ca nu poti lua contraceptive...

ah, iar in privinta SPOC-tratamentul de electie e Diane-35....se mai poate incerca si cu Jeanine insa nu avem experienta suficienta....asadar, andreea_andy, ai perfecta dreptate, nu ai dezinformat, nu ai de ce sa iti ceri scuze

Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

#16 2008-03-31 13:59:01

o'hara
Platinum member

una e "tratament de electie" si alta e "singurul tratament posibil" wink

mami de minuni hjarta

#17 2008-03-31 14:06:18

andreea_andy2
Moderator

M-am exprimat eu gresit eu_vreau ... Diane 35 este cel mai utilizat tratament si, din informatiile mele, cu cele mai bune rezultate pentru SOPC.

#18 2008-03-31 14:08:46

uffff
Insomniac member
De la: mii de km departare
Inregistrat: 2008-02-29

eu am scapat de ovare polimicrochistice cu yasmin....un an de yasmin si eram curata....chiar s-a mirat la ecografie k nu mai aveam nik....asta se intampla acum un an de zile.....in curand voi face o noua ecografie k sa vedem cum mai sta treaba......

#19 2008-03-31 14:21:47

blue.butterfly
Full member
Site

doctoressa, mie mi-a dat Novynette prima data...apoi, cand i-am spus ca nu ma simteam bien de ele si ca a 3-a folie am intrerupt-o ca nu el mai suportam, mi-a dar Karissa....(mi-a zis ca astea sunt cu mai putini hormoni) ...asta era anul trecut inainte de Pasti.

Imi vine stopu, incep sa iau Karissa (linistita a astea au hormoni putini deci trebuei sa mearga)...pai, primul simptom....mi se prelungeste menstruatia cu un spotting destul de puternic zic eu (ca am facut dragostese  si am patat si prosopul de sub mine pus preventiv, si prezervativul tot urme si el un pic patat)...Booonn...zic: e normal, mai asteptam...Bine ca nu ma doare capul...Pe la a 10-a pastila, incep dureri de cap, si ameteli de parca eram bauta....

Dureri de cap, ameteli, o usoara greata..o usoara depresie...Si le-am intrerupt cam pe la a 14-a pastila, ca nu le-am mai putut lua.

Poate sunt eu incompatibial cu anticonceptionalele pentru ca am avut o depresie in antecedente? Am AVC in familie (bunicul la 70 de ani) dar eu nu stiu sa am probleme de circulatie (si un RMN al cutiei craniene in ianuarie 2007) a aratat ca e totul ok. Diabet nu, boli de inima nu, cancer de col uterin bunica. Cam atat.

Acum

Footer-ul board-ului

© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.