homestiri sanatatedespre anticonceptionalesfatul mediculuieducatie sexualaforumcontact

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici


#1 2008-04-01 12:24:55

norishorulalb
Banat
De la: Mika
Inregistrat: 2007-04-03
Mesaje: 24197

Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

http://i44.servimg.com/u/f44/11/54/70/68/pregna11.jpg

Tulburarile de sarcina

Tulburarile organice din timpul sarcinii sunt absolut normale, dar nu obligatorii, exceptia reprezentand-o femeile care nu au stari de rau, date fiind transformarile corpului odata inceput procesul de evolutie a fatului, inca de la contopirea spermatozoidului cu celula-ou.

Este fireasca ingrijorarea in prima faza, caci starile fizice si psihice sunt complet noi si neobisnuite, dar nu anormale! Astfel nu trebuie exagerata preocuparea fata de momentele de disconfort, indesind vizitele la medic... unele chiar nejustificate.

Nu uitati! Graviditatea nu este o boala! este o perioada normala prin care au trecut si trec miliarde de femei... Cele mai multe complicatii le dau starile psihice si conflictele interioare care se acutizeaza in toata aceasta perioada si care predispun organic la tot felul de probleme. Pentru medic esti ca oricare alt "pacient". Tu esti cea care poate preintampina prin atitudine si in mod constient, fiecare dezechilibru emotional, orice forma ar imbraca.

A inceput sa se puna foarte mult accentul pe investigatiile tehnice, pe analize, pe observatii exclusiv stiintifice, in dauna unei relatii apropiate mama-fat, in dauna propriei observatii, autocunoasterii, intuitiilor, perceptiilor interioare etc.

Priveste cu mai mult optimism si bucurie intregul eveniment. Fiecare sarcina in sine este un moment unic in viata si un important prilej de a petrece mult timp cu sine, de a te explora, de a te intelege, marcand faza de maturizare psihica si emotionala, experimentand altruismul si iubirea cu adevarat neconditionata. Este sansa femeilor de a deveni mai bune, mai rabdatoare, mai iubitoare, mai intelepte implicit mai frumoase si mai armonioase.

Multe femei sunt in aceasta perioada mai vitale, mai energice, mai sanatoase si mai frumoase decat oricand. Nu este obligatoriu sa se manifeste fenomenele asociate sarcinii, in general, total neplacute precum indispozitia matinala cu stari de voma, ameteli, pierderi de echilibru, ingrasarea tenului, chiar acnee sau umflarea picioarelor, afectiuni circulatorii, tulburari ale vezicii urinare si rinichilor, sani durerosi, par uscat, pierderi de calciu si multe altele.

Si iarasi, nu uita, rarind astfel din motivele de crispare si din spaimele specifice, tulburarile de sarcina produc mult mai mult disconfort mamei decat fatului, care este foarte protejat si la loc sigur, in uter, proverbiala fiind "nostalgia intrauterina".

Sunt insarcinata. Cum ramane cu sexul?

Parerile sunt impartite. Unii spun ca sexul nu este indicat in timpul sarcinii alti spun ca nu este nici o problema sa faci sex atunci cand esti insarcinata. O sa incepem cu o mica gluma, caci stim prea bine ca marile adevaruri in gluma se spun: "exista lucruri mai bune decat sexul pe lumea asta si lucruri mai proaste dar nimic nu se compara cu sexul"

In mod normal, sexul in timpul sarcinii nu prezinta pericol daca se tine cont de cateva sfaturi.

Tinand cont de faptul ca in primul trimestru viitoarea mamica se simte mai obosita, are greturi , apetitul sexual va fi oricum scazut, iar in plus, medicii propun ca in primul trimestru raporturile sexuale sa nu existe. Sunt doar trei luni. Stim ca pot parea o vesnicie (intre noi fie vorba), dar in aceste momente mintea nu ne sta decat la minunea care va aparea, si ca atare vor trece foarte usor din acest punct de vedere. Sexul in primul trimestru poate duce la avort spontan. Ce este mai rau, este faptul ca fiind in prima parte a sarcinii, acest avort, care va produce sangerari, ne va pacali, crezand ca este menstruatia venita cu intarziere.

In luna a saptea sau in luna a opta, mai ales daca medicul a pus diagnostic nastere prematura este contraindicat contactul sexual. O nastere prematura stim prea bine ca nu ne-o dorim. Copiii nascuti prematur sunt mai putin rezistenti, sistemul lor imunitar va fi mai firav. Tot contraindicat va fi contactul sexual in cazul in care colul uterin s-a dilatat prematur, informatie pe care o vei primi de la medic dupa consult.

Toate aceste informatii (colul uterin dilatat, nastere prematura etc) le vei primi de la medic. Nu exista doua persoane identice, deci numai medicul este cel indreptatit, dupa consult, sa iti spuna, in cazul tau daca sexul iti poate produce probleme sau nu.

Fumatul in timpul sarcinii

Fumatul, sarcina si sanatatea, niciodata impreuna!

Tutunul dauneaza grav sanatatii si in special sanatatii copiilor nostri.

Toata lumea fumeaza in jurul nostru. Cu totii suntem constienti de efectele nocive ale fumatului, dar cu toate astea punem mai presus propria placere decat sanatatea. Iata ce se intampla insa cand nu mai vorbim doar de viata noastra, ci si de cea a copilului nostru.

Efectele fumatului asupra copilului. Ce efect poate avea fumatul asupra copilului nostru!

Asupra fatului repercusiunile sunt dintre cele mai grave: greutate mica la nastere, ceea ce presupune constitutie fragila si risc crescut de imbolnavire, putand duce chiar la moartea acestuia.

- Este recunoscut Sindromul mortii subite, care se manifesta in proportie de 25% din cazuri si apare atunci cand mama a fumat in timpul sarcinii. Sindromul Mortii Subite (SMSS) nu este detectabil, nu are simptome, nu se trateaza si apare la copiii pana intr-un an. Se considera ca este o inadaptabilitate a copilului la noul mediu de viata (in afara placentei) si apare in general la copiii care s-au nascut cu o greutate mica, au avut mame fumatoare sau care au inhalat fum de tigara, nu s-au ingrijit corespunzator pe timpul sarcinii. SMSS este mai des intalnit la baieti decat la fetite si nu poate fi prevenit, ci doar constatat. Acest sindrom actioneaza in timpul somnului, copiii mor fara sa se zbata si dimineata sunt gasiti de catre mame fara viata, in aceeasi pozitie in care au fost culcati seara.

- Exista cu 38% mai multe sanse ca micutii sa faca pneumonii si sa intre in spital in primul an de viata, daca mamele au fumat in timpul sarcinii. Pneumonia se defineste ca fiind o infectie a plamanilor cauzata de anumiti microbi, virusi (gripal respirator etc), ciuperci si paraziti.

- Astmul bronsic si bronsitele sunt de asemenea mai frecvente la copiii care au mame fumatoare.

- Malformatiile precum buza de iepure (unirea incompleta a structurilor buzei, in cursul vietii intrauterine) sau probleme legate de bolta palatina (cerul gurii deschis) sunt de asemenea efectele fumatului si ale consumului de alcool din timpul sarcinii.

- Autismul are cu 40% mai multe sanse sa apara atunci cand mama este fumatoare si nu renunta la acest obicei in timpul sarcinii.

Depresiile Din Perioada Sarcinii

Desi va bucurati foarte mult de sosirea apropiata a copilului, desi sarcina evolueaza bine, desi ati fost poate, o persoana vesela, optimista si curajoasa, totusi va cuprinde deodata o inexplicabila teama, o strangere de inima nejustificata, cu tot felul de ganduri negre si de supozitii sumbre: "daca nasterea nu va decurge normal? daca fatul nu evolueaza corect? daca exista afectiuni nedepistate cu eventuale efecte secundare?" si tot asa. Intrebari firesti, pe care oricine si le pune si ale caror raspunsuri sunt foarte simple. Vom incerca sa le luam pe fiecare in parte si sa le intelegem rational, disipand astfel temerile mai mult sau mai putin exagerate.

Dezechilibrul hormonal, un fenomen natural in sarcina

In primul rand cauza depresiei tine de fiziologic. Nu puteti lupta impotriva ei decat prin educatie si autocontrol, caci transformarile pe care le sufera corpul vostru sunt cele care dau aceste predispozitii. Pentru mai multa claritate, amintim ca sarcina este un moment special care presupune multiple modificari ale organismului printre care se numara si asa-numitul dezechilibru hormonal. Dezechilibru, il percepem noi pentru simplul fapt ca reprezinta o abatere de la cursul firesc, o schimbare in bioritmurile cu care eram familiarizate. Insa nu este decat o cale naturala, sanatoasa, de devenire a sarcinii. Nu reprezinta decat masurile pe care organismul si le ia ca totul sa decurga perfect. Aveti incredere! Natura stie ea mai bine. A pus la punct si a perfectat de mii de ani incoace, acest proces al sarcinii si al nasterii, cel mai important de altfel in a asigura supravietuirea si perpetuarea speciei. Deci sarcina este un fenomen la fel de natural si de sigur ca oricare alt fenomen fiziologic pe care il traverseaza o femeie de-a lungul vietii ei.

Deci hormonii specifici sarcinii sunt secretati de glandele cu secretie interna, in sangele a carui cantitate creste considerabil, in aceasta perioada si a carui circulatie se intensifica de asemeni, semnificativ. Acesti hormoni reprezinta ceva nou, neobisnuit pentru organism si de aceea echilibrul fizic, psihic si afectiv preexistent este tulburat. Lucrul acesta este rapid adus la cunostinta celulelor nervoase din scoarta cerebrala care se mobilizeaza, delibereaza si decreteaza stare generala de alerta, determinand dezechilibrul nervos descris: emotii negative, sentimente de nesiguranta, frici etc.

Varsaturile la femeia insarcinata

Faptul ca o femeie insarcinata are varsaturi, este un lucru considerat obisnuit. Insa ele nu trebuie tratate cu indulgenta. Varsaturile "abundente" si dese sunt un semnal de alarma. La inceput, femeia nu trebuie sa se alarmeze, dar varsaturile nu trebuie tratate cu nepasare.

Femeia insarcinata va incerca sa manance mai sanatos, mai multe legume, fainoase si foarte important: lapte. Este indicat sa bea 1,5-2 litri de lapte pe zi. Daca totusi varsaturile continua si sunt din ce in ce mai dese, femeia trebuie sa consulte medicul, deoarece starea poate deveni mult mai grava. Avand varsaturi, organismul femeii nu mai retine vitaminele si celelalte substante nutritive necesare.

Offline

 



#2 2008-04-06 19:21:41

fournicutza
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-12-28
Mesaje: 257

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

salutare!ma intereseaza dc ecografiile intravaginale fac rau lui bebe.si de la cate saptamani se vede bebe la eco abdominala?eu mi-am facut programare si la alt dr, iar din cate am inteles pana la 12 sapt inclusiv toate ecografiile sunt intravaginale.nu e prea placut.
multumesc anticipat

Offline

 

#3 2008-04-06 19:24:27

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

nu s-a dovedit ca ar face rau. parerile sunt impartite. se vede abdominal si pana in 12 dar nu la fel de bine ca una intravaginala.  deci dupa 12 saptamani abdominala - ai inteles corect.


mami de minuni hjarta

Offline

 

#4 2008-04-06 19:30:57

claudia78
Insomniac member
Inregistrat: 2008-01-05
Mesaje: 6876

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

la mine s-a vazut la eco transabdominal la 6/7 saptamani

Offline

 

#5 2008-04-06 20:16:25

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

nu zic ca nu se vede dar embrionul se vede mult mai bine la vaginala


mami de minuni hjarta

Offline

 

 Publicitate


loading...

#6 2008-04-11 16:25:18

NATASA33
New member
Inregistrat: 2008-02-11
Mesaje: 45

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

Drgelor,lamuriti-ma si pe mine daca varsta sarcinii e aceeasi cu varsta fatului! Eu am citit ceva despre o diferenta de 2 saptamani,dar nu stiu exact cate saptamani am.In orice caz, pe 2 aprilie am facut o ecografie abdominala si am vazut bb-ul care avea 13 mmm.Vam mai explicat ca eu am ciclu peste sarcina;ceea ce e normal pentru mineDoctorita spunea ca erau atunci cam 5-6 saptamani.Voi ce credeti?

Offline

 

#7 2008-04-11 17:03:21

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

varsta sarcinii se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii. evident ca nu ai ovulat atunci ci la cca 2 saptamani dupa acea menstra dar pt ca nu se poate sti exact sarcina se calculeaza dupa prima zi a ultimei menstre. de asta poti spune ca o sarcina are 40 de saptamanani dupa ultima menstra sau 38 dupa varsta fatului. in cazul tau, ca si in al meu, varsta sarcinii se calculeaza cu ajutorul echografului.


mami de minuni hjarta

Offline

 

#8 2008-04-11 19:39:33

fournicutza
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-12-28
Mesaje: 257

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

ma intrebam dc pot naste normal in conditiile in care sunt infectata cu hpv hogh risk, dr mea, mi-a explicat ca virusul este localizat in adn-ul celulei, nu este in sange si ca pot naste normal......
marea majoritate a dr cand aud de hpv high risk recomanda cezariana fara prea multe argumente..
sunt putin in ceata, mie mi se pare logica explicatai dr mele,ea imi spunea ca ar fi o problema dc ar fi condiloame, pt ca atunci cand s-ar sectiona perineul, ar putea declansa o hemoragie.
nu am gasit inf pe net, mi-e greu sa cred ca nu sunt femei in situatia asta.
deocamdata , am renuntat sa caut un al 2 lea dr pt ca la varsta de 8 sapt a sarcinii, nu prea are ce sa imi faca, decat eco intravaginla,  si ma cam supara burtica dupa.....iar, sa vb despre nastere este prematur,,,,dar nu pot sa nu ma gandesc la asta
va pup si va multumesc mult pt ca existati

Offline

 

#9 2008-04-11 20:06:46

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

din cate am inteles nu poti naste natural daca ai condiloame nu pt ca ai face hemoragie ci pt ca atunci infectie e f probabil transmisibila la fat. fara leziuni active teoretic nu ai cum sa transmiti. eu nu stiu cum e exact.


mami de minuni hjarta

Offline

 

#10 2008-04-11 21:51:46

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

fournicutza a scris:

ma intrebam dc pot naste normal in conditiile in care sunt infectata cu hpv hogh risk, dr mea, mi-a explicat ca virusul este localizat in adn-ul celulei, nu este in sange si ca pot naste normal......
marea majoritate a dr cand aud de hpv high risk recomanda cezariana fara prea multe argumente..
sunt putin in ceata, mie mi se pare logica explicatai dr mele,ea imi spunea ca ar fi o problema dc ar fi condiloame, pt ca atunci cand s-ar sectiona perineul, ar putea declansa o hemoragie.
nu am gasit inf pe net, mi-e greu sa cred ca nu sunt femei in situatia asta.
deocamdata , am renuntat sa caut un al 2 lea dr pt ca la varsta de 8 sapt a sarcinii, nu prea are ce sa imi faca, decat eco intravaginla,  si ma cam supara burtica dupa.....iar, sa vb despre nastere este prematur,,,,dar nu pot sa nu ma gandesc la asta
va pup si va multumesc mult pt ca existati

ai hpv cu risc crescut sau scazut? teoretic daca nu ai leziuni active poti sa nasti normal smile


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#11 2008-04-11 23:48:12

SoareleMeu
Hero member
Inregistrat: 2007-11-16
Mesaje: 2284

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

Daca nu ai leziuni active inainte cu 3- 4 saptamani inainte sarcina poti sa nasti natural.

Offline

 

#12 2008-04-12 09:56:41

fournicutza
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-12-28
Mesaje: 257

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

am tulpina 31- din categ high risk, nu am leziuni acum , am facut erad in noiembrie

Offline

 

#13 2008-04-12 09:59:35

evilpink
Banat
Inregistrat: 2006-11-02
Mesaje: 17669

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

eu stiu ca tulpinile cu risc crescut nu dau negi genitali ci pot duce la cancer de col.... prin ce te referi cand zici leziuni? rana pe col?


VOI SPERANZE CHE SPERAI,SORRISI E PIANTI MEI.PROMESSE DI ALLEGRIA E SOGNI IN CUI VOLAI.
VENTO SOFFIERA,LA PIOGGIA PIOVERA, LA NEBBIA VELERA, IL SOLE PICCHIERA.ED IL RICORDO.IL RICORDO DI TE NON PASSA MAI.

puss puss puss

Offline

 

#14 2008-04-12 19:00:49

fournicutza
Full member
De la: bucuresti
Inregistrat: 2007-12-28
Mesaje: 257

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

eu rana pe col am avut de la el

Offline

 

#15 2008-04-14 11:51:52

bobita
Hero member
De la: Craiova
Inregistrat: 2007-04-27
Mesaje: 2148

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

in primele 3 luni,aportul de alimente bogate in calciu trebuie sa fie cat mai ridicat? stiu ca nu e voie administrat calciu tablete sau injectabil,dar din alimente cat trebuie?


mandra si fericita posesoare a unei  burtici cu ochi bebe Doamne ajuta!

Offline

 

#16 2008-04-14 12:13:04

samy
Hero member
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2007-10-30
Mesaje: 2562

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

bobitza, din menul meu zilnic nu lipsesc lactatele, iaurt, sau kefir, sana, lapte cel putin o cana pe zi, pentru calciu. fructe mananc variat, banana zilnic,mar,  am avut o perioda de kiwi, acum e de capsuni, strugure...nu stiu vezi ce-ti place, nu uita de salate ...ca acum se gasesc la piata...eu ti-am spus orientativ....wink


Mami de fetite:pisoi si pisoias! hjarta

Offline

 

#17 2008-04-14 12:18:25

Al Pacino
Administrator
Participant la intalnirea nationala
De la: Bucuresti
Inregistrat: 2006-02-01
Mesaje: 20455

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

bobita a scris:

in primele 3 luni,aportul de alimente bogate in calciu trebuie sa fie cat mai ridicat? stiu ca nu e voie administrat calciu tablete sau injectabil,dar din alimente cat trebuie?

bobita, maninca normal, pentru D-zeu!
Sarcina e stare fiziologica nu o trata ca pe o boala....maninca echilibrat, dar normal!


Comentariile de mai sus au in exclusivitate scop
informativ si educativ. Ele nu sunt menite si nu pot
inlocui examinarea directa de catre medic.

Offline

 

#18 2008-04-14 12:24:14

bobita
Hero member
De la: Craiova
Inregistrat: 2007-04-27
Mesaje: 2148

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

eu am carente mari de calciu,de-asta intreb. credeam ca in cazul meu trebuie sa dau bataie cu multe lactate,mai ales acum la inceput


mandra si fericita posesoare a unei  burtici cu ochi bebe Doamne ajuta!

Offline

 

#19 2008-04-14 13:30:37

o'hara
Platinum member
De la: bebeloi iubiti
Inregistrat: 2007-01-18
Mesaje: 19256

Re: Intrebari si raspunsuri pentru viitoarele mamici

evitati alimentele care constipa


mami de minuni hjarta

Offline

 

 Acum



   

Footer-ul board-ului



© Anticonceptionale.ro.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului anticonceptionale.ro va fi posibila numai cu acordul nostru scris.